Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Helló Világ

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ködpiszkáló földelni jó? 2015.01.11 18:22:55
Ha szóba elegyedünk egy villanyszerelővel, előbb-utóbb szóba kerül, milyen fontos is a földelés. Hogy ne érjen otthonunkban vagy munkahelyünkön életveszélyes áramütés, nem árt gondoskodni a megfelelő biztonságról. A földről és a földelésről azonban egy-két helyen…..
Helló Világ 2017.01.07 18:51:25
Sziasztok!
Ért valaki az elektroszmoghoz és a földeléshez?
Én ez ügyben szeretnék tanácsot kérni. Tekintsünk el attól, hogy ez fent mind orvosi maszlag, mert biztos az. Tekintsünk el attól egy pillanatra, hogy mennyibe kerül, mert mondjuk ingyen ajándékba kaptam egy földelhető derékaljat. Tegyük fel, hogy beméretem a lakást, és valóban magas elektroszmog szint van. Tegyük fel, hogy megnézetem a konnektort, és a földelés az valóban földelés. Ha ráfekszem, földelem magam, ha leszállok róla, nincs földelés. Ezt mondjuk egy mérőeszközzel ellenőrzöm majd egyszer. Ha működik, akkor, amíg rajta fekszem, nem nyúlok érintésvédelmi problémával küzdő rézlámpához, stb. Ezek eddig nem elképzelhetetlen körülmények.

Mit tudunk? Elektroszmog alulról nem jön. Ezt értem, de mivel nem takarózni fogok vele, hanem ráfekszem, a kérdés akkor mi történik? Az elektroszmog alvás közben is folyamatosan fog érni, de egyben le is vagyok földelve. Voltaképp egy csuklópánton keresztül is földelhetném magam, kb. ugyanaz volna.. A kérdés, hogy EZ így élettanilag okoz-e bármi negatívat?
Nem meggyógyulni akarok, mert nem vagyok beteg, és nem is akarom vitatni, hogy mi rákkeltő és mi nem, de ne arról írjunk, a fenti cikkben a derékaljak kapcsán, hogy az elektroszmog rajta van-e a rákkeltő listán vagy sem, mert azt leírta a linkelt weboldal, hanem azt, hogy ha valóban azt csinálod, amit javasol a forgalmazó, és nem bocsátkozunk jóslásokba, a hosszútávú eredmények kapcsán, akkor mi van, ha folyamatosan le vagy földelve, de folyamatosan ér az elektroszmog? Szabad-e ezt egyáltalán, vagy már ez is egy öngól?
Köszi előre is!