Regisztráció Blogot indítok
Adatok
erabery

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagyon érdekes magyarázattal állt elő a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke arról, miért is veszítette el Budapestet a nagyobb választásokon 13 éve veretlen kormánypárt...
A házőrzés elsőre nem hangzik nagyon vonzó dolognak, ám ha elárulom, hogy egy egyre divatosabb lehetőségről van szó, amivel rendkívül olcsón utazhatunk, akkor rögtön érdekesebb lesz. Nem véletlen, hogy a house sitting egyre népszerűbb például Új-Zélandon is, ahonnan Erika küldte az alábbi írást. A…..
erabery 2019.07.19 14:45:40
@Agnes Mutz: most, hogy Christchurchben vagyok, közelebb vagyunk ugye. :) 1.25 óra repülővel ide.....
erabery 2019.07.19 14:49:40
@Shaktee: nem, utána jöttünk, miért?
erabery 2019.07.20 02:32:16
@Shaktee: fair enough :)
A nyelv alapvető fontosságú része életünknek, ám míg ez Magyarországon élve értelemszerűen semmilyen problémát nem okoz, addig külföldre költözve a nyelvi kompetencia hiányából már adódhatnak gondok. Körülbelül két hete már volt erről szó, akkor Viki írta meg…..
erabery 2017.01.25 09:58:15
@LittleG (uk): igy van, teljes mertekben igazad van, de en mar megtanultam angol nyelven atadni a szemelyisegem es mukodik. :) Minden nyelv mas es mas, a magyar nagyon kifejezo, es nem szabad osszehasonlitani az anyanyelvet egy tanult nyelvvel...
erabery 2017.01.26 03:59:29
@LittleG (uk): majd belejossz a vicces utalasokba angolul is, nekem mar szerencsere nem okoz gondot atadni a szemelyisegem, ha angolul kommunikalok. Ido kerdese, es menni fog neked is. (az angol es a magyar nagyon kulonbozo nyelv, egyszeruen csak meg kell talalni a modjat, hogy minel jobban kifejezzuk magunkat angolul vagy mas nyelveken is)
erabery 2017.01.26 07:49:02
@LittleG (uk): Persze, igazad van, a hu de szep es hasonlo dolgok sok nyelvben nincsenek, de pont ez a lenyeg: mas nyelv, kultura, meg kell tanulnunk kifejezni magunkat ahogy kell es magyar baratokkal setalni es hu de szepezni. :)
A cikk jo, en is ereztem hasonlo dolgokat, de ezeken tul kell lepni, meg kell tanulni jol az adott nyelvet es tullepni ezeken a neha tulmisztifikalt dolgokon, erzeseken es jol erezni magunkat ott, ahol epp vagyunk. Szoval csak pozitivan. ;)
A múlt héten olvashattátok Tamás történetét egy norvég faluból, és akkor ígéret volt arra, hogy az ottani élet bizonyos részeit egy külön írásban részletesebben is kifejti. Nos, most jött el ennek az ideje, így eltöltünk majd egy napot egy óvodában, megnézzük, milyen…..
erabery 2017.01.19 11:02:00
@adg: nekem 2 masodpercenkent ugralt fel.... a tizedik kiikszeles utan kileptem, majd ujra....akkor harmadikra beken hagyott. :)
Mihez kezd egy magyar határátkelő és családja egy alig ezer fős, de hatalmas területen fekvő norvég faluban? Hát ez egy felettébb jó kérdés, nekem is ez jutott eszembe, amikor Tamás történetének olvasásába fogtam. Aztán menet közben kiderült, hogy az élet messze nem unalmas,…..
Külföldön párra lelni legalább annyira nem könnyű, mint Magyarországon, sőt, a helyzetet a kulturális különbségek is nehezíthetik. Nehezítik is, legalábbis ez derül ki Era új-zélandi posztjából, ami (félig komolyan, félig szatirikusan) mesél a kalandjairól. Neked is van…..
erabery 2017.01.11 23:24:22
@geegee: :D
Igen, ezt en se igazan ertem... azt kapsz amit szeretnel, nincs meglepetes, meg finnyogas, hogy en ezt nem akarom csinalni... :D
erabery 2017.01.11 23:46:50
@geegee:
Oh, ugyanmar, csakhogy a legkedvesebb baratnoimet idezzem: penz, meno kocsi, meno haz, jo kulso, szep nagy meretek a naciban.... ezt nem mondanam semminek. :D Eleg sok minden jo nekik... es persze most nem magamrol beszeltem.

Na most elmerulok a blogodban picit. ;)