Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Platschu

0 bejegyzést írt és 30 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
span.hlap {color:#444499;font-weight:bold;cursor:help} Szóval. Mint mondtam, egy kedvező Bp-London-Bp jegyet találni nem akora nagy művészet, de ha kicsit eltérőek az igényeink, akkor mindjárt mindjárt más a helyzet. Az alábbi példában szereplő útvonalat (AKL-BUD egyirány) az…..
Platschu 2011.06.13 13:50:33
Június 4-e tragikus nap a magyar történelemben. Megcsonkították az országot: odalett sok ember, meg sok, a szívünkhöz közel álló város, falu, hegy és folyó. Trianon lelkileg soha ki nem heverhető trauma: minden nemzedék sorsába beleégett, ami Versailles-ban történt. És…..
Platschu 2011.06.05 20:41:06
Trianon helyett inkább a bécsi döntések "visszaállítását" kellett volna szorgalmazni az elmúlt évtizedekben, de most már minek? Azok nagyjából helyesen követték a valós etnikai határokat, de Kassa, Kolozsvár, Nagyvárad, Munkács, Szabadka már akkor sem volt csak magyarok lakta város. Az elmúlt 60-70 évben pedig eleve annyi embert oda beletelepítettek, hogy még csak véletlenül se lehessen ficánkolni.

Másrészt hogy gondoltátok a revíziót? Önként és dalolva visszaadnak valamennyi területet a szomszédok? Európában ez már nem járható út, ahol a régiók összemosódnak. Még Magyarország sincs olyan gazdasági (pláne katonai) erőben, hogy bármire képesek lennénk.

Ami igazán bántó a téma kapcsán, hogy gyakorlatilag a létezésünket is letagadják a szomszédok és kihúznak minket a történelemkönyvekből. Tehát engem nem zavarna, hogy a területeknek oda, de ha elmegyek egy szlovákiai várhoz, akkor a középső 900-1000 évről is legyen már valami kirakva valami. Akkor el tudom képzelni, hogy a történelemkönyvekben is milyen kép élhet rólunk...

