Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kilgore_trout

12 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jönnek mindig, kopogtatnak. A Tanúk, a Jehováéi. Mely egyház bizonyos tagjai egy frissen talált videó alapján olyasmi sebeket szeretnének hagyni ártatlan gyermekekben, ami egy pedofilnak, vagy egy szcientológus kényszermunkaüzemnek is becsületére válna. Ez a három perces…..
Sohasem szűkölködött a Nemzeti Ügyek Kormánya kiváló hasonlatokban és kommunikációs fordulatokban. Most például Matolcsy György a friss Heti Válaszban megjelent Félidőben c. írásában a két világháborúhoz hasonlította a magyar kormány ún. gazdasági szabadságharcát.…..
kilgore_trout 2012.07.13 16:37:41
@Joe Pass: Ha erre is gondolt Matolcsy, annak sincs semmi értelme.
Azt hihetnénk, hogy Magyarországon a legkínosabb dolog manapság Gyurcsány Ferencnek lenni. Ez nem így van. De legalábbis Dániel Péternek. Valaki esetleg bedobhatja Szijjártó Pétert. Mindenki téved. A legkínosabb dolog Magyarországon jelenleg ifjú demokratának lenni. Ugyanis…..
Alternatíva Alkormánybíróság 2012.07.04 07:30:00
Talán helyeslően bólogatnánk, ha az alkotmánybíróság szerint alkotmányt sértene a „röghöz kötés”, avagy leánykori nevén az állami ösztöndíjas hallgatóknak kötelezően aláírandó szerződés. De sajnos nem ez alkotmányellenes, hanem az, hogy ezt az ügyet…..
Úgy vártam már ezt. Úgy vártam már, hogy Gyurcsány "Elkúrtuk/Böszme/Hazudtunk Éjjel-Nappal" Ferencnek (csak hogy emlékezzünk, kiről is beszélünk) alkalma legyen feltámadni halottaiból. Ráadásul pont húsvét környékén, amikor is Mesterházy Attisról az a legújabb…..
 Március nyolcadikán, a nemzetközi Zoltán- és Nőnapon a Szegedi Tudományegyetem hallgatói megdöbbenve pislogtak az egyetemi tanulmányi rendszer pénzügyi részét olvasgatva. Láthatták, hogy március tizedikén jönnek a tanulmányi ösztöndíjak, és azt is látták, mennyi jut…..
 Orbánt a Dunába, Matolcsyt meg utána? Mi újat lehet még mondani a témában? Tényleg ennyire nyíltan és cinikusan játszik maffiásat a kormány? Tényleg meg lehet zsarolni egy országot? Következmények nélkül? Mi van mindezek mögött? Két törekvés húzódik meg a háttérben:…..
 Őszirózsás forradalom, Károlyi, Trianon, Horthy, '56 - csupa olyan dolog, amit a politikai oldalak nagyjából így használnak ideológiai harcukban: puff! puff! dirr! durr! Gyakorlatilag bármelyiket ki lehet lőni egy általános jobb-bal vita kapcsán.Tegnap futottam bele ebbe a…..
kilgore_trout 2010.11.13 00:22:14
@billy reed: ha esetleg nem derül ki elég világosan a cikkből, akkor igen, így értettem és köszönöm billy_reed. gondolok itt erre:

a cikk értelmében: hagyjuk meg a történetírást a történészeknek.
Minden más csak: szubjektív vélemény!
kilgore_trout 2010.11.13 00:24:54
@coloska8: teljesen igazad van, és örülök, hogy a múlt szót használod. én csak azt állítom, hogy a történelemtudománynak, mint tudománynak semmi köze a jelenhez.
 Ha már Lángarc kollega politikai popkultúráról, populizmusról értekezett pár napja, beszéljünk most egy kicsit a politikai kultúráról, viselkedésről, hozzáállásról. Kevésbé fontos témakör ez, mint az alkotmányos problémák, vagy a gazdaság, de talán érdemes…..
 Igazi vesszőparipa ez már lassan, de mégis csak újra meg újra szót kell ejteni a baloldal politikusairól és véleményformálóiról. Most majd erről is lesz szó megint, illetve sok-sok szarról. Ha már korábban azt írtam, egy képzavarba belebonyolódva, hogy az…..
 Magyarországon többek között azért nehéz a Fideszről normálisan írni, mert van egy rakás idióta, akik ezt ész nélkül mindenféle toposzok dobálásával, a legelemibb józan ész és logika szabályait felrúgva, fröcskölődve, hobbiszerűen csinálják. Két cikkben is…..
  „Amitől viszont úgy rettegtem, mint Gréczy Zsolt a fasisztáktól, az a fennkölt, nagyotmondó és szimbolikus jobboldaliság volt, ami egyelőre a konkrét tettek helyett jutott” - írtam június eleji cikkemben az új kormány pár heti mérlegéről, hogy azóta aztán egy…..
Aftershock B01 2010.06.15 12:17:00
A fickót elég szar állapotban találtam. Lassan esteledett, ezek a kis mocskok ilyenkor jönnek elő újabban, és eddig rohadtul nem tudtam rájönni, hogy ezen kívül milyen rendszer van, meg van-e egyáltalán... Néha állandóan fel-le kószálnak, néha hetekig egy darabot se látok.…..
kilgore_trout 2010.06.17 23:20:08
KKBK Bankok Hilton 2010.09.06 11:11:00
  Bankok Hilton     ha a gazdagot éri sérelem a szegény javára, tisztességesebb mintha fordítva történnék         "Give me the control of the credit of a nation, and I care not who makes the laws." "Add a kezembe egy ország pénzkibocsátásának jogát, s nem érdekel ki…..
kilgore_trout 2010.06.10 19:55:43
@tesz-vesz:
Pintér Bence, történészhallgató. Az Alternatíva nevű független újság főmunkatársa. A mandinernél meg úgy látszik, ennyire szeretnek.

(gondoltam így személyesebb, ha ott feltett kérdésedre válaszolok)
kilgore_trout 2010.06.10 21:18:54
@tesz-vesz: hát ez a bloghus, ott gondoltam névvel vállalom magam, ha már kikerülök néha.

így van, gyakorlatilag újság sincsen egy éve, csak a blog.
Aftershock 97 2010.05.10 11:38:00
2013 szeptembere... Az utcán tüzek égnek, kiabálások hallatszanak, a családom meghalt, a legjobb barátom pedig a szobában fekszik, és én tudom, pontosan tudom, hogy mindjárt ő is meghal, ma, holnap, egy hét múlva, de meg fog halni, és már azt is tudom, hogy én nem. Legalábbis nem…..
    Szép nyári nap szép nyári délutánjának Blaha Lujza téri megvalósulása. A fiú (kb. húszas éveinek elején járhat) ül a villamosmegálló egyik alulról jól szellőző fémrácsos padján, bambul maga elé olyan „semmi bajom a világgal, bár egy sör…..
Mandiner blog A Halottak élén 2009.01.27 18:01:00
 Napra pontosan 90 éve annak, hogy a nagyok legnagyobbika elment. 1919. január 27-én, 41 évesen adta vissza lelkét annak, akit egész életében keresett. 90 éve, vérbajtól szenvedve, elborult elmével, a Liget Szanatórium egyik szobájában állt a halottak élére. Ady Endrére, a…..