Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mostmar_kicsit_unom

153 bejegyzést írt és 251 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez egy kis post - kis képpel - nagy dilemmával. Szeretjük a Vichyt. Izzadni pedig nem szeretünk. Teszteltük a Stress Resist névre hallgató alkoholt és parabént sem tartalmazó készítményét. Nem volt gond. A borzasztóan magas gázszámla befizetésének kálváriáját is ezzel a…..
Orbán Viktor nem cserélni le azokat az embereit, akiket ellenfelei folyamatosan támadnak. A támadások erősítik Lázár pozícióját a miniszterelnöknél, viszont nagyon is ártanak a Fidesznek. (Fotó: Schmidt Andrea/delmagyar.hu) Lázár János egyre nyilvánvalóbban politikai teher…..
Számomra a tanulság, hogy faluban nem ismerkedek, mert ott mindenki ismer mindenkit és csak a keverés megy.A kép innen Sziasztok! A történetem kb. két éve történt. Már jó ideje nem volt párkapcsolatom csak ien 2-3 hetes. Az eggyik brátnőm véárostól nem messze lévő faluba…..
 „Az érdeknek az erény éppoly alkalmas eszköze, mint a bűn.”  (La Rochefoucauld)   Hosszabb emlékezetű olvasók talán még emlékeznek az ún. harci kutya törvényre, melyben a derék honanyák és honatyák meg kívánták oldani az állattani taxonómia…..
Volt, hogy bókoltam neki, hogy én örökre vele szeretnék már maradni és nekem csak ő kell. Mire ő: én sem akarok már mással lenni. A kettő nagyon hasonló mondat, de valahogy kimondva mégsem ugyanaz. (Elnézést, tegnap az Oscar miatt kicsit elaludtunk) Mindenféle bevezető helyett…..
Múlt héten szólt Ildikó, hogy rövidesen nyílik egy kiállítás, az első, amit ő szervez, és amire éppen ezért érdemes lenne ellátogatnom. Egy street art művész képeit mutatják be, mondta, Anakin Wasok elsősorban a fiú-lány-barátságra koncentrál, erősen pornográf…..
  A nemdohányzók védelméről szóló törvény módosítását kezdeményezik indítványukban fideszes országgyűlési képviselők. A módosítás értelmében júliustól tilos lehet a dohányzás minden közforgalmú intézmény (így a vendéglátóhelyek) és munkahely zárt…..
Leléptem, nem hagytam mást, csak egy papírcetlit rajta egy rövid üzenettel.    Üdv Mindenkinek!   Ma találtam rá erre az oldalra, és annyira megtetszett, hogy úgy döntöttem leírom eddigi egyetlen szakításom tanulságos történetét. Nem lesz rövid, de úgy gondolom,…..
Varánusz Pánikszoba 2011.02.15 08:00:00
A pánikszoba olyan lakáson belüli bunker, ahová elvonulhatunk kivárni, amíg odakint elül a vihar. Olyan hely, ami ellenáll a fizikai behatásoknak, ahová nem szűrődik be a hang, ahová bezárkózva biztosak lehetünk: nem érhet el minket senki, és kinyitni is kizárólag belülről…..
A BBC Newsnight 2011. január 4-én sugárzott egy összeállítást, melyben számon kérik a homeopátiás készítmények szigorú szabályozásának hiányát és felvetik azok felelősségét, akik komoly betegségek esetén is ezeket a szereket ajánlják. A felvételt magyar felirattal láttuk el...
mostmar_kicsit_unom 2011.02.04 12:09:28
@Fira Heffner: én is pont ezt szoktam mondani, csak épp a sötét középkort emlegetem. 1700-ban a homeopátiánál már jóval fejlettem módszerek voltak az orvostudományban... :)
mostmar_kicsit_unom 2011.02.04 12:43:24
@pounderstibbons: most is vannak ősi kezelések, amelyek hatásosak (hűtőfürdő, stb.), de ez nem azt jelenti, hogy a homeopátia hatásos.
szerintem a homeopátia siekere az irracionális gondolkodás evolúciós vonatkozásával magyarázható.
Sajtótörténeti esemény! Ha valamikor nem elkoptatott ez a jelző, hát most. Olyan erős cuccról, amit a Magyar Lemezlovas Egyesület tol, még R. sem mesélt soha, pedig ő egyszer nemcsak megvette, de meg is ette az összes kaktuszt, miután felvásárolta egy Lehel téri virágos néni…..
 Úgy érzed, hogy a férfiak nem figyelnek fel rád, miközben te sem érzed magad elég nőiesnek?  Ha nem viselkedsz nőként, vagy kevered a szerepeket, ne csodálkozz azon, hogy a pasik semmibe vesznek!Én fizessek vagy te?"Többféle női szerep létezik: barátnő, társ,…..
swikileaks Bejelentkezem 2011.01.07 19:16:00
Szemétkidobási szempontból a tegnapi különleges nap volt: végre megszabadultunk a költözéskor felhalmozott kartondobozoktól (ideát ezt havonta csak egyszer lehet megtenni), illetve az előző lakó visszamaradt karácsonyfájától. Mint Sonja elmesélte, nem a lakó volt a paraszt,…..
swikileaks meglepetés az utakon 2011.01.13 12:35:55
Valami egészen meglepő zajlik itten az utcákon. Akárhányszor át akarok menni a zebrán, az autósok nemcsak, hogy satufékkel megállnak előttem, de még mosolyognak is rám, mint a tejbe tök.A jelenségre két válasz lehetséges: vagy pofátlanul jóképű vagyok, vagy egy olyan…..
Kedves Praxis blog, kedves olvasók!   Sokszor szóba került már, hogy gondok vannak az egészségügyben és nem feltétlenül a dolgozók szakmai felkészültségével, sokkal inkább a betegekhez való hozzáállással és a velük való kommunikációval. Alacsony fizetés ide, vagy oda,…..
mostmar_kicsit_unom 2011.01.26 11:05:02
@Dr.laikus PhD: emberek, mégis miről beszélünk?!? nézzetek már fel a nagy magyar grotesz valóságból! komolyan mondom, könyörögni kell, hogy valaki normális hangvételben beszéljen a másik emberrel? én képes vagyok rá, te képes vagy rá, még akkor is ha közben fémcsővel vernénk szét az autója szélvédőjét, akkor ő miért nem képes rá?
miért gondolja az orvosok egy nagy része, hogy őt valami több, valami más illeti meg, miért képzeli azt, hogy jobb, vagy több más embernél? azért mert elment az orvosira, ahol hat-nyolc évig szétszivatták a mégnagyképűbb professzorai?

