Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bdj

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Emlékeztek még arra a lengyel fotósra, akinek a Normafa utcai – mint utóbb kiderült – még csak a tervezés fázisában tartó házáról közöltünk képeket? A posztra érkező kommentekben több észrevétel, kritika is megfogalmazódott...   Például:   „Mi a…..
Ismereteink szerint a demokráciának ugyanúgy számtalan meghatározása létezik, mint a katonai fegyelemnek. Mai rövidhírünk alapja (amivel a Lemilblog bulvárszerkesztősége rukkol elő ezen a verőfényes májusi szombaton) egy olyan információ, melynek látszólagos könnyedsége…..
Családi fészek Babával moziba? 2010.11.02 14:48:00
Nemrég láttam a TV-ben egy ausztrál babás ismeretterjesztő sorozatot.Nagyon jó dolgokról esett szó benne, csak sajnos némelyik szinte fényévnyi távolságra van tőlünk (nem csak a kilométerekre gondolok…).Az egyik részben arról beszélgettek, hogy milyen filmet fognak…..
Gyerekszoba Alkot az Olvasó 45. 2011.01.12 08:08:00
Jó rég nem volt már Alkot az Olvasó, igaz, közben zajlott a pályázatunk, no és volt karácsony is, meg óév-újév. Az ünnepekhez kapcsolódik az alábbi levél Pétertől és feleségétől, akik a fa alá a képeken látható babaházat tehették gyermekeiknek: "Sziasztok! Itt…..
Szűzgarázs 168. Testek 2010.12.31 08:00:00
Szeretem a testét. Úgy, mint templomot. És úgy, mint annak teljes ellentétét. Mint szentet és mint profánt. Ha szentélynek látom, nem tudom kívánni. Ahhoz más kell. Szégyentelenség, gátlástalanság. Amit csak most tanulok. Az ítélkezés hangja. A keménység hangja. Halálos bűn.…..
bdj 2010.12.31 23:39:21
Ahogyan azt már beharangoztuk, Saint-Maximinben - szerda lévén - pont elkaptuk a heti piacot, amelyről most bemutatunk pár képet (amelyek kattintásra külön ablakban kicsit nagyobb méretben is megnyílnak, megkönnyítve a nyálcsorgatást), mintegy lezárva az idei csurtusposztok sorát.…..
Közel két hónappal ezelőtt a Konteóbarátok Körének törzsközönsége meggyőző többséggel amellett döntött, hogy a következő összeesküvéselmélet, amelyről olvasni szeretnének, a Fenyő János élete (pontosabban halála) köré szőtt titokzatos eseménysorozat legyen. Lássuk…..
Share | Gyerekkorom meghatározó játékélménye a játékpénzes társasjátékkal, a Gazdálkodj okosannal játszás. Húztuk-vontuk magunkkal, kiszámolással döntöttünk mindig, hogy ki legyen a Bank, fújta a szél a lila, narancssárga játékpénzeket, ha éppen odakint volt kedvünk hozzá... ...és persze…..
bdj 2010.05.06 18:44:15
@A hős: Ha mégegyszer átfutod, kiderül, hogy véletlenül rosszat vágtak szét, így nem a színes erziót gyűjtötték... De ez olyan szép történet :)
Mára rendelt posztunk Havanna egyik emblematikus kocsmájával, Hemingway és Graham Greene hajdani (ugyancsak egyik) törzshelyével, és természetesen ennek leghíresebb produktumával (egyben Kuba folyékony nemzeti szimbólumával) foglalkozik. A posztot - teljes terjedelmében - ide kattintva…..
bdj 2010.03.04 18:15:52
@tiboru: na ezt még rágom egy kicsit... most akkor el kéne menni fürdőruhát venni??? :)))
Sanya-Csuri főz A hagyma 2010.02.15 08:30:00
Melyik az a zöldségféle, ami nélkül nincs magyar kajablog, nincs magyar konyha, nincs Viki bácsi gasztroalapanyag-sorozat? Hát persze: a hagyma! Nem is értjük, miért kellett erre ennyi ideig várni… [Miért-miért...? Hát mert csurtusék ellustulták az időt; a poszt már három…..
bdj 2010.02.18 15:37:51
@pakesz: én otthon (Mo, Bp) vettem pár éve párszáz forintért.. bár nem ennyire dizájnos, de ugyanazt tudja. Illetve szélesebb, így nagyobb hagymákat is könnyedén lehet vele szeletelni... De most hogy rákerestem, találtam webáruházat, ahonnan lehet rendelni. (nem reklámozom itt, de keress rá a google-ban "Hagymaszeletelő fésű")
Szűzgarázs 14. Hatalmi harcok 2010.02.17 08:00:00
A tegnapi jelenetnek meglett a böjtje. Agapé persze tudomást szerzett az egészről. Mi több, felvételről nekem is visszajátszotta. Ugyanis pár éve bekameráztuk az egész iskolát, mert többször betörtek. Most a suli meg a kolostor kábé olyan, mint egy fogház vagy egy pláza. Nem…..
bdj 2010.02.17 19:09:24
@antalbal: én is szurkolok!
