Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mándy Gábor

16 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerintem Válasz az ajánlatokra 2021.05.14 15:53:58
Bámulatos, milyen nagy az emberek segítőkészsége. Felkutatják az elhunytak rokonait (ezek a rokonok rendszerint én vagyok), és ha ők maguk már haldokolnak, akkor is meg akarják osztani velem a megmaradt és már semmi másra fel nem használható pénzecskéjüket, néhány millió dollárocskájukat. Én minden…..
Szerintem Igazságmagok 2019.03.31 10:43:57
Az Amerikai Népszavában Bartus László keményen nekiment Krug Emíliának, aki az ATV-ben a kormány akaratának megfelelően megpróbálta eltéríteni az interjúalanyának…..
Szerintem Európa megmentése 2019.03.28 12:08:43
Ez a választás nem Magyarországról szól, hanem Európáról. Arról, hogy Orbánnak és a többi antidemokratikus erőnek sikerül-e szétrombolni az Uniót. Úgy tűnik, az úgynevezett ellenzéki pártok nem akarnak összefogni, és így a töredékszavazatok is a várhatóan legerősebb párt, a Fidesz esélyeit növelik.…..
Szerintem Fapados Internet 2019.03.26 15:18:31
Nagy Gábor a 30 éves világhálóról szólva felsorolja azokat a tényezőket, amelyek egyre jobban félresiklatják (a digitális monopóliumok létrejötte, az anyagiasság, az álhírek és a gyűlöletkeltés terjedése…..
Mándy Gábor 2019.03.27 08:49:37
@rdos: A blogolásom történetében, egy évtizede, ez az első igazán hasznos hozzászólás. Hálás köszönetem! Megpróbáltam letölteni néhány ajánlott eszközt, de eddig nem találtam meg, ami csak úgy cakkundpakk elindította volna. Kérek egy magánlevelet is, ide: mandygabor@yahoo.com - Ha ez beválik, akkor érdemes lenne szélesebb körben is terjeszteni. MG
       A népszavazások szerepéről évek óta vita folyik, és az az álláspont látszik felülemelkedni, hogy a képviseleti demokrácia jobb, mivel nem függ a közvélemény gyakori hullámzásától (többek között erről írt korábban Majtényi László és Vásárhelyi Mária is az ÉS-ben). De láttuk, hogy az egyszer…..
Tamás Gáspár Miklós egy régebbi HVG-s cikkében (amely csak mostanában került elém) azt fejtegeti, hogy a jelenlegi magyarországi állapotok előbb-utóbb szükségszerűen robbanáshoz vezetnek, ezt pedig jó lenne elkerülni. Hogy hogyan? Egy Fideszen belüli vezetőcserével. "Ezt nem orvosolhatja egyéb,…..
Szórakoztató elfoglaltság olvasni az ÉS-ben (és időnként egyéb sajtóorgánumokon is) folyó szenvedélyes vitát az Orbán-rendszer természetéről. Magyar Bálint és elvbarátai a gazdasági-hatalmi dimenziót vizsgálva maffiaállamról beszélnek,…..
Ungváry Rudolf meglehetősen szomorú képet fest az Orbán Viktor eltávolításával kapcsolatos ellenzéki törekvésekről (Megélhetési politika, Népszava, 2017. febr. 8.). http://nepszava.hu/cikk/1120047-megelhetesi-politika Botka László célul tűzte ki a miniszterelnök-jelöltséget, mindenféle előválasztás…..
Megindult az agyam, amikor a 168 Óra június 25-i számában olvastam Péterfy Gergely írását a Nyugat-szuszpenzióról. http://www.168ora.hu/velemeny/nyugat-szuszpenzio-136321.html Többek között megemlíti egy alternatív Magyarország lehetőségét, amely a jelenlegi határainkon belül működne, "valódi…..
Bartus László drámai szavakkal ecseteli az Amerika elleni orosz háború jeleit. https://nepszava.us/blogs/news/bartus-laszlo-oroszorszag-megtamadta-amerikat Bár a részletekben igaza van, nem értek egyet a végkövetkeztetésével. Putyin nem akarhatja megtámadni Amerikát, és az erőforrásait sem…..
Bartus László több írásában is kritizálta az ATV-t és a Klubrádiót, amiért nem harcosabban ellenzékiek, és e mögött elvtelen alkukat sejtetett (például Németh Sándor, az ATV tulajdonosa és a kormány között). Mivel ő közelebbről ismeri a helyzetet, igaza is lehet. Én azonban egy másik szempontból…..
A Brexit okozta megdöbbenés és a magyar kormány tisztán propaganda célú kvótanépszavazásának elrendelése alaposan felbolydította a sajtót. Egy sor vélemény látott napvilágot pro és kontra a parlamenti választások és a népszavazások viszonyáról. (Többek között a 168 Óra 2016. július 28-i száma közölt…..
Szerintem A civilek és a pártok 2017.02.15 16:09:48
Ágh Attila terjedelmes cikkben elemzi a pártok és civilek viszonyát (És, 2016. máj. 20., 5. old.), a civil mozgalmak ébredésének sajátosságait és paradoxonjait. http://www.es.hu/agh_attila;partok_es_civilek_kozott;2016-0… Szerinte ezek a mozgalmak "új politikai" és "antipolitikai" irányzatokra…..
Szerintem Remény-futam 2017.02.15 16:08:06
Bartus László könyvét olvasom ("Az Unió első fasiszta állama - Válogatott írások 2010-2015", Wesley Kiadó, 2016). Bosszantó. Bosszantó, hogy mindent megjósolt előre: mi minden következik logikusan a Nemzeti Együttműködés rendszeréből. És fájdalmas látni, hogy a demokratikus ellenzék vagy nem…..
Sok jó barátom van, akik zsidóként azonosítják magukat, így már régen szembesültem az úgynevezett zsidókérdéssel. Hogy lehet valaki antiszemita? És miért kellene filoszemitának lennie annak, aki ezt elítéli? Én sem nem utálom a zsidókat (nem is lenne rá okom), sem nem szeretem őket (kivéve közülük…..
Szerintem Az amatőr irodalomról 2017.02.15 16:01:25
Az amatőr művészet és irodalom gyakran válik beszédtémává. (Legutóbb Szilágyi Zsófia fejtette ki véleményét egy hosszabb cikkben, az irodalmi céhbe bekerülés nehézségeivel kapcsolatban: A dilettáns íróról, ÉS, 2015. dec. 11 ( http://www.es.hu/szilagyi_zsofia;a_dilettans_irorol;2015-11….). Az…..