Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nabradius

0 bejegyzést írt és 57 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Vajon hány Schadl létezik még? Schadl, aki mindent (is) el tud intézni ebben a rendszerben. Ki a Schadl az én környezetemben? Sok Schadl van. A vidéki Magyarország tele van megyénként több Schadllel. Nehéz elképzelni, hogy a Völner ügy folyamatos göngyölése ne tartana ki az áprilisi választás…..
Nabradius 2022.01.31 15:09:34
@Etniez:

Ugyanmár. Jössz itt a "fideszes cickány"-okkal és elvársz bármiféle partnerséget? Ne mondd már, hogy azzal a politikai véleménnyel szálljon bárki is szembe aki cigányozni, meg zsidózni, vagy bangóné módjára patkányozni tud? ezt csak úgy mellékesen.
Én semmit sem relativizálok, egy dekát sem. Amennyiben a BÍRÓSÁG - nem te és nem a többi kommentelő - megállapítja a Schadl ügyben a vétkességet, úgy le kell őket csukni, eltiltani a közélettől, Völnerrel, a bejutást és vizsgákat lerendező rektorokkal, tanárokkal együtt!

Másfelől én csak a tapasztalataimat osztottam meg. Az orbánékat megelőző rendszernek egy 4 éves megszakítással volt közel 60 éve, ha nem több volt arra, hogy kiépítse a saját klientűráját. Ahhoz képest amit 79-es születésem óta tapasztalok, az orbán és haveri köre által megnyert évi 11%-nyi EU-s vagy más hazai pályázat meg sem közelíti, semmi, nulla. Ráadásul semmilyen csalásra lopásra, semmilyen vizsgálat nem derített fényt, egy esetben sem. Az, hogy Mészáros nyer egy pályázaton, a szátokból már eleve úgy van előadva, mintha csak simlivel, vagy lopással tudott volna nyerni, ami kamu, nettó ostobaság. Egyszerű feltételezéseket, vagy gyanúsnak vélt dolgokat adtok el igazságként, a végsőkig ragaszkodva azokhoz. Ilyen a borkai ügy is. Miből feltételezed, hogy lopott pénzből tette? Sztem polgármesteri fizuból és a vállalkozásaiból is fedezni tudta simán? Szívott egyet, meg kúrt egy nagyot. És??? Nem turkálok a zsebébe. Bántott? Nem... Közöm hozzá, hogy magánemberként mit tesz? Semmi. A várost jól vezette? Jól, hiszen megválasztották újra. Nem ez a fontos? Vagy Szijjártó és a jachtozás ugyanez. Undorító és gusztustalan más magánéletén rágódni. Ennyi. Nem vagyok erkölcsrendész, azok az idők elmúltak úgy 90 után.
Mondd csak? Miért van az, hogy a fidesz regnálás alatt is csak ez az egyetlen ilyen ügyetek van eddig, amit fel tudtok mutatni? Ezerszer hallottam már, hogy az orbán, meg a mészáros lop, a kormány ilyen, meg olyan korrupt, csak éppen senki nem hallott róla, ezt az egy esetet kivéve, amiből természetesen ti mindent is jobban látók levonjátok a következtetést: orbán és rendszere diktatúra és velejéig romlott, és korrupt és stb.... Én azt mondom, hogy minden bűnözőt le kell csukni, böriben a helyük, de az igazság és nem a feltételezések útján. Másfelől, mint ahogy írtam minden rendszernek megvannak a maga Schadl-jei. Nem tartom senkinél jobb embernek magam, én is adnék munkát a haveroknak. Most 2 rendszer közül választhatunk: az orbán rendszer közül, amiben az "lophat", a ti szinteteken fogalmazva, akinek engedik, míg a gyurcsány - MZP, ahol mindenki "lophat", amit ér, amit csak akar. Ez utóbbi már egyszer lerakta kézjegyét. Ennyi. Nem gondolom, hogy orbán szent lenne, de elég hazamennem és megnéznem mi épült az elmúlt években, s mindjárt rá is jövök, hogy melyik "schadl" mit és mikor lopott el......
Nabradius 2022.01.31 16:13:00
@6.Lenin:

Ez teljesen igaz. De, emberek vagyunk mi is, valljuk be őszintén. Ha valahol helyzetbe tudjuk hozni a családunkat, szűk baráti körünket, meg fogjuk tenni és ebben igazából még semmi korrupció nincs, ez még nem jelent feltétlenül lopást, vagy herdálást. Engem a kettős mérce zavar, illetve a szememnek hiszek. Lehet nekem mondani, hogy orbán ilyen, meg olyan, de azért csak új utakon megyek el hazáig pestről, csak új a kórház, jók az eü-s barátaim fizetései, 3 kulturális intézmény is teljesen megújult, új az uszoda, a sportcsarnok mellett épült egy aréna is és sorolhatnám napestig. Van baj ezzel a kormánnyal, de egy valamit nem szabad elfelejteni: "lopni", csak akkor lehet, ha van miből....
A rendszerváltást sem véletlenül hívták gengszterváltásnak. Ezzel az ember saját magát kergeti az őrületbe. Én egyszerűen ezen, meg újságokban leírt butaságokon nem gondolkodok. Ahol a fejlődést látom, oda fogok szavazni. egyszer még az LMP-nek is elhittem, hogy lehet más a politika. Aztán Schiffer felvette Hadházyt és Szél Bernadettet, s kiderült, nem lehet más a politika. A politika az politika. Rágódhatunk, beleőrülhetünk, de ez ilyen. Az ember, meg ember, legfeljebb csak különbnek hiszi magát, de nem az. Egy ismerősöm mondta egyszer, hogy az is korrupció, ha egy ismerős orvos előbb behív, mint a többi betegét. Csak ügyesebben meg lehet magyarázni. Milyen igaz. Ebben a helyzetben senki nem kezd el kikelni magából, hogy engem miért hívtak be előbb nem igaz? Senki nem mondaná, hogy akkor én most nem megyek, mert igazságtalan. Hagyjuk már magunkat embernek lenni, ilyenek vagyunk és kész. Kicsiben, nagyban, maximum irigykedünk, hogy minket csak az orvos engedett be előbb, kikerülve a sort és nem feri, vagy orbán haverjai vagyunk, s keresünk milliókat. Az erkölcsi dilemma, a cselekedet alapja ugyanaz, az integritás hiánya, csak magunk felé ezt hajlamosak vagyunk kimagyarázni, más szemében meg a szálkát is.
Nabradius 2022.01.31 16:15:56
@hoplita:

Kedves Hoplita!

Nagyon szépen köszönöm az összefoglalót! Irány a falanx!

:)))
Dobos Menyhértnek igaza van. A saját szempontjából. Csak persze nem ez a lényeg...
Nabradius 2022.01.17 21:00:28
@_Wasp_:
Arról valóban nincs, hogy mivel vagy tisztában, de csak felvilágosítás képpen eljárásrendet írtam, nem jogot, valamint nem anyagi jogi, hanem büntetőjogi kérdés, tekintettel arra, hogy az esetleg előforduló pénzügyi szabálytalanság az esetek többségében még nem meríti ki bűncselekmény(ek) fogalmát, ha mégis, akkor BTK.
Amit utána írsz, azt elfogadom, sőt magam is úgy vélem, ez a bíróságra tartozik, mégis mindig ti kiabáltok lopást, ha orbán, vagy mészáros neve szóba kerül, nem én.
Másfelől. Azt, hogy kormányváltásra szükség van-e, vagy nincs, azt a szavazás dönti el, nem az emberek kinevezésével való egyetértés. Vagy szerinted annak idején Gyurcsány bárki fiát ültette egy ilyen pozícióba? Ha tetszik, ha nem mindegyik, mindig politikai döntés, a kormányváltás szükségességéről pedig a szavazás dönt, akár annak érzed, akár nem.
Igen le merem írni. Tudva levőleg, hogy nem Orbán, vagy Gyurcsány tesz tönkre, a sorsodért egyedül te vagy a felelős. Én is tanultam, dolgoztam, előreléptem, viszont ehhez a feltételeket nem a Gyurcsány éra teremtette meg. Onnan olyan még tiszta emlékeim vannak, hogy elvették a 13. havi fizut és kis ajándékcsomagot kaptunk helyette, a kórházba menet vizitdíjat kellett fizetnem, illetve a napidíj már nem került bevezetésre , a népszavazás miatt ugye, a kórházban a vakolat a fejemre omlott, szó szerint. Érdekes módon 2012 után tudtam állásokat váltani, előrelépni, magasabb szinten dolgozni. Persze a munkát és a tanulást magamnak köszönhetem, éppencsak azt, hogy a munkaadók tudtak már munkát is adni, meg a gazdasági környezetnek, amit azért nem a szél fújt össze. Voltam a Gyurcsány érában munkanélküli 70 helyre jelentkeztem, volt, hogy letagdtam a diplomáimat, de még így is csak egy helyről hívtak vissza.Ma csak az nem dolgozik, aki nem akar.
Igen, lemerem írni, mert amikor pestről haza autózok hétvégente, akkor áll a sor a balatonig, persze, gondolom a sok szegény ember utazik, hogy legalább lángost lásson, mert megvenni nem tudja, mondja a baloldali tudósítás... Na ja. Végig új, vagy épülő úton megyek haza, új a kórház, teljesen új, a színház felújítva, új az uszoda és van már egy normális méretű aréna is. A szájsebészem lemondta majd az összes magánbetegét, mert minek?? Úton útfélen építkezéseket látok, kultúrát, nálunk pl a kerületben és vidéken is az összes háziorvosi rendelő megújult, mindenhol van kori és úszásoktatás a sulikban. Persze mindent le lehet tagadni, csak nem érdemes. Én arról írok, amit látok. Persze sok ember van, akinek semmi sem elég, akinek, ha egy milliót adnál havonta sem lenne elég, mert a szomszédnak, az osztráknak mindig több van nemde??
Igen, hatósági árazni kellett, mert a legszegényebbeket ezzel lehet megvédeni. Azt azért tegyük már hozzá, hogy hálistennek nem a társadalom legnagyobb, hanem talán az egyik jelentős számú, de már nem elég kicsi szegmenséről beszélünk. Minden országban adott a lehetőség, törvény nem titja, pl nekem nem volt rá szükségem, de elismerem, hogy van olyan réteg, amelyiknek igen. Na bumm. Volt ezer éve s lesz ezer év múlva is. Mindig. Aki nem tanul - bármiylen okból, most azt nem firtatom - annak sok lehetősége nincs, bár a kőműves ismerősömet most hagyta ott 2 segédmunkása, mert a nagy szegénységben nem volt elég a havi 200.000 fizu, elmentek inkább a gyárba, valamivel többért........ Amúgy senki sem állította, hogy minden rendben van, de a fejlődés és a haladás a rendszerváltás után most a legszembetűnőbb, de panaszkodj csak tovább nyugodtan. Rendőri - bírói elfogultság?? Mesélj már kérlek.... Konkrétumokkal, ha lehet, kíváncsivá tettél.
Az újságírásban más a tészta, elismerem, hogy a kormányinfo-n is sok a selejt, Bayert nagyon utálom például, de van több is, az origo alákérdezéseitől pedig hányingerem van. Azon felül már csak attól van jobban, ha azt hiszed a balaoldali újságíró bármivel jobb, vagy okosabb. Szemernyivel sem, sőt a kormányinfo-n már a kérdéseiktől hánynom kell, olyan alávaló némelyik. Ezt a kormánymédiáról. Azért pont te is tudnád sorolni a bal médiumokat gondolom, a 24.hu-tól az ATV-ig. Szóval tisztában vagyok vele, de egyébként nem érdekel a médiasírásotok, vannak balosok akiket csipázok, vannak jobbosok akiket nem. Ennyi. Az életemnek a családom sokal fontosabb része, mint a médiasivalkodás hallgatása.
Nabradius 2022.01.17 21:28:39
@_Wasp_:

