Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ocsi01

0 bejegyzést írt és 17 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A címben megfogalmazott kérdéssel alighanem minden határátkelő szembesült már, mielőtt Magyarországra utazott volna. Vajon mi számít dicsekvésnek, mi panaszkodásnak, ha valaki megkérdezi, nekivágjon-e, akkor arra mit feleljünk? Ezeket a kérdéseket is feszegeti Péter legújabb írása, amely a…..
Az Egyesült Államok az utóbbi évszázadban szinte folyamatosan az ígéret földje volt emberek millióinak, és ma is az, csak ma jóval nehezebb letelepedni ott, mint akár pár évtizeddel ezelőtt. A lehetőségekről és a szabályokról Sándor írt részletes és érdekes…..
ocsi01 2016.01.23 22:30:55
@Palma, Ágnes: Kedves Agnes,
A zoldkartya lotton itt tudsz jelentkezni:
Google > "Electronic Diversity Visa" Vagy valami hasonlo kereses, majd az elso talalat:
www.dvlottery.state.gov/
( Igy a legegyszerubb es legbiztonsagosabb megtalalni az oldalt)
FONTOS: Az USA zoldkartyaval rengeteg csalo probal penzt kicsikarni tudatlan emberekbol! Senki se klikkeljen semmilyen linkre semmilyen honlapon, emailben. Erre se amit itt irok. A google-ben meghizhatsz, de mindig ellenorizd le a kovetkezoket:
1) A link .state.gov honlapra mutat. Ez a hivatalos kormanyzati portal ( nem csak Zoldkartya lottonal.)
2) A HTTPS kapcsolatnal ellenorizzuk, hogy a bongeszo nem jelez-e tanusitvany hibat. Hiba eseten lehet, hogy egy csalasba keszulunk belesetalni.
Elég kevés téma van, ami annyi vitát váltana ki úgy általában véve is, mint az egészségügy, különösen, ha az angolt és a magyart kell összehasonlítani. Mindkettő mellett és ellen is lehet érveket felhozni (jó pár alkalommal ez már meg is történt), és a mai egyik ajánlott…..
ocsi01 2015.08.31 16:31:05
Fogorvos VS NHS: Ez egy erdekes story. Anno az USA-ban voltam amikor elkezdett egy fogam nagyon begyulladni. ( Koszonhetoen nemi rossz kezelesnek korabban, es egy nagy adag halogatasnak a reszemrol.) A lenyeg, hogy addig vagy 2-3 felnott fogorvost "lecsereltem", valahogy egyikkel sem voltam megelegedve, pedig mind magan doki volt. Nah a lenyeg, hogy ismeros ajanlott egy ujabb dokit, akinek van magan es "SZTK" rendelese is egy helyen (kulon idopontban). O szepen mindent rendbe rakott, es ha a varakozasi ido (2-3 honap) kibekulok, akkor ez szinte mind ingyen is volt. ( Magyar TB-vel, csak a Panorama rongent kellett fizetnem mert korzeten kivuli vagyok.) De a legfontosabb, meg voltam elegedve a szolgaltatassal.
Egyszer ujra kiujult a gyulladas (2 evvel kesobb), de en mar a UK-ben vagyok. A surgossegin megdobbento volt az ellatas.
-Elosszor is az asszinsztens aki meg tanonc volt 3X probalta meg felhelyezni a kutyut a helyi ronthenhez.
-Nekik nincs panorama rontgenjuk, sem a masik NHS altal tamogatott helyen ahova kesobb regisztraltam
-A rontgent kinyomtatjak papirra. ( csomo-csomo tinta)
-A felvetelt odaadjak, de csak papiron. Digitalisan nem lehet elkerni, sot meglepodnek, hogy minek az nekem. (2015 ben.) (A masodik helyen mar legalabb el tudtak kuldeni emailben, de ott sincsenek erre felkeszulve, kezzel kellett egy kervenyt sajat szavaimmal irnom, hogy hozzajarulok, hogy NEKEM elkuldjek a SAJAT leletemet.)
-Amalgam tomes az alapertelmezett
-Tudomason szerint az NHS csak az amalgam tomest tamogatja (vagyis ugyan azt a par £ kedvezmenyt sem kapom meg ha a feher tomest valasztom.)
-A gyulladt gyokerkezelt fogra a surgossegin csak sok kerleles utan voltak hajlandok antibiotikumot adni es nem ott helyben kihuzni a fogamat.
-A magyar fogorvosom szo nelkul kinyitotta a fogat es helyrerakta. (persze csak miutan dobott egy hatast a fentiek hallatan.)

