Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Daddy Chameleon

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyerekverés. Így verd a gyereked! Vajon miről fogsz szólni ez a poszt? De, ami első kézből jobban érdekel: te miért kattintottál ide? Miért? Mit vársz? Mielőtt tovább olvasol, mélyen, és tényleg!, legalább magaddal szemben őszintén gondold át, hogy miért kattintottál! Mi az, ami érdekel, amikor a…..
Apamegőrző ... Muszáj vagyok kiírni magamból - kinek, ha nem nektek? - kezdtem a posztom az Apás csoportomban, ahol adminként (is) funkcionálok. Ugyanis nagyon felhúztam magam valamin. Köztudott, hogy van egy baba-mama márkánk a feleségemmel, melynek kapcsán idén januárban elsőként neveztem meg…..
Baby Chameleon Apa szerepek 2018.04.23 12:18:45
Apa szerepek a cím, mely elsőre talán félreérthető, ezért hadd pontosítsak! Nem többféle apa szerep lesz a téma, hanem azon szerepek, amelyeket az apáknak be kell tölteniük. Tehát az apaság az egy szerep. Férjnek lenni még egy. Társnak lenni egy harmadik. De egy apa általában részben vagy egészben…..
Baby Chameleon Szex gyerek után 2018.03.25 11:50:39
Szex gyerek után. Hm… Egy felettébb sarkalatos téma szülői körökben. Noha vannak visszatérő témák blogokon, eddig erről keveset olvastam. Legalábbis úgy, hogy apák maguk vallottak volna erről. Ki-ki a maga módján és stílusában. Így hát szerencsésnek mondhatom magam, hogy a Baba-papa Facebook…..
Néhány hete felvettük a kapcsolatot Léder Lászlóval, az Apa Akadémia alapítójával és vezető pszichológusával. A cél nem volt más, mint, hogy bemutassam neki a #babapapa kezdeményezést - és azt mondhatom, sikerrel jártam. Nem csak meghívott a következő rendezvényükre, ahol Az apaság születése volt a…..
Baby Chameleon A vezető apa 2018.01.31 20:57:53
Egy igazi #babapapa témával jövök most. Az egész Vadas János kispapa coach posztjával kezdődött. „Vezető a cégnél, otthon apa” címmel indított beszélgetést, mely bennem is megindított egy gondolatmenetet. Ennek lehettek most szemtanúi. A magam részéről mindkét oldalról érintett vagyok, meglehet,…..
A játszótér sokaknak - legfőképp a gyerekeknek, nyilván-, maga a kikapcsolódás és szórakozás. Felszabadult rohangálás, gondtalan játék, végeláthatatlan bújócskázás. Ahol kicsit le is kapcsolódhatnak a szülőkről. De vajon mit jelent a játszótér a szülőknek? Baby Chameleon apukájaként nem régen…..
Konmari, alias Marie Kondo neve sokaknak ismerős lehet már. Én, pasiként egyelőre csak a „japán lomis hölgy” néven emlegetem itthon. De úgy néz ki, muszáj lesz megbarátkoznom vele. Marie Kondo, a.k.a Konmari   Ugyanis Konmari a „lakótársunk lett”. Egyelőre még nem teljes jogon, és az sem biztos,…..
A minap egy találkozóról hazafelé jövet, az utcánk elején található edzőterem ajtaján egy plakátra lettem figyelmes, melyen a következőt olvastam: baba-mama hordozós önvédelmi edzés. Tessék? Közelebb mentem, és már nem csak a betűket, de a fotókat is láttam, és tényleg az volt, amire elsőre…..
Daddy Chameleon a zoldgondoskodas.hu -ra írt vendég posztot (Forrás: zoldgondoskodas.hu). Köszönjük a lehetőséget! A posztot pedig alább olvashatjátok.  Gyakorlati tanácsok egy újdonsült apukától kismamáknak   Kisbabánk születése valami hallatlan nagy és csodálatos dolog. Kevés van, ami ehhez…..
Kezdjük egy marha nagy közhellyel: minden szülő mindig a legjobbat akarja a gyerekének. Legyen akár újszülött, tipegő-totyogó kisember, vagy akár „mindent jobban tudó” kamasz. De még a harminc feletti gyerekünk is mindig csak jót akarunk majd – feltételezem. Mindig mindent megteszünk értük, mindig…..
