Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyurikutya

0 bejegyzést írt és 90 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A bambusz divat, ahogy a pandaminta is A bambusz innovatív felhasználására minden évben születik valami szuperkúl megoldás, amiben a formatervezők az anyag szépségére és sokrétű felhasználására szeretnék felhívni a fogyasztók figyelmét. A cikk végére tartogatok egy menő…..
Gyurikutya 2022.06.01 16:56:50
Elért eddigi csúcspontjára a kormány cinizmusa azzal az állítással, hogy Szijjártó Péter külügyminiszter nyaralása Magyarország negyedik leggazdagabb emberének jachtján magánügy. A kormánytagok rongyrázása finoman szólva sem elszigetelt jelenség a magyar közéletben, ám a munka hősének nevezni azt,…..
Gyurikutya 2020.08.20 22:27:16
@MAXVAL bircaman közíró: Milyen éleslátás, hogy nem csak a ballib politikusok pihennek, és milyen jellemző fideSSes terelés, hogy nem a lényegről beszél! "Az igazat mondd, ne csak a valódit." (József Attila)
  A tahógráf… Most lesz két hete, hogy az egyik facebook csoportban óvatlanul megosztottam egy fotót. Egy, a Bujtos zöldjén tilosban parkoló kamiont fotóztam le, sofőr nélkül, este hét körül. A Belső körúton, a belváros felőli részen (a tó oldalában) tilos megállni, sőt egy szép KRESZ tábla…..
Gyurikutya 2020.06.29 22:27:20
Anno az "átkosban" 25 évig forgattam a tollat. Akkor megbecsültek minket, egyrészt mert az emberek sokkal jobban tisztelték egymást és önmagukat, másrészt még nem özönlötték el a pályát a kétes hírnévért és pénzért mindenre kapható tehetségtelen bulvár-tollbajnokok, akik csak újságba írtak, mikrofonba beszéltek, kamerák előtt tetszelegtek önmaguknak. Nekik - és a szenzációhajhász média tömegtermékeknek - rendkívül nagy szerepük volt/van a szakma lezüllésében. És a jelen regnáló kormánynak is, ami végtelenül megalázóan, cselédként bánik a sajtóval, nehogy az beteljesítse eredendő szerepét: az ellenőrzést, a tényfeltárást. A mások lenézésére hajlamos - valójában komoly önértékelési gondokkal küzdő - emberek ebből merítik a bátorságot, hogy beletapossanak a média képviselőjébe. Az ocsmány hsz-eket írogatóknak én - ha egyáltalán érdemesítem őket válaszra - általában három dolgot szoktam leírni. Mindenekelőtt Gogol mondását: "Ha ferde a képed a tükörben, ne a tükröt okold", illetve "Legjobb védekezés a támadás, vagy hogy "Köztudomásúan mindenki magából indul ki". Neked viszont kedves kolléga azt ajánlom, szerelkezz fel bölcs idézetekkel, mert ezek kifognak a gyönge elméken és jellemeken. Madách Imre Az ember tragédiája bőséges tárháza ezeknek: Pl. "Tragédiának nézed? nézd legott. Komédiának, s múlattatni fog". (Lucifer, VII.) "Nem a kakas szavára kezd virradni, De a kakas kiált, mert hogy virrad". (Lucifer, VII.) "Mondottam ember: küzdj és bízva bízzál", de Husz János híres bonmot-ja is gyakran beválik “O, sancta simplicitas”, azaz “szent együgyűség”.
Szervezetünknek a napi működéshez, az immunrendszerünknek pedig a kórokozókkal szembeni védelemhez megfelelő vitaminellátásra van szüksége. Ezek ideális mennyisége azonban függ az élethelyzettől, a pillanatnyi egészségi állapottól, továbbá a felszívódást nagyban befolyásolják a bevitel körülményei…..
