Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dummyname

0 bejegyzést írt és 65 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor néhány hete a Johammer J1-eséről olvastam, a megosztó formát látva felmerült bennem a kérdés, hogy vajon melyek lehetnek minden idők legrandább motorkerékpárjai. Nem könnyű kérdés, hiszen ízlésről nincs túl sok értelme vitatkozni, ráadásul a témában már számos…..
dummyname 2014.05.05 20:47:00
@Hun_Fighter: nagyon köszönöm, ez az első elfogadható magyarázat amit eddig hallottam, ilyen közel még sosem kerültem ahhoz, hogy megértsem ezt a célcsoportot. És neked ez csak úgy csípőből megy...
dummyname 2014.05.05 21:08:02
@Hun_Fighter: az előbb már majdnem értettem.

Most akkor azért szeretjük a cruiser-t, mert (per definíció) nem lehet visszafogott, vagy azért nem lehet visszafogott, mert így szeretjük? Vagy másért szeretjük, de mellesleg nem visszafogott?
Három egyszerű, nem a fine dininghoz, hanem az hétköznapi portugál konyhához tartozó receptet is bemutatott szombaton a Gourmet Fesztiválon Miguel Vieira. A Costesnek és Magyarországnak az első Michelin-csillagot szerző szakács gondolt a forcaportugal olvasóira, kifejezetten olyan…..
Albert gazda Borkorong 2009.10.31 08:00:00
Sokan tudják – akik meg nem, azok most megtudják –, a jégkorong legalább annyira érdekel engem, mint a bor. 2004 óta rendszeresen járok A csoportos világbajnokságokra, a magyar válogatottat mindig megnézem, amikor itthon játszik, Mol Liga- és Fehérvár-meccsekre is…..
Olvasónk és egyben autóm megvásárlója totálkárosra törte a Subaru Forestert. Ennek a történetét meséli el, okulásképp mindazoknak, akik azt hiszeik, nekik mindent lehet. Kapnak a belső sávban szöttyögők is. Az ominózus napot megelőző három éjszaka igen rövid volt, a…..
Alice In Chains - Black Gives Way To Blue (EMI) Szokták mondani, hogy az Alice In Chains volt a grunge-korszak legkeményebb zenekara, és van is benne valami. Lassú, súlyos, metálos témákkal pakolták tele lemezeiket, nem punkoskodtak, mint a Nirvana, vagy rockerkedtek, mint a Soundgarden…..
Pengyomhegyi Mátrai kézművesek 2009.06.30 12:10:00
             A szemeszter utolsó koleszos kóstolóján Mátraaljára esett a választásom. Ennek legfőbb oka az volt, hogy mindenképpen meg akartam osztani barátaimmal az ott rejlő értékek bemutatását komolyan gondoló, jelentős…..
Kérem tisztelettel,a hétvégén ismét volt szerencsém Norbert von Pardi barátom és családja vendégszeretetét,vendéglátását élvezni!Ez abból az apropóból adódott,hogy Norbi már legalább egy éve tervezget velem megejteni egy "külföldi borok" kóstolót.Norbi jár-kel a…..
Még mindig tartozom......Nagy Baliházi Zsolt exkecskés komámnak,méghozzá a Laci bácsiéknál beindult idei szaporulat képeivel.Nos,igyekeztem a hétvége enyhén szeles,borult,de melegebb időszakát kihasználni,amikor a kis kecskék is úgy gondolták,hogy fogócskáznak nekem egyet a gép…..
dummyname 2009.04.10 18:26:28
:)))))

Én egy bizonytalan (útkereső?) szürkemarhaborjúba futottam bele két hete aki rozsdabarna.