Ahogy azt már sokszor olvashattátok, a Baby Chameleon –nál nagyon hiszünk a tudatosságban, az élet bármely területéről legyen is szó. Így vagyunk ezzel akár a gyereknevelés-, akár a babaholmik vonatkozásában is. Miért lenne hát másként a gyereknap kapcsán, az ajándékozásnál? Annál is inkább, mert a…..
A Baby Chameleon megalkotásakor, és a működésünk kezdetekor egy ideig dilemmáztunk azon, hogy legyen-e lehetőség utánvéttel megrendelni a termékeinket. No, azért hosszú hetekig tartó fejtörést nem okozott a kérdés, hiszen, őszintén szólva, több volt a kontra, mint a pro. Mégis, érdekes tapasztalat…..
Második-harmadik-sokadik gyermekét váró anyák(nak) már nem igazán szoktak  babaváró bulit szervezni. Így hát, azoknak, akik mégis szeretnék meglepni rokonukat, barátnőjüket, nem csak az alkalmat megtalálni nehéz egy ajándék átadására, de már magának az ajándéknak a kitalálása is fejtörést…..
Nem biztos, hogy a játékboltosok szívébe fogom magam lopni ezzel a bejegyzéssel, de ha már egyszer zászlómra tűztem a tudatosság szót, valamint egy életre szívembe zártam a kisbabákat, muszáj megírnom. Persze, a pénzköltés az esetek kiemelkedően jelentős részében érzelmi indíttatású. És különösen,…..
Körülbelül egy hónapja már, hogy írtam arról, hogy milyen számomra apának, lányos apának lenni. Akkor ott ígértem, hogy mesélek majd arról, hogy hogyan gondolom-tervezem, hogy felnőjek az ezen új identitásom állította kihívásokhoz. Erről olvashattok ebben a bejegyzésben. Röviden összefoglalva: 1.…..
Különösen a csecsemők, de a nagyobb gyerekek növekedése is, legyen szó a magasságról, testtömegről vagy akár a fej körfogatáról, nagyon sok mindentől függ. Többek között a születési méretektől, genetikai tényezőktől, az anya állapotától és táplálkozási szokásaitól mind a terhesség előtt- és alatt,…..
Az első részt ITT, a második részt pedig ITT olvashatod el. Folytatás, befejező rész.   A kín Ha bárki szenvedett már nagyon, akár görcsöktől, akár hasogató tompa vagy éles szúró fájdalomtól, de különösen annak, aki hozott már világra gyermeket, annak lehet csak fogalma arról, hogy milyen érzés…..
Az első részt ITT olvashatod el. Folytatás.   Hogyan tovább? A szülésznő javasolta, hogy menjünk el sétálni egy-két órát. Furcsán nézhettem rá, mivel megkérdezte, hogy minden rendben van-e? Erre gyorsan visszatértem a jelenbe, és felvilágosítottam, hogy a kialakulóban lévő lágyéki gerincsérvem…..
Avagy egy férfi és apa gondolatai lánya születéstörténetének margójára. Avagy a Baby Chameleon születését megelőző nap története. 1. rész.   Napjainkban a női princípium, nem is inkább definíció szerint, mintsem szólam szintjén, vagy csak puszta kifejezésként, bizonyos körök miatt és bizonyos…..
Baby Chameleon Lányos apa vagyok 2017.02.22 09:26:14
Még nem egészen 5 hónapja vagyok apa. Mellesleg lányos apa. Ezt fontos kiemelni, később elmondom, hogy miért. Az első hónapok után – mialatt ez az egész „szülősdi” sokszor inkább faladat volt, mintsem érzés-, kicsit visszatekintettem, és elámultam. Valamit azért gyorsan tisztába kell tenni – nem,…..
Baby Chameleon már 4 hónapja boldogít minket –a szó legigazibb és legőszintébb értelmében. Ugyanakkor, mint mindenki másnak is, aki szülővé vált, a mi életünk is megváltozott. Sok-sok dologban. Meggyőződésem, hogy csupán a pozitívumokat kiemelni, alsó hangon is részrehajlás, és a valóság erőteljes…..