hát ez van, nehéz az élet! nekem is van számtalan nehézségem, neked is, de én speciel sose kezdenék el nyavajogni amiatt, amit én, és csakis én vállaltam be, és vállaltam el. ezt nem verném le másokon, akkor se, ha az idegeim közben esőtáncot járnak.

mélységesen megalázónak és méltatlannak tartom, hogy valaki azért gyógyítson, mert kényszeredetten nincs más választása, minthogy elhivatottságból, és őszinte érdeklődésből. az ilyen minek megy orvosnak? ja, hogy a pénzért, meg mert apu-anyu a tökére álltak 18 évesen, és elzavarták ezt tanulni? és ha még csak számára elegendő fizetést sem kap, akkor még neki áll feljebb azokkal szemben, akik a legkevésbé sem tehetnek a kialakult helyzetről?

hol vannak azok a kedves régi doktorbácsik, hol vannak a jóságos doktornénik? akikben meg lehet bízni, és nem úgy viselkednek, mint a bankszektor, ami csak nyeli a pénzt, és cserébe maximum beint?
mostmar_kicsit_unom 2011.01.26 11:16:08
@Dr.laikus PhD: engem nem az elvándorlás érdekel. tökéletesen megértem. ha lesz rá alkalmam, én is elvándorlok.
én azt a mentalitást nem szeretem, mikor valaki maga választ valamit, amit utána sír a szája, de semmit sem tesz azért, hogy javítson a helyzeten, inkább más faxával veri a csalán.

