Regisztráció Blogot indítok
Adatok
key

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utolsóként érkező Füred nevű katamarán óta, tehát 32 éve nem került új hajó a Balatonra. Pedig időközben hatalmasat változott a technika és az utasok elvárásai is egészen mások most, mint a hetvenes-nyolcvanas években. A balatoni hajózással foglalkozó BAHART meg érthető…..
Még a Deák téri Hobby Boltba csordogálva érkező, huszonnégy forintos Mecsik (mert mi még nem medzsónak hívtuk őket, az új név, később lett), és még messze-messze a Lego korszaka előtt járunk, talán még Merkur építő sem volt akkor. Pörgessünk vissza négy évtizedet az idő…..
Borítékolható, hogy alig lesz utas a vasárnaptól öt vonalon újrainduló vonatokon, mert irányonként csupán két-három járat jelenti a kínálatot. Bizonyos körökben divat manapság a Fidesz-kormányt félelmetes és kegyetlen akarnokként leírni. Nos, ha a MÁV-csoport és a…..
A ferihegyi múltidéző sorozatot ezúttal a 2003-as esztendővel folytatom. Az előző bejegyzésben már utaltam arra a régimódi gyakorlatra, mikor a repülés még ünnepszámba ment és szinte az egész család készült az eseményre, sőt egészen a becsekkolásig kísérték szerencsés szeretteiket. Egy kicsit ezt a…..
 Szeretem a fapadosokat. Szeretem, mert egy napra is tud alternatívát kínálni, hogy az ember hova menjen kirándulni. Jelen esetben két rokonommal utaztam, egyikük sem ült még repülőn, hajtotta őket a kiváncsiság. Egy kikötésük volt: ne aludjunk ott sehol, legyen egynapos…..
key 2009.07.01 21:40:53
Becsülöm az ilyen megszállottakat, de egy napra elmenni az nagyon rövid és pergős. Bármelyik lókoszt célállomáson van 15-20 euróért szállás reggelivel. (www.hostelworld.com)
Személy szerint a ryanair kivételével bármelyik fapadost kedvelem, a lassan már múlt időben lévő Skyeurope-ot is. Egyedül náluk van (volt) fix ültetés, ami nekem nagyon tetszett.
Újabb hajós hír: Pozsony után ezúttal a magyar főváros környékéről. Az országos hírügynökség tudósítása nekem kicsit optimistának tűnik, különösen a hajóra átülő autósok becslésében, de ne nekem legyen igazam.MTI Még ez évben dunai szárnyashajók kapcsolódnak be a…..
key 2009.04.22 15:18:13
"ismeritek az egyetlen magyar szárnyashajót? már épp tesztelték, amikor bejöttek a szovjetek, így leszerelték a szárnyait, és ma a Velencei-tavon sétahajó...

www.hajoregiszter.hu/index.php?ship=529

ha lesz igény, legföljebb újra szárnyasítják...:)))"

Ezt a hajót nagyon sokszor láttam már, s eszembe nem jutott volna, hogy ez szárnyasnak készült.

Egyébként a nyolcvanas évek közepén egy ideig légpárnás hajó is járt a Bécs-Budapest-Bécs vonalon, amit az osztrákok üzemeltettek. Párszor láttam is a szerkezetet, ami a legkevésbé sem emlékeztetett a klasszikus nagy légcsavarral hajtott légpárnás hajókra. Hajócsavar hajtotta, s kívülről nem nézett ki annak, ami. Sajnos a neten nem találtam róla anyagot.
"Május 1. kezdettől fogva internacionalista ünnep volt. Azoknak az erőknek nemzetközi seregszemléje, amelyek küzdenek az elnyomottak felszabadításáért, harcolnak a kizsákmányolás ellen, harcolnak az új szocialista társadalom megteremtéséért. Ebben a többszáz milliós harcos…..
Jégkorong Mi kell még? Semmi más 2008.04.19 16:09:00
Olyat tett a magyar válogatott, amiben nem sokan hittek. Feljutott a legjobbak közé. De ez mind semmi. Minden riválisánál jobban játszott, térdre kényszerítette a japánok után Ukrajnát is. Nem lehet vita, ott a helyünk Svájban.Kényelmes tempóban indult a mérkőzés. Feszültek…..
key 2008.04.19 20:50:17