Szoval az en fogorvosomat is a Jet2 tamogatja, nem pedig az NHS.
ocsi01 2015.08.31 17:06:57
@Mirjam2: Nalam a surgossegi doki csaj nagyon kis helyes volt, de kemeny lelekjelenlet kellett, hogy ott megszeppenve ne engedjem hogy egybol ki is huzza a fogam. (Bar azert azt is megjegyzem, hogy alapbol nem szeretem a fogorvossal kapcsolatos dolgokat, mert szinte 0% eselyem van megitelni, hogy amit csinalt az jo-e, ha kiesett egy tomes az az o hanyagsaga, es keressek masik dokit, vagy az en hibam, vagy senkie, csak egy nehez helyzetett probalt megoldani.
Roger egy igen nyomasztó dilemmával áll szemben, és nagy horderejű döntést kell hoznia, ezért fordul a blog közösségéhez. A kérdés, hogy menjen vagy maradjon, de nem Magyarországról, hanem az Egyesült Államokból Angliába. Talán elsőre nem tűnik olyan nagyon nehéz kérdésnek,…..
Augusztus közepén lesz két éves a Határátkelő, nemrégiben volt egy éve, hogy itt vagyunk az Indexen, és e két dolog egyenként is számvetésre késztetett a blog jelenével és jövőjével kapcsolatban. A számvetés eredménye egyfelől az, hogy örvendetesen nagy a közösség, sok a…..
Határátkelő Csapdában 2014.01.03 06:47:00
Abból, ami itt van, csak földbeállás lesz – írja mai szerzőnk, a Magányosan Sétáló Macska, aki menne, de nem tud, mert nőként egyedül neveli a gyermekét, szakmája pedig a magyar nyelvhez köti. Pedig úgy látja, előbb vagy utóbb muszáj lenne elindulni – a nagy kérdés a…..
Kocsis Máté, a Fidesz kommunikációs igazgatója ma a felháborodástól reszkető hangon fordult a nyilvánossághoz. "Épül a Bajnai-adatbázis – fogalmazott. – Egészen elképesztő a módszer a hírek szerint. A hazai média arról adott közlést, hogy a Haza és Haladás Alapítvány…..
Pénzkérdés Mi a tuti PIN-kód? 2012.12.04 11:54:58
Nem az, amit könnyen megjegyzünk Sokkolhatta a kártyabirtokosokat egy minapi hír, miszerint több mint hárommillió kód elemzéséből ki lehetett deríteni, melyek a leggyakoribb PIN-kódok. Eszerint minden tizedik négy számjegyből álló kódsor az 1-2-3-4. A nagy leleplezés után…..
ocsi01 2012.12.04 16:47:45
@porthosz: Nem biztos, de ez egy erdekes valszam feladat lenne:D
De a bankkartyas rendszernek meg mindig nem a PIN kod a leggyengebb pontja...
Kérem szépen, az van, hogy a ma hajnali adag letöltésével kezdődően hivatalosan is beindul a tévés nagyüzem, visszatér, akinek vissza kell és bemutatkozik, akinek be kell, illetve ez még csak az első hullám, de egyben a legnagyobb is. A következő egy hónapban kb. annyi sorozat- és…..
Rögtön az elején a már korábbi coming out öles ismétlése következik: radnótisok vagyunk. Ezért senkit sem hagy közülünk hidegen, hogy a kormánynak hála az ország egyik legjobb iskolájának veszélybe került a fenntartása. Nem nagy összegről van szó, mindösszesen 22 millió…..
ocsi01 2012.03.15 02:24:10
@lac1: Szeretnék neked pár kérdést feltenni. Egy részét már mások is kérdezték:
1. Szerinted milyen többlet költsége van annak, hogy valaki pl.: a Radnótiba, vagy valamely Budapesti tehetséggondozó iskolába jár. (NEM minősül többlet költségnek az utazás, ugyanis a Radnóti nem azért van messze Pécstől, mert tehetséggondozó, hanem azért mert budapesti. a Budapest-vidék ellentét,problémakör pedig egyáltalán nem tartozik a jelen helyzethez. Továbbá NEM számít többlet költségnek az, hogy a matek-szakkörre külön füzet kell. Egyrészt ennek a költségnek a mértéke nevetséges, másrészt az a tény, hogy a pénz segítségre lehet egy gyerek képességeinek gondozásában nem cáfolja azt, hogy az iskola sokat tesz-e a tehetségért ingyen.)
2.Többszörösen utaltál a Radnótisok származására. Szeretném, ha egyértelműen kimondanád, a véleményed ÉS hogy ezt mire alapozod. (Az utalásod fő része NEM az volt, hogy budapestiek, hanem hogy vallásilag/származásilag egy csoportba tartoznak.) Érzésem szerint ezzel a csoporttal szemben van valamilyen ellenszenved (meg esik az ilyen) és ezért támadod az iskolát. (Ez csak érzés, ha azt mondod, nincs igazam, elfogadom, nem vádollak semmivel)
3. Miért akarsz egy budapesti iskolát összehansonlítani egy vidéki kisváros iskolájával? Szerinted ez fair lenne, bármelyik budapesti iskolával szemben? Szerintem nem, ezzel viszont csak azt bizonyítod, hogy kisvárosban az élet másmilyen.. még akár azt is, hogy nehezebb. Ez lehet társadalmi, szociális, etikai probléma, de ettől még nem jómód és dézsmálás van Budapesten.

(Remélem részletesen és tárgyilagosan reagálsz nekem, érzelmet és minősítést mellőzve.)

ui.: Nem az a szegény akinél nem tudsz nehezebb sorsút mutatni, hanem az aki gyerekkorában jóval többször kényszerült lemondani dolgokról, mint ahányszor az nevelési céllal elvárható lenne.