és megint csak azt tudom mondani, hogy sokan gürizik kevés pénzért, nagy felelősséggel járó munkát végezve. bár alapvetően minden munka nagy felelősségel jár, ha azt nézzük, hogy a saját létfenntartásunk ezen múlik.
mostmar_kicsit_unom 2011.01.26 11:17:39
@Dr.laikus PhD: és ha elolvasod, mit írtam, akkor megérted, hogy nem a türelmetlenség, meg az elégedetlenség zavar. legyenek is. engem az embertelenség zavar, amire semmi nem lehet kifogás.
"Ez a tünemény itt az első és egyetlen patkányom, Maca. :)" – írta nekünk Kira.parent.ui.setFrameHeightByDocument(document);Köszönjük!..
mostmar_kicsit_unom 2011.01.18 14:19:43
@Takony_fősámán: nem tudom, hogy mit értesz "ízelt farok"-on, de a patkánynak ugyanolyan farka van, mint a kutyának meg a macskának, csak kevesebb rajta a szőr, ugyanis a hiedelemmel ellentétben azért van rajta. én nem hinném, hogy kitenyészthető rövid farkú példány, tekintve, hogy sose hallottam még farkatlan vagy rövid farkú példányról, anélkül meg nehéz lenne tenyészteni.

már csak azért se gondolom okos ötletnek, mert a patkány sokmindenre használja a farkát, többek közt a test hőszabályozásában van szerepe (a patkány ugyanis nem tud izzadni), illetve egyensúlyozik vele, mint a macska. szerintem jó az úgy, ahogy van.

inkább az emberek fejéből kéne kisöpörni a sok felszínes babonán és hiedelmen alapuló elképzelést a patkányról, meg a "betegségeiről", és nem ezeket a kedves és okos rágcsálókat kéne kínozni mindenféle hülyeséggel.
egyébként a patkány a legokosabb és legszociálisabb rágcsáló.
mostmar_kicsit_unom 2011.01.18 14:19:43
@Takony_fősámán: nem tudom, hogy mit értesz "ízelt farok"-on, de a patkánynak ugyanolyan farka van, mint a kutyának meg a macskának, csak kevesebb rajta a szőr, ugyanis a hiedelemmel ellentétben azért van rajta. én nem hinném, hogy kitenyészthető rövid farkú példány, tekintve, hogy sose hallottam még farkatlan vagy rövid farkú példányról, anélkül meg nehéz lenne tenyészteni.

már csak azért se gondolom okos ötletnek, mert a patkány sokmindenre használja a farkát, többek közt a test hőszabályozásában van szerepe (a patkány ugyanis nem tud izzadni), illetve egyensúlyozik vele, mint a macska. szerintem jó az úgy, ahogy van.

