Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zsótér Boglárka

117 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Ég-Ígérő Érdligeti Református Óvodában különleges módon ünnepelték a Népmese Napját. Az egész ovi mesei helyszínekké alakult, méghozzá Holló Jankó mesés útját járták be a csoportok. Az óvoda dolgozói beöltöztek királylányoknak, királynak, hangyának, hollónak, a halak királynőjének, öreg embernek…..
Jézsóné Németh Éva, Pompás Mesés Nagykövet, óvódapedagógusként dolgozik Előszálláson. A Népmese Napja alkalmából évek óta pompás programokat szerveznek az ovisaiknak. Éva nemcsak a Patakparti Óvodában - amely az ország egyik Pompás Mesés Óvodája -, de az Előszállási Egzotikus Állatparkban is meséssé…..
Szeptember 30-án a Pompás Mesés Nagykövetek is méltóképp megemlékeznek a Népmese Napjáról. Bár a mindennapjaikat alapvetően meghatározzák a mesék, játékok, a mesemondás és minden, ami pompás :), most kiemelt programokat szerveznek lakóhelyükön, intézményeikben. Gyűjts ötleteket és fogadd el a…..
A Lapkalandról írtunk már. Mittli Éva két gyermekes klinikai szakpszichológusként kártyacsomagokat készít, amelyek segítik a kapcsolódást szülő és gyermek között, valamint új ötleteket, inspirációt visznek a mindennapi játéktevékenységbe. Kipróbáltuk a Szivárvány-aLap kártyacsomagot, amely a…..
A Mesék Éjszakáját a Metamorphoses Meseterápiás Egyesület hívta életre. Évről évre egyre több helyszínen csendül fel a mese. A Pompás Napok csapata idén is csatlakozott, 10 helyszínen meséltünk, az ország különböző pontjain. Köszönjük, hogy velünk voltatok! Néhány helyszínről képes beszámoló is…..
Kazai Natália két gyermek édesanyja. Elmeséli nekünk, hogyan találkozott a Pompás Napokkal és hogyan mesél otthon, izgalmasan és érdekes, hogy a gyermekei is kapcsolódjanak. Amikor oktatunk, beszélgetünk, inspirálunk vagy bátorítunk, a legfontosabb üzenetünk, hogy elronatni nem lehet. Köszönjük,…..
Stefanné Rokaly Elvira, Pompás Mesés Nagykövet, a pátyi Pátyolgató Óvodában teszi meséssé a gyermekek mindennapjait. Kollégáival csodálatos programokat találnak ki az év során több alkalommal, így gyereknapkor is. Fogadjátok szeretettel Elvira beszámolóját!   Az idei évünk kiemelt népmeséje, a…..
2023. május 15-én varázslat történt Békéscsabán. Dihenné Rucz Erika és Giriczné Gyányi Marcsi, Pompás Mesés Nagykövetek, nagyon jó hangulatú, igazi pompás továbbképzést tatottak a Szigliget utcai Óvodában. A képzés fókuszában a Pompás Mesekártyák és a Pompás Mesetérképek álltak. Erika és Marcsi…..
Jézsóné Németh Éva az elsők között lett Pompás Mesés Nagykövet. Előszálláson él és dolgozik, de inkább úgy mondanánk, boldogabbá teszi az előszállási ovisok mindennapjait. Az Előszállási Patakparti Óvoda is csatlakozott a Pompás Mesés Óvodák hálózatához, ezáltal is aláhúzva a mese…..
Dihenné Rucz Erika, Pompás Mesés Nagykövet és munkatársai a békési Csillagfürt Református Óvodában igazán pompás munkát végeznek. Nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományok éltetésére és a fenntarthatóságra is. Februárban Pompás Mesés Óvoda címet kaptak. A Népviselet Napjához kapcsolódva csodálatosan…..
Második alkalommal került meghirdetésre a Mesés Népviselet Napja pályázat A tavalyi nagy siker után idén is meghirdettük a Mesés Népviselet Napja pályázatot. Április 24. a Népviselet Napja, amelynek több éve házigazdái vagyunk országos szinten. Nem volt kérdés, hogy a mesékkel előbb-utóbb…..
Méhes-Ménes Kriszti, Pompás Mesés Nagykövetünk, és kollégái a Brunszvik Teréz Budavári Óvodák Iskola utcai telephelyén varázsolja meséssé a gyerekek mindennapjait.  Kriszti és kollégái, valamint a gondjaikra bízott gyermekek a Népviselet Napján sok-sok mesés élménnyel gazdagodtak. Izgalmas látni,…..
