Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kolbasz

133 bejegyzést írt és 321 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
JaZz bLoG ICP jegyzetek / 1 2013.08.07 11:11:41
Az Instant Composers Pool (továbbá ICP) egy zenei műhely, egy ehhez kapcsolódó holland lemezkiadó, és egy zenekar neve. 1967-ben alapította Han Bennink, Willem Breuker és Misha Mengelberg. Ebben az évben jelenik meg az első lemez (Bennink/Breuker New Acoustic Swing Duo). 1974-ben kiválik…..
Úgy érzem, elérkezett a pillanat, amikor egy sorozat már nem tud többet nyújtani. Több mint egy éve minden hétköznapon (+ néhány extra kiadásban) ebben a rovatban kezeljük kedves olvasóink vérnyomását, remélve, hogy hozzá tudunk járulni kávéköltségeik negatív…..
Galambos Tamás: Nagy Imre Újratemetése (1989) „… a hatalom emberei állják körül a koporsót; ezért a képemen bizonyosalakok „arctalanok”” Forrás: Magyarország Alaptörvény (2012. január 1.) KészültSchmitt Pál államfő védnöksége alattOrbán Viktor miniszterelnök…..
Kolbasz 2013.03.20 16:10:52
Alább nézegethető kedves blogszerző társam nagyszerű fotókönyve. Ilyen Budapest ma. Budapest 2012 by György Czabán | Make Your Own Book ..
Kolbasz 2013.03.20 15:22:29
Budapest 2012 by György Czabán | Make Your Own Book   Bár magam is jobban szeretem az olyan blogokat, képeket, amelyek a főváros szebbik arcát mutatják be, néha nem árt azért szembesülni azzal, hogy nem minden élő látványterv nálunk sem. Főleg egy ilyen szépen szerkesztett…..
Jonathan Franzen: Javítások (Európa, 2012)Jonathan Franzen: Szabadság (Európa, 2012)XXI. századi amerikai nagyregények. Átfogó, megrázó, naprakész, szellemesen gonosz történetek. Jó fordítás (Bart István), remek borítók (Gerhes Gábor), és még könyvjelző is van benne! Ferber…..
Kolbasz 2013.01.17 13:58:26
A Sight & Sound példáját követve a Filmvilág 30 fiatal magyar filmrendezőt kért fel a számukra tíz legjelentősebb filmtörténeti alkotás kiválasztására: 14-en tiszteltek meg válaszukkal, a végeredmény mintegy 100 alkotás alapján született meg. Az alábbiakban a rendezők…..
Van egy jazz műsor a Tilos Rádióban, aminek ez a címe. Péntek délelőttönként van 10 és 11 között. Időnként csúszik a kezdés, mert a Haza és Haladás túldumálja a műsorát, és időnként tovább tart, mert késik a következő DJ. Néhány elv, ami mentén a műsor…..
Kolbasz 2009.12.08 23:58:47
@egrilajos: A Barbert javítottam.
A jazzradió logikus gondolatnak tűnik. Zenei anyag, indulat, szellemi kapacitás lenne hozzá, némi kápé és vas hiányzik. Agyalva van az ügyön, társak nem ártanak. Híradással leszünk.
 Feta sajt, zöld fűszerek és olíva olaj biztos kerül bele. Persze nem kell feta, csak valami olyasmi - nevezzük krémfehér sajtnak - mert a görögök levédték a nevet, de hasonlót sokfelé csinálnak. Ha túl sós, akkor nem árt negyed órát hideg vízben áztatni. Van krémesebb…..
JaZz bLoG Ember, aki számít 2012.04.20 10:11:00
Christian Marclay performer, képzőművész, filmes, de nekem leginkább zenész. Olyan művészekkel dolgozott együtt, mint John Zorn, William Hooker, Elliott Sharp, Otomo Yoshihide, Butch Morris, Shelley Hirsh, vagy a Sinic Youth. A listát bővíthetném, mondjuk Okkuyung Lee, vagy akár…..
Döbbenet! Úgy tűnik, hogy a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. négy éven keresztül jogszabályi háttér nélkül szedett parkolási díjat 2005 és 2009 között. Erre abból a bírósági ítéletből következtetek, amelynek tárgya egy 2009-es parkolásom volt.Első lépésben…..
„Ugye, nem ugathatom le, meg nem oszthatom ki, mert a főnököm. Meg nem is lépi át azt a határt, hogy leteperjen vagy ilyesmi” – ha az ötvenes kövér főnöknő rád mászik, jobb ha becsukod a szemed és tűrsz. De akár ki is találhatsz magadnak egy okos kis…..
