Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Oyinboland

17 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1. Ismertebb márkás üdítők (Coca-Cola, Pepsi, Mirinda stb.)  100 naira, kb. 80 Ft. Ugyanennyibe kerül az üveges verziója, amit vissza lehet váltani, így visszakaphatunk 20 nairat.   2. 0,5 literes víz kb. 50-60 naira, kb. 40 Ft. Sokan viszont zacskós vizet vesznek, ami kb. 250 ml és 5-10 naira…..
Amikor megérkeztem Nigériába, eszembe sem jutott az, hogy megnézzem az útlevelem az ellenőrzések után, hiszen nem mondta senki, hogy vízumon kívül bármi más kellene ahhoz, hogy én ott legyek.  Egy ismerősöm hívta fel a figyelmem arra, hogy lehet nekem is csak egy hónapos tartózkodási engedélyt…..
Volt szerencsém a párommal ellátogatni az Afrika Expóra első alkalommal. Amellett, hogy nagyon sok emberrel ismerkedhettem meg, többet tudhattam meg Afrikáról, lehetőségem akadt arra is, hogy ha nem is sokat, de vásárolgathassak.  A bazárosok közül az afrkai részlegen biztosan a kisszínpad mellett…..
Segíts egy rongybabával! - kaptam fel a fejem a címre, amit megláttam a Facebookon. Imádok kreatív dolgokat csinálni és persze segíteni, így egyből a részletekre kattintottam.   Ez a kezdeményezés Oborzil Melinda ötlete alapján jött létre, aki egyébként már többször is részt vett önkéntesként…..
1. Vásárlás az autóból Én mindig kiintettem az autóból, hogy jöjjenek oda hozzám. Például egy ottani rágcsálni valót akartam venni, chin-chin-t. 200 naira volt nálam, de egy darab csak 50 naira. Először elmondtam mit kérek és mennyit, majd felmutattam a pénzt. SOHA nem szabad előre odaadni, mert…..
Oyinboland 2018.02.22 18:27:37
@Nazareus: hát ha téged nem zavar, akkor csak nyugodtan... :D erre nem tudok sokat mondani, persze nem minden esetben, csak ők így gondolják. Konkrétan egyébként, mivel ott még léteznek kuruzslók, meg megannyi féle fajta mágus, ezért szinte bármire képesek. Nem láttam saját szememmel, de az ottaniak megannyi dolgot meséltek erről. Inkább nekik hittem. :D
1. Húst árulnak a szabadban. Szakadó esőben, a forgalmas út melett, egy faasztalon. Nem túl higénikus ugye? Ilyen húst sosem vettünk, nem is fogunk. A legbiztosabb ahogy mi csináltuk. Saját magunk vágtuk le a csirkét, kacsát, kecskét, az biztos friss volt.    2. Furgonokból kiabáló emberek Ez…..
Oyinboland 2018.02.05 15:16:26
@Lxxxx: nekem az volt, kinek a pap.... :D
Oyinboland 2018.02.07 16:44:50
@Attilajukkaja: Köszönöm szépen :) Azt mindig próbálom betartani, s tudom, hogy ezalatt a három év alatt még csak a töredékét ismerem a dolgoknak, de folyamatosan próbálok én is fejlődni. :)
Oyinboland 2018.02.10 00:09:53
@nyílméregbéka: Köszönöm szépen ez jól esik!!:) Majd megnézem, de szerintem szimplán annyi, hogy sok dolga volt és nem tudott írni, vagy megunta. Nekem is volt nagyon elfoglalt időszakom, meg van is, de próbálom fenntartani.
Köszönöm mégegyszer, neked is!
  Végre hosszú várakozás és álmodozás után megyünk Nigériába a párommal. Nagyon sok izgalom vár ránk, főleg a testvére igazi joruba esküvője, ahol az én vőlegényem lesz a testvére tanúja, én pedig a koszorúslányok egyike. Több, mint 2 éve várok arra a pillanatra, hogy végre találkozhassak a…..
Oyinboland 2017.06.14 20:41:34
@Dorinda41: Semmiképpen nem mondanám hogy fertőzésveszélyes, de elővigyázatos vagyok. A vízumom miatt kötelező oltás van, a többi ajánlott. Ez az én döntésem volt ezt le is írtam. Én próbálok vigyázni magamra sajnos hamar elkaphatok dolgokat, mert hajlamos vagyok rá és nem egy hétre, hanem másfél hónapra megyek :) Egyébként mindenkinek szíve joga mennyire vállalja be, hogy elkaphat valamit. Egyszer voltam külföldön, az se messze volt. Nagyon más helyet a szervezetem nem ismer szóval igen is vigyázni akarok magamra.