Cal Lane aprólékos kidolgozású csipkemunkái nem fa verőorsókkal és pamutszállal készülnek. A kanadai Lane kisasszony ügyes kis kacsói lángvágót és forrasztópákát tartanak. Az ő csipkéi rozsdás hordókból, lapátokból, talicskából, acélgerendából készülnek. Szobrai az…..
bdj 2010.02.16 08:50:57
Cienfuegos főteréről és belvárosáról volt már szó egy előző posztóban, most egy különösen díszes épületet mutatnék meg. Giccsesnek is mondhatnánk, de ez olyan fokon és olyan egységesen csicsás, hogy a mennyiség átmegy minőségbe, és szerintem végeredményben: gyönyörű…..
Szűzgarázs 12. Laudes 2010.02.12 08:00:00
Nem megy ki a fejemből a kuncogó lány Agapé irodájában. Olyan különös volt. Laudesen megfigyeltem a novíciákat. Találgattam, melyik lehetett az. A kórusra mentem fel, ahogy a régi szép időkben. Laudest hallgatni onnan a legjobb. Más a perspektíva. Olykor, ha nagyon álmos vagyok,…..
bdj 2010.02.12 09:51:10
@Old Man: Radnóti szerint " a csókok íze számban hol méz, hol áfonya"
Csurtus (aka tiboru) rajongása a kiemelkedő hadtörténelmi személyiségek iránt (amit Csuri nem mindig oszt, de ez legyen az ő baja) nem ismer határokat. Ily módon semmi meglepő nincs abban, hogy mai posztunk az albánok nemzeti hőse (és a magyarok nagy barátja), Szkander bég halála…..
Rendőrségi nyomozó keresett. A szerencsétlent, akinek tegnap leadtam az aktatáskát, megölték.  ..
Ha a közép-európai utazót jószerencséje az azeri fővárosba vezeti, be kell vallania, hogy poggyászában (amit mondjuk a Lufthansa 48 órás késéssel kézbesít és utána magától egy „Bocs, ezt elszúrtuk!”-ra sem érdemesíti) a feltétlenül szükséges ruházati és más…..
Boldog Új Évet Testvéreim!Kérlek benneteket, holnap látogassátok meg a blogomat ismét. Nem fogtok csalódni, úgy érzem, hogy izgalmas hetek elé nézek.     ..
bdj 2010.01.04 11:18:35
@Carmesina: Csak nem Te is tagja voltál egy templomi kórusnak? ;)
Milyen téma is lehetne találóbb egy ilyen evős időszakban, amikor éppen csak hogy legyűrtük szánkban a karácsonyi fogások utóízét, s lélekben már készülünk a szilveszteri evészet (és ivászat) megpróbáltatásaira? Hát persze, hogy a kajáról fogunk mesélni nektek,…..
A klasszikus utazási blogok egyik legszembetűnőbb hiányossága, hogy míg – teszem azt – Párizsról vagy Rómáról (esetleg Amszterdamról) posztok ezrei, továbbá fényképek tíz- és százezrei szólnak, az átlagos idegenforgalmi érdeklődés látókörén kívül eső…..
Olvasóink jól tudják, hogy nem szoktuk őket saját nyavalyáinkkal és problémáinkkal fárasztani. Mai posztunkban azonban kénytelenek vagyunk kivételt tenni, mert véleményünk szerint a frankfurti nemzetközi repülőtéren három héttel ezelőtt megélt események igenis megérdemlik,…..
Csurtusék utazásai Tirana színei 2009.11.13 13:13:00
Előző posztunk után meglepődve állapítottam meg, hogy ez a szocialista realizmus mindenkinek nagyon bejön. Nos, ha ennyire szeretitek, akkor nem akarlak benneteket megfosztani tőle: íme tehát egy folytatás. Csak most nem föstményeket veszünk szemügyre, hanem a való világot: tiranai…..
bdj 2009.11.13 20:26:28
@csurtus: azelőtt még voltak fák az ujjonnan épült épületek helyén... egyesek még emlékeznek tirana tavaszi virágillatára! na ez az ami ma hihetetlen!.................... na jó, azért a narancsnak nagyon jó illata van tavasszal...
Tudjuk ám, hogy Albániával kapcsolatosan van még egy csomó tartozásunk.  Biztosítunk benneteket, hogy semmi sem törlődött, semmiről sem feledkeztünk meg, csak a mindenféle tennivalók, no meg a legfrissebb (kubai) élmények feldolgozása csapott át a csurtusblog feje fölött. Hogy…..
bdj 2009.11.10 13:35:19
@tiboru: itt vagyok én, csak halkan ;))) követem az eseményeket és irigykedem főként Kuba miatt... :)
Mai rövidke posztunkban (amelyben szervesen ötvöződik a magaskultúra iránti igény, a fegyverkezés elleni harc, a teológiai érdeklődés és a turisztikai látnivaló) egy sokkoló shkodrai vizuális élményünkről számolunk be hűséges olvasóinknak.A poszt - teljes terjedelmű -…..
Sanya-Csuri főz Lazac simple 2009.09.10 09:10:00
No, nem azt állítom, hogy minden nap ilyet eszünk (sajnos), de ma már ez sem olyan elérhetetlen. Bár.... a mellékelt képen látható alapanyagból csak az alma hazai, a lazacszeleteket az apukám hozta Svédországból, ahol horgászni járt. Ezt azért nem ő halászta, de stílusos…..