Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VictoriaTravelle

345 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Utazás Kedvenc helyeim: Mallorca 2020.06.24 16:00:00
Mallorcá-ra Ibiza-ról mentünk át egy esti hajóval. Az út nagyjából három órán át tartott, láttuk a naplementét, és a foci világbajnokság egyik legizgalmasabb meccsét. 23h30-kor futott be a hajónk, így pont lekéstük az utolsó buszt, ami elvitt volna a szállásunkra, ezért taxival mentünk, ami 25 €…..
Utazás Kedvenc helyeim: Hawaii 2020.06.17 16:00:00
Hawaii-ra Los Angeles-ből vagy San Francisco-ból lehet a legkönnyebben és legolcsóbban eljutni. A polinéz szigetvilághoz tartozó szigetcsoport nyolc szigetből áll (Hawai’i, O’ahu, Maui, Kaua’i, Moloka’i, Lana’i, Ni’ihau, és Kaho’olawe), és az Amerikai Egyesült Államok 50. tagállama. Legtöbben…..
Utazás Kedvenc helyeim: Szingapúr 2020.06.03 16:00:00
Soha sem terveztem Szingapúr-ba utazást, mégis úgy hozta a sors, hogy már kétszer is jártam ott, és tervezem a visszatérést. Az ország minden egyes alkalommal elvarázsol mikor ott járok, a modern negyede egy észak amerikai nagyvárosra hasonlít, míg erősen jelen levő gyarmati építészete a múltba…..
Washington D.C.-ből repültünk Miamiba. A reptéren kocsit béreltünk, mivel a bérlés és a benzin is nagyon olcsó, ráadásul a szállásunk Miamitól északra, 50 km-re Boca Raton-ban volt, ahova így sokkal könnyebb volt eljutni. Elméletileg lakást cseréltünk volna egy idős házaspárral, de ők végül nem…..
Dubai az üzleti élet és a turizmus központja lett, ahol a tradicionális arab világ a fényűző nyugattal keveredik. Ez az egyik leggyorsabban fejlődő emírség, amely évről évre egyre nagyobb és egyre több építménnyel büszkélkedhet, de a rekordok megdöntésében is élen jár. Itt található a Mall of…..
Utazás Kedvenc helyeim: Bangkok 2020.05.13 16:00:00
Valamikor hajnalban landoltunk Bangkok nemzetközi repterén. Mivel a reptéren is lehetett vízumok intézni, itthon nem igényeltünk, mert azt hittük ott gyorsabb lesz az ügyintézés, de rajtunk kívül, sajnos még több ezer utas is így gondolta. A bevándorlási hivatal előtt hatalmas sor állt, több órát…..
Utazás Kedvenc helyeim: Kambodzsa 2020.05.06 16:00:00
Kambodzsa az egyik olyan hely a világon, ami minden várakozásomat felülmúlta. Thaiföld-ről a repülőút egy óra sincs Siem Reap-be, vízumot könnyen lehet a reptéren igényelni 20 dollárért, viszont kiutazáskor is kell fizetni egy 20 dolláros kilépési vízumot, ami nélkül nem lehet elhagyni az országot.…..
Utazás Kedvenc helyeim: Szardínia 2020.04.29 16:00:00
Szardínia egyik legszebb része az 55 km hosszan elterülő Smaragdpart, vagyis a Costa Smeralda a sziget észak-keleti részén Olbia és Palau között, mely nevét a tengervíz csodálatosan áttetsző smaragd színéről kapta. Az első luxusszállodák 1963-ban kezdet itt működni, azóta a Smaragdpart a világ egyik…..
Utazás Kedvenc helyeim: Andalúzia 2020.04.22 16:00:00
Sevilla-ban található a világ legnagyobb gótikus katedrálisa, mely egyben a világ harmadik legnagyobb temploma is. Építését 1402-ben kezdték, 1511-es átadásánál pedig a világ legnagyobb katedrálisának számított. Az arannyal gazdagon díszített belső térben Spanyolország legnagyobb templomhajója…..
Los Angeles az amerikai álom megtestesítője, több millióan keresik fel a várost, a hírnév és a szerencse reményében, hogy valóra váltsák álmaikat. Sajnos csak két napunk maradt, hogy felfedezzük ezt a csodálatos várost, úgyhogy első nap befizettünk egy városnéző buszra (20$), ami körbevitt egy óra…..
Utazás Kedvenc helyeim: Bali 2020.04.08 16:00:00
Bali, más néven az Istenek szigete, egy hindu vallású sziget a muzulmán Indonéziában. A szigetet, csodálatos trópusi növényzettel borított hegyek, fekete, sárga, illetve fehér homokos tengerparti öblök, színpompás fesztiválok, egzotikus templomok, zöldellő rizsföldek, a régió legjobb szörfiskolái és…..
Utazás Kedvenc helyeim: Hongkong 2020.04.01 16:00:00
Többször is jártam Hongkongban, és minden alkalommal olyan érzésem volt, mintha egy Európai vagy Amerikai nagyvárosban lennék. Nagyon sok turista van a városban, és rengeteg európai illetve amerikai él itt. Hongkongba nem kell vízum, de belépő kártyát ki kell tölteni, mielőtt belépünk az országba.…..