Tehát Trianon helyett arra kellene koncentrálni, hogy hogyan segíthetjük az ottani magyarokat és nem az anyaországból megmondani, hogy mi kell nekik. Mindenki éljen békében a szlovákokkal és a románokkal, mert több erdélyi ismerősöm mondta, hogy a legtöbb helyen béke van, mivel gyerekkoruk óta ismerik egymást a helyiek és csak a politika csinálja a cirkuszt. S mivel területi változások jelentős áldozatok nélkül nem lehetnének, így inkább a gazdasági és kulturális támogatást kellene szorgalmazni. De mégis mit vártok, amikor az anyaországiak egyszerűen "románoknak" hívják a határ másik oldalán élőket? Vagy ne felejtsük el a csodálatos népszavazást sem, ahol az ország többsége ellenük szavazott, mert mindenki féltette a kis megélhetését. Az volt az igazi lelki Trianon.
1. Amikor beköltözöl, ne állj meg félúton! Bármit, ahogy csak lógva/ott/úgy hagysz, hogy majd lesz vele valami, később majd kitalálod a helyét - az úgy marad. A számítógéped zsinórjai pont a szoba közepén fognak keresztülfutni, az az egy doboz pont azon a polcon fog…..
És lássuk a zászlót tortán is, cukorból:Igazi angol ízetlen chocolate sponge torta volt icing sugar borítással, de nagyon népszerű voltam vele. :)Azért elfogyott, mert mindenkivel megígértettem, hogy visz haza magával. Az icing sugar borításban az a rossz, hogy nagyon gusztusosan…..
Mindenkinek a legjobbakat!Nagyon kis kellemes ünnepi szériát tudhatunk magunk mögött, Urszusz pedig szokásához híven erőn felül teljesített. Mindketten sokat dolgoztunk, de kis feleségem ezen felül hazaterelte a (mű)fát, mindenféle dekorációkat ajtóra-ablakra-asztalra, beszerezte…..
Az angol akcentusokról Urszuszka már írt egy szép hosszú cikket, de a téma szerencsére kimeríthetetlen. Mostanában több ismerősöm is belinkelte az alábbi videót: a csávó 24 különböző akcentust utánoz, szerintem átkozottul tehetségesen. Először az angliai, amerikai, majd a…..
Ritka pillanat, ha műfajteremtő piaci szereplőt köszönthetünk a Homáron. Köszöntsük tehát hosszú, ritmikus tapssal az Év Marketingötletének kitalálóját, a bodméri Balogh sírkövest. Emberünk valami olyasmit művelt, mintha egy plasztikai sebész kitalálná, hogy ezentúl nem…..
Hát ezek itt nem szarral gurigáznak, kérem. Mielőtt rátérnék, hogy én mit is csinálok itt pontosan, leírom/összevetem a magyar eü rendszerrel, legalábbis ami a finanszírozást illeti. Van néhány kedves kollégám, akik hamarosan kijönnek, hátha segítek nekik ezzel a kis…..
Szóljanak a fanfárok, megérkezett Őfelsége Őkirályi Őgyógyszerészsége!Történt ugyanis, hogy igen kiválóra írtam azt a tesztet, ami ahhoz kellett, hogy teljes jogúan dolgozzak itt. A kamarai engedélyem már ugye régóta megvan, a Boots azonban (joggal) megkövetelte, hogy…..
Döbbenten és szomorúan olvastam az első híreket csütörtökön, hogy David Carradine filmszínészt bangkoki hotelszobájában holtan találták. Megannyi kung fu film és a Kill Bill sztárjának holttestére csütörtökön bukkantak a Swissotel Nai Lert Park Hotelben lévő szobájában,…..
Vastagbőr Lang és a lista 2009.04.29 14:31:00
Rohadt szemét bulvárlapok, de most már tényleg! Egyszerűen nem hagyják békén munkában elfáradt celebjeinket. Ráadásul nem csak a Blikk meg a Bors, de már a Napi Ász is gecizik. Pár napja tette ki az Apeh a honlapjára a 180 napon keresztül fennálló, 10 millió magyar forintot…..
James A. FitzPatricks 8 perces rövidfilmje Budapestről, 1938-ból. Egyszerűen csodaszép ...  Ami különlegessé teszi, hogy színes kisfilm. Nem is emlékszem, van ennél korábbi színes film Budapestről? És a vidék, 1939-ben:  ..
Platschu 2009.05.02 10:32:18
Horvátországban, természtesen ... Nem is értem,  ez a hír miért nem kapott nagyobb visszhangot. Nem tudtak a kedves újságírók elosztani kettő db számot, majd felhívni az Illetékes Elvtársat a minisztériumban vagy a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségnél, hogy ugyan legyenek már…..
Szétvágták a katasztrófát szenvedett vonatot a fémtolvajok - tudósít az Index. A felelősöket természetesen hiába keresik, a tolvajok röhögnek a markukba és elsején mennek felvenni a segílykét is, nehogy ne fussa benyára a merzsóba. Most már csak azt várom, hogy mikor szedik…..
Lehet, hogy tényleg Magyarország a világ legrasszistább országa? Mert egy vicc, ami itt folyik. Most a Magyar Iszlám Közösségnek csípi a szemét a barna eső."Elítélendő az iszlamofóbia, az iszlám vallást hátrányosan megkülönböztető magatartás, mert az ugyanúgy a…..
Platschu 2008.10.11 23:27:51
A Charta megalapításával nem értek egyet, de attól még a jelenség létezik. Itt mindenki mindenkit gyűlöl, mert nagyon rosszul élünk és ezért valakit hibáztatni kell. Az arabok vagy törökök sem rosszabbak nálunk és aki nem látogatott el hozzájuk turistaként, hogy legalább egy picit megismerje a kultúrájukat, azok szerintem ne is alkossonak róluk véleményt. A médiában úgy is csak azt látjuk, hogy minden arab potenciális veszélyforrás, hiszen mind terrorista. Ez azért egy nagyon sarkított vélemény, amit sugallnak felénk, ami szerintem nem igaz. Nyilván ott is vannak elmebeteg fanatizált állatok, akik bármire hajlandóak és elvakultak, de a többség szerény, visszafogott életet élt egy olyan, a miénktől eltérő közegben, amit kultúrális örökségként kapott a szüleitől. Ők sem vágynak többre, mint bárki más és nem kell félni tőlük. Az ország csak nyerhet velük, s ilyenkor nem a kirívó esetekre kell gondolni, amikor bűnözőket vagy gyermekelhelyezési perek miatt civakodó szülőket felkap a média, hanem azokat a vállalkozásokat és embereket, akik jobbá teszik az életünket. Tehát lehet irigyelni egy kínai ruhaboltot vagy egy török éttermet, ha egyszer a csóró kis magyarok erre önerőből nem lennének képesek. Ha viszont nem vagyunk rá képesek, akkor nem irigyelve utálni kell őket, hanem nyitottabbnak lenni. Talán ez lenne egy világpolgári gondolkodáshoz vezető út kezdete.
Platschu 2008.10.12 09:33:13
misikeh: S szerinted a többi nemzetiségű vállalkozó nem ugyanezt tenné? Hiszen hány multinál vannak szinte minimálbéren tartva az emberek? S most melyik a jobb, ha feketén többet kap vagy legalább bejelentik és akkor egy esetleges elbocsátáskor talán még munkanélküli segélyt is kap? Arról nem is beszélve, hogy legyen akármilyen nemzetiségű a főnök, az itteni példában a török ruhaboltos, attól még a vallásának semmilyen köze nincsen a vezetői képességeihez. Ha napjában ötször imádkozik Mekka felé vagy készült a Sabbathra, akkor az kit érdekel? Megfizeti a munkám és ez a lényeg.

