Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nagynikoletta

50 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Örökké tartó szeretettel szeretlek téged” (Jer 31,3 GW). Semmi, amit valaha tettél vagy tenni fogsz, nem akadályozhatja meg Istent abban, hogy szeressen téged. Isten azt mondta Jeremiás próféta könyve 31. fejezetének 3. versében: „Örökké tartó szeretettel szeretlek téged” (GW). Tudod, hogy…..
„Miután abbahagyta a beszédet, ezt mondta Simonnak: Evezz a mélyre, és vessétek ki a hálóitokat fogásra! Simon így felelt: Mester, egész éjszaka fáradoztunk ugyan, mégsem fogtunk semmit, de a te szavadra mégis kivetem a hálókat” (Lk 5,4–5). Gondolj bele, milyen nehéz lehetett Simon Péternek…..
„Tiszteld az URat azzal, hogy neki adod az összes jövedelmed első részét, ő pedig megtölti istállóidat búzával és árpával, és csordultig tölti bortartályaidat a legfinomabb borokkal” (Péld 3,9–10 TLB). A Szentírásban Isten megparancsolta nekünk, hogy adjuk vissza neki az első 10 százalékát…..
„Tudjuk, hogy Isten mindenben jót cselekszik azokkal, akik szeretik, és akiket céljainak megfelelően elhívott” (Róm 8,28 GNT). Lássuk be: te és én időnként ostobaságokat csinálunk, hibázunk. De semmi, amit valaha is teszel, nem haladja meg Isten képességét, hogy felhasználja azt. Lehet, hogy te…..
„[Isten] megvigasztal minket minden bánatunkban, hogy mi is megvigasztalhassunk másokat. Amikor nyugtalanok, képesek leszünk ugyanazt a vigaszt nyújtani nekik, amelyet Isten adott nekünk. Mert minél többet szenvedünk Krisztusért, Isten annál inkább árasztja ránk az ő vigasztalását Krisztus által”…..
„A világ bűne a kételkedés énbennem” (Jn 16,9 TLB fordítás). Minden bűn alapja legalább egy pillanatnyi kételkedés Istenben. János evangéliuma 16. fejezetének 9. versében Jézus ezt mondja: „A világ bűne a kételkedés énbennem” (TLB fordítás). Ha nem hiszed, hogy Jézus az, akinek mondja magát,…..
„Mert Krisztusban lakik Isten egész teljessége emberi testben. Tehát ti is a Krisztussal való egyesülésetek révén teljesedtek be, aki a feje minden uralkodónak és hatalmasságnak” (Kol 2,9–10 NLT fordítás). A legtöbb embernek fogalma sincs arról, hogy valójában mi a siker. Egyesek szerint azt…..
„Vizsgálj meg, Istenem, ismerd meg szívemet! Próbálj meg, és ismerd meg gondolataimat! Nézd meg, nem járok-e téves úton, és vezess az örökkévalóság útján!” (Zsolt 139,23–24). Az egyik legjobb stratégia a konfliktus deeszkalációjára – vagyis a konfliktus békés megoldását célzó módszerre –, egyben…..
„Nyomorúságomban az ÚRhoz kiáltottam, és ő válaszolt nekem. Hullámsírom mélyéről kiáltottam segítségért, és te meghallottad kiáltásomat” (Jón 2,3 GW fordítás). Amikor felismered, hogy mi okozza a reménytelenségedet, elkezdhetsz konkrétan imádkozni azért, amire szükséged van. Isten azt szeretné,…..
„Elrendelem, hogy birodalmam minden tartományában rettegve féljék Dániel Istenét! Ő az élő Isten, aki megmarad mindörökké. Az ő királysága megdönthetetlen, uralkodása végtelen” (Dán 6,27). Olykor nehéz kiállni amellett, amiről tudod, hogy Isten akarja és elvárja, miközben mindenki más csak…..
„Uram, parancsot adtál arra, hogy teljes mértékben engedelmeskedjünk” (Zsolt 119,4 NCV fordítás). Isten azt akarja, hogy engedelmeskedj neki. Ez egy eléggé alapvető igazság, amivel valószínűleg nem is ellenkeznél. Azonban tudtad azt, hogy Istennek meghatározott szempontjai vannak, amelyek…..
Napi remény Elvégeztetett! 2020.04.13 03:00:00
„Ezután Jézus tudva, hogy már minden elvégeztetett; hogy beteljesüljön az Írás, így szólt: »Szomjazom.« [...] Amint Jézus megízlelte az ecetet, ezt mondta: »Elvégeztetett!« Aztán lehajtotta fejét, és meghalt” (Jn 19,28.30 NCV fordítás). Jézus volt az egyetlen olyan személy, aki valaha mindent…..