Folytassuk. Mesélj már, mit vett el a kisvállalkozóktól?? Eddig csak kedvezményes adózásról, meg a munkaadók kedvezményeiről hallottam, meg a KKV-k támogatásáról, meg a járulékok állami támogatásáról.... Vagy úgy gondolod, hogy kiskunmajsai kőművesbrigád fel tudta volna építeni a Budapest Arénát? Elárulom igen. Kisvállalkozók építették alvállalkozói szinten. Vagy arról a kisvállalkozóról beszélsz aki alől az Andy Vajna elvitte a kaszinó bizniszt?? Hadd ne sajnáljam már.
Darázs! Másolok egy cikket a kilátóról:

index.hu/belfold/2009/10/05/nem_akartak_nagyobbat_mint_40_centis_kilatot/

Erről beszélsz? Akkor már nézd meg, hogy mikor épült és kérlek, aztán kérdezd meg Gyurcsányt, hogy ízlett-e neki a vacsi a Szemlőhegyen, esetleg azt, hogy jachtozott-e az árából.... Szó mi szó, mindenkor vannak és lesznek kamuberuházások, csak ne álszenteskedj itt nekem légyszíves.
Más. A kormány, az tudod, amelyik adott egyáltalán béremelést (na találd ki melyik) feltételeket szabott hozzá. Teszem azt, olyan csúnya dolgokat, minthogy adok fizuemelést, de ha vészhelyzet van, oda küldelek, ahova akarlak, oda, ahol valóban kell a segítség. Na bumm. Annak idején rendőrként a 9 hónapos terhes feleségem mellől rendeltek el máshova. akkor nem volt veszélyhelyzet, most van. A kórházak jelentős hányada rendbe van téve úgy, hogy tegyük hozzá az Eu pl a bérek emeléséhez nem ad hozzájárulást. A tanárok meg ne nyihogjanak. Ők mindig szegények, ők mindig el vannak nyomva, azért, hogy mesterpedagógus lehessen közel bruttó fél milliós bérért össze kell állítani egy sza....os portfóliót, hogy miben szeretne, tudna fejlődni, mik az elképzelései a saját szakmájáról. Emlékszem, volt is visítás rendesen. Már ne haragudj, de ha nekem kell a saját szakterületemről portfóliót írni segédanyagok nélkül most leírok neked 30 oldalt, mert ez e munkám, elvárják, hogy értsek hozzá. Nagy kaland. Persze mindenki tudja, hogy van hová fejlődni, de ne csinálj már úgy, mintha minden éppen összeomlana. A kórházunkban 3 éve volt műtétem, olyan gépekkel vizsgáltak meg, azt hittem valami star wars forgatás van. A 4 viszgálattal másfél óra alatt végeztem, mindenhova úgy adtak időpontot. Ezt ne keverjük már össze a mostani veszélyhelyzettel. Tudod van egy örök érvényű mondás,: aki panaszkodik, attól el kell venni....
Visszatérve az egészségügyre ideiglenesen áthelyezhetők és van, amikor nem mondhatnak fel, mondjuk egy járvány kellős közepén. A csúnya királybácsi miket mond. Most remélem látod magad előtt, ahogy a könnyeket törölgetem a szemem sarkából. Kaptak már többször is fizetésemelést, a tanárok az állandó panaszkodás helyett most már talán meg is dolgozhatnának érte, mert kifogás, panasz az van dögivel a kevesebb gyerek ellenére, tanári teljesítmény meg, hát hagyjuk.....
Azt, hogy ki mihez tökhülye sztem felejtős, ne személyeskedj, nem áll jól.
Nabradius 2022.01.18 12:59:47
Ne haragudj, de gusztustalan, amit írsz, mert egyben leírod mondandód lényegét, ami röviden annyi, hogy nem értünk egyet, tehát Orbán seggnyaló vagyok. Pont.
Másfelől. Mi a magas lóról beszélés?? Hogy nem szakszerűen fogalmazol én pedig kijavítalak, mikor konzekvensen kevered az pénzügy általános "anyagi" -ak féle megfogalmazását a jogi szaknyelv "anyagi jog" fogalmával? Ez nem gondolom, hogy magas ló, inkább helyreigazítás, ne haragudj, hát bocsánat.
Hogy a stílusom milyen, nem tudom, lehet, hogy bántó, inkább csak a tényekre szorítkozó, olyan ember vagyok, aki nem szereti, ha valaki felületes ismeretekkel ront rá egy témára (mint pl a Völner ügy), alapvető szaktudás, akár bizonyíték nélkül újságírók sokszor ostoba feltevéseire hivatkozva állapít meg "tényeket", igazol valóságot. De bunkó, az nem, veled ellentétben, tekintettel arra, hogy nem én hülyéztelek le, miközben fogalmakat kevertem egymással.
Olvasás. azt írtam, hogy: "akkor még rendőrként", ami feltételezi, sőt valószínűsíti, hogy már nem vagyok az, mivel már nem vagyok nagyon régóta. Nem szoktam meg semmit, nincsenek rendőr beosztottaim. Csak, hogy tisztában legyél vele, dolgoztam állami, magán, kisvállalkozói és helyi közigazgatási szinten is, igen, szeretnék magánvállalkozást életem végére összehozni, folyamatban van a képesítések megszerzése. Tehát a Rendőrségre szintén nem hivatkozhatsz, semmilyen homályosan megfogalmazott jogi alapon.

A dohányboltokkal kapcsolatban igazad van, bár 3 éve leszoktam, sem előtte de utána nem érdekelt, ki kapta, vagy ki nem. Szóval nem, nem zavar, bár tudom, hogy nagy volt a tolongás, hogy más ember lassú halálán minél többen meggazdagodjanak, igen.
Az építőiparral kapcsolatban amit mondasz, az nettó kimondom így magas lóról figyelj: hazugság. Nagy H-val az elején, bizony. Ugyanis, ilyen statisztikát nem vezet senki, az, hogy egy munkát ki kaphat, függ a cég nagyságától, a teljesítményétől, a pályázati kiírásnak történő megfelelésről - figyelemmel arra, hogy egy ablakos cég nehezen húz fel egy beton kórházat - az eddigi preferenciáktól stb. Az egyetlen megállapítás ez volt valamikor az átlátszó (vagy napi??) (hú milyen öklendezés erre hivatkozni, de most nincs más) oldalán: 2018-ban 265 milliárd Forint értékű tenderen nyertek, nyilván ez az összköltség, a nyereség ennek töredéke, az összes kiírt pályázatnak meg mondjuk tizede. Idézet a G7.hu-ról:
" 2011-2016 között évente kevesebb, mint 1 százalékot, addig 2017-ben az összes éves közbeszerzési érték már 5,4 százalékát, 2018-ban pedig 3,7 százalékát nyerték meg.", Illetve:
"Mészáros és társai 2011 után közel 11 százalékát nyerték el az összes közbeszerzés értékének." Hozzáírom, mert nincs már kedvem idézgetni, az EU-s pályázatok 20%-át nyerték meg. Nyilván ezt közeli kisvállalkozóknak osztották le, de mi van a maradék 80%-al. Ugye azt te sem állítod a józan ész szerint, hogy csak a jobboldali vállalkozók nyerhetnek??? Vannak esetek, amikor igen, ilyen a dohányos cucc is, de pár esetből nem vonatkoztathatsz az egész rendszerre. Vagy igen?
Rákay-val kapcsolatban igazad van, ámde! Szerinted te nem a saját politikai oldaladnak kedveznél? Ugyan már álszent voltál, az is maradsz. A plakát talán zavar, bár kíváncsi lennék rá, hogy melyik jogszabályra gondolsz, illetve melyik plakátkampányukra, mert volt egy pár. A Soros féle valóban nem érdekel, tekintettel arra, hogy bár nagy vonalakban, évezredek távlatából némely gondolatával talán még egyet is tudok érteni, de sajnos ő nem más, mint egy elítélt (francia bíróság 2000-ben) mocskos bűnöző, sem több, sem kevesebb. Az, hogy fehérgalléros, számomra csak ront a megítélésén. Tehát nem zavar, igazad van, azzal foglalkozok, ami érint, kit érdekel, hogy mit vagy kit plakátolnak. Apropó, ha már a bíróság dolga eldönteni ki a bűnöző és ki nem, láttad már az ellenzék új plakátjait??? Ott nincs gond? Az Orbán lop?? Valóban? Az bizonyított? Az téged nem zavar?? Álszentség 2. verzió.

Völner ügy. Lebukott, titkosszolgálati módszerekkel - feltételezem, hogy a miniszterasszony tudtával és beleegyezésével - megfigyelték, rádolgoztak, több hónapon keresztül. Lebukott. Mi hozzáfűzni való van ehhez? Nyomoznak az ügyben, ha van érintett még, akkor az felszínre fog kerülni, bírtóságra, majd ítéletre!! Mi kéne, hogy zavarjon, vagy ne zavarjon abban, hogy egy feltételezhetően bűnöző emberrel kapcsolatban a hatóságok végezték a munkájukat??? Megkapja jogos büntetését aztán hajrá. Mit szeretnél még????
Összességében: bármit is mondok, tök hülye, meg vak vagyok a problémákra. Szerintem nem, csak utánajárok, meg lesza......om.

Ami engem a saját környezetemben érint, az az új kórház, az új színház, az új utak, az új sportpályák, a biztos megélhetésem. Ez régen nem volt, most meg van, nem érdekel, ki építette, vagy újította fel. A barátaim pártállásra tekintet nélkül jól megvannak, amelyik szidja az Orbánt, talán pont az él a legjobban...
    "Nem, miniszterelnökünk nem lett sem fasiszta, sem diktátor, és meg sem zakkant. Csak velejéig romlottá vált." E szavakkal zárul Mérő Laci barátom A dörzsölt szélkakas című, legújabb könyve. Amikor a szerző karácsony előestéjén megajándékozott vele, a következő ajánlással dedikálta: "G. Nagy…..
Nabradius 2022.01.04 15:34:17
@Tapi2021:

Abban, hogy mire hozták létre igazad van, DE!