Új-Zéland a világ egyik legelszigeteltebb országa, hiszen Ausztráliától is 1500 kilométerre található. A két szigetből álló ország bővelkedik hegyekben, völgyekben, vulkánokban, gejzírekben, nem beszélve a szebbnél szebb öbleiről. A kiváló természeti adottságának köszönhetően, sok a megújuló…..
Utazás Kedvenc helyeim: Sydney 2020.03.18 16:00:00
Ausztrália a legek országa, a legkisebb kontinens és a legnagyobb sziget a világon. A különleges növény- és állatvilág, a festői tájak, a vörös sivatag és a világűrből is látható egyedülálló természeti világcsoda, a Nagy Korallzátony népszerű úti céllá emelte az országot. Ausztráliában rengeteg…..
Los Angelesből két napra átmentünk Las Vegas-ba. Naplementekor, este hat óra körül értünk a városba, ahol hatalmas dugó volt, lépésről lépésre lehetett haladni. Amint bejutottunk a városközpontba, rögtön mentünk is egy kört a Strip-en, majd megálltunk enni és szállást keresni. Ha a főút elején vagy…..
Utazás Kedvenc helyeim: New York 2020.03.04 16:00:00
Este tíz óra fele landolt a gépünk New York nemzetközi repterén. Felkaptuk a csomagokat, és indultunk is Manhattan-be, a Times Square-re. Bő egy óra utazás után, a metróból kilépve egy varázslatos világ tárult elénk. Ott voltunk Manhattan közepén, a hömpölygő tömegben, a hatalmas felhőkarcolók…..
Utazás Kedvenc helyeim: Kioto 2020.02.26 16:00:00
Kioto, Japán egykori birodalmi fővárosa a Kiotói-medencében, 1000 méteres hegyek ölelésében fekszik. A történelmi belvárosban meglepően könnyű tájékozódni, a mai városközpont utcahálózata ugyanis az eredetit követi. A VIII. század végén Nara-ból, a buddhista befolyástól távol felépített új városba,…..
A brazilok szerint Isten hat nap alatt teremtette a világot, hogy a hetedik napot Riónak szentelje, így nem véletlen, hogy a világ hét csodája közé sorolják ezt a várost. Az óceánból kiemelkedő őserdővel borított hegycsúcsok, és a pálmafákkal szegélyezett sárga homokos strandok, egyedivé teszik a…..
Utazás Kedvenc helyeim: Agra 2020.02.12 16:00:00
Egy boltíves kapun átlépve, megpillanthatjuk a vakítóan fehér mauzóleumot, négy minaretjével a háttérben, mely az örök szerelmet hirdeti az idők végezetéig. Dzsahán Sah mogul uralkodó, a szent Jamuna folyó kanyarulatában 18 éven át, színes féldrágakő berakásos motívumokkal díszített hófehér…..
Utazás Kedvenc helyeim: Capri 2020.02.05 16:00:00
Reggel 6-kor keltünk, hogy a 7h25-ös Caremar komppal át tudjunk menni Caprira. Jegyet nem vettünk előre, a hajó indulása előtt a kikötőben, a Caremar pénztáránál vásároltuk meg, ahol 12,5 euróba került egy egyirányú jegy, az átkelés pedig másfél óráig tartott. A hajó Capri városa alatt kötött ki,…..
Utazás Kedvenc helyeim: Dubrovnic 2020.01.29 16:00:00
Dubrovnic Horvátország egyik legszebb városa. Gyönyörű házacskái, és kristálytiszta mélykék színű tengere teljesen rabul ejtett. Dubrovnik legszembetűnőbb része a 1940 m hosszú, 25 m magas, 6 m széles, 5 bástyával, és 17 toronnyal rendelkező várfal, melyet VIII-XVI. század között építettek. A…..
  A Francia Riviéra gyönyörű hely, illatozó levendula földek, azúrkék tenger, olíva ültetvények, és római kori műemlékek jellemzik. A gyönyörű táj és a hagyományos provence-i konyha egész évben vonzza a turistákat. Sok nyarat töltöttem a Francia Riviérán, így bőven volt időm felfedezni a…..
Utazás Kedvenc helyeim: Róma 2020.01.15 16:00:00
Rómát gyalog is könnyen be lehet járni, nagyjából 4-5 óra alatt el lehet sétálni a Colosseumtól a Vatikánig, érintve Róma nevezetességeit. A város egyik szimbóluma a Colosseum, mely a legnagyobb amfiteátrum, amely a Római Birodalom idején épült. Méreteit tekintve 48,5 m magas, 156 m széles, és 189 m…..
Utazás Kedvenc helyeim: Amsterdam 2020.01.08 16:00:00
Amsterdamba Lille-ből mentünk át egy napra, úgyhogy múzeumokra nem igazán volt időnk, de a város többi érdekességét sikerült megnézni. Amszterdamban szinte mindenki biciklivel közlekedik, ezért kocsival nagyon nehéz haladni, nagyon kell figyelni, mert akárhonnan felbukkanhat egy biciklis. A város…..