„Amikor ígéretet teszel Istennek, ne késlekedj annak megvalósításával, mert Isten nem leli kedvét a bolondokban” (Préd 5,4 NLT fordítás). Lehet, hogy azt mondogatod, hogy meg szeretnéd ismerni Isten akaratát a karrieredet vagy a kapcsolatodat illetően, de Isten azt szeretné, hogy először kezdd az…..
„Mindig azokra a dolgokra kell törekednünk, amelyek békét hoznak, és segítenek, hogy megerősítsük egymást” (Róm 14,19 GNT fordítás). A szeretet bizalomra épül. Ha igazán szeretsz másokat, akkor hiszel bennük. Megbízol bennük. Építed az önbizalmukat. Enyhíted a félelmeiket. A bizalmad pedig majd…..
„Tervezz gondosan, és bővelkedni fogsz; ha túl gyorsan cselekszel, sosem elégszel meg” (Péld 21,5 GNT fordítás). Ahhoz, hogy pénzügyi szempontból felelőssé válj, és megtapasztald Isten áldásait ezen a területen, el kell fogadnod Istent ellátódként, add vissza neki a jövedelmed első 10 százalékát,…..
„Mózes hit által elhagyta Egyiptom földjét, nem félve a király haragjától. Kitartott, mert szemeit azon tartotta, aki láthatatlan” (Zsid 11,27 NLT fordítás). A saját identitásod meghatározza a rendeltetésed. Ez egy igazán nagy kijelentés. Mózes életében azonban láthatjuk, hogy helytálló. Miután…..
„Most pedig reménységben élünk és felbecsülhetetlen örökségünk van – egy olyan örökség, amely a mennyben van fenntartva számunkra, tiszta és szeplőtlen, a változás és a romlás határain túli” (1Pt 1,3–4 NLT fordítás). Nem számít, mi történik az életed hátralévő részében, ha kapcsolatban állsz…..
„Emlékezz vissza az egész útra, amelyen vezetett Istened, az Úr a pusztában negyven éven át, hogy megsanyargatva és próbára téve téged megtudja, mi van a szívedben” (5Móz 8,2). Ha minden imádság rögtön választ kapna, ha minden szükséglet azonnal kielégítésre kerülne, és ha minden probléma…..
„Hit által járunk, nem látás által” (2Kor 5,7 ESV fordítás). Nincs kockázat nélküli hit. A hit azt jelenti, hogy úgy lépsz ki az ismeretlenbe, hogy nem is tudod, mit rejt az ismeretlen. A Biblia azt mondja Pál a korinthusiakhoz írt második levele 5. fejezetének 7. versében: „Hit által járunk,…..
Napi remény Isten szurkol neked 2019.11.23 03:00:00
„Áldjon meg téged az ÚR, és őrizzen meg téged! Ragyogtassa rád orcáját az ÚR, és könyörüljön rajtad! Fordítsa feléd orcáját az ÚR, és adjon neked békességet!” (4Móz 6,24–26). Néhány ember tévesen úgy véli, hogy Isten csak akkor mosolyog rájuk, amikor jól csinálnak valamit, lelkileg érettebbé…..
„Emlékezzetek erre: aki spórolva vet, spórolva fog aratni is, és aki nagylelkűen vet, nagylelkűen fog aratni is. Mindegyikőtöknek annyit kellene adnia, amennyit eldöntöttetek a szívetekben, hogy adtok; ne vonakodva vagy kényszerből, mert Isten a vidám adakozót szereti” (2Kor 9,6–7 NIV…..
„Akire keveset rá lehet bízni, arra sokat is. [...] Ha nem lehet rád bízni mások dolgait, ki fogja neked adni a sajátjaidat?” (Lk 16,10.12 NCV fordítás). A gyerekeknek szükségük van olyan tapasztalatokra, amelyek megerőltetik őket, előhozzák adottságaikat, és fejlesztik szolgálatkészségüket.…..
„Hiszen ő, aki még a saját Fiát sem kímélte, hanem mindnyájunkért odaadta, nem adna meg nekünk minden mást is?” (Róm 8,32 NLT fordítás). Gyermekkoromban, amikor szükségem volt valamire, az édesapámhoz fordultam. Néha valami drága dologra volt szükségem, de gyermekként egyszer sem aggódtam amiatt,…..
„Amilyen lelki ajándékot kaptatok, úgy szolgáljatok azzal egymásnak, mint Isten sokféle kegyelmének jó sáfárai” (1Pt 4,10). Isten egyedi adottságokat, tehetséget és ajándékokat adott neked. A Saddleback Gyülekezetben mi azt mondjuk, hogy ezek mutatják meg milyen az ember ALKATa: A szív adománya,…..
„Mert az ő alkotása vagyunk, akiket Krisztus Jézusban jó cselekedetekre teremtett, amelyeket előre elkészített Isten, hogy azok szerint éljünk.” (Efézus 2:10, NIV fordítás) Isten azért helyezett minket a Földre, hogy elvégezzük azt a bizonyos munkát, amire csak mi vagyunk…..