Ha emlékeztek a kitalált néppel, a pirézekkel kapcsolatos közvéleménykutatásra, akkor abból kiderült, hogy a magyarok mindenkit utálnak, ha a létbiztonságukat féltik. Tehát lehet utálni a zsidókat, törököket, arabokat, de ha ők nem fektetnének itt be, akkor még ennyi sem lenne ennek az országnak. S ne felejtsük el az ominózus kettős állampolgárságról szóló népszavazást sem, ahol gyakorlatilkag a magyarok tagadtak meg magyarokat. Erről miért nem szól a fáma? Ilyen szégyent nem éltünk meg a történelmünkben, hogy a saját nemzetiségű esetleges munkavállalók nem kellettek az anyaországnak, mert a többség be lett hülyítve, hogy el fogják venni a munkát tőlünk. Ezt akkor minek lehet minősíteni? Most meg már ott tartunk, hogy a keleti megyékból Romániába kell átjárni dolgozni a mesterembereknek, mert ott többet kapnak...

Azt akartam ebből az egészből kihozni, hogy nem kell félni a más vallásúaktól, más nemzetiségűektől, de ha még negatív tapasztalat is ér velük kapcsolatban, akkor sem egyetlen ember helytelen viselkedése miatt ítéljetek el egy komplett csoportot.
azbeszt Maraggyá' má' seggeden! 2008.10.01 18:22:00
Nem igaz, komolyan, ember ilyet még nem baszott. Feri, maradj már a valagadon, baszki, külön kérték, hogy ne támogasd őket. Menjetek már a politikuspicsába, vagy valami kompatibilis helyre, ott basszátok a rezet, ne nőjetek már rá mindenre.Már rég nem számítasz annyira…..
Boldogágos fiatalkoromban játszottunk olyat, hogy ha jött egy új tag a társaságba, valamilyen állathangutánzós játékot kezdtünk és a törzstagok persze összebeszéltek az újonc háta mögött, hogy majd a legidiótább hanghatásnál mindenki kussol, csak a zöldfülű ad bele…..
azbeszt Brumm 2008.08.26 18:28:00
Ha a dolgok valóban úgy haladnak tovább, ahogy Makk László NATO-szakértő állítja, illetve ahogy elég sokan látják még rajta kívül, akkor bizony igen hamar túl fogunk lépni a gyurcsányorbán féle magyar mőbiuszszalagon való megállás nélküli rohangáláson. Háború lesz, de…..
Egy 22 éves férfi úgy iratkozott be egy angliai iskolába, hogy 16 évesnek adta ki magát, mindezt azért, hogy közelebb kerülhessen 13 éves szerelméhez. James Chester akiről mindenki azt hitte, hogy egy rendes iskolás, -hiszen még az iskolájuk kötelező egyenruháját is hordta-,…..
Péntek délutántól nem elérhető a kuruc.info, mely többek között a melegfelvonulás elleni tüntetéseket és az esemény megzavarását szervezte. Érdekes, hogy Gyurcsány és Szilvásy évek óta akarja kikapcsoltatni a szervert (bármi áron), ezidáig teljes mértékben sikertelenül,…..
Platschu 2008.07.06 12:54:44
Azért az oldalért óriási veszteség... Szép dolog a magyarságtudat, de ilyen áron? Hogy kinyírjuk vagy elüldözzük a másik vallású, nemzetiségű embereket? Kergetünk egy romantikus álmot Nagy-Magyarországgal, amikor már régen nem is élnek ott magyarok? Mi közünk van Horvátországhoz vagy Nyugat-Erdélyhez? Semmi. Már a Monarchia ideje alatt sem éltek ott magyarok. A régi magyar területeken meg eltelt 60 év és ott sem lehet már visszacsinálni ekkora kimaradást, csak ha háború törne ki. S vajon megérné? Nem hiszem, s nem is hagyná az EU és a NATO.