Gyurikutya 2020.06.17 21:51:54
Szerző: Lukácsi Kriszti   Mit lehet tenni, ha valaki egyértelműen értelmetlen dolgot kér tőlünk? Mit tehet egy önkormányzati  képviselő, ha egy egyetem kabinetfőnöke – aki történetesen Kósa Lajos jó barátja, kinevezése előtt – az Index cikke szerint – pedig az egyetemen nem is volt ilyen pozíció –…..
Gyurikutya 2020.02.23 22:29:14
@csúti csüngőhasú tolvaj: Pajtás csak szólok, intelligencia is szükségeltetik ahhoz, hogy felismerjük és értelmezni tudjuk a hosszú körmondatokat, szóval ne próbálkozz se nyelvészeti, se stilisztikai bírálattal. "A körmondat: művészien szerkesztett többszörösen összetett mondat. A klasszikus körmondatban az előkészítő rész a legtöbbször párhuzamokból áll, és a záró rész a gondolat teljes (logikai-érzelmi) kifejlődését tartalmazza. A barokk körmondatban az előkészítő rész szövevényes, bonyolult. A romantikus körmondat vagy tiráda jellemzője a lezáratlanság, a folytathatóság. A körmondat mesterei: Pázmány Péter, Zrínyi Miklós, Kölcsey Ferenc, Eötvös József, Petőfi Sándor, Jókai Mór és Kossuth Lajos. (Forrás: enciklopedia.fazekas.hu).
A Hír TV-ben készült a napokban interjú a címben említett tudós emberrel. Abban a tévében, ahol a riportalanynak nem kell összeroskadnia a műsorvezető kérdéseinek súlya alatt. Jelen esetben Velkovics Vilmos is – kérdések helyett - készséggel adott további ötleteket az amúgy arra rá nem szoruló magát…..
Gyurikutya 2020.02.17 21:23:58
@n3spr3ss0: egyetértek, nagyon is!
Gerillamarketing Reklám átverés 2020.02.15 11:24:07
Reklámkép és a valóság Ránéztem a nápolyi csomagolására és összefutott a nyál a számban - persze, hogy megvásároltam!Aztán otthon kibontottam a zacskót és az abban megbújó nápolyi szeletek nem nagyon akartak hasonlítani se méretben, se színben, se állagban a csomagoláson szereplő…..
Gyurikutya 2020.02.16 23:10:27
@Budapest a kutyaszar városa: jól mondod! Mégis el tudja magát adni mindig....
„Mi, magyarok ki akarunk törni abból, hogy Európa másodvonalába tartozzunk, mi azok közé az európai ország közé akarunk tartozni, ahol a legjobb élni, alkotni és lakni. Magyarország a világgazdaság legkorszerűbb technológiájával akar termelni. A legjobb és legtisztább természeti környezetet akarja…..
Gyurikutya 2019.12.16 18:39:21
@Moin Moin: ez olvasható úgy is, hogy Gyurcsány született gazember volt...!
"Azonban elrejtőzve maradt mégis néhány patkány a falakban, vagy a pince gödreiben. És amikor az ember észrevette, hogy újra szaporodni kezdenek, hosszasan elgondolkodott, hogy mit is tegyen velük."  (W.A.) Hazánkban -- mint a legtöbb közösségi inkompetenciától szenvedő frusztrált országban -- a…..
Gyurikutya 2019.12.16 21:18:41
@DrGehaeuse: 1 db?! Na fuss neki a Wass Albert-életműnek.
Blogunk tudományos megközelítésű projektvezetési kutatómunkája során a közelmúltban sikerült egy szenzációs felfedezést tennünk. Hieronymus Bosch A hét főbűn című munkájának agilis elemzése során a festmény mindeddig rejtett rétegei kerültek napvilágra, melyből világosság vált: a mű nem egyszerűen a…..
Gyurikutya 2019.10.16 21:17:25
A Borkai-botrány ismeretében nyer értelmet Orbán Viktor szeptember végén, a Fidesz kongresszusán mondott beszéde, melynek egyik legfontosabb üzenete az volt, hogy "Ne mondj rosszat a fideszes társadról!" A kormányfő ugyanis látta, hogy a holló igenis kivájja a másik holló szemét, vagyis, hogy a NER…..