Alexander Von Schönburg: Pénz nélkül gazdagon avagy a stílusos elszegényedés művészete (Holistic) Széchenyi ükunokája hitelesen és szellemesen mutatja meg az újszegénység bájos oldalait, és hogy lehet méltósággal élni pénz nélkül is. Csak kell hozzá egy adag önirónia.…..
Kaptam egy levelet a 2011-es szociális konzultációról. Benne 10 kérdésre kellene válaszolni, aktuális topikok, nem részletezem, mert mindenki más is megkapta. Nem nyafognék azon, hogy milyen durván sugalmazzák a kérdések a válaszokat, meg hogy mire szolgál az egész, de. A…..
Ez az átnevezősdi nem tud kimenni a divatból. Ha ez így, akkor a korban benne tapicskoló politikusok ifjúkori kedvencei helyett inkább a mai, aktuális sztárokat kéne használni. Elvisnél népszerűbb lehetne mondjuk a Lady Gaga sétány. Vagy mondjuk Prodigy rakpart. De ha már, akkor meg…..
Kolbasz 2011.05.14 10:08:57
@Izo: Ez tök normális! Hong Kongban az egyetem minden terme, része az adományozókról van elnevezve.
Kolbasz 2011.05.14 10:10:38
@Szalai Annamária: Ezt a szabályt/szokást egy pillanat alatt el lehet törölni.
Hong Kongban mindenki vékony, és az átlag életkor a világon a második leghosszabb. Pedig a nagyon sűrű és gyors ott az élet. Zajos. Én stresszeltem, a helyi lakosokon ez nem látszott. Kedvesek és dinamikusak. Mi lehet az oka? Konfúciusz mester munkássága? (Utána fogok olvasni.) A…..
Checkpoint Charlie A főgeci 2011.03.02 12:05:00
A mai napon 20 éve halt meg a poptörténelem legnagyobb szemétládája, Serge Gainsbourg. Hatása ennek ellenére, de lehet, hogy éppen ezért különlegesen nagy. Gainsbourg kanonizálódott: dalait a legmenőbb avantgárd jazz-zenészek dolgozzák fel, és nagyon kevesen büszkélkedhetnek…..
 Ó bazmeg! Most olvasom, hogy a Gallasz Józsi volt az. Lezuhant az óceánba, közben néhány hete még ott csevegtünk az Erik Truffaz-on, meg sokszáz másik koncerten. Mindenhol ott volt, mégsem tudtuk kicsoda, megismerni soha nem sikerült, mégis, mikor találkoztunk, tudtam, hogy…..
Szó bennszakad, hang fennakad.....
JaZz bLoG A halál szerelmese 2011.01.25 01:32:00
Valami olyasmit mondott Brad Mehldau és Joshua Redman a novemberi MüPá-s duókoncertjükön, hogy azért dolgoznak fel popdalokat, mert a srácok, akik ezeket játszották és írták, az ő fiatalságuk idoljai voltak. Szerintem ez mellébeszélés! A jazz mindig is rengeteget merített a…..
A világ zeneirodalmának hány százaléka magyar? A világon rögzített zenék hány százaléka magyar? Egy? Esetleg három? Az új média törvényben a közösségi rádiókra előírt szabály, hogy legalább ötven százalékos arányban magyar zenének kell szólni. Ami valljuk be…..
Itthon volt megint a Kati, így sort kerítettünk három beszélgetésre a Haza és Haladás nevű műsorban (ami péntek reggelente van 8-tól 10-ig az FM 90.3-on). Körülnyaltuk a válságot, hogy "onnan" hogyan látszik, meg persze csacsogtunk Ázsiáról is.Elérhető,…..
Kolbasz 2009.03.26 09:56:20
Kolbasz 2011.01.04 13:44:10
Checkpoint Charlie Ivy Lee 2010.10.23 21:20:00
Olvastam egy nagyszerű könyvet Barabási Albert-Lászlótól. Az a címe, hogy Villanások, és mondjuk a humán mobilitással foglalkozik. Van benne egy rész, ahol leírja C. M. Schwab és Ivy Lee történetét. Az előző az első dollár milliárdos volt, a vasiparban nyomult, az utóbbi a…..
Ha kap az ember egy ajánlott levelet a Vas Megyei Rendőr Főkapitányságról, (VMRFK) akkor azon kezd gondolkodni, hogy vajon mit akarhatnak, mikor nem is jártunk arra mostanában.Nem is kell, mert a Microsoft és a magyar rendőrség közösen kifejlesztett egy Traffic-Point nevű rendszert,…..