Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tys

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Állok a hideg udvaron, a bőrömre tapadt olajos pókhálókat csíkokká mossa össze a csordogáló verejték. Fél perce még hőgutát kaptam, most majd megfagyok, de a bőrdzsekimet nem vehetem vissza, mert tiszta kosz mindenem. Hiába gondolja máshogy a derekam, dolgozni kell tovább, már…..
Tys 2009.03.30 13:10:26
Kicsit megkésett reagálás a hídra:
Mint azt tanult kollégám már jelezte, ez az M8 (messzi távoli) jövőbeli autópálya hídja. Képekben:
www.nif.hu/multimedia/gallery/94
Ami inkább érdekes, az a tervezett nyomvonal:
hu.wikipedia.org/wiki/M8_(aut%C3%B3p%C3%A1lya)
Szerintem egyáltalán nem mindegy a 'Pesten élőknek, hogy milyen forgalomtól mentesítené a fővárost - ha lenne, ugye...
Tényleg, lehetne egy cikket rittyenteni a haza autópályákról (múlt, jelen, jövő) - már ha érdekel valakit.
w Gázolás 2009.01.07 06:45:00
Reciklálunk, simán. Itt a tavalyi hó.Ukrajna is, Oroszország is pontosan ugyanott terül el, mint egy évvel ezelőtt. Akkor épp arról folyt a rendkívül színvonalas diskurzus, hogy miért kell nekünk Déli Áramlat, biztosan el lett adva az ország megint a ruszkiknak, és különben is…..
Tys 2009.01.07 20:49:02
Még a csapok elzárása előtt nézelődtem körül, hogy miként is állunk a jelenlegi/jövőbeni vezetékekkel. Véletlenül sikerült kiszúrnom
"Az Észt Nemzeti Mozgalom nyilatkozata
az Európai Parlament és az Európai Bizottság számára,
továbbá felhívás az összes európai néphez és államhoz" ezen a linken:
www.rahvuslikliikumine.ee/index.php?page=ungari-keeles---magyarul
Érdekes, nem nagyon hallottam róla, de döbbenetes dolgokat írnak. Alább van egy nyilatkozat is ebből kiemelt részlet pl.:
"... Az ÉNM határozottan elítéli a Kreml azon törekvéseit, hogy az energiát politikai fegyverként használja, és evégett gazdaságtalan gázvezetéket létesítsen a Balti-tengerben. A gázvezeték biztonságát célzó orosz tervek nagy biztonsági veszélyt jelentenek az összes Balti-tenger környéki állam, különösen pedig Észtország és a többi balti ország számára, amelyek a gázvezeték elkészültével jóformán tengerzár alá kerülnének majd. Annál is inkább, mert Oroszország ígéretet tett a Balti Hajóhad (BH) létszámának növelésére, és engedélyt adott a GAZPROM-nak külön hadsereg szervezésére. Nyilvánvaló, hogy e tevékenység valós célja a Balti-tenger orosz beltengerré való változtatása, továbbá a gázvezetéknek katonai felderítés céljára történő alkalmazása. ..."
Hm.
w Ballagó idő 2008.05.09 07:00:00
Mielőtt elmegy nyaralni az egész társulat, illene valami évzáró ünnepélyt tartani. Bizonyítványosztással, ha volna erre alkalmas tanári kar. Ősszel nyilván kezdődik elölről a háború, de most mindenképp rápihennek. Az Előrehozott Választás is aluszik, álmában csenget egy…..