Gyurikutya 2019.10.12 21:36:00
@agador: ugyanezt gondolom. Nem kellene túlmisztifikálni Zűrbán állítólagos politikai előrelátását, a lehetőségek kihasználásában, közpénzek elcsatornázásában, diktatórikus birodalomépítésben, önmaga fényezésében jól teljesít, kormányzásban gyenge, másban közepes tehetségű. Rengeteg tanácsadót fizet búsásan - szintén közpénzből - ők irányítják, ők hívják fel a figyelmét a történelmi folyamatokra, ők ismerik az emberi lelket, ők írják a szövegeit. Szóval nem Zűrbán roggyant elméjéből bukkant elő a belső rend jó ideje érzékelhető bomlásáról szóló figyelmeztetés.
Józsi bácsi hétfőtől péntekig minden reggel útnak indult a munkahelyére. A hivatalos verzió szerint héttől háromig építette a szocializmust, de őt inkább a szakszervezeti beutaló hajtotta, amihez hozzájutva nyáron majd elviszi az asszonyt kicsit a Balatonra. Előtte még a hétvégén letudta a…..
Gyurikutya 2019.10.07 13:47:29
@MAXVAL bircaman közíró: igazi telitalálat a nicked, tényleg birca vagy, bégetsz - fogalmad sincs mit - csak, hogy kitűnj a népes bircanyájból.
Vicces dolog két világ között élni. Vagy nem az, de akkor is meg kell tanulni nevetni rajta. Mikor kölykök voltunk, azt mondták, az a rendszer rossz. Volt okuk rá, számos. Merthogy elnyomáson alapul, mert bezár ide a belvilágába, a külvilágot meg kizárja. Nagy a fal, meg kicsi a vasfüggöny. Meg…..
„Ó, idők, ó, erkölcsök!” Régebbi szövegekben gyakran találkozunk olyan állításokkal, hogy az „erkölcsök” romlanak, eluralkodott a gonoszság, mindenki bűnös, ami óhatatlanul súlyos következménnyel jár. Hasonló gondolatok egyaránt előfordulnak mítoszokban, történeti írásokban és a…..
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatnak a látogatók a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán! Mi is meglátogattuk a tárlatot, ahol több mint 120 festményt, grafikát, szobrot, fotót, filmet és dokumentumot mutattak be. Salvador Dalí, Max Ernst, Joan Miró, Yves Tanguy,…..
„De ilyen fiatalon még nem fogadhatjuk el, hogy valami lehetetlen!” – Fruzsinak, szeretettel, mert ő talán nem is tudja, de már évek óta várja, hogy írjak erről a filmről.   Aki történelmet tanul vagy történelemmel foglalkozik, időről időre megtapasztalja azt a talán naivan romantikus, de…..
Nyíregyházi csavargásunk során betértünk a Sóstói Múzeumfaluba. S egy olyan helyre kerültünk, amely teljesen elvarázsolt minket. Korábban voltam a Szentendrei Skanzenben, s jártunk Ópusztaszeren is, amelyek szintén elismerésre méltóak.De ez, a szinte világ végén lévő múzeumfalu valahogy más. Itt…..
Lehet, hogy túlzottan egyszerűnek tűnik a kérdés, de egyáltalán nem az. Ahogy haladok a bejegyzések írásában, egyre jobban feltűnik majd, hogy elsősorban az italokra fókuszálok, azon belül pedig a borokra és a whisk(e)ykre. Biztos sok mindent tanultál már te is az italok kóstolásáról, hiszen lassan…..
Pár hete láttuk a közösségi vásárlásnak mondott dolog bemutatkozását a Cápák között elnevezésű befektetőkereső műsorban. Már elsőre sem tűnt értelmes üzleti modellnek, nem is támogatta senki, de mivel a műsor miatt sokan letöltötték, ezért utánanéztünk, hogy mi is ez. Két típusú dolgot találtunk, a…..