Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lincoln Hiker

22 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Március 15-én ebéd után úgy gondoltam, hogy egy rövid kis kiruccanást tervezek. Az ünnephez ugyan közvetlenül nem köthető, részben történelmi témájú túrácskát sikerült véghezvinni. Tatabánya külterületéről indultam el a kék háromszög jelzésen a 2015-ben átadott Körtvélyesi-kilátóhoz. Eleinte egy…..
Az Országos kéktúra 9. szakaszának egy részét jártuk be. Fehérvárcsurgón hagytuk a kocsit, és a kék négyzet jelzésen indultunk el. A Károlyi-kastély rövid körbejárása után lassan elérkeztünk a kék sáv jelzéshez. Innen már túránk végéig a kéken haladtunk. Megnéztük a Fehérvárcsurgói-víztározót,…..
SPT Hiking Mór-Csőszpuszta 2017.02.21 15:05:22
Kisebb kihagyás után elkezdtük újra a pecsétgyűjtést a Közép-dunántúli piros füzetünkbe. Ezen a napon Mór és a Hamuház közötti KDP szakaszt jártuk be. Ez a vízválasztó a Vértes és a Bakony között. Móron a Vértes áruház környékén hagytuk a kocsit. A központban van néhány nevezetesség amit nem érdemes…..
Az új Gerber multi-tool szerzeményem szeretném röviden bemutatni. Egy ilyen eszköz nem kifejezetten a bushcraft és túrázás kategóriába, inkább EDC-k (Every Day Carry) közé sorolható. Az EDC olyan eszközöket jelent amit a mindennapi életben hordunk magunkkal, viszont egy ilyen eszköznek olykor az…..
Az OKT 11. és 12. szakaszát három különálló túranapon teljesítettem. Ez egy régebbi alkalom volt, de a felosztás miatt talán érdekes lehet. A 11. szakasz lényegében a Gerecsét foglalja magába. Az első alkalommal Szárliget vasútállomásról indultam. Én még a régi útvonalon haladtam, ami az elapadt…..
Az OKT 10. szakaszát két részre osztottam. A megszakítás Mindszentpusztánál volt, onnan sétáltunk le Oroszlányra a kék négyzet jelzésen. Lefelé csak elvétve volt 1-2 régi felfestés, nagyon kellett a térképet nézegetni. A második rész erről az útvonalról indult.  1.szakaszTáv: 31,4 kmNehézség:…..
SPT Hiking Kiruccanás a Vértesben 2017.01.10 17:22:03
Itt a tavasz, itt a jó idő. A Vértest tűztük ki a következő úti célnak. Szárliget vasútállomásról indultunk a kék jelzésen, átkelve a szántóföldön megérkeztünk Csákányospusztára. A romos istállók mellett jobbra fordulva a domboldalban Csákányospuszta kápolnájának a romjait néztük meg. A kéken…..
SPT Hiking Gerecse20 útvonalán 2017.01.10 14:39:41
Az első több napos kéktúránkon úgy gondoltam, hogy az elejétől vágunk neki az országot keresztbe átszelő zarándokútnak. Kicsit nehézkesen, de eljutottunk Velem községig, ahonnan felkapaszkodtunk a Dunántúl legmagasabb pontjára. Az augusztusi meleg és 882 méteres hegyre való feljutás igencsak…..
SPT Hiking Piliscsaba-Hűvösvölgy 2017.01.10 11:47:23
Tavaszi kéktúra napra ébredtünk. Piliscsabán az állomást elhagyva rögtön egy kis kitérővel kezdtünk. Kék háromszög jelzésen lehet eljutni a Kálvária-dombra, tovább haladva pedig a Gomba-sziklát és az Ördögoltár-sziklát néztük meg és tértünk vissza a kékre.  Következő állomásunk a Nagy-Szénás…..
Mikor elkezdtem a Közép-Dunántúli pirost végigjárni nagyon zavart az, hogy a neten alig lehet információkat gyűjteni róla. Mint megtudtam saját pecsételője a legtöbb helyen nincs. Ezért gondoltam megosztom másokkal azt, hogy nekem hogyan sikerült szereznem, hátha tudok ezzel valakinek segíteni. A…..
SPT Hiking Hűvösvölgy-Pomáz 2017.01.08 22:15:54
A kéktúra Hűvösvölgy és Csobánka közötti részét jártuk be, illetve a Pilisi kilátások hiányzó két pontját. Hűvösvölgyből elindulva a kéktúra útvonalán felmentünk az Árpád-kilátóba és a Hármashatár-hegyre.  A Teve-szikla után megnéztük a kevély-hegyi kőfülkét és ezután következett az egyéni…..