Én azt sem szeretném, ha az általános alsós gyerekemnek hetero szexuális felvilágosítást tartanának, ezért ebben igazat kell adjak a megszólítottadnak.
Egyszerű logoka mentén azért, mert a matekot sem a diferenciálszámítással kezdjük. Nem kell, hogy érdekelje a gyerekeket ebben a korban, majd felnőtt korukra eldöntik, hormonjaik révén kialakul majd, hova húz a szívük. Szóval LMBTQ sem, de leginkább semmilyen.
Nabradius 2022.01.05 11:31:53
@Boldeone2:

Olvastam a hozzászólasaid, végig, nem vagy vitaképes, sajnos. Ha egy jogszabályról azt állítod, hogy kamu, akkor érzelmi alapon döntesz valamiről úgy, hogy annak valós, reális alapját egyszerűen nem vagy hajlandó figyelembe venni, így nyilván vitatkozni sem lehet veled, mert nincs miről.

Igen, azt látod, amit írsz. Nem orbáni, hanem egy jobb oldali állam épül, nevezheted orbáninak, ha akarod, de tök mindegy.
Nem deep state-ről van szó, hanem egyszerűen a jobboldali értelmiség mindenhonnan történt szisztematikus kizárásának megszüntetéséről és ismételt pozícióba helyezéséről. Ezt nyilván be lehet úgy állítani, hogy jaj a zorbán micsoda rendszert állít fel itt nekünk, lehet rajta sírni, de én többszörös diplomásként és liberális felfogású művészeti végzettségű emberből lettem konzervatív, mert láttam, hogy az egyetemeken, főiskolákon a liberális nekünk mindent is szabad véleményvezér tanárok, hogyan veszik át a hatalmat mind a mentális, mind az anyagi javak felett s mossák át az emberek agyát. Az, hogy beszélek a demokráciáról, s közben mit teszek két külön fogalom. De vegyük csak az egyetemek példáját. A magyar egyetemek átlagszínvonala a béka segge alatt volt/van, nagyon régóta. Erről a pozícióról el kellett mozdulni, mivel a liberális vezetés szórta a sok pénzt a semmire. Ha egy liberális havernak, vagy seggnyaló phd-s diáknak kellett némi a támogatás, akkor hipp-hopp nyitottak egy új tanszéket, mondjuk középkori ürítési szokások tanulmányozása tanszéket, a havert beültették tanszékvezetőnek, kapott zsíros állást, titkárnőt, irodát, s persze szabadon pályázhatott az elérhető forrásokra, hogy aztán kutathassa Mátyás király székelési szokásait. És persze az egyetemi kuratóriumokban is mind haverok ültek, akik büszkeséggel és évtizedes kutatásaikkal a zsebükben szavazták meg a rektorok béremeléseit, míg eljutottunk odáig, hogy volt annak idején olyan intézmény nem egy, ahol a rektor A8-as audival járt szolgálati autó gyanánt, meg lett vagy 6 millás fizetése. A naaaagy baloldali demokráciában mert volna bárki ellent mondani!!! Sok esetben - merthogy nem a Karácsony Gergelyé az egyetlen eset - mindenfajta végzettség nélküli szarháziak kaptak adjunktusi fizetéseket és EZEK tanítottak minket!!!!! De pont ez ment mindenhol. Az egészségügyről is lehetne beszélni, a kórházban az emberek fejére esett a vakolat a plafonról, de amikor a kórházigazgatók "bankettet" adtak, akkor a kaviár folyt a dunai hajón..... Persze, pénzért adták még az este 11 órás időpontot is a CT-re a rákos, gerincbeteg nagymamámnak, természetesen az után, hogy beperkáltad a vizit díjat. Na öccse, ez a ti nagy demokráciátok, aztán ha jön egy jobboldali producer, vagy kórházigazgató és rendet tesz, akkor ordibáljátok, hogy diktatúra, meg a rezsim.
Na, ennek vetett véget az alapítványi rendszer, ahol nem a kiskirály rektorok egyszemélyben döntenek, hanem a kuratórium és egy külön biztos felügyeli a pénzek elköltését, ilyen kuratóriumi tag pl Szili Katalin is!

De tudod, mit én nem győzködlek, lesza.......m, mi a véleményed, mert amíg az új színházból mehetek új úton Budapestre, s vissza térve az új kórházban jól fizetett orvos és azért már sokkal jobban jobban fizetett ápoló foglalkozása után az új arénába járhatok meccsre, mert a 15 évvel ezelőtti fizetésemből nem futotta volna meccsnézésre, addig nem érdekel a fájdalmad, de az sem, ha Orbán királlyá koronázza magát. Az erkölcsi kérdésekben szerintem meg nem lehet a liberalizmus alá süllyedni, a fent írtak csak a felszínt karcolgatták.
Nabradius 2022.01.06 11:09:15
@Etniez:

Kedves Etniez!

Na ne beszélj már. Komolyan. Nyilván mások a tapasztalataink, de van ami nem változhat, változik.

Az egészségügy, mint rendszer legalább 2-3 nagyobb elemre bontható, mint gazdasági rendszer. Az egyik ilyen a személyzet bére. Persze ápolói szinten lehet még panasz, de már ott is kigyulladt a fény az alagút végén, s jön egyre közelebb, az orvosok szar bérezése pedig most már felejtős. A szájsebész barátom, aki úgy 25 éve orvos bruttó 2 millió felett keres mindennel együtt, szinte az összes magánbetegét lemondta, tud a munkájára koncentrálni, ahogy ő fogalmazott úri passzióból dolgozik. Hozzáteszem édesanyám laboros, faterom mentős, nagymamám pedig ápolási igazgató volt anno, gusztustalanul tele vagyok EÜ-s rokonokkal, ismerősökkel. Ja, persze, van olyan szülész-nőgyógyász barátom, aki folyamatosan panaszkodik mindennek ellenére, összehasonlítva a régi illegális jövedelmét a mostani szabályozott jövedelmével. Erre szoktam azt mondani, hogy a drogdíler is panaszkodhat, ha kiengedik a BV-ből, hogy milyen szarul keres az ALDI-ban, csak nem reális az összehasonlítás.
Az pedig az egészségügy egy másik financiális része, amilyen ütemben a kórházakat felújítják, illetve eszközökkel felszerelik. Csak az én szülővárosomban felújították és újragépesítették az egész kórházat, a szülészetet külön 3 milliárdos projektként. Világszínvonalú lett. Nyilván nincs pénz az összes kórházra, de ha bemegyek a szemem szám eláll. Az elmúlt tizenévben részben, de inkább egészben 77 kórház újult meg, azt gondolom, persze van még munka, hogy sokan nem panaszkodhatnak a munkakörülményekre, az új profi gépekre, a fizetésekre meg pláne. (Én még tanárt, egészségügyist elégedettnek ritka kivétellel még nem nagyon láttam.....)
A munkaszervezésről. 3 éve bementem, mert műtét várt rám, ennek előkészítése során kaptam időpontot 4 helyre, ahova el kellett mennem. (Ez még ugye járvány előtt volt, de aki ugye össze meri hasonlítani a járvány alatti és előtti állapotot, az jegyezzük meg, nem túl okos, gondolom ebben egyet érthetünk.) Visszatérve a 4 különböző helyen végeztem 1,5 óra alatt!!!! Ez korábban elő sem fordulhatott volna, legalább 4 napom ment volna el rá, s nem túlzok. De menjünk tovább. Jómagam vidéken élek, de pesten dolgozok, s minthogy létezik egészségügyi alapellátás, meg kellett, hogy állapítsam, mind a vidéki városomban, mind abban a kerületben, ahol dolgozok, az összes, értsd kivétel nélkül felújításra kerültek a háziorvosi rendelők. Pesten és vidéken is. Új műszereket, PC rendszereket kaptak, s ezt tovább gondolva, talán máshol is hasonló a helyzet, ha nem is teljes egészében. Ha ennél is több kell, menj nyugodtan magánba, nekem semmi szükségem rá, bár tudom, van akinek az 5* is kevés lenne.
No de, tudod mi a meleg??? Nem is meleg, hanem forró, hogy csak abban a városban, ahol élek, fejlesztették a közlekedést, összekötötték 4 sávos úttal a legközelebbi autópályáig. Kapott a város új közlekedési rendszert, integrált MÁV - helyi és helyközi pályaudvart, új gyalogoshíddal. Leszállsz a buszról, szállsz át a vonatra. Ennél jobb nincs jelenleg.
Felújították az EÜ intézményeket a kórháztól az ügyeletig, a háziorvosi rendelőkig, laborokig mindent.
Csak nálunk 3 kulturális intézményt újítottak fel tetőtől talpig, a színháztól előadótermekig, az alapoktól.
Épült egy aréna, mellette megújul a régi sportcsarnok, új a versenyúszó központ, megújult focipályák, stadionok.
Az utcák, terek patyolattiszták, a hajléktalanok sem érzik már otthon magukat, a főtér és az összes környező utca megújult teljesen.
Rendezték a béreket sok helyen, én pl. pont 2x annyit keresek, mint 10 évvel ezelőtt, többet, ha a jutalmakat is bele számolom.
Mivel pesten is élek, sajnos többet már, mint vidéken, de kérdezem: a Városligettel mi a helyzet??? No, amit én látok belőle, az annyi, hogy ilyen mértékű projekt szerintem pesten még nem volt, sorra nyeri a díjakat, impozáns, kreatív, mégse tetszik egyes embereknek.

És ami lényeges, a válság ellenére a magyar gazdaság, bár nyilván nem lett az EU húzógazdasága, de recesszív sem lett, sőt, pl. az aranytartalékot éppen 33x-ára növelték, tehát van mire, hova hitelezni, hitelt felvenni, van kraft a rendszerben. Mindamellett, hogy a közlekedésben, az EÜ-ben, az iparban eddig soha nem látott mérvű fejlesztések és bértámogatások valósultak meg. Az is nyilvánvaló, hogy ezek egy része Eu-s forrásból van, de sok mindenre nem ad pénzt az EU, ilyen az egészségügy bér is pl. béremelés.
Közben fejlesztik a Honvédséget, a rendőrséget, a feleségem is úgy néz ki kap némi fizetésemelést, bár az ő bére még az enyémnél is messze magasabb.
Éppen most vettük fel a támogatott lakáshitelt, folynak a házon a munkák. Bürokratikus volt, nem kis meló, de igen, kapunk támogatást abban is.
A városomban, ha megépül az új gyár is, amit ígértek, akkor elméletben megvalósulhat a teljes foglalkoztatottság is. Több lesz a munkahely, mint a melós.

Persze nyilván nem lehet mindenki egy rendszer kedvezményezettje,
Bakancslistámon sok új hely, ország szerepel, ahová szeretnék eljutni. Ezek egyike volt Portugália. Januárban még azt írtam barátomnak, hogy 1-2 éven belül szeretnék ellátogatni oda. Aztán ahogy telt az év, és látszódott a járvány 3. hullámának vége, egyre inkább konkretizálódott bennem, hogy az…..
Nabradius 2022.01.03 10:30:02
@gabroca:

Hát ez rövid, egyszerű kijelentés volt......

