Regisztráció Blogot indítok
Adatok
SimonffyT Zsuzsa

13 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az írországi Dingle-félsziget a manapság egyre népszerűbb, 2500 km hosszú, lélegzetelállitó helyszínekben bővelkedő Wild Atlantic Way (Vad Atlanti Út) legnyugatibb része. Legnyugatibb pontja maga Dunmore Head, melynek az Atlanti-óceánba nyúló, furcsa sziklaalakzatokkal 'teleszórt' felszínét már a…..
Egyszer már készítettünk egy térképet itt a blogon, ahova kigyűjtöttünk nektek ötleteket Dublin környékéről, hogy merre érdemes egy-egy napra kimozdulni, ha itt jártok. Most kicsit tovább finomítottam és rendszereztem az ötletet, és akár egy egész hétre elegendő útitervet állítottam össze egynapos,…..
Szilvi Bern mellett él férjével és gyerekeivel immáron 6 éve. A vagány csapatot pár hónapja kiegészíti Pollux, az 5 hónapos berni pásztor kutyus. Amikor csak tehetik a természetet járják nyáron túrázva, télen sítalpakon. Igazán hálásak lehetünk neki, hogy mindehhez még blogolni és fényképezni is…..
Pár hónapja, az első kerékpáros posztunkban összefoglaltunk néhány fontosabb kerékpáros szempontot és ötletet,  ha esetleg itt az Ír-szigeten szeretnétek kerekezni vagy akár egy komolyabb túrába belevágni. Ebben a másodikban most (a teljesség igénye nélkül) számba veszünk néhány ismert terepet és…..
"Hááát,... ez egy torony." - mondtam elgondolkodva - "..és kerek!"- " De mi is ez igazából?" - "Egy kerek torony" - mondta Gergő segítőkészen és a 4 évesek kiapadhatatlan energiájával jópárszor körbeszaladt, hogy megkeresse a bejáratot, majd 20 mp alatt vissza is ért hozzám: - "Bejárat nincs, ez…..
Írország tele van régi, misztikus kastélyokkal és szellemjárta, vadregényes romokkal, így nem véletlen, hogy egyáltalán nincs nehéz dolgom néhányat összeszedni erre a kísérteties listára sem:) Itt, a smaragdzöld füvű rétek, az omladozó falú várromok, a süppedős tőzeglápok, a sziklás tengerpartok és…..
A Corrib-tó partján épített Ashford-kastély egyike a világ legromantikusabb helyeinek. A Cong nevű kisfalu szomszédságában felépült, eredetileg XII. századi fényűző kastély 1939 óta üzemel luxus szállodaként. Saját kikötő, helikopterleszálló és persze óriási golfpálya is tartozik hozzá. 350 (acres)…..
Hát igen, erről a helyről már annyian annyifélét írtak...! És azon gondolkozom, én vajon mi újat is tehetnék ehhez hozzá? De igazából rájöttem, hogy nagyon is könnyű dolgom van: nem kell semmit sem, hiszen a Moher-sziklák méreteiben, terjedelmében, kontrasztosságában, kitettségében egyszerűen…..
KELTA VÁNDOR Kicsiben az igazi 2016.04.02 00:54:37
A Wicklow-hegységben fekvő, csodás Powerscourt birtokot valószínűleg - ha máshogy nem is, legalább hírből - ismeritek, hiszen az írországi látnivalók listáján mindig előkelő helyen szerepel. Jóval kevesebben tudják azonban, hogy milyen meglepetést tartogat az épületben megbújó, alig pár szobás…..
  kép: Henrietta Crompton festménye a birri kastélyról (előtérben a "Nagy Teleszkóp") (forrás: wikipédia) Szerettek ti is egy napsütötte, balzsamosan meleg őszi délutánon egy vadregényes, zegzugos kastélykertben andalogni vagy éppen önfeledten bújócskázni? Ha igen, akkor feltétlenül látogassatok…..
  Tudom, hogy manapság nem igazán jellemző, de ha esetleg mégis komppal vagy tengerjáróval érkezne valaki Dublinba, akkor az egyik elsők között lesz ez az építmény, amit megcsodálhat. A Liffey torkolatától alig pár száz méternyire ível át a folyón Dublin egyik különleges szépségű, modern hídja. A…..
Sajnos vagy nem sajnos, menthetetlen Shackleton-rajongó vagyok és mint ilyen, újra örök kedvencem, vagyis Sir Ernest Shackleton lesz a témánk, akit már megismerhettetek egy korábbi bejegyzésünkből is (Felfedezők nyomában: szellem és lélek szárnyalása - 2015 április).  Amikor meghallottuk, hogy Dun…..
KELTA VÁNDOR A Dingle-félsziget 2015.03.31 16:10:22
Azt hiszem, nem túlzás kijelenteni, hogy Dingle és az egész félsziget a nyugati part egyik gyöngyszeme. Főleg, ha valakinek olyan káprázatos napsütésben van alkalma megcsodálni, mint amilyen nekünk is megadatott. A gyerekeknek persze mi más lehetett volna nagyobb élvezet, mint Fungie, a delfin…..