inkább az emberek fejéből kéne kisöpörni a sok felszínes babonán és hiedelmen alapuló elképzelést a patkányról, meg a "betegségeiről", és nem ezeket a kedves és okos rágcsálókat kéne kínozni mindenféle hülyeséggel.
egyébként a patkány a legokosabb és legszociálisabb rágcsáló.
mostmar_kicsit_unom 2011.01.18 15:02:48
@LEG X: nyugodtan hihetsz nekik, kérdezz meg egyet, de ez nem ellenérv.
Ez most nem egy konkrét történet, csak megpróbálom más nézőpontból is megvilágítani a kérdést. Kicsit talán túlmutat az oldal témáján, főleg a közepe felé úgy tűnhet, de majd visszakanyarodok. A gyerekek az első kb. négy évben bizony sokat betegek. Ennek rengeteg oka van.…..
mostmar_kicsit_unom 2011.01.10 11:19:26
mostmar_kicsit_unom 2011.01.10 11:28:34
@Lümier: vírusfertőzés után szokványos, hogy rátelepszik a gartra egy tonnányi baktérium. ez az a jelenség, mikor valaki negyvenfokos lázas két-három napig, utána meg hetekig köhög. a köhögés nem a vírustól van. azért írják fel az antibiotikumot, hogy ezt megelőzzék. és hatalmas naívság azt gondolni, hogy felesleges. még egy sima néhány hetes köhögés is elég nagy problémákat tud okozni, hogy a tüszös mandulagyulladásról ne is beszéljünk. ha ésszel szedik, és ésszel írják fel az antibiotikumot, akkor nagyon is jó. persze sok orvos csuklóból írja, és, ami nagyon fontos, az emberek egy nagy része NEM TARTJA be az orvos utasításait. ha egy hét helyett akár csak 4-5 napig szeded, utána még sokkal rosszabb lesz.
lelkiismeretes orvos + lelkiismeretes beteg = pozitív gyógyulási tendencia
mostmar_kicsit_unom 2011.01.10 13:37:21
@Lümier: hát, ha megnézed, én általános esetekről írtam, és nem speciális kezelést igénylő állapotokról.
w Együtt sikerülni fog 2011.01.07 05:30:00
Európa a markunkban van, de még nem ragadtuk meg eléggé. A soros elnökség egyelőre nem teszi lehetővé, hogy bevezessük a tisztességvédelmet az egész unió minden rohadt kis blogjában. Az egyik lehetőségünk, hogy ebben az irányban próbáljuk megújítani Európát, majd egy ügyes…..
"A színvonal a olyan mélyre süllyedt, olyan nagy fertőbe, amiből már csak akkor kerülhet ki, hogy ha a pincétől a padlásig nagytakarítást végeznek." Rövid kis informatikai hírek után következzen egy a Médiatörvény mellett kiálló írás.  Január 5-én, azaz…..
Mi késztetheti a világ egyik legnagyobb torrent oldalát arra, hogy szolidaritást vállaljon egy kis, közép-európai országgal, ahol néhány felfuvalkodott hólyag olyan médiatörvényt írt, amit még Kim Jong-Il is megsüvegelne?Lehet, hogy az, hogy tényleg elb@szott a szabályozás?Most…..
Orosz Ágnes írása Azzal a fejjel gondolkozunk ma is, amit az evolúció a pleisztocéntől fogva kialakított bennünk. Vagyis kőkorszaki aggyal a kőkorszaki problémák megoldására vagyunk „bedrótozva”. De még ennél is hosszabb időre nyúlik ez vissza. Már a főemlősök is így működnek. Arra…..
mostmar_kicsit_unom 2011.01.04 11:58:27
@zfor: azzal a hatalmas különbséggel, hogy Dawkins isteni jól ír úgymond. :)
Január 1-jétől Magyarország fél évig az Európai Unió soros elnöke. A magyar kormány ezzel egy óriási lehetőséget kapott, hogy helyreállítsa megtépázott reputációját. Ehhez azonban előbb változtatnia kell politikáján. Mi a soros elnök feladata? Először is érdemes…..
mostmar_kicsit_unom 2011.01.03 12:48:17
@bádogos: teljesen egyetértek, azt kivéve, hogy itt nem lesz semmilyen állóháború szerintem. A magyar "kormány" próbál majd keménykedni, a többiek meg majd felhúzott szemöldökkel csodálkoznak rajta, aztán megrántják a vállukat, és teszik a dolgukat tovább. Tehát a magyar vezetés valószínűleg súlytalan marad majd, és nem csak azért, mert alapvetően nem értenek az ilyesmihez, de se a diplomáciában, se a kompromisszumkész együttműködésben nem hajlandók résztvenni. Úgy meg nehéz a nemzetközi vizeken ellavírozni... Sokszor olyan érzésem van, hogy a magyar képviselők még viselkedni sem tudnak európában.
Pár éve történt velem (most 38 vagyok), hogy a nőgyógyászaton a szokásos éves vizsgálatkor (citológia) beutalót mertem kérni mammográfiai vizsgálatra, ugyanis úgymond veszélyeztetettnek érzem magam, mivel édesanyámnak mellrákja és méhnyakrákja is volt. Igaz, mind a kettőből…..
mostmar_kicsit_unom 2010.12.29 12:24:25
@drpeti: sztem is meglepődnénk, bár nem tudom, hogy te hogy érted. az én családomban mindig rendszeresen fizette mindenki, és csak egy személynek volt egészségügyi problémája, azt is hamar megoldották. valószínűleg ha a dohányzás és alkoholizálás nem lenne népbetegség, akkor jóval kevesebb TB-re lenne szükség.
mostmar_kicsit_unom 2010.12.29 12:37:19
@Irise: a lekezlő stílusod magáért beszél. köss békét a hülye beteggel (aki szerinted egy röntgen miatt az életével játszik, az általa leírt családi kórelőzményre való tekintettel is), hadd legyen ő hülye, én elnézem neked, hogy te meg bunkó vagy. akár tetszik, akár nem, minden szakmához kell alázat, és ez belőled hiányzik.
mostmar_kicsit_unom 2010.12.29 13:11:56
@Turchi: én meg azt tenném kötelezővé, hogy azok is menjenek szűrésre, akik csak terjesztik a vírust - tehát a férfiak. tekintve, hogy ez egy akár halálos betegség is lehet, borzasztó fontos lenne.