Én sokat jártam/járok repülővel, igen nagy élmény először. Aztán rájössz, hogy nem látsz semmiből semmit. Én inkább bevállalok egy két napos vezetést, minthogy repcsivel menjek, mert nem csak a cél, hanem az út is fontos, ahogy eléred. Látsz rengeteg természeti csodát, ismerkedsz kultúrákkal, emberekkel. Megállhatsz várost nézni, pihenni, majd mész tovább. Nem valószínű, hogy bevállalnék egy 5 napos személyvonatos utazgatást Portugáliába, de hülyének nem nevezném azt, aki megteszi.
Valószínű, ha Spanyolba vagy Olaszba megyek, már én is vonatozni fogok, vezetnek sem kell, motort meg bárhol tudok bérelni. Eszek, iszok, nézem a gyönyörű tájat, beszélgetek az utastársakkal. Sok helyre úgysem lehet vonattal, vagy kocsival elmenni.
13 év próbára teszi a kapcsolatot, ami ennyi idő után vagy erősebb lesz, vagy repedezni kezd. Sajnos Posztolónk az utóbbi helyzetben van, imádja a gyerekeit, ezért nem is akarna elválni a házsártos feleségétől, akivel már nem lehet normálisan beszélni.   Ha esetleg nem tudtad: a Csajok és…..
Nabradius 2021.12.22 09:46:23
Kedves Poszter!

Engedj meg nekem kérlek sok-sok tanácsot, ami talán segít, talán nem, de megpróbálni bármit megér. Jómaga 2 gyerekes, 42 éves apuci vagyok, pont 20 éve házas, egy házsártos boszi asszonnyal, egy 15 éves lány, meg egy 20 éves egyetemista sráccal. 20 év tapasztalata szerint, elindultál egy lejtőn lefelé, amiből most azt hiszed, nincs visszaút. Asszonykád levágta a tökeid, te meg folyamatosan asszisztáltál hozzá, ennek a végeredményét láthatod, érezheted most. Nehogy azt hidd, hogy egy férfiisten vagyok, ugyanezen a lejtőn kezdtem el kb. ugyanakkor, mint te. Most ülj le egy tükör elé s kezd el sürgősen gondokodni, hogy ki vagy te, mit vársz magadtól, az élettől, a családtól. Ugyanis. Ráhagyod az asszonyra a hüleségét, amiből egy következtetést von le: nincs véleményed, tutyimutyi vagy, bármikor beléd lehet rúgni, félre lehet tenni. A gyerekeid, bár alapból mindig is imádni fognak, mert te vagy az apuci, de ezt fogják látni példaként maguk előtt, tehát pár év és elküldenek úgy a fenébe, ha nem tetszik nekik valami, mint a sicc. Tehát az asszony következtetése valós, mert ki a fene akar leélni egy életet egy tutyimutyi, aputestű pasival? Senki. Gondolj bele, te leélnél egy életet egy szolgalelkű, orcatestű nővel? Leélnél, mert kényszerhelyzetben lennél, de az első adandó alkalommal lépnél a fenébe, akármennyire szereted és igazad lenne. A nőknél kicsit más a helyzet, most ki akarja provokálni a válást, elfelejtve azt, hogy két gyerekes anyukaként lehet akármilyen szép, a kutyának sem kell hosszútávra, komoly kapcsolatra igazából. Az ismeretségi körömben 4 nőből 3-an így csapdázták be saját magukat, jók lesznek majd macskás özvegynek egy öregek otthonába.
Szóval igaza van az előttem szólóknak, ha nem vagy apatestű, akkor is nyomás a konditerem és kezdj el edzeni. Ne az asszony, hanem magad miatt!!! Megjön a test, az önbizalom, az idődet ne az alkesz haveroknál töltsd, hanem nyomás a terem, ismerkedj lányokkal is nyugodtan. Menj el munkahelyi bulikba és igen, készüljenek a fészbúkra fotók a csinos munkatárshölgyek társaságában is, s még véletlenül se titkold. Én már sosem titkolok ilyeneket és tudod miért?? Mert jönnek a kérdések, kikkel voltál, milyen volt, s te elmondod, sőt megmutatod, milyen csajok is vannak veled, sőt, megmutatod, hogy ma ezzel a csajjal edzettem együtt, ezzel buliztam, akkor olyan szemeket fog mereszteni, hogy csak na. Egy szót sem szólhat, nem csalod meg, sőt megmutatod, akár be is mutatod őket egymásnak, s hidd el némi duzzogás után a renoméd akkor is emelkedni kezd, ha nem villantasz kocka hasat. A másik. Normális hangnemben, de sose hagyd rá a vitákat, sose legyints, hogy majd megnyugszik. Mondd el a véleményed, a gyerekeid előtt is, sosem bántóan, ámde határozottan. Állj a sarkadra, legyél következetes, de ennek alapja a nem túlzott, reális önbizalom, amit egy pszichológus nem, de te képes vagy magadnak visszaadni. A gyerekeid is másképp fognak rád nézni, hiszen látnak majd egy apa-istent, akinek van véleménye, aki megvédi és támogatja őket. Ettől még lehet, hogy válás lesz a vége, de bizony, ahhoz is kell önbizalom, mert a nők ilyenkor mindent is szeretnének vinni, lakást, kocsit, bútort, még a lelkedet is, ha hagyod. A gyerekeket is megpróbálja ellened nevelni, de ez anyámnak sem sikerült, mert láttam apámat, tudom milyen, nem hatottak meg anyám kitalált hazugságai.
Másfelől. A gyerekek miatt nem érdemes valóban együtt maradni, nem hülyék. Tudják nagyon jól, hogy baj van, nem gyagyások, akárhogy is próbáljátok meg titkolni, vagy próbáljátok megvédeni őket. ennél sokkal hasznosabb, ha egy értékelhető apát látnak maguk előtt.
És persze, ha már a tükör előtt eldöntötted, hogy ki vagy és mit vársz az élettől, akkor néha vitákon kívül is szellemesen oda lehet bökni egy-két dolgot, ha a fejedhez vágja, hogy biztos nőzől, akkor még véletlenül sem tagadni, hanem elmondani, hogy nem tehetsz róla, de amióta kondizol, ragadnak rád a nők, nem bírod levakarni őket... :)) aztán csapj rá a seggére, csókold végig a nyakát, és szépen vidd be az ágyba...... Egy héten egyszer vidd el randizni, alakítsatok ki közös gyerek nélküli szokásokat, találjatok közös szeretni és utálni valót... Én 20 év után, több hasonló hullámvölgy után is bírom az asszonyt, bár néha be kell neki szólni viccesen valamit.... Na hajrá, legyél FÉRFI!
Kezdjük az elején: honnét veszed ezeket összeesküvés-elméleteket, hogy „Clemenceau-terv”, meg „Soros-terv”? Azt most nem is hánytorgatom fel, hogy a keresztnevüket rosszul írtad: az elsőt Georges-nak írják „s”-sel a végén, a másodikat George-nak! De ez utóbbit igazából György-nek mondjuk, mert…..
Nabradius 2021.12.17 09:31:59
@Dan da Man:

Nagy-nagy tévedésből indulsz ki. Senki az ég világon nem szorgalmazza azt, hogy neked 3, vagy 4, vagy 10 gyereked legyen. Nyilván, minél nagyobb egy család, jó a családnak és jó az országnak, ehhez biztosít az állam a gyerekek számától függő és nem függőtámogatásokat. Pont. Amit írsz, semmi egyéb, mint félremagyarázás.
Másodsorban szintén nem szorgalmazza senki a templomba járást sem, aki akar megy, aki nem akar nem megy. A KDNP-s azt mondja kéne, de hát ő pont ezért KDNP-s, a Momentumos szerint meg jobb belvárosi kocsmákba járni, meg füstgránátot eregetni, ő meg ezért Momentumos. De!! Ez nyilván nem kötelező érvényű senkire. Engem egyik se keresett még meg, hogy menjek templomba, vagy tüntetni mondjuk az olimpia ellen.
Harmadrészt. Természetesen mások is idézhetik társadalmi gyökereinket, csak nem kisarkítva, kiforgatva és egyáltalán nem mindegy, milyen kontextusban, pláne, ha azt gúny tárgyaként használja. (Lásd: Szabó Tímea hozzászólása Rákay Phillip amúgy nem túl etikus bejegyzéséhez.)

Másfelől én sem kézzel, hanem e-mailben levelezek, mobiltelefont használok, autóban ülök. Ezek a modern világ követelményei. Viszont vannak, amik nem változnak. Ilyen a történelmünk, az abban betöltött szerepünk, de ez talán mindegy is.

Soros Nincs Tervem Györgyről pedig csak annyit, hogy mennyire nincs terve: Nyílt Társadalom Alapítvány. Már a nevében is benne van a szándék..... Amúgy a gondolatai nem ördögtől valók, csak éppen nem a keresztény emberek közösségén, hanem a muszlimokon múlik, akiket éppen most millió számra telepítenek be. Nem a keresztény vág el torkokat, nem a keresztény társadalom robbantgat, hanem a bevándorló hátterű muszlimok, akiknek a betelepítését bizony épp Soros Nincs terv György szorgalmazza.

De visszatérve. Nem Soros alapvető filozófiájával, hanem az erőszakosságával van a probléma. Illetve azzal, hogy a francia bíróság által jogerősen elítélt pénzügyi bűnöző. Ezzel nem nagyon lehet vitába szállni, nézz utána, konkrét ítélet van, ez puszta képzelgés. A nagy különbség közte és egy gerilla között pusztán annyi, hogy míg ő a pénzt, mint fegyvert használja, a gerilla puskával lövöldöz, de lényeg egy és ugyanaz, egy kis társadalmi csoport akaratának rákényszerítése a többségi társadalomra. A nyílt társadalom eszméje nem az enyém, és nem érdekünk jelenleg. Majd, ha a muszlimok is békéről és nem az erőszakos hittérítésről beszélnek, majd, ha az afrikai államok erkölcsi mértékrendszerük szerint ott tartanak, ahol mi, majd akkor. TALÁN!
Egy különbség lenne az európai egyesült Államok rendszerében - amiben annak idején talán magam is hittem -, hogy nem Orbán és Mészáros gazdagodna, hanem Donald Tusk és Soros Nincs Tervem György, csak éppen jönne velük a nincsgenderlobbi és a jóravalócsakdolgozniakaró és nemsegélybőlélő muszlim bevándorlók hada is. Hát tudod mit, hát nem. akinek ez kell, nyitva a lehetőség, irány a nagy nyugat.
Hallo, a Sas horgászni ment, vétel   Bár világszerte kiverte a biztosítékot, nálunk viszonylag kisebb hullámverést okozott a politikai és társadalmi közéletben az izraeli kémszoftver vitatható felhasználásával kapcsolatos PEGAZUS botrány.  Úgy tűnik eddig. Ha igaz ugyanis a direkt 36 oknyomozó…..
Nabradius 2021.12.14 13:38:46
@R.Farkas:

Alapban rossz a megközelítésed kedves Farkas.