Giriczné Gyányi Marcsi, Pompás Mesés Nagykövet, aki a dévaványai MesÉLek-kijátszótér megálmodója és működtetője is. Hétről hétre varázsolja el a gyermekek szívét, lelkét, képzeletét, és fejleszti őket azokon a területeken, ahol éppen szükség van rá. Fantasztikus, pompás munkájából most egy…..
Méhes-Ménes Kriszti, Pompás Mesés Nagykövetünk, és kollégái a Brunszvik Teréz Budavári Óvodák Iskola utcai telephelyén varázsolja meséssé a gyerekek mindennapjait.  Kriszti és kollégái A nyúlpásztor című népmesét dolgozták fel, kapcsolódva a közelgő húsvéthoz. Ennek rövid bemutatását és…..
  Méhes-Ménes Kriszti, Pompás Mesés Nagykövetünk, és kollégái a Brunszvik Teréz Budavári Óvodák Iskola utcai telephelyén varázsolja meséssé a gyerekek mindennapjait.  Kriszti és kollégái Az aranypálca című népmesét dolgozták fel, kapcsolódva a közelgő március 15-ei ünnephez. Ennek rövid…..
Nagy öröm számunkra, hogy csapatunk ismét bővült egy fiatal tehetséggel, Méhes-Ménes Krisztivel, aki február 10-én Pompás Mesés Nagykövet lett. A Brunszvik Teréz Budavári Óvodák Iskola utcai telephelye egy mesés hely, ezt bizton mondhatjuk. Évek óta ismerjük az ott dolgozó pedagógusokat, és nem…..
Egy egyszerű, de mégis mutatós, kedves ajándékötletet hoztunk Nektek. Ráadásul hulladékmentes megoldás, hiszen a kidobásra váról parafadugókat fel tudjuk használni, és új életet kölcsönözhetünk nekik. Amire szükség lesz:  13 db parafa dugó (kisebb mérethez elegendő 6 db vagy 8db is) folyékony…..
Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen néhány hete egy csodás csomagot kaptunk, méghozzá személyesen hozta el a készítője, így őt is megismerhettük. Jót beszélgettünk a mesékről, a bábszínházakról, és mindenféle izgalmas dologról. Szekrényessy Balázs a Baldor Puppets játékkészítője.…..
Virányiné Trapp Krisztina és Telepóczkiné Gyivicsán Viktória - Pompás Mesés Nagykövetek - rendkívül sokat dolgoznak azért, hogy a Pompás Napok küldetése teljesülhessen: a mesék és játékok visszakerüljenek az őket megillető helyükre, a családok és intézmények mindennapjaiba.  Szeretettel ajánljuk…..
Török Georgina, Pompás Mesés Nagykövetünk nyár elején védte szakdolgozatát és lett óvodapedagógus. Természetesen a témaválasztásában a Pompás Napok módszertana is fontos szerepet kapott. Szeretettel osztjuk meg Veletek beszámolójának második részét a szakdolgozatról, az írás folyamatáról és…..
Török Georgina, Pompás Mesés Nagykövetünk nyár elején védte szakdolgozatát és lett óvodapedagógus. Természetesen a témaválasztásában a Pompás Napok módszertana is fontos szerepet kapott. Szeretettel osztjuk meg Veletek beszámolóját a szakdolgozatról, az írás folyamatáról és gyakorlati…..
2022-ben 4. alkalommal kerültünk a legjobb 100 fejlesztő program közé! Szavazz a Pompás Napokra, hogy idén mi lehessünk a közönségszavazás győztesei! Ide kattintva keresd a Pompás Napokat (ABC sorrend miatt görgetned kell kicsit lefelé), majd nyomd meg a szívecskét. :) Nem kell regisztrálnod,…..
Fogadjátok szeretettel Geráné Onódy Tünde, Pompás Mesés Nagykövet élménybeszámolóját az ÉrzelMesék táborról. Tünde fantasztikus munkát végez. Ahol mesét mond, ott csoda születik. Köszönjük, hogy a csapatunk tagjaként élteti a meséket, a Pompás Napok módszertanát. Ne feledjétek, idén 4. alkalommal…..
Péter Petra Veronika, Pompás Mesés Nagykövetünk nyár elején védte szakdolgozatát és lett óvodapedagógus. Természetesen a témaválasztásában a Pompás Napok módszertana is fontos szerepet kapott. Szeretettel osztjuk meg Veletek beszámolóját a szakdolgozatról, az írás folyamatáról és gyakorlati…..
A Metamorphoses Meseterápiás Egyesület kezdeményezésére már évek óta csatlakozunk a MESÉK ÉJSZAKÁJA című országos programsorozathoz. A Pompás Napok oktatói és nagykövetei, a Pompás Mesés Óvodák kollégái élőszavas meséléssel készültek idén is saját közösségeik és tágabb környezetükben élők…..