Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rodrigue

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Korábbi cikkünkben bemutattuk egy hazai autóalkatrész forgalmazó cég visszás garanciális ügyintézését. A cikkre érkező reakciók megmutatták, hogy miért is tudják a cégek ezt a játékot sikerrel csinálni. Annak ellenére, hogy jogilag jól szabályozott területről van szó. Új sorozatunkban néhány tipikus…..
Rodrigue 2017.05.19 20:34:00
@P Woodman: mert a szerelő nem a bárdinál / unixnál vásárolja UgyanAzt az alkatrészt? Ja, de.
Sajnos a szerelők nagy része unja a szakmáját, és szeretne átmenni alkatrészboltba. Csak hát ezt senki nem kérte tőlük, és ebben nem is hatékonyak.
"Jól lepontozták az airbnb-n a Király utcai lakást, mert hangos. Direkt a bulinegyedbe jöttek, mégis mire számítottak?!" - duzzogott egy, a Kazinczy utca-Király utca-Gozsdu Udvar és vonzáskörzete által fémjelzett, belső-terézvárosi és belső-erzsébetvárosi lakások rövidtávú…..
Veletek is előfordult már, hogy lemerült az autó akksija, és bikakábel sem volt nálatok? Ugye, milyen bosszantó helyzet? Az alábbi módszerrel viszont akár egy gurtnival is beindíthatjátok a járművet. Bár nem biztos, hogy minden típusnál működik, de érdemes az ötletet…..
Érdekes, hogy miközben a Ryanair az egyik oldalról behozott az elmúlt pár évben jó néhány utasbarát intézkedést, a pitiáner lehúzások nem értek náluk véget, sőt bejött egy vadi új is. Az, amikor egy két szülő plusz egy gyerek alkotta család csak akkor tud egymás mellé ülni a gépen, ha mindkét szülő…..
Ilyeneket mondott Matolcsy a múlt héten: "egy nagy NATO-szövetséges ország budapesti nagykövetségéről folytatott kormánybuktató és jegybankbuktató tevékenységhez illeszkedik, ami 2014 őszén indult el”, meg ilyet, hogy "sokkszerű volt az, hogy egy titkosszolgálati és katonai forgatókönyv alapján a…..
A vietnami háború A Vietkong 1. 2017.02.08 00:01:00
Szervezet és hadrend A vietnami konfliktus talán legjellegzetesebb szereplője a vietkong gerilla volt, akinek alakját a mai napig egyfajta titokzatos aura veszi körül. Az általában fekete öltözékben és zsákmányolt vagy orosz, esetleg kínai kézifegyverrel ábrázolt partizánok a dél-vietnami…..
Tisztelt Őszinte Ingatlanos! Panelt akarunk venni, mert elég jó befektetés lehet, közel van az egyik nagy főiskola. Nem akarunk sokat vacakolni az adásvételivel, de semmi esetre sem akarunk felületesen eljárni - gondoltuk, amikor készülődtünk az egyezségre. Átnéztük a papírt, amikor elénk tette a…..
Rodrigue 2017.02.09 08:40:38
@VálaszdaJövőt: ez nem csak a panelra igaz. A rettentő sürgősségnek általában az az oka, hogy a végrehajtási záradék bármelyik nap rákerülhet a tul.lap-ra. Persze a duma az, hogy épp most kapott az eladó egy visszautasíthatatlan (hamburgersütő) állást Londonországban. Háppersze :-))
Tisztelt Ő I!Karcsi vagyok Budapestről. Lakást adok ki albérletbe. Olvastam az "Ezek nélkül ne írd alá a lakásbérleti szerződést!" cikket: link.Abban azt írják, hogy a közös költség felújítási alapba fizetendő részét a bérbeadónak kell fizetni és nem a bérlőnek. Hadd kérdezzem meg, hogy ezt milyen…..
Rodrigue 2017.01.07 13:33:32
Fotelből ez nagyon kényelmes, de a valóság egy kicsit más.

Azt kell megnézni, hogy mennyi a felújítási alap és mire költik, várhatóan mikor.

1-2 ezer forintos felújítási alap befizetést simán RÁ KELL TOLNI A BÉRLŐRE. Abból gyakorlatilag úgyis csak olyan "felújítások" jönnek ki, amik kis összegűek, általában a munkák is inkább fenntartási jellegűek.

Havi 10-20 ezer forintos felújítási alap befizetésnél már meggondolandó a dolog, abból valószínűleg nagyobb meló lesz elvégezve. Pl. egy fűtés rekonstrukció, aminek a következménye alacsonyabb fűtésszámla lesz. Engem mint tulajdonost abszolúte nem érdekel, hogy
A verzió) a bérlő alacsonyabb fűtésszámlát fizet ÉS felújításai alapot (vagy annak egy hányadát, VAGY
B verzió) a bérlő magasabb fűtésszámlát fizet ÉS nem fizet felújítási alapot.

Capisce?

Értéknövelés haszna:
előfordulhat, hogy az értéknövekedés a tulajdonosnál csapódik le. Igen, vannak ilyen felújítások, de közel sem mind ilyen. Ezért kell megnézni, hogy a felújítási alapot mire költik. Ha liftkarbantartásra, a villanyégő cserére, az nem értéknövelés, hanem fenntartás. Ha egy belvárosi lakásnál kérnek havi 20 rugót egy későbbi homlokzatfelújításra, annak lesz értéknövelő hatása is. Ha egy panelra kérnek 20 évre havi 6 ezret, mert a szigetelés hitelét abból fizetik, az nem értéknövelés, mert a szigetelést 20 év múlva újra kell húzni. Tehát utóbbit fizesse a benne lakó aktuálisan. Egyedileg kell eldönteni.

A bérleti díjba pedig nem fogom beletenni ezeket a költségeket, mert ez NEM bérleti díj bevétel, és természetesen bármelyik közgyűlésen változhat, tehát nem annyira fix, mint azt sokan gondolják.