A mindenkori köztársasági hivatal, bár valóban "felette" áll, inkább fogalmazzunk úgy, hogy független közjogi méltóság, de az ott dolgozó szervek hivatásos állományú tagjai nem. Ezt nem lehet egyszerűbben leírni.
Minden nemzetbiztonsággal kapcsolatos személy jogát, vagy szervezet jogát a nemzetbiztonsági törvény szabályozza, az ad felhatalmazást, a külső engedélyhez kötött titkosszolgálati tevékenységek lefolytatásához. Ez lehet bíró - minden bíróságon van ilyen - és lehet a miniszter. (mielőtt Völner-ezni kezdene nem te, hanem bárki, annyi, hogy a miniszternek is vannak leadható hatáskörei, nyilván nem csinálhat mindent ő saját maga.)

Összegezve Varga nem nyúlt át a feje felett, hanem részfeladataiban arra hivatott, hogy igazságügy miniszterként garantálja a közjogi méltóságok védelmét. ez tehát Varga Juditnak nem hogy nem feladata, de egyenesen kötelessége még az esetben is, ha magas rangú és beosztású személyeket is ki kell tennie az átvilágításnak. Ebben igazad van, ennek nyomának kell lennie, de ennek ellenőrzésére a nemzetbiztonsági bizottság választók által megválasztott képviselői és szervezete az illetékes. Demeter Mártához hasonló baloldali politizálást ismerve bármibe lefogadom, ha lenne olyan metódus, ami törvényt sértett már nevekkel együtt tele lenne a Telex, meg a 444.hu.
Nézd, nekem nem kenyerem a Gyurcsányozás, a baloldali politikusok féktelen becsmérlése. Ami miatt egy pár éve megragadt bennem a politika (előtte 40 évig gyakorlatilag semmilyen szinten nem érdekelt) az az a momentum volt, amikor először felmentem elolvasni a 24.hu oldalt és a harmadik cikkük után már ordítani tudtam volna a felesleges, és nyilvánvaló ferdítések miatt.
Az írásod jó stílusú, olvasható, csak egy olyan dolgon gondolkodsz, aminek nincs számodra nincs valós megoldása, gondolom sem olyan pozíciód nincs, sem olyan nemzetbiztonsági ellenőrzése, ami lehetővé tenné a konkrétumok megítélését. így csak filozófálgatni lehet, de fogadd el a felvilágosítást, ennyi. Mások nem ezt teszik. elolvassák a blogodat, s valóságként értelmezve a filozófiai nyilván tényhiányos gondolkodást, magukévá teszik azt, s így adják tovább. Én ebben dolgozom 27 éve, többek között voltam tiszt nemzetbiztonsági szervezetnél is. Szóval az aggályaid lehetnek, sőt kell is, hogy legyen, lehetnek akár jogosak, de innentől kezdve minden csak és kizárólag fikció. A bizottságnak ez a feladata, a baloldali választók ezért választották meg őket, s ez így is helyes. Hagyjuk rájuk azt, ami rájuk tartozik. Inkább beszéljünk a családtámogatásról, én most újítom fel a házat a patás ördög O1G által majdnem ellopott támogatásból... :)
A farkasokat meg imádom. Pont :))))

És köszönöm, hogy írtál.
Nabradius 2021.12.15 07:18:31
@evilwolf:

Ez nettó butaság, az első mondattól, az utolsóig. Csak azt remélem, hogy propagandista vagy, mert magától az ember nem találhat ki ennyi pusztító demagóg szöveget.

Ad egy: a munkavállaló annyi munkaidőben dolgozik, ami a munkaszerződésében szerepel.. Ez lehet egy órától, akár tizenkettő is, a munka törvénykönyve szerinti kötelező pihenőidők biztosításával.
Ad kettő: az ukrán munkás, egy jó brigádvezetővel pont úgy dolgozik, mint egy magyar, egy szar vezetővel meg tök mindegy, hogy magyar, vagy nem magyar, a magyar is képes igen szarul dolgozni, van 90 emberem, hidd el tudom.
ad három: ma, Magyarországon nem munkaerő felesleg, hanem hiány van. Ha a magyar elmenne dolgozni az építkezésre, akkor nem hívnának be ukránt, hiszen a magyar munkaerő helyben van, mozgósítható, elérhető, az ukrán, bár valamivel olcsóbb mint a magyar, de olyan, mint a kutya vacsorája. Ha úgy gondolják hazamennek és nem látod őket többet, a munkamoráltól függetlenül. Ha nem lenne közel százezer betöltetlen álláshely az országban, talán még igazat is adnék, bár a kőműves a héten mondta, hogy azért nem tud jönni, mert a munkásai elmentek az újonnan nyílt gyárba dolgozni. Tehát majd vesz fel ukránokat gondolom, ha nem akar egyedül melózni.

És igen, bevándorló vagyok a családom ősei együtt érkeztek a 7 vezérrel a Vereckei-hágón át. Na bumm.
Nabradius 2021.12.15 07:57:13
Kedves Farkas!

Elolvastam a cikket, komolyan. Tényleg.

Az ok, amiért lehallgathatták őket a következő:

"A Pegasus-célpontok olyan testőrségi vezetők, akik a legrészletesebb információval rendelkeztek az elnök és családja összes programjáról és találkozójáról, köztük a magánjellegű tevékenységeikről és külföldi utazásaikról. Pomozinál fut össze ugyanis a köztársasági elnök és családja személyi védelmével kapcsolatos összes információ."

Ez szerintem bőven elegendő ok a lehallgatásukra, még szolgálati idejük letelte után is, tekintettel arra, hogy nem csak a konkrét adatokról volt/van tudomásuk, hanem a védelmükben hozott bevett gyakorlatokról, módokról, az eljárásrendről. Ez alapján nem gondolom, hogy indokolt, de azt gondolom, hogy egyenesen kívánatos a lehallgatásuk.

És akkor öntsünk tiszta vizet a pohárba.

Ne haragudj, de ha írok valamit, akkor én nem hivatkozok se Szentesi Zöld-re, sem Bayer Zsoltra. Én a helyedben nem hivatkoznék sem telexes, sem direktes cikkekre, ennyiből a sarki boltban is érdeklődhetnél, s pont erről beszéltem, amikor azt mondtam, hogy a blogger és újságíró felelőssége nem kicsi, akkor, amikor feltételezéseket vet papírra.

De engedd meg, hogy akkor másfelől/harmadfelől közelítsem meg a kérdést.

Az Amnesty International egy Soros György által létrehozott jogvédő alapítvány, ez tiszta, ebben nincs semmi titok. Soros Györgyöt a francia bíróság bűnösként elítélte az egyik francia nagybank privatizációjánál alkalmazott csalás, fogalmazzunk szépen bennfentes kereskedelem kapcsán. Ezzel 3,5 millió dollár(t lopott el....) kárt okozott a francia gazdaságnak, a francia embereknek, bűnösnek találták és pénzbüntetésre ítélték, a börit épphogy megúszta. Előtte az angol fontot döntötte be, a Fülöp szigetekről ki van tiltva, de fogalmazzunk másképp, mert nem kitiltva van, csak éppen "nem tudják garantálni a biztonságát"...

Szóval adva van egy Európában elítélt nemzetközi bűnöző (itt hozzáteszem, amikor Orbánékat mint "liberálisokat" kint taníttatta külföldön, akkor azt is az angol emberek kárára tette), akinek az Amnesty International nevű emberjogi szervezete (várj egy kicsit míg kiröhögöm magam....) természetesen nem legális úton, valószínű egy, a fejlesztő izraeli cégnél dolgozó - nembeépítettügynök, hanem - jóbarát, titkos iratokat adott át részükre, amit nyilvánosságra is hoztak, ezzel bedöntve, vagy 50 ország titkosszolgálatainak munkáját. Majd, az elítélt bűnöző egyik embere, bemegy a Direkt36-hoz,ott elveszik a srácok telefonját, csinálnak vele valamit (mert ugye mi azt honnan tudhatnánk, hogy mit), majd magabiztosan megállapítják, hogy ők, akik amúgy csak a telefonszámot ismerhetik, de elvileg a programot nem, az általuk ismeretlen program "nyomot hagyott" a telefonjukon. Aha. Értem. És hiszem. Mert hívő vagyok és elhiszem ezt is.
Szóval a cikk, amit linkeltél tele van igazságként eladott találgatásokkal, a bizalomhiányról és a lehallgatásról, nem beszélve arról, hogy a különböző rendvédelmi szervek kapcsolata ennél jóval árnyaltabb, egymást részben átfedő hatáskörökkel. A parlamenti védelemnek, a Köztársasági Őrezrednek, a TEK-nek, az Elnöki Őrségnek stb. mind szükséges tudnia részleteket a másik programjáról, tekintettel pl. arra, hogy Áder-nek nemcsak személy, hanem pl. útvonalvédelem is jár, amit nem a testőrsége, hanem a TEK hajt végre. A "legendaságról" annyit, hogy sok legenda tűnt már el a süllyesztőben a rendőrségnél, vagy a rendvédelemben, mert a nagy arcon kívül nem volt semmilyük, de ez már az én véleményem. A rendvédelmi szerveken belül rengeteg olyan vezető volt, aki az uralkodás vágyának kielégítésére nem talált más utat, mint azt, hogy megpróbálja természetesen a saját vezetésével kierőszakolni egy új szervezet létrehozását. Itt pont ugyanez történhetett, ez egy belviszály valóban, de ebből hosszútávú, bizonyítottnak vélt következtetést levonni nem szabad. Az NBSZ-t ebbe a játékban (többet hoznak, mint amennyit visznek), az meg egyszerűen egy nagyképű nagyzolás, mely csak az előbb írt feltevésemet támasztja alá, hogy a szakmai nagyképűségben tobzódó rendészeti vezetők közül mindegyik első számú halljakend akar lenni, s ebbe nem átallják belerángatni a külső, munkájukat csak segítő szervezeteket sem, kivált tekintettel arra, hogy az NBSZ a mai napig a többi szolgálattól teljesen függetlenül és a legellenőrzöttebben teljesíti feladatait. Pont ez volt az egyik indok, ami miatt leszereltem anno. És azóta sem vágyom vissza.
Sokszínű baloldali fiatalok, gyenge utánpótlás             Az első, ami mindjárt eszembe jut, hogy túlságosan sokszínűek a baloldali fiatalok.  A baloldali vagy Orbánellenes fiatalok túlságosan különböző identitásúak. Lehetsz baloldali fiatal azért, mert szereted Greta Thunberget, lehetsz baloldali…..
Nabradius 2021.09.14 14:06:46
@s:

Na, hát te sem vagy sokkal bonyolultabb a cikkírónál....

