Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Városi Madár

178 bejegyzést írt és 12 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A belvárosban, a külvárosban és vidéken is a helyükre kerültek a madáretetők. Szívesen megcsodáljuk, vagy egy pillanatra meglessük vendégeinket és mindenkinek akad egy kedvence. Így indul újra útjára, Az év Városi Madara szavazás.Szavazás a lap alján!  1. Búbos banka 2. Baláni gerle 3. Házi…..
Városi Madár A kényes Amandina 2020.04.14 20:11:34
Hirtelen felindulásból, csak azért mert megtetszett ne vágjunk bele az amandina tartásba, mert még egy gyakorlott és tapasztalt tenyésztő számára is sok kihívást és keserű tapasztalatot tud okozni. Ennek a körülbelül 13 cm-es színbombának Ausztrália északi része az eredeti hazája. Az első madarak…..
A hazai néphit szerint isten madara. A kalotaszegi gazdák leveszik kalapjukat, így köszöntik az első fecskét. Az első madár érkeztéhez rengeteg hagyomány kötődik. Jászladányban a tenyerükbe fújnak, hogy egész évben szerencsések legyenek, Jászberényben úgy tartják, hogy az érkeztekor hátra dobott…..
A belvárosban, a külvárosban és vidéken is a helyükre kerültek a madáretetők. Szívesen megcsodáljuk, vagy egy pillanatra meglessük vendégeinket és mindenkinek akad egy kedvence. Így indul újra útjára, Az év Városi Madara szavazás. Szavazás a lap alján! 1. Búbos Banka:Rigónál nagyobb, tarka…..
Ötödször bukkant fel hazánkban a hosszúcsőrű cankógoda. Először 1995-ben, majd 2009-ben, 2011-ben, 2013-ban és idén október 21-én, a Pest megyei Apajnál figyelték meg egy-egy példányát.Alaszkában és Szibéria északkeleti részén elterjedt faj. A fátlan tundrán fészkel, a tojó legtöbbször 4 tojását egy…..
Nem csak nevetnek, harsányan és hosszasan kacagnak. A 40-45 centiméteres kacagójancsi /kookaburra/, Ausztrália lakosa az egész családot bevonja a kacarászásba, ezzel a területét védve.Nem kell azonban messzire utaznunk, ha ehhez hasonló élményre vágyunk. 2000 évvel ezelőtt háziasították és azóta az…..
Városi Madár #szerelemmadár 2019.10.06 15:10:44
Ez a kis madár mindig elfoglaltnak tűnik. A kalitkában mindig "dolgozik" valamin főleg ha egymagában tartjuk. Az angol irodalomban "love bird" névre keresztelt törpepapagáj az egyik legismertebb és legkedveltebb díszmadár. Nevét azzal érdemelte ki, hogy ha látunk valahol üldögélni egyet akkor biztos…..
#fotózzgalambot#városigalamb..
Városi Madár #összefogás 2019.09.28 19:00:00
„Ősszel újra folytatódik az a nemzetközi kampány, amely hét költöző madár vándorútját követi nyomon. A tavasszal kezdődött akcióban közel egy tucat ország vett részt és vesz részt továbbra is a következő hónapokban. A kampány a Nemzetközi Madárvédelmi Tanács (BirdLife International)…..
#seregélyhttps://www.instagram.com/varosimadar/..
Városi Madár #handmade 2019.09.16 06:00:00
A fészekhagyó fajok /fácán, fürj, lúd-félék.../ esetében nem jár különösebb nehézséggel a kikelt fiókák mesterséges felnevelése. Ezek csibéi ugyanis felszáradásuk után rögtön képesek önállóan táplálkozni, így csupán megfelelően magas hőmérsékletről, illetve koruknak és fajuknak megfelelő…..
A legrégebben Európába importál díszpinty faj. Mégse lett belőle akkora brand mint a zebrapintyből vagy a hullámos papagájból. De a mindig egységes és fényes tollazata a legkedveltebb díszmadarak egyikévé tette. Eredeti hazája Jáva és Bali, de betelepítették Malaysiába, Borneóra, Szumátrára,…..