SPT Hiking Szurdokvölgyek 2017.01.08 21:37:49
A Kalandorok egyik videójából vettem az ötletet, hogy hétvégén meglátogassuk a Pilis és Visegrádi-hegység három nagy szurdokvölgyét. Pilisszentkeresztről indultunk és elsőnek a kék jelzésen nekivágtunk a Dera-patak völgyének. Nagyon szép és romantikus kis szurdokvölgy. A kéktúrázóknak nem hiszem,…..
SPT Hiking Szeleste-Sümeg 2017.01.08 19:34:06
Itt a nyár és akár több napos túrákat is lehet szervezni. Azt a kéktúra szakaszt folytattam, amit előzőleg Szelesténél fejeztünk be. Az állomástól visszasétáltam a faluba egy pecsétért, majd elindultam Bögöt irányába. Nem ez az OKT legszebb útvonala, de nagyon embert próbáló tud lenni. Főleg ha az…..
SPT Hiking Mátrai sütődiszkosz 2017.01.08 18:50:21
Ezt az eszközt a mátrai favágók használták egyszerű ételeik elkészítése céljából. Ameddig a munka folyt, az edényben a hús és a zöldség tökéletesen összepárolódott, nem volt szükség felügyeletre. Parázson használva szinte bármit el lehet benne készíteni. Ezt az eszközt én először a Magyar Bushcraft…..
SPT Hiking Pilisi kilátások 2. 2017.01.08 18:18:50
Két héttel az első kör után egy újabb túrába fogtunk. A kiindulóhelyünk Pilisszentkereszt és a fő célunk a Pilis legmagasabb pontja. A központból a piros jelzésen indultunk, majd a falu szélében a zöld sávra tértünk, ami a Klastromromhoz és a Klastrom-forráshoz vezet. Ebben a volt ciszterci…..
Ebben a jelvényszerző túramozgalomban Magyarország 7 jellegzetes pontját kell felkeresni, amit túrázások során amúgy is érintenénk.  Az ország közepe.Helye: Pusztavacs községtől északra 1 km. Az ország legmagasabb pontja 1015 m.Helye: Mátra, Kékestető. Az ország legmélyebb pontja 75,5 mHelye:…..
SPT Hiking Pilisi kilátások 2017.01.08 17:02:37
A Pilisi kilátások túramozgalmat kezdtük ezen a napon el. A füzet megrendelése után megterveztem az első túránk útvonalát. Van néhány kilátópont amit érinteni és pecsételni kell, de a megközelítésüket teljes mértékben ránk bízza a mozgalom kiírója. A gépjárművet Kesztölcön hagytuk és a zöld jelzésen…..
Egy újabb OKT szakaszt teljesítettünk egy körtúra keretében. A szinte már megszokott kiindulóhelyünkről, Pilisszentkeresztről vágtunk neki a napnak. Az első OKT pecsétet a Felső kocsmában beszereztük és elindultunk a kék jelzésen Dobogókő irányába. A faluból kiérve meredek kaptatón lihegve haladtunk…..
SPT Hiking Oroszlány-Szár 2017.01.08 15:12:31
Újabb KDP napra ébredtünk. Az Oroszlány-Szár közötti szakasz bejárására vállalkoztunk. Az első pecsétet Oroszlány vasútállomáson be is lehet szerezni. Átvergődve a városon rövid séta után eljutottunk Majkpusztára, ahol a szerzetes kolostort kívülről körbejártuk.  Továbbhaladva Vértessomló…..
SPT Hiking Cuha-völgy 2017.01.08 14:34:21
A KDP útvonalának talán egyik legszebb részén jártunk kora tavasszal. A Cuha-patak völgye a Bakony legfelkapottabb kirándulóhelye. Az autónkat Zircen hagytuk és vonattal indultunk Vinyére. Szinte a teljes útvonalat megcsodálhattuk a vonatról. Vinyén a büfében három különböző pecsét közül is…..
SPT Hiking Mór-Oroszlány 2017.01.08 13:48:38
A Közép-Dunántúli piros útvonalának a Mórtól Oroszlányig tartó szakaszát jártam be. Móron a pecsétet a Sváb pékségben szereztem. Nagyon hangulatos hely, finom pékárut kaptam reggelire és egy kávéval a hasamban vágtam neki a hideg novemberi napnak. Mór belvárosában van néhány látnivaló, köztük is…..