Egyrészt a monolittáborok, bár kívülről monolitnak tűnnek, de sok a különbség és a vita, de ezeket hajlandóak félretenni a közös cél érdekében. Ez pont így volt annak idején az MSZP-vel és az SZDSZ-el is, gyakorlatilag azok estek szét darabjaikra amikor a különbségek felemésztették őket Gyurcsánynak köszönhetően.

Bár egymilliárd légy is tévedhet, de azért pont nem véletlenül annyi egyedül a Fidesz támogatottsága, mint az összes többi pártté együttvéve. Egymilliárd légy tévedhet, de a matematika ritkán. 1500-2000 ember már reprezentatív közösség és nagyon is jól tud dönteni, 2,5 millió persze még jobban. A szavazók másik fele egymást is öli, Gyurcsány pedig mindegyiket.

Miért az Orbán lop? A Gyurcsány lop? Ostoba demagóg szöveg. Nincs és nem is lesz elszámoltatás, mert az előny szerzés csak akkor jogosulatlan, ha a feladatelvégzésére amúgy alkalmatlan személy vagy vállalat nyer pályázaton, esetleg nem valósul meg az elnyert pénzből a pályázat tárgya. Na, ne aggódj, erre mindkét oldalon nagyon vigyáznak, ezért azt gondolom, az ilyen proli módon történő minősítgetés csak a megfelelő maligánfokkal rendelkező kocsmatöltelékeket tudja felbujtani. Tehát ismét csak az ostoba követők demagógiájáról van szó. Sokadszor is.

Ezzel szemben Orbán....... Hát barátom, én még emlékszem a 2010 előtti időkre, ezek szerint Te nem. Orbán reagál, vagy legalább csinál valamit. Nyilván, ha nem csinálunk semmit, csak titokban hazudunk reggel-délben -este, akkor nem lehet kötekedni ugye?? Csak mert úgy emlékszem volt egy olyan kormányunk, amelyik ölbe tett kézzel nézte azt, ahogy a gödör aljára süllyedünk, majd ránk hányta a jóleső IMF földet is. Köszönjük. Remek volt. Igazán. Nem állítom azt, hogy loptak, tekintettel arra, hogy az égedjadta világon nem volt már mit ellopni, ezért vetettek fel az országgal némi kis hitelt, úgy 140000 milliárd Forintra valót. Tájékoztatlak, az utolsó részletet 2018-ban fizettük vissza, minden bizonnyal nagy lopások közepette.

Ezek után pedig csodálkozol, hogy kormányzásképtelenséget vízionálnak....

Ugye tudod, hogy nevetségessé váltál.....
Nabradius 2021.09.14 14:11:22
@andras_26:

Sztem azért tiltott le, mert az alapvető stílusod a kommentjeidet olvasva olyan alpári és alávaló, demagóg, hogy a kutya se kívánja azokat hosszabb időn keresztül olvasgatni. Pont. Ennyikehhhh.
Bár tény, hogy a vasalódeszkás tanár videójára adott tankerületi reakció egy az egyben a kádári hagyaték újbóli megjelenését sugallta, ahogy az is, hogy a leszámolásszerű büntetést elviselni kényszerülő nevelő egyből szimpatikussá vált ezzel a húzással, de mégsem ettől volt jó az a videó. Attól volt…..
Nabradius 2020.06.17 14:10:11
@Dan da Man:

POnt ez az eset bizonyítnya, hogy nem lehet általánosítani. Van, aki beismeri és van, aki nem. Itt a tanker igazgató vállalta a hülyeségéért a felelősséget, lépett. Pont. Talán Karácsonynak is ezt kellett volna a kerékpár sávok ügyében.....
A további probléma, ebben az írásban a következő. A 2szerző" 99%-os valószínűséggel még kis halvány lila gondolat sem volt a Kádár rendszer idején. Ha lett volna, tán nem ír ilyen hülyeségeket, az írás egy az egyben a jelen kori baloldali propaganda által szabadba ordított hülyeségek visszaköpködése.
És egy jobb oldali vélemény:
A tanár, bár humoros nem volt, inkább blőd, de egy mosolyt megért. A tanker vezetője egy idióta volt, de már ELMENT.
És még 1:
Az ellenzéket nem kell savazni. Tényleg. Olyan otromba ostoba primitív emberek tömege, hogy elég nézni, hallani őket. Szerencsétlen Lendvai - Kovács - Horn féle bagázst is visszasírjuk, pedig annak idején azt gondoltuk, annál rosszabb nem lehet.
Egyedül ez az Ungár bír valamiféle renoméval a szememben, tud hozni értékes javaslatokat, tud valamihez konstruktívan hozzászólni. A többi egy igazi hülye és nagyon, mondom NAGYON sajnálom bal oldali érzelmű honfitársaimat, hogy csak ennyire futotta, ezekre kénytelenek szavazni. Ennyi. Pont.

P.S.: persze, persze tudom, a többség a birka, hogy orbánra szavaz. Mert odaát mindig a többség a hülye...
Lényegében csak a legmacerásabb területek maradtak meg Kásler Miklós vezetése alatt az emberminisztériumban, a haszonnal kecsegtető területeket lassan, de annál biztosabban lecsipkedték róla a vetélytárs tárcák. A nemzet főorvosa láthatóan nem tud megbirkózni azokkal a kihívásokkal, melyek az…..
Nabradius 2020.02.27 12:36:41
@Grimbusz Makszimusz: ebben igazad vagyon. Személy szerint Radnótit nem csak művei miatt sajnálom, legyen zsidó, vagy nem az, hanem mert mint egy kutyát lőtték le és dobták tömegsírba, ha jól emlékszem valahol Mosonmagyaróvár környékén. Senkinek nem kívánok ilyen sorsot. Zsidó volt, Ady meg magyar (függetlenül a szeretőjétől), József Attila komcsi, Kosztolányi szabadkőműves, majd szélsőjobb. Mindegy. Mindegyik a magyar történelem része. Ha kivesszük az egyiket, vegyük ki a másikat is. Ha meg bent van az egyik fél, legyen bent a másik. Az egyik legnagyobb (nevetséges) probléma a NAT-al az volt, hogy miért nevezzük a magyar katonákat hősöknek. (Bár ez töri.) A gyerek jusson el odáig... (na persze) Akkor most miért probléma, hogy majd a gyerek eldönti, hogy komcsi, vagy szélsőjobb??? Hozzáteszem, Wass Albert Kosztolányihoz képest kiskutya volt, de mindent meg lehet magyarázni, meg annak az ellenkezőjét is, van aki ezt egy mondaton belül meg tudja tenni.... Engem csak és kizárólag az a fránya kettős mérce zavar. Az igazságtalanság.
Nabradius 2020.02.27 14:30:55
@Grimbusz Makszimusz: igen, és olyan emberek, akik tényleg nem akarnak megbántani senkit, ennek áldozatául esnek. Nekem van nagyon közeli zsidó származású barátom, szexuális beállítottságától függetlenül az Ungár is szimpatikus, mit érdekel engem, hogy meleg, nekem nem kell elszámolnia. (Az már más kérdés, hogy nem vallunk azonos nézeteket, de ő legalább tud úriemberként viselkedni.) Engem az zavar, ha a szavaimat direkt félreértelmezik és még le is akarják nyomni a torkomon, mert megmondhatják kiről és mit gondoljak, sőt eldöntik így ismeretlenül is, hogy mit mondtam, akár azt, akár nem azt, amit ők állítanak. Egyszerűen csak egy normális vitát szeretnék, de valaki mindig jobban tudja mit is gondolok. :) No, nem baj, mások vagyunk, csak 3. olvasatra már kifejezetten idegesítő. Mindig azt vallottam, hogy gyűlöletre csak annak van ideje, legyen komcsi, legyen náci, aki kvára ráér. Aki dolgozik, tenni akar, annak nincs ideje ilyen idiótaságokra, mint gyűlölni valakit.
Ady, bár tényleg borongós (biztos szar volt az a szifilisz), de a Karácsonyi ének, meg a Föl föl dobott kő mindig meg tud hatni.... Öregszem úgy tűnik.
A hazai politikai élet mindig tud újat mutatni, és ennek a folyamatos szemmel követése elég érdekes párhuzamokat tud maga után vonni. Bár, tény és való, hogy kívülről ez nagyon mulatságosnak, és egyben tanulságosnak mutat (valószínűleg tananyag lesz 2080-ra, hogy hogyan ne), valójában, ha…..
Nabradius 2019.12.12 14:20:32
@chrisred:

Utána néztem, az eredeti program 2002-ben indult, a foci tömegsporttá fejlesztése érdekében, esetleg egy-két pálya megújult, de az nem biztos, hogy ehhez a programhoz köthető. A lényeg, hogy kormányváltás után valamilyen véletlen folytán :) leállításra került és 2011-ben indult újra.......
Nézd, én látom a hibákat a kormányoldalon, nem mondom, hogy minden tökéletes. Pl a sportok finanszírozása is aránytalan, ezt a saját gyerekem miatt érzem a bőrömön. Pusztán mindig arra szeretnék rávilágítani, hogy nincs 2 négy nélkül. Sok csalódás ért már a politikában, mint pl. az LMP, ami egy tök jó pártnak indult Schifferrel. Nézd mi lett belőle, vagy mi lett akár a jobbikból, a hülye Vona miatt... Szóval több felől volt sok jó kezdeményezés, de a politikai alkurendszer miatt senki sem lesz kivétel. A Momentum is majd beletanul, egyenlőre csak a nagy pofájuk jár. Szóval ez van, a tudás és ismeret nélküli őrjöngést meg gyűlölöm. Lehetne más a politika. De nem lesz. Mindegyik elteszi, mindenki hazudik, s van bennem annyi önkritika, hogy nem játszom a szent szüzet, én is valószínű így tennék. A hibák felsorolásával nincs bajom, ha azok a realitás talaján nyugszanak. Egyenlőre van a Fidesz. Nincs jobb alternatíva. Tudom, sokaknak a liberalizmus minél szélesebb kiterjesztése lenne csak elfogadható, de azoknak meg ajánlom nézzék meg jeles európai történelmünket a francia forradalomtól kezdve. Mindegyiknek háború, vérengzés és tömeges kivégzés lett a vége....... A liberalizmus fontos eszme, de csak erős korlátokkal. A francia forradalom végén, amikor már mindenkit guillotin alá küldtek, nem maradt más, minthogy a másképp, vagy nem annyira liberálisokat kezdjék el lefejezni. Az októberi forradalmat meg ismerjük. Egy amúgy igazságosnak indult eszmerendszer teljes bukásra lett ítélve, mert az emberi faktort kihagyták a számításból..... 40 évig próbálkoztak, de mindig, mindenhol vannak egyenlőbbek az egyenlők között. Avagy a liberalizmus egyik előszele a 30 éves háború a reformáció kezdete..... Az angol forradalom..... Nem véletlenül lett visszahozva a monarchia, még ha gyengített formájában is.... Ez nem azt jelenti, hogy egyetértek mindennel, amit az Orbánék csinálnak, messze nem. De ha 700 milliós támogatást adok a Katonának, akkor igenis elvárom, hogy ne csak és pusztán engem szidjon, legyen már beleszólásom ki lesz a vezető nem?? Ha eltartom a kölyköm, akkor a minimum, hogy kitakarítja a szobáját. No, lehet háborogni... Ez a csúnya apuka elvárásokat támaszt. A Máté - Gothár féle ügy pedig a liberalizmusnak álcázott szélsőbaloldali gondolkodás professzionális terméke. Téged, Engem, már meglincseltek volna, nem válaszokat meg riportokat várnának, hanem előzetesben lennénk..... (Szólók: Mátét, amúgy Tarlós nevezet ki, szerinted a baloldaliak kineveznék Apátit igazgatónak??)

