Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szutsmartonjoga

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ajánljuk Neked ha:- stresszes vagy, rosszul alszol, nehezen tudsz lazítani, vagy nehezen engeded el a kontrolt,- ha hamar fáradsz, vagy lassan regenerálódsz- ha szeretnél javítani a teljesítményeden,- ha sokszor lélegzel szájon keresztül,- ha érdekelnek a jógalégzések, és azok alkalmazásai.Egy…..
  A (hatha) jóga nagyszerű rendszer, de... Sokan hajszolják a pózokat, de az alapok hiányoznak: a gerincük instabil, a törzsük gyenge, a medence mobilitása limitált, és - persze ezektől nem függetlenül -  a természetes mozgásmintáik is hiányosak. De nem csak a pózok helyes végzése ütközik…..
  Hűl az idő, jön a tél, lassan megjelennek a piros orrok, mindenkinél lesz papírzsepkendő és mézes-mentolos cukorka és gyömbértea... hajlamosak vagyunk kisebb nagyobb orrdugulásokra, torokfájásra, vagy arcüreggyulladásra, kinek hajlama szerint. Erre az ayurvédának van egy nagyon egyszerű, olcsó, a…..
Az álló pózok csak az elmúlt 1-200 évben kerültek be a jóga gyakorlatai közé. A Jóga lámpásában (Hatha-jóga-pradípiká, XV. század) szinte csak ülőpózok vannak, a kivételek a Majurasana és a Dhanuraszana, mindkettő a belső szervekre és az emésztésre való intenzív hatása okán.   (Az persze most…..
A múltkor írtam a bolygóidegről (vagus nerve), mint a paraszimpatikus idegrendszer vezetőjéről. De mi az a paraszimpatikus idegrendszer? A szimpatikus, és a paraszimpatikus idegrendszer az autonóm idegrendszer részei. Egymást kiegészítve tartják egyensúlyban az idegrendszert és a testet,…..
A jóga talán legkedvezőbb és legegyedibb hosszútávú hatása a paraszimpatikus hatás, azaz: a szimpatikus idegrendszer (egyszerűsítve: stresszhatás) tónus kiegyenlítése a stresszhelyzet megszűnése után. Hogy tudományosan kézzelfoghatóvá tegyük, mindez az eredmény leginkább egy agyideg munkálkodásának…..
Szűts Márton Jóga 2018.03.06 09:44:16
      Energia kiterjesztése/pranayama  A jógából ma leginkább az ászanákon van a hangsúly, és nem véletlenül: a testünk láthatóan nem érzi jól magát a mozgáshiánytól, a sok üléstől, a telefon/számítógép használattól. Azonban a jógának vannak mélyebb rétegeket célzó gyakorlatai, például a…..
2018. március 04. vasárnap 10.00 – 12.30 A Hat-Ha jóga játék az energiákkal. A workshopon az ászanákon és a légzőgyakorlatokon keresztül figyeljük meg ezeknek az energiáknak a működését. Megtapasztalod, hogy hogyan tudod ezek tudatosításával emelni gyakorlásod minőségét, hogyan hathatsz a…..
A légzés egy igazi rejtett kincs: lehet egyszerű lifehack, mellyel lenyugtathatod magad, amikor stresszes helyzetbe kerülsz, vagy amitől nem fázol a hideg vízben; lehet egy igen hatékony egészségfenntartó eszköz; ugyanakkor lehet ablak a végtelenre, kapu a jelenre, vagy egy mindig kéznél levő eszköz…..
Ahogy kinézek az ablakon, még süt a nap, a kevéske felhő lustán sodródik odafent, de már ritkul a lombozat a fákon.  Ha kimegyek a szabadba, a nap melegíti az arcom, de a cipzárt már nyakig jó húzni reggel. Elmúlt a nyár, kezdetét vette a hűvösebb, szeles idő. Beköszöntött az ősz. Ősszel a vata…..
A jóga bizonyos értelemben mozgásterápiaként is felfogható. Hogy a jóga ősi céljainak megfelelő változásokat hozzuk létre a mai testünkben, a tudásunkat folyamatosan szélesítsük és mélyítsük. AZ egyik ilyen szempont a mai világból Mike Boyle alábbi koncepciója, mely segíthet egy-egy jógapóz…..
" Az elme a test királya, a lélegzet az elme királya" 4 x 60 perces, gyakorlati központú PRANAYAMA tanfolyam, Az hogy hogy érzed magad, hogy hogyan mozogsz, alapvetően a légzésedtől és a tudatállapotodtól függ. A Pranayama az energia ("prana") kiterjesztését ("ayama") jelenti, melynek egyik…..
5 gyakorlat, ha fáj a nyakad   Mintegy 6 kilós gömböt cipelsz a nyakadon: a fejed. Ez már elég tekintélyes súly, elég magas súlyponttal ahhoz, hogy helyzete az egész test stabilitását befolyásolja. Ha a tested valamelyik része elmozdul, az a test más területein is változást okoz. A változások mint…..