Éppen ezért minek kell vergődni úton útfélen, mintha azzal a területekkel bármi is változna ebben az országban. Szerintetek jobb lenne a gazdaságunk? Mindenki hátradőlne, hogy "hú, megcsináltuk, igen, igen, visszakaptuk a jussunkat!" stb.? Mit érnénk vele, ha be se tudnánk népesíteni, mert a mai fiatalok nemhogy három, de lassan már két gyereket sem mernek vállalni? Ezen azért el kellene gondolkodni. S nem azért nem vállalnak, mert a buzulás népszerűbb lett, hanem mert szarul élünk. Nem kicsit, nagyon. Egy olyan országban, ahol a rezsi ugrásszerűen nőhet minden évben, de a bérek stagnálnak. Ilyenkor lehet a könnyen befolyásolható és elkeseredett embereknek célpontot nyújtani és elővenni pl. a zsidókártyát, mintha ők tehetnének mindenről. A magyarok is támogathatnák egymást, de nem teszik. Miért? Mert ha elpusztult a tehenem, akkor vesszen a szomszédé mentalitás uralkodik mindenben minden szinten. Tehát nem a zsidókra kell pikkelni, nem a melegeket megdobálni, hanem magunkba nézni és magunkba szállni végre. Az ország sokkal sokkal több lehetne, ha élnénk a személyes lehetőségeinkkel. Ezt abban az értelemben mondom, hogy mindenkinek adott a tanulás és munka lehetősége vagy ha nem, akkor legalább éljen úgy, hogy a gyereke kitörhessen ebből a közegből. Lehet csórón is becsületes az illető, aki segíti a környezetét és hasznos része a társadalomnak. S itt nem feltétlenül most arról van szó, hogy szedd fel a másik kutyája után a kakit a járdáról vagy ültess virágot a köztéren, hanem hogy ne várj arra, hogy mások boldoggá tegyenek és rendbe tegyék az életed. Az álmait mindenki csak saját maga és nagyon kitartó, kemény munkával érheti el. Tehát abba kell hagyni ezt a siránkozást, hogy majd az állam (vagy egy kormányváltás) megold mindent, mert nem fog. Nem lesz visszaállamosítás, tehát azok a cégek, amiket eladtak, már nem kerülnek vissza magyar kézbe. Ugyanígy nem lesz többé pénzosztás, nem lesz soha senki a politikusokon kívül hirtelen gazdag, csak ha maga keresi meg a vagyonát. Ezt most azért is mondom, mert a fejekben még mindig a régi rendszer szelleme él, ahol mindenki mindent kaphatott ingyen vagy potom pénzért. Ennek vége van és végbement egy "gazdasági evolúció". Nyilván vannak nem befolyásolható tényezők (pl. munkanélküliség, családi körülmények, életkor), de azért lenne itt egy csomó olyan dolog is, ami csak a jószándékon és jóakaraton múlna. Abból viszont nem élünk meg, ha neonácit játszunk Budapest utcáin vagy arra sem vagyunk képesek, hogy elfogadjuk a másikat olyannak, amilyen. Mi jogon döntjük el, hogy ő értéktelen vagy hogy a mi értékrendünk a helyes? Milyen példával járunk elő számukra? Ezen szintén el kellene gondolkodni. A félreértése elkerülése végett, nekem nem a túlzott magyarságtudattal van a bajom, mert felőlem mindenki napjában ötször felvonhatja a lobogót a kertjében és elénekelheti a Himnuszt, Szózatot vagy Erdélyi Himnuszt, csak engem ne kényszerítsen rá senki, hogy én is ezt tegyem. Ettől még szeretem a hazám, de nem csak a külsőségek számítanak, hanem hogy belül valóban "hasznos" magyarnak érzem-e magam.
Platschu 2008.07.06 14:50:50
Politikáról ritkán szoktam beszélni a neten, mert általában nekem esik egyik vagy másik tábor vérmesebb tagja, hogy én akkor kinek az oldalán állok, s hogy ne pártoljak ki senkit...

