Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MeatChallenge

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A piri-piri csirke egy tradicionális portugál étel, melynek gyökerei a portugál afrikai gyarmatokra (Angola és Mozmabik) vezetnek vissza. Az étel lelke a piri-piri szósz, ami a piri-piri (vagy pili-pili, vagy African bird's eye chili) chiliből készül, ami egy Dél-Afrikában őshonos erős chili fajta.…..
Erre a hétre a finn konyha és a sertés comb párosa jutott. Finn-magyar történelmi/nyelvi kapcsolatokat nem kell külön ecsetelni. Lássuk, hogy a konyhában is felfedezhetőek-e a közös gyökerek...
Nem...ez nem sikerült. Szomorú jellemezése ez az eheti teljesítményemnek. Teljesen új területre merészkedtem és sajnos ebbe beletört a bicskám. Először csináltam tésztát és először csináltam olyan húsos ételt, amit hidegen kell elfogyasztani. Nem lett jó vége...
Ez a hét igazi csemege volt: a híres francia konyha, finom steak hússal párosítva. Mondhatnám, hogy a tökéletességre törekedve még egy steak sütő tanfolyamra is elmentem, de ezt inkább a szerencse hozta így. A francia vörösboros mártás és a steak kiváló párosítás! Figyelem, rövid blog bejegyzés!..
A héten a máltai konyha volt terítéken. Most először nem receptből készítettem el a húst, hanem a máltai konyha jellemzői alapján megpróbáltam “kreálni” egy ételt. Erre leginkább azért volt szükség mert nem volt recept, amit elkészíthettem volna. De hogy mégis legyen valami tradicionális máltai is,…..
A héten a zsidó konyha került terítékre és egy olyan ételt sikerült elkészítenem, ami nagyobb ügyességet és türelmet kívánt meg Tőlem, mint az eddigi ételek. Az ételnek van magyar megfelelője, hasonlít is rá, de ennek az ízvilága valahol a töltött káposzta és töltött paprika között van. Ahogy az…..
Először készítettem húsos pitét és azt gondolom nem lett rossz próbálkozás. Kicsit árnyalta a képet, hogy nem a hagyományos húsból kellett elkészítenem, hanem csirkéből, de egy kulináris kísérletezésnek jó volt, még ha pite alatt nem egészen azt kellett érteni, amire elsőre gondoltam. Ezt a hibrid…..
Szintet léptünk a kihívásban és egy igazi ínyenc hússal készítettem ételt, a szűzpecsenyével. Jó hús és jó formában lévő “szakács” csak finom ebédet jelenthetett. A szűzpecsenye az egyik legfinomabb része a sertésnek, ezért ebből mindenképpen egy finom kanadai ételt kellett készítenem. Hogy mi…..?!…..
Gyors itthoni kitekintés után utaztunk is vissza a Távol-keletre, mégpedig a felkelő nap országába, Japánba. Izgalmas konyha és alapanyagok párosítva a részemről eddig nem alkalmazott pulykával … kapufa! A helyzetet sikerült menteni, de ehhez ismét egy újabb kiegészítés kellett a MeatChallenge…..
Erre a hétre a klasszikus magyar konyha jutott. Külön kihívás volt számomra egy olyan ételt készíteni, amivel kapcsolatban negatív kép élt a fejemben. De végre ismét otthon főzhettem, ami meg is látszott az idegeimen, viszont ha nem csirkét vagy sertést kell vennem, akkor a beszerzéssel nem szabad…..
Az eheti sorsolás révén maradtam a Távol-keleten és az indonéz után egy, talán mindenki számára ismert,konyhával ismerkedtem meg: a kínaival. Mindenkinek van tapasztalata vagy legalább elképzelése a kínai ételekkel kapcsolatban, így nekem is. De ezeket most félre kellett tennem és nyitottan…..
A kihívás 5. hetére azzal a tudattal fordultam rá, hogy a következő ételt nem a hazai pálya biztonságában kell elkészítenem, hanem vendégségben. Ez külön nehezítő körülmény volt. Bájos segítőm is láthatóan segíteni akart nekem, illetve jobban ismerte a házigazdák ízlését, ezért maradt a a csirke…..
Az olasz konyhánál úgy éreztem kicsit elaludtam és "meatchallenge" ételem nem lett elég olaszos (a ráadás már annál inkább), ezért a 4. héten alapos akartam lenni, bármi is jön. Bájos segítőm hús választásánál elgondolkodtam, vajon tényleg ezt szeretné enni vagy …. ááá inkább le sem írom.…..
Az előző hét kevésbé sikeres teljesítése kicsit kedvemet szegte, de számítottam erre. Tudtam, hogy egy egész éves kihívás alatt lesznek jobban és lesznek rosszabbul sikerült ételek. Ettől függetlenül kicsit csalódott voltam. Ezt mintha bájos segítőm megérezte volna, mert egy klasszikust választott…..
Pár érdekesség a holland konyháról és az egyik tradicionális ételükről a hutspot-ról...
Jelentem a lelkesedés még megvan. Az első hét sikeres teljesítése után (Chile Colorado) önbizalomtól telve kértem bájos segítőmet prezentálja kihívásom következő áldozatát. Néhány óra elteltével jelzett is a telefonom...kacsacomb! Látva a lelkesedését megvártam az estét, hogy együtt sorsoljuk ki az…..
Pár érdekesség az 1. hét kihívásához. A Chili con carne nem mexikói étel, de akkor honnan is származik? Mennyire erős a Guajillo és Ancho chili paprika?..
Első hét, első kihívás. Bájos segítőm kezdésnek a marhacombot jelölte ki nekem, amihez a véletlen szám generátor a 29-es számot dobta ki, így tehát a mexikói konyhával indul el a MeatChallenge. Az első fej vakarásra nem kellett sokat várni...
I’m a regular everyday normal motherf**ker... Szeretek húsokat sütni / főzni (eddig több kevesebb sikerrel), de a fantáziám beszűkölt néhány csirke / sertés ételre és csak szökő évente próbáltam ki valami mást.  “Szerencsére” 30+ férfiként úgy érkeztem meg a 2017-es évhez, hogy nem tudtam mit…..
52 héten keresztül minden héten egy kiválasztott húsból kell ételt készítenem egy véletlenszerűen kiválasztott „konyha” ízvilága szerint. A konkrét receptet vagy fűszerezést nekem kell megkeresnem. Az egész hetet, beleértve a felkészülést, beszerzést, sütést és az értékelést pontosan dokumentálom,…..