Oyinboland 2017.06.16 18:09:18
@Vivieen357: köszönöm a további tanácsodat, mindenképp megpróbálok arra is odafigyelni ahogy tudok. :) Azzal egyetértek, hogy más a környezet és ez is befolyásolhat sok mindent. Pontosan ezért vagyok elővigyázatos nem azért mert ilyen-olyan mocskos egy-egy ország. Köszönöm a jókívánságokat! Remélem a többi is tetszeni fog. Puszi :)
Oyinboland 2018.02.07 16:50:13
@Eltévelyedés: Nekem volt egy tabletta amit szedtem, de úgy hogy egy ideig szedtem aztán szünetet tartottam aztán ismét szedtem. Nekem bevált nem volt semmi bajom. Bár nekem is túllihegték, nem gondoltam, hogy bármi bajom eshetne. :D Én nagyon pozitívan gondolkodom mái napig is. Ha a saját bőrömön tapasztaltam volna valamit, tuti nem ilyen lennék, de hogy lekopogjam semmi nem történt az ég világon.
Igen, tudom kicsit megint elkéstem a bejegyzéssel, de annyi dolgom volt, hogy az hihetetlen. Kiderült, hogy nem is olyan könnyű bepakolni a bőröndöket másfél hónapra... Félretéve problémáimat térjünk inkább a lényegre...VÍZUM.   Nem igazán szeretem Budapestet, viszont meglepően nagy…..
Oyinboland 2018.02.07 16:47:28
@Eltévelyedés: Hát nem tudom most miért így megy, de gondolom így hivatalosabb. :D Nem olyan kenőpénz szaga van a dolognak.
Oyinboland Afrikai pillanatok 2018.02.04 11:58:35
Kivételesen egy videó kivételével, csak képeket osztok meg, melyek egy-egy afrikai pillanatot örökítenek meg.   ..
1.Bár a hivatalos nyelve Nigériának az angol, a mindennapokban a pidgin angol kerül előtérbe, de emelett több száz nyelv is megtalálható.   2. Ha kocsival utazol és megéheznél, vagy szomjas lennél, vennél egy papucsot vagy szinte akármit, forgalmas helyeken vagy csomópontoknál ezt a kocsiból is…..
Oyinboland 2018.01.09 11:09:20
@DFK: Valójában az egyik leggazdagabb ország egyébként, csak nyílván ahogy itt is, ott is jócskán zsebre tesznek a politikusok és ezt a nép szívja meg. Tehát nem a népen múlik mert ők mit tehetnek? Az ő kezükbe van a hatalom? Hát nem. Itt a vezetőknek kéne máshogy gondolkodni. Lehet őket szidni, de most ha Orbán Viktornak is van egy véleménye, nem az egész ország hibája.
Oyinboland 2018.01.09 17:54:48
@lorantka_a_gall: Kár azzal foglalkozni ki miért válaszotta a másikat, mindegy milyen nemzetiségű az adott személy simán kifoghatja a legalját.
Szerintem szemellenző nélkül írtam, nyílván ez rövid és nem az egyetlen érdekesség amit ott láttam. Írtam azt is például, hogy mennyire korruptak és pénzt kérnek. Ha bármi is elvakított volna, foghattam volna arra, hogy szegények....
Valóban kiragadtam dolgokat, mivel nem hosszú posztot akartam. Legyen az én döntésem hogyan írok. Sokan utaztak oda, de sokan még nem. Akit érdekel egy kicsit is az otteni kultúra és kíváncsi arra én min megyek keresztül ez annak szól. :) Nem okítani akarok senkit, ezek mind tapasztalatok és vélemények. Mindenkitől bocsánat, hogy nem éltem át semmilyen tragikusat, amitől az életem veszélybe került volna, vagy hogy véletlen nem én voltam az a magyar akit elraboltak.