Városi Madár "Pityuka vagyok" 2019.09.01 14:45:38
Amennyiben ismerős a címet adó idézet akkor kettő lehetőség áll fenn. Az első, hogy Dumb & Dumber rajongó vagy, a második, hogy te vagy valamelyik ismerősöd kapcsolatba kerültetek vagy vagytok egy hullámos papagájjal.1840-ben jött az első hullámos papagáj Európába. Mivel hatalmas sikert aratott…..
Azt gondoljuk, szinte mindent tudunk az állatokról. Pedig a madarak sokszínű világáról még napjainkban is számos babona és tévhit kering. Valóban homokba dugja a strucc a fejét? Tényleg bölcs állat a bagoly?-A strucc homokba dugja a fejétA tévhit szerint a világ legnagyobb testű madara, veszély…..
Egy ideje már mondogatták, hogy a madarak repülés közben is tudnak aludni, de nem nagyon volt aki ezt bizonyítsa. Neils Rattenborg, a Max Planck intézet kutatója a csapatával együtt először támasztotta alá ezt az állítást. A fregattmadarakat tanulmányozták, ehhez a fejükre szereltek egy EEG eszközt.…..
Városi Madár Cher Ami 2019.08.11 22:15:38
Az első világháború idején a hadseregek szívesen alkalmazták a postagalambokat kommunikációs célokra. Ezt megelőzően már az ókori keleten is kihasználták e madár adottságait. Egyes becslések szerint több mint fél millió galamb volt szolgálatban a háború ideje alatt. A velük indított üzenetek 95%-a…..
Anno mindenki ezeket fogyasztotta és népszerűbbek voltak mint Sanders ezredes csirkeszárnyai, de mára teljesen eltűntek. Az elmúlt évszázadokban, vagy ha nem szeretnénk nagy számokkal dobálózni akár évtizedekben is sokat változott a szárnyas gasztro. Sok, majd később rengeteg tényező sorakozott fel,…..
Szívszorító pillanatot örökített meg, ahogy a strandon cigarettacsikkel eteti kicsinyét egy kormos ollóscsőrű.Karen Mason a Facebookon osztotta meg az esettel kapcsolatos aggályait. Egyre gyakoribb tapasztalat, hogy az emberek által kidobott, leselejtezett termékek maradványai állatokat ejtenek…..
Városi Madár Kedvenc madárdalom 2019.07.21 21:50:28
Aki megfigyeli a madarakat, sok mindent megtudhat énekükből. Fontos szerepet tölt be életükben az akusztikus kommunikáció. Szinte az összes szárnyas képes valamilyen hang megformálására, de csak az egyharmaduk tud énekelni. Minden lelkes madárbarátnak van egy dallama amit bármikor felismer. Így jött…..
Fotó: www.facebook.com/Eastsideimagery/..
Városi Madár A cinege cipője 2019.02.19 19:59:29
"Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak nagy bánata van a cinegemadárnak."Talán az első információ, amit mindenki megtanul a cinegével kapcsolatban, hogy azért bánatos, mert Varjú Varga Pál nem ér rá neki cipőt varrni. Vagyis Móra Ferenc ezt állította.De azt tudjuk e, hogy a cinege, vagy cinke…..
Apró madárlábat azonosítottak a kutatók egy nagyjából 100 millió éves mianmari borostyánkőben. A Scientific Reports című tudományos folyóiratban publikált tanulmányuk szerint a kínai, amerikai és kanadai szakemberek a borostyánkő-fosszíliákban gazdag, észak-mianmari Hukawng-völgyben találták a…..
A Szilveszter és Csőrike rajzfilmből megtanulhattuk, hogy egy kedves idős néninek remek társ lehet egy kanári. Sokáig nem is volt ez másképp, főként a már többet megélt korosztály madara volt. Ugyanis könnyen tartható, igénytelen, masszív kismadár. Könnyen megszelídül, ragaszkodik gazdájához bár…..