Én legjobban a romákkal kapcsolatos politika változását hiányolom. Minden pártnak kellenének a szavazataik, ezért senki nem lép semmit, pedig pár ésszerű javaslatot simán lehetne hozni. Pár példa:
- lehessen buktatni az alsóban
- ellenőrizzék le a szocpolos lakások lakhatóságát legalább 10 évig évente (fürdőszoba, konyha stb.), hogy ne adják el és ne tüzeljék el a berendezést
- kötelező higéniai ellenőrzés (nem csak romáknál!) - tehát WC építését önkormányzati rendeletben szabályozni
- kötelezően szakma szerzése vagy felsőfokú oktatásban diploma szerzése
- segélyekért közmunka
- családi pótlékért iskolába járatás, iskolai étkeztetés
- lopásért kiemelt büntetés
Ezek csak kiragadott példák, de nem hiszem, hogy a Magyar Gárdának kellene rendet tennie a falvakban. A mindenkori kormánynak kellene hatásosabb törvényeket hozni ebben az ügyben is.

Ugyanígy nyitni kellene a románok és a szlovákok felé és egy normális viszonyt kialakítani egy jobb és hatásosabb külpolitikával. Ebbe beletartozna, hogy a turisztikai létesítményekben egymás nyelvén is kiteszünk táblákat, prospektusokat; kirakják mindenhol, nemzetiségtől függetlenül a helységnévtáblákat; s nem gyötörjük egymás gyerekét, ha nemzetiségi suliba akar járni. Ilyenkor kellene az EU-hoz folyamodni. Ám ennél az idealista elképzelésénél jön képbe egyrészt, hogy egységes történelemkönyvünk sincsen, amin szintén a szakemberek dolgozhatnának. Másrészt a fajmagyarok között is gyakran látok ilyet, hogy "magyar vagyok, nem turista" jellegű pólókat. Ez mégis kinek jó? Ez az ország már csak max. a turizmusból élhet meg, ha már ipar nincs, a mezőgazdaságban mindent leépítettek (cukorgyárak, dohány-, szőlő-, alma-, meggytermesztés, szarvasmarha- és disznótenyésztés). Tehát erre nincs szükség itthon, hogy még a turistákat is elüldözzük innen.

Ugyanígy szerintem nincs szükség ilyen szélsőjobbos mozgalmakra, hogy 64 vármegye... Hiszen éppen fent írtam, hogy az egykor magyar lakta részek miatt ez max. 40 megye valójában. Tehát tényleg nem kellene kergetni egy olyan álmot, ami már szertefoszlott. Vagy másik képpel élve, az a hajó régesrég elúszott.
Vastagbőr Ehhez is van képük 2008.05.23 12:00:00
Újabb szörnyű tragédi borzolta, a már vérhez, szenvedéshez szokott kedélyeinket. A zebrán elgázoltak egy babakocsit toló nagymamát. Mindketten életüket vesztették, a nagyi és a 22hónapos unoka is. A Blikk főszerkesztőségében már a tenyerüket dörzsölgették, megint egy…..
Gőzerővel zajlik az "állásvadászat" az SZDSZ-es minisztériumokban. Persze nem a hagyományos, "beküldöm az önéletrajzomat és várom hogy behívjanak interjúra" módszerrel. Valószínűleg ezért nem léptek ki egyből a koalícióból, 1 hónapot adtak saját…..