Mindenki mást tapasztal... én ezeket. :)
Oyinboland 2018.01.09 20:40:52
@lorantka_a_gall: tegyünk különbséget egy ország és egy kontinens között először is. A másik pedig, ahogy mostanában generációs problémaként megjelent, hogy egyre kevesebben akarnak szülni, vagy kevesebb gyereket ugyanúgy ott is megvan ez. De maga a bejegyzés nem erre irányul és ez volt az utolsó komment, amit beengedtem. Téma lezárult, ez nem egy hírekről szóló blog. Ilyen vélemények meg abszolút nem érdekelnek, hiszen nem én leszek aki megoldja, vagy meggátol bármit is. Nem politikusnak készülök, és az ilyen dolgokba nem akarok mégegyszer belefolyni. :)
Úristen! Ez igazi? NEM! Nem tudom kinek lenne ekkora mennyiségű haja, amiből ilyen sűrű fonatokat lehetne készíteni. Mindig van benne póthaj, de változó nálam, mikor sűrűbbet akarok, mikor kicsit kevesebbet. Ez egy olyan kép, amikor csak a természetes hajam volt befonva. Látszik majd a különbség,…..
1.KEROZINON FŐZTEM. Persze nem kell azt hinni, hogy mindenhol ezen főznek, de párom édesanyja nem tartja biztonságosnak a gázt, ezért van a kerozinos megoldás. Mindig a benzínkútra mentünk kerozint venni, ami egyébként folyékony állagú. Semmi nehézségem nem akadt vele, kivétel az az erőteljes szaga,…..
Oyinboland 2018.01.08 11:36:25
@DFK: Valószínüleg nem minden szállodában, de amelyikben mi megfordultunk, mindegyikben. :D A motelokban főleg... de annyi jó van, hogy nem személyenként kell fizetni, hanem szobánként.
Mindenkinek előszeretettel ajánlom az Egyiptomi légitársaságot. Kisebb hibák bár voltak, de az olcsó ár, az átszállás közti kisebb pihenés, a kedvesség mindenben kompenzálni tudott minket. De nem is szaporítanám a szót ezzel kapcsolatban.  Lagosban landoltunk a délutáni órákban. Itt egy kicsit…..
Mi is lenne jobb annál, minthogy a két kedvenc nigériai levesemet ehetem egyben is. Azért azt hozzátenném, hogy jó alapanyagokat találni jó áron elég nehéz. Ha mázlim van, akkor a hozzánk közeli bio boltban találunk, vagy egy ismerős segít hozni "jópízér". Persze fontos tudni rólam, hogy nagyon…..
Oyinboland Yoruba női ruházat 2017.04.02 17:10:57
Saját magunkról hoztam egy képet, ahol a párom testvérének diplomaosztóján voltunk.  Alig vártam, hogy tetőtől talpig yoruba ruhába öltözhessek. Mindig előszeretettel nézegettem a képeket, s azon álmodoztam, hogy nekem milyen ruháim lesznek​. Hála "nigériai édesanyámnak" hamarabb is valóra…..
Oyinboland Nigériai chin-chin 2017.03.28 23:04:49
A chin-chin egy igazi kemény és ropogós nassolnivaló.Sokszor szokták ezt italok mellett fogyasztani, ez is egy igazi buli kellék. Nagyon egyszerű az elkészítése, ennek is több fajtája van. Én a kedvenc receptemet osztom meg amelyik nekem és a páromnak is a legjobban elnyerte a…..
Oyinboland Nigériai húsos pite 2017.01.10 00:41:44
Amikor először készítettem a húsos pitét nem voltam teljesen tisztában azzal, hogy milyen legyen az íze, hiszen ahogyan itt is ahány ház annyi szokás ott is.  Mára már sikerült kitapasztalnom a megfelelő ízkombinációt így örömmel tudom megosztani a számunkra tökéletes receptet. Nem csak a…..
Oyinboland 2017.01.11 08:19:16
@Parasztlengő az imperialistáknak: Nem tudom milyen tapasztalatok alapján állít ekkora badarságot. Valójában ezért is hoztam létre ezt a blogot, hogy az ehhez hasonló tévhiteket megcáfoljam.
Oyinboland 2017.01.11 09:51:22
@Dr. Trejo: ez nem teljesen az autentikus ételeik közé tartozik, viszont náluk is megtalálhatóak a mi zöldségeink nagyrésze. Van édesburgonyájuk, viszont azt ehhez nem használják. Ez egy egyszerű étel amit a "small chop" kategóriájába sorolnak. A legközelebbi étel viszont 100%-ban autentikus étel lesz, melynek íze, állaga s kinézete is jóval eltér a mi ételeinktől. :)
Oyinboland 2017.01.11 13:32:29
@Trompipi: ha megosztottam az új ételről szóló bejegyzést akkor kíváncsian várom a kommentedet, hogy az e amire számítottál. :D