Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dusiphd

14 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
NeonKult Emberek a hetesen 2018.10.10 09:07:00
Most bevallhatjuk magunknak, hogy a budapesti tömegközlekedésnek igenis megvannak a sajátos szépségei. Például nekünk elég 3-as metrózni és olyan mintha 30 évet utaznánk vissza az időben. Van akinek ehhez egy repülő Delorian kell meg fluxuskondenzátor. Igaz, cserébe a mi időgépünk is füstöl néha meg…..
Nézzük miként is sikerült az első heti terv teljesítése a heti adag sajnos csak 5 szövegre kúszott fel, de közben másfél nap alatt cserébe kiolvastam a Szerelemre castingolvát, és egy fél zombiháborút, meg egy harmadnyi vajákot hospitálni voltam három alkalommal, volt ahol lehetőségem volt…..
Kicsit szokás szerint mindennel elcsúsztam. Ezentúl minden kedd este fogom megejteni a heti haladásomról szóló helyzetjelentés, illetve a következő heti tervet. Azért a keddi nap nyert, mert általában hétfőnként szoktam találkozni a témavezetőmmel, és akkor rögtön beépíthetem amit…..
Why Do Drug Dealers Still Live with Their Moms? IN Freakonomics   (2) Sudhir Venkatesh alapján, a drog bandák szabályos kapitalista cégszerűen működnek – kizsákmányolás, hitegetés az előmenetellel és túlfizetett főnökök, alufizetett beosztottak. (3) Venkatesh tereptapasztalata és adatai alapján,…..
Copes, H. – Hochstetler, A. – Williams, J. (2008) "We Weren't Like No Regular Dope Fiends": Negotiating Hustler and Crackhead Identities. Social Problems, 55(2): 254-270   (2) A „hustler” identitás megalkotása az utcai crack dílerek és „kemény bűnözők” között, szemben a „crackhead”-el. (3) 28…..
Coomber, R. (2010) Reconceptualising drug markets and drug dealers — the need for change. Drugs and Alcohol Today 10(1): 10-13.   (2) A drogpiac és a terjesztői kép rekonceptualizálására van szükség, mert nem felel meg a valóságnak. (3) Akadémiai és policy szempontból is újragondolni a kábítószer…..
Coomber, R. – Moyle, L. (2014) Beyond drug dealing: Developing and extending the concept of ‘social supply’ of illicit drugs to ‘minimally commercial supply’. Drugs: education, prevention and policy, 21(2): 157–164   (2) A ’social supply’ jelenség mint enyhébb súlyú bűncselekmény megértése, és…..
Coomber, R. – Moyle, L. – South, N. (2015): The normalisation of drug supply: The social supply of drugs as the “other side” of the history of normalisation. Drugs: Education, Prevention and Policy, 23(3), 255-263.   (2) A ’social supply’ jelenség hatására hogyan terjedt el és normalizálódott…..
Sandber, S. (2010). What can “Lies” Tell Us about Life? Notes towards a Framework of Narrative Criminology. Journal of Criminal Justice Education, 21(4), 447-465.   (2) Nem az (objektív) igazságtartalma számít, hanem ahogy mondja és akinek à identitás, normák, értékek ezen keresztül állapíthatók…..
Belackova, V. – Vaccaro, C. A. (2013): "A Friend With Weed Is a Friend Indeed": Understanding the Relationship Between Friendship Identity and Market Relations Among Marijuana Users. Journal of Drug Issues, 43(3), 289-313.   (2) A marijuana használók barátság meghatározása magában hordozza annak a…..
Krimó doktori kutatás A csövesek 2017.01.02 23:13:43
Ezt a szöveget a témavezetőm ajánlotta, de a kábszi részével a dolognak, csak 3-4 oldal foglalkozott. Úgyhogy nincs annotálás, csak pár kedves idézet. „…1975-ig a marginális ifjúságot jellemezte [a kábítószer fogyasztás], amelyet valójában a kispolgári ifjúság egy részéhez kapcsolnak. Azóta viszont…..
Hammersvik, E. – Sandberg, S. – Pedersen, W. (2012) Why small-scale cannabis growers stay small: Five mechanisms that prevent small-scale growers from going large scale. International Journal of Drug Policy, 23(6), 458-464.   (2) Mi az oka annak, hogy az otthoni fű termesztők kicsik maradtak  (3)…..
Hammersvik, E. (2015). Four barriers and a set of values that prevent violence among cannabis growers. International Journal of Drug Policy, 26(3), 290-295. (2) Miért hiányzik az erőszak az otthoni fű termesztői piacról. (3) Ok feltárás és policy javasat. Módszerében etnográfia, két és fél éven…..
A módszer lényege annyi, hogy a szövegeket az alábbi módon jegyzetelem ki. Sajnos nekem sose sikerül olyan szuperokosan megfogni a dolgok lényegét, mint azt a mellékelt ábra mutatja, de igyekszem. A blog egyik kifejezett célja az is, hogy követhetővé váljon a szövegek feldolgozása. Elméletben a…..
Krimó doktori kutatás Nyitány 2017.01.02 21:39:20
2016 szeptemberében kezdtem el a kriminológia PhD-t, szóval ha minden igaz 2020 júniusára kell elkészülnöm a cirka 300 oldalas doktori disszertációmmal. A témám az egyetemi kábítószer használat és terjesztés, de a valódi és ütős (lehetőleg gyenge szóviccet tartalmazó) cím még nincs meg. A…..