Regisztráció Blogot indítok
Adatok
EXD

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Igazgatóság!   Nem titkoljuk, hogy az Önök iskolájáról, eddig nem túl sok jót hallottunk úgy nagyjából az elmúlt 20 évben, amely igen szomorú! Szeretnénk ugyanis, ha Szigetszentmiklós minden iskolájára büszkék tudnánk lenni!   Több dolog azonban a fülünkbe jutott, amelyet kérünk…..
EXD 2017.01.09 07:02:21
Érdemelhetne-e választ a Csonka János Iskoláról tett bejegyzésük? Kétlem! Hacsaknem egy odasercintett, ékes magyarsággal telecsipkézett, míves mondatot. Az Iskola viszont annál inkább megérdemel néhány gondolatot. Az Iskolának- illetve a Tanáraimnak rengeteget köszönhetek! Sokat tettek értünk Tanárként, Mesterként! Ugyanakkor sok sikeres embert ismerhetek, akik korábban itt végeztek. Jó szakembereket, sikeres sportolót, elismert programozót, rendőrtisztet, több nyelven beszélő tetováló művészt, pénzügyi zsenit, bölcsészt, vezetőket és sorolhatnám…
Mindezek ismeretében mondhatom (és az ott töltött hét évemmel), hogy a háromlábú hokedlinek sincs szüksége rá, hogy bármiféle egyesület “újra büszke lehessen”… Pláne nem az Iskolának. Bőven elég, ha MI (a volt- vagy a jelenlegi diákok) jó emlékekkel, megbecsüléssel gondolunk az iskolánkra. Az egyetlen kérdés az, mi szükség lehet ilyen firkálmányra? (“nem sok jót hallottunk”; “fülünkbe jutott”; ”az hírlik”. No comment…).
Az ott végzettek, biztos el tudták volna mondani, hogy sem a fontoskodás, sem az okoskodás nem hajlítja a lemezt, nem képez olajfilmet a mozgó alkatrészek között- és az OBD-én keresztül sem csatlakozik fel a computerhez. Mert mi is a gond ezzel a sztorival és hozzáállással? Elég próbára tenni egy műhelyben és talán világos lesz… Bájdövéj, mellékesen jelezd az autószerelődnek, hogy kételkedsz a képesítéseiben, szóval jobban teszi, ha virítja az OKJ-s papírjait. Mert mi van, ha csak álszerelő?! Firtassad, hogy tényleg csak a gyenge tanulókból lesznek-e szerelők? Jószándékból figyelmeztesd, hogy tiltania kéne az ügyfeleknek a dohányzást! Kérdezz rá, mit tett azért, hogy senki ne nevezhesse olajbúvárnak vagy ampervadásznak? Dobd be, hogy figyelnéd munka közben, mert hát sose lehet tudni. Mellesleg joggal, mivel a faludban is sok rosszat mesélnek róla. Nem beszélve arról, ami még a füledbe jutott… Felteszem, ez utóbbi egy csavarhúzó lenne végül. Ha mégsem, pirítsd oda a kételyeidet nyilvánosan is- és kérj be tőle egy “felemelkedését bemutató motivációs anyagot” is! Tényleg így kell ezt csinálni?
A kiscsoportos fotelfirkászás helyett, rengeteg hasznos dolgot is lehetne tenni. Akár az ott tanuló diákokért- vagy az iskoláért. Persze ehhez az kellene, hogy a szervezetnek tényleg szívügye legyen az iskola helyzete- és jövője…Kezdhetnétek kicsiben. A kivonulásos ellenőrzés helyett, a egyesületi pajtások megkérhetnék a Mestereket, hadd fényesítsétek ki a bakancsaikat, majd érdeklődjétek meg, letörölhetnétek-e a táblát a Tanárok után...
Üdv,
Egy diák a számtalan közül