Na, mindegy, lehet ezt kulturált hangnemben is tárgyalni nem igaz? Ez a lényeg, semmi más. Dolgozok, a fizu jöjjön, a család meg egészséges legyen.
Nabradius 2019.12.12 15:56:21
@chrisred:

Nem értettél meg szerintem. Ha Te (mint kormányzó) adnál ennyi pénzt, akkor lehetnének elvárásaid nem? Mivel - mint már más megfogalmazta - a mi adónkból kapják azt a 700 millát, tehát akkor azt gondolom, hogy az általunk választások útján megbízott kormány minimum ellenőrizze ezen pénzek felhasználását, de ennyi támogatásért cserébe legalább legyen egyetértési joga a kiválasztott vezetővel kapcsolatban. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy az előadott darabokat cenzúrázni kell. (bár gondolom némely liberáldemokrata szívesen venné ki ezt a szavaimból) Természetesen azt sem jelenti, hogy azoknak az embereknek, akik közvetve-közvetlenül az államtól kaják a fizetésüket be kéne fogni a szájukat és minden mellett elmenni (Színházi rendezői díjazás, egyetemi tanári díjazás stb....). Ellenben nem gondolom, hogy a színház politikai színtérré kell, hogy váljon. Az az igazság, hogy ezt a luxust csak színészek engedhetik meg maguknak nagy arccal, merthogy színművekkel ellentétben Johann Sebastian Bach-nak nincs politika színe.
Ezzel együtt a kormánynak nincs helye a szakmai irányításban, bár ez mögé szépen el lehet bújni.
Nabradius 2019.12.12 18:00:21
@chrisred:

Az egy dolog, ezt így nem tudom megmondani. Ellenben a Katona esetében a helyzet a következő. A Katona a fővárosi önkori által fenntartott intézmény. Ebben az esetben én nem találom magától értetődőnek azt, hogy a kormány tagot delegáljon. Szerintem a fővárosi közgyűlés dönt a benyújtott pályázatok elbírálásáról, melyet gondolom a főváros kulturális bizottsága készít elő. (szűr meg.)
Ilyen esetben a kormánynak nem lenne kötelessége támogatást adni az önkormányzati fenntartású intézmény költségvetéséhez, a kormány által elkülönített kulturális alapból finanszírozhatnának mást is. (Mondjuk stadion koncerteket...hihihihi) De, mint tudjuk egy színház fenntartása nem egy forint, így a kormány a művészeti támogatásokat úgy osztotta el (pl ennek egy részéből újítottak fel több színházat), hogy a Katonának is adott 700 milliót évente. Puszira. Eddig. Most a puszi mellé kéri azt, hogy a vegyes fenntartású intézmények esetén legyen konszezusos a vezetői pályázatok elbírálása. Ennyi. És persze mindezt jogi alapokra is kéne fektetni, tehát szerződéssel. A tisztán fővárosi fenntartású intézmények vezetőinek kinevezésébe ezután sincs se szavazati, se egyetértési joga a kormánynak. Ennyi. Szerintem ez így elég tisztességes, persze el lehet adni ezt másképp is. (a HVG-ben, vagy a 444-en....)
Az állami számvevőszék ellenőrzi az önkormányzatok pénzügyi működését, így gondolom az önkormányzati fenntartású intézményekét is.
Azt, hogy a költségvetés legális keretein belül mire is költik a támogatást, (fizetések, vagy felújítások stb.) gondolom a szerződés szerint lesz beleszólása (delegált tagokon keresztül) a kormánynak.
Sztem ez is korrekt és persze semmiképp sem a művészi szabadság megtiprása, ezt Te is beláthatod. Nem egy elvetemült, ördögtől való dolog, hiszen az EU is ellenőrzi a forrásokat. Vagy nekik lehet??
Nem ismerem személyesen Handó Tündét, és bízom benne ez így is marad, így nem nagyon szeretnék róla sem pozitív, sem negatív dolgot írni és/vagy vélelmezni. Az viszont tény, hogy a birosag.hu honlapján november 29-én közzétett köszöntő levél, melyet 24 bírósági vezető jegyez aláírásával, figyelmen…..
Nabradius 2019.12.04 09:14:24
@Világít a torony:
Természetesen tudnék nem egyet, bár ez teljesen általános probléma, nem véletlenül hozták azt a szabályozást be, hogy a Kúria által meghatározott jogegységi döntések kötelező érvényűek a bíróságokra.
De, hogy például kielégítsem az igényeid. 2002-ben autóbalesetet szenvedtem. A helyszínelési és szakértői vélemények alapján kettős felelősséget állapítottak meg, mindketten hibásak voltunk. Nem részletezem,csak a végét írom, én pénz-főbüntetést kaptam, a másik fél meg próbára bocsájtást egyazon ügyben. A döntés során arra hivatkoztak, hogy a másik érintett fél nyugdíj előtt áll, meg öreg, meg már ledolgozta élete javát..... Hát köszi b+.... Azt nem vették figyelembe, hogy fél éves gyerekemmel gyesen levő feleségem még engem is ápolhatott 67%-os táppénzen hosszú hónapokig. Amikor fellebbeztem a döntés ellen, a másodfokon a bíró kis virágokat rajzolgatott unalmában a papírja szélére..... Ezt inkább nem is kommentálom.
Ez csak egy ilyen, de hidd el, bár a bírók biztos nagyon sértődöttek, szükséges volt a fenti jogszabály meghozatala. Biztos szükséges a mérlegelés, de én meg azt mondom, hogy ha mindenki ugyanazt követi el, akkor ugyanazt is kapja. Én a saját bőrömön is tapasztaltam, s mivel nagyon sokat jártam hivatalból bíróságra, így sok esetet tudnék még felsorolni. A pénzbeli követelésekre példa a rendőrség akkori megyei szintű speciális egységeinek elmaradt pótlékaival kapcsolatos. Egyik megyében így ítélték meg, a másikban meg úgy. Egyik megyében kaptak az elmaradt pótlékok kifizetése mellé kártérítést, a másikban meg már a legfelsőbb (akkori) bíróságig kellett vinni az ügyet. Nevetséges.
De általános példaként sorolhatnék ezer olyan esetet, amikor "minden körülményt figyelembe véve" az egyik jobb napot kifogott bíró simán nem tartotta szükségesnek az előzetest, a másik bíró meg szombati rosszabb napján hasonló kaliberű ügyben meg simán..... Bármennyire is hülyén néz ki, a bíróság nem jogalkotó, hanem jogalkalmazó szervezet, nem írhatja át a bírói szabadság elvén a jogszabályokat kénye-kedve szerint. A retek bűnöző meg ismerte a bírókat, még azt is megmondta előre, hogy ennél a bírónál ezért ennyi évet fog kapni, míg a másikra meg legyintett, hogy jó lesz az egy felfüggesztettnek is. Aki azt mondja, hogy ez így rendben van......
Nabradius 2019.12.04 09:49:41
@morph on deer:

Szerintem morfondírozzunk el egy kicsit. Sok tekintetben biztos igazad van, a Gyurcsány féle jóízű káosz és hazudtunk reggel-délben és este után, nehéz kijózanodni. Ordíthatjuk, hogy a Zorbán lopik, meg hazudik, de melyik nem. Nézd meg például, hogy az a primitív Hadházy, meg a haverja a Jakab, mit tesz a majd másfél millás fizetéséért. Ha véleményed szerint bármelyik megüti egy miniszterelnök mércéjét, hát rajta, váltsuk le az Orbánt. Nekem még az emberi szintet is csak nehezen.
Ha hiszed, ha nem nagyon vártam az LMP-t annak idején. Nagyon "zöld" vagyok,pl a dízeleket már a földgolyóról kitiltottam volna évtizedekkel ezelőtt.. Ott volt a Schiffer, aki még alapvetően jobb oldali gondolkodású emberként is tiszteletet tudott kiváltani belőlem, nagy kár érte, remélem még visszajön. De aztán jött a Szél Bettike, a maga kis ari/ostoba izmoskodó megmutatoménaztatmajd ordibálásaival, vége is lett a pártnak, még a Schiffer sem bírta, szét estek. Ennyit erről. Aztán nézzük meg a jobbikot. Néha túlzásba vitték az idiotizmust, a cigányozást, meg a zsidózást, de alapvetően az LMP-hez hasonlóan egy valamilyen társadalmi értéket képviseltek. Az alapértékeik nem is voltak sem rosszak, sem haszontalanok. Egyiknél sem. Az MSZP nálam szóba sem jöhet, akik 2016-ban még az internacionálét énekelgetik a nagygyűlésen, hát........ Na és pedig most itt a GYurcsány, aki él és hajlandó kinézni egy pillanatra a szemellenző mögül, az tudja, hogy ez az ember már bárhol a világon halott lenne, politikailag mindenképp. Ez az idióta nemhogy lemondani nem akart az őszinte és végtelenül tisztességes öszödi beszéde után, de nem átall még politizálni.
Ha hiszed, ha nem,még a momentum is szimpi volt a legelején, tudod,amikor még arról beszéltek, hogy minden jó dolgot meg kell szavazni a parlamentben még ha a kormány is terjeszti elő a javaslatot, a többire meg nemet kell mondani..... Gondoltam, végre egy igazi kritikus, de értelmes párt lesz, aztán jött Berg, Donáth (ezek ki tudja honnan..... meg Cseh...... Hát ennyit ezekről
A liberalizmus véleményem szerint fontos, ha nem az egyik legelőremutatóbb jelenség az emberiség történelmében (Lásd: suffragettes mozgalmak), de jelentős "liberálnáci" faktort is képviselhetnek. Nézd meg mi lett a nagy francia forradalomból. A végén már egymást irtották, mert az egyik nem úgy, vagy csak nem annyira volt liberális, mint mások, vagy a fővonal. Sok száz embert fejeztek le, pusztán azért mert másképp gondolkodtak. Vagy nézd csak meg a nagy októberi forradalmat.... mi lett egy alapvetően nem is rossz eszméből. Ezért úgy gondolom, hogy a liberalizmust korlátozni kell, hol erősebben, hol gyengédebben az aktuális helyzettől függően. Nyilván ezt a szélső-liberálisok elnyomásnak élik meg, a másik oldal pedig még szorítana. De egy biztos kell a korlátozás. Ha egy orvos kutatóra nem raksz korlátot, Mengele lesz, ha a katonát nem korlátozod vadnyugat.
A korlátozásokkal kapcsolatos aggályokkal csak egy bajom van. Senki nem mondta még le (de elárulom senki nem is írta le),mi is az a jogállam. Nincs rá egyértelmű definíció és nem is lehet. Vajon az alkotmányos monarchia jogállam? Vajon ahol nincs alkotmánybíróság, vagy kúria az jogállam? Mi a jogállam feltétele törvénykezésben, jogrendszerben, jogi és egyéb állami szervezetekben? Vagy ez csak így érzésre megy és dobálózunk jelentés nélküli szavakkal? Sok jogot tanultam, de ezzel a fogalommal nem találkoztam sehol, mert nincs ilyen. Nincs, és kész. Ahol egy pártnak 2/3-a van, akkor az már nem is hozhat rendelkezéseket, mert igazából nem jogállam?
Elismerem, nem minden jó úgy, ahogy van. Mondjon bárki egy használható alternatívát. Sorolom a lehetséges neveket:
Szél, Hadházy, Karácsony, Jakab, Szabó T., Gyurcsány, Tordai, Kunhalmi és még sorolhatnám. Ezek??? Jaj nekünk.
Nincs politikai alternatíva, az az igazság. Innentől meg lehet lopásozni, hazudósozni, mészárosozni. De nézz körül. Mindenkit támogat valaki, mindenkinek megvan a saját mészárosa (valakinek ez a felesége volt ugye), a saját sorosa, nekem és neked is meg lenne. Bizony.
Nabradius 2019.12.04 15:46:45
@Világít a torony:

Persze, hogy nem! Ha jól emlékszem talán a gyomorforgató szóval jellemeztem ezt a magatartást. Azt viszont Te vedd észre, hogy mondandóm nem minden része szól mindenkinek.
A 17 (de inkább 20 évvel ezelőtti esetem igazad van, nem a seggnyalás részéhez tartozik,mint ahogy a többi példám sem. A hozzászólások egy bizonyos részénél elkezdődött a szokásos "tüncike" így, "tüncike" úgy trollkodás, valószínűsítem olyan emberek részéről, akik ad egy a joghoz talán fikarcnyit sem értenek (persze tudom az utcajogászok országában élek), ad kettő semmit nem tudnak Handó Tünde munkásságáról, eredményeiről, s ennek nem is hajlandók utána nézni, mert a neten álnév alatt fröcsögni sokkal egyszerűbb, mint valódi tudást szerezni. Nyilván nívótlan és gusztustalan ez a levél, de a bírók is emberek.... Van köztük ilyen, meg olyan, mint ahogy Handó is biztos sok dolgot elcseszett, de sokat javított is, a példáim ezt igyekeztek alátámasztani. Volt mit rendbe tenni. Egyesek ezt rendnek hívják,mások már diktatúrának. Perspektíva kérdése.
Hál'istennek a Rákosi rendszerről csak korabeli felvételekről van ismeretem, bár a késő kommunista kádári rendszer sem volt kutya, azt volt alkalmam megtapasztalni még általános iskolában, szóval tudom miről beszélek. Ott is ugyanúgy voltak ilyen megnyilvánulások, sőt. Most is vannak és amíg ember él a földön lesz ilyen. Ez nem menti fel őket természetesen, ellenben az emberi viselkedés mintázataiban nincsenek alsóbb és felsőbb rendszerek. Az emberek mindenhol csak emberek.
Nem mentegetem őket, csak helyén kezelem a történteket. Persze elkezdhetnék most mocskos diktátorozni, meg lopósviktorozni, de ilyet még Gyurcsánnyal kapcsolatban sem fogsz hallani tőlem,pedig lennének elképzeléseim vele kapcsolatban. Maradjunk emberek, akkor is, ha néha negyon nehéz.

Amúgy hiszed, vagy sem, örülök, hogy rám írtál, reagáltál, normális stílusban, kevés nem troll van fent ilyen helyeken, oldaltól függetlenül. A tisztelet a nyitja.....
Mi az? 200 milliárd forintot elköltöttünk rá, köze nincs az eredeti tervekhez, köze nincs a látványtervekhez, a látogatói 10%-át sem tudja parkolóval várni, de megérte, mert a miniszterelnök úr boldog? Jó, persze, a választ ellőttem a címben, így nem nehéz. Annyi butaság elhangzott már a Puskás -…..
Nabradius 2019.11.15 08:57:01
@HgGina: HIhihiiiiiii. Viccesek vagytok nagyon.... Én vidékiként 8 éve dolgozok Budapesten, tömegközlekedéssel mindenhova ellehet jutni. Tudom,a pestiek többségének a WC-től a nappaliba is kéne egy villamos, de akárki akármit mond itt a tömegközlekedés jó. Sok helyen a világon sokkal rosszabb, sztem Londonban is. Valóban önmagában a foci miatt nem érdemes egy ekkora komplexumot építeni de azért csak tele lesz nemde??? Én is szívesen eljönnék a gyerekeimmel egy koncertre, de akár még egy nemzetközi meccsre is. Tudom, vidéki suttyó vagyok, egy műveletlen paraszt a ti szemetekben, hiszen Ti mindent jobban tudtok. Egy ekkora arénára mint a Puskás igenis szükség van egy országban. Nem is tudjátok felfogni, egyszerűen nem értitek, a siránkozásban, hogy milyen szerencsések vagytok A sok sport és kulturális lehetőséggel, de folyamatosan csak és kizárólag gyalázkodtok. Nálunk nemrég fejezték be a kórház teljes felújítását és a város kapott egy arénát is végre, mely minden koncerten és sportrendezvényen színültig van. Köszönjük szépen az MSZP-nek és a mindig igazat mondó Gyurcsány Ferencnek az új kórházat, ahol a műtét előkészítő vizsgálatokkal az új röntgengépnek köszönhetően 3/4 óra alatt végeztem, köszönjük a kulturális és sportminiszterként végrehajtott sportközpont építéseket is, hogy végre egy méltó központban küzdhetnek gyerekeink, köszönjük az utcánkban felújított utat, amire úgy 20 éve vártunk, meg az autópályával összekötő gyorsforgalmi utat is, amire sztem úgy 40 éve vártunk. Ja, bocs nem is Ferinek. Mert ezeket mind az a szemét Orbán csinálta, aki természetesen úgy lop, hogy a gyerekem ingyen tankönyvet kap, aki úgy zsigereli ki az országot, hogy utakat építtet, aki úgy dönt nyomorba a 4 millió éhező gyerek országában mindenkit, hogy béremeléseket hajt végre folyamatosan. A szemét.
Ne hidd, hogy én nem tudnék szebbet jobbat elképzelni, vagy azt, hogy különösen kedvelem ezt az embert. De két dolgot rosszabbul viselek. Az egyik a saját nyomorunk más nyakába varrása, a másik a teliszájjal diktátorozás, meg az egyébként elért eredmények kiforgatása.
Én éltem diktatúrában ember. Egyszer Te is menj el mondjuk Észak-Koreába. Én meg addig elmegyek egy Havasira mondjuk majd az új arénába. Vagy szurkolni, mindegy is. O1G így is, úgy is. Nektek tök mindegy....
  Van egy férfi és van egy nő.Egymásra néznek, beszélgetnek, beindul a vonzalom. Telefonszámcsere, ismerősnek jelölés a facebookon, jobbra húzás a tinderen, chatek, levelek...
Nate Blakeslee könyve regényszerűen dolgozza fel a Yellowstone egyik leghíresebb farkasának, Null-Hatosnak igaz történetét. Annak ellenére, hogy a kötet tele van adatokkal, hosszadalmas leírásokkal, a természetvédelem és a politika ütköző szempontjainak bemutatásával, alapvetően…..
Az intézményesített hadviselés történelmében (hat vagy hét ezer év, könyörgök, ezen most ne vesszünk össze) számos írott és íratlan alapszabály keletkezett, elsősorban a megfigyelésekre alapozva. Ezeket a katona- és katonapolitikus-generációk egymásnak adták tovább, majd ezek jelentős részét…..
Nabradius 2018.06.21 11:28:39
@alien:
Köszönöm szépen kedves idegen, büszke is vagyok rájuk, ők (minden akkori kárpát-medencei katona) teremtették meg az alapokat arra, hogy még ma is beszélhetünk Magyarországról, bár a lista hál'istennek koránt sem teljes, ők csak a középkori háborúkhoz köthető ősök.(Hála az Arcanumnak és Pálosfalvi Tamás kutatásainak, valamint Kempelen Bélának és Móricz Pálnak, sok minden maradt fent...)
Bán Mór regényének kilencedik köteténél tartok.... :)
Jó volt olvasni a csatákról, kicsit olyan szemmel, hogy akár őseim helyett én is állhattam volna a csatasorban.
Sajnos az iratok terén tökéletesen igazad van. A családunk, bár szinte mindenhol ott volt, nagy szerepei nem voltak. Ezzel ellentétben volt levéltár, ami annak idején a mai Nábrád településen található Bottka kúriában volt elhelyezve.
Aztán jöttek az oroszok, s innentől talán minden ismerős. :-(
Nabradius 2018.06.21 11:31:35
@Gyula Valcz:
Szia Gyula!

Én most olvastam a regényeket, de nekem 3000 rémlik és nem harminc-ezer. De lehet, hogy tévedek mert több regényt is olvasok egy füst alatt.

Ha rosszul emlékeztem volna akkor bocsánatodat kérem.

Üdv:

Nabradius
A NASA 2017. február 22-én számolt be egy 14 évig tartó megfigyelés eredményéről, miszerint a 40 fényévre található Trappist-1 nevű csillag körül hét bolygót fedeztek fel, melyek közül három az ún. lakható zónában kering (ahol lehet folyékony víz a felszínükön). Úgy gondolom, nem mondtak el minden…..
Nabradius 2017.02.24 12:48:31
@Howard L. Braden:
Igaz ami igaz. Valóban nem olyan pontosak ezek a módszerek, inkább csak a tranzit módszer igazolására használják. Hogy hogyan észlelik a rángást? Szerintem csak úgy lehet, ha valamilyen szinten mereven áll a teleszkóp. Ez az űrben gyakorlatilag adott, oda fordítják, megállítják, oszt jó napot. A földi teleszkópoknál figyelembe kell venni a Föld forgását, helyi mozgásokat, akár még a szélirányt is, gondolom mint tök laikus. Erre meg ott van nekik giroszkóp meg a számítógép. Bár jobban belegondolva kétlem, hogy ezt földi távcsövekkel ellenőriznék vissza. Nem vagyok én sem szakértő, pláne utálom az általam nem értett fogalmakat sem. Jó lesz olvasni a nálam jóval hozzáértőbbeket, már ha megértem amit mondanak.
Legalább valaki foglalkozik ezzel a témával, tényleg jó írás.

Üdv:

Nabradius