Kép:
budapestdailyreview.com/dailyphotos/?p=444

Voltak kecskék is ezen a Debrecen melletti biotanyán de nekem nem ugráltak ennyire kergén, inkább csak kicsiarakást játszottak.
Gyáva duhajként ezer forint alatt nem veszek bort, egy ötszázforintosba beleszagolni is csak félve mernék. Amikor februárban zuhantak az árak a Bortársaságnál, apám megpróbált szakvéleményt kisajtolni belőlem a leértékelés legolcsóbb borairól. A tapogatózó találgatásnál…..
Lassan már szokásosnak mondható kóstolót tartottunk, ahol most arra voltunk kíváncsiak, vajon kedvelt termelőink furmintjai hogy bírják egymás társaságát? No meg a miénket. Egymás mellé helyeztünk hát jó pár lefóliázott palackot, s szisztematikusan végigkóstoltuk…..
"Egyik szemünk sír, a másik pedig nevet" - mondta körbemutatva a teremben este hat körül Baráth Sándor, a Somlói Tavasz Egyesület elnöke, civilben a Kreinbacher Birtok vezetője. Elmondta, hogy többen nem fogják bírni készlettel a tervezett nyolc órási zárásig, hamarosan…..
Minden kóstolónak megvan a maga tanulsága. A Borkollégium által szervezett Syrah kóstoló után azon gondolkodtam el, hogy vajon mennyire kóstolunk mi magyar szájjal? Adva volt ugyanis 16 fajtabor, amiket egy kb. 24 fős társaság kóstolt végig. Többségében lelkes amatőrök voltunk,…..
dummyname 2009.03.23 09:22:50
Év eleje óta jöttek itt sorban a hírek, hogy kik lépnek fel a nagy európai fesztiválokon, egyedül a mi legnagyobb bulinkról, a Szigetről nem tudtunk semmit, csak pletykákat. Most viszont már itt van az első hivatalos hír a fellépőkről, amik közül hirtelen nem is tudjuk…..
Március harmadik és negyedik csütörtökén a hegyek jönnek Budapestre. Nekünk fővárosiaknak csupán annyi a dolgunk, hogy élvezzük a gyakorlatilag házhozszállított bortúrát. Előbb Somló 2008-as évjáratát vizsgálhatjuk meg jó alaposan, egy hétre rá pedig a Felvidék pincéi…..
dummyname 2009.03.07 18:30:10
@Fűrészpor:

Vagy április 25-re egy 2005-ös évjáratbemutatót.
2004-ben lerepült a kukta fedele, a „brit lakájok” és az „újvilági árszabó” egy 2003-as Château Pavie értékelése kapcsán hajba kaptak, és nem tudták tovább magukba fojtani, hogy valójában mit gondolnak egymásról. A szót brit oldalról Jancis Robinson, a…..
dummyname 2009.02.13 16:06:14
@RAMBO:

FYI: Mammoth-ban, Kaliforniában jelen pillanatban éppen -10 celsius fok van.

De mivel egy másik hozzászóló egész nap emiatt a kommentem miatt basztat emailben, most már elmondom itt is:

Én egy Bill Bryson könyvben olvastam valamikor hogy vagy a Yosemite, vagy a Sequoia parkba (már nem emlékszem melyikbe) nem tudott feljutni autóval egy napok óta tartó hóvihar miatt. Nekem pusztán ez ugrott be amikor az okos hozzászólást olvastam, ezért írtam annyit és semmi mást nem állítottam mint hogy nem látom be miért ne lehetne Kaliforniában jégbort csinálni.

Kíváncsi vagyok egyébként hogy te tudod-e egyáltalán hogy amerikában mi a jégbor definíciója?

Én utálom a demagógiát és az amuva-n ez gyakran burjánzik a hozzászólásokban. A tájékozatlan ember nem ismeri a tényeket. A demagóg embert nem is érdeklik a tények. És én ezt érzem itt egy-két hozzászólónál itt is az újvilági borok kapcsán.
dummyname 2009.02.13 16:10:14
@RAMBO: Egyébként szerinted mennyi jelentősége van egy átlaghőmérsékletnek egy olyan terület esetében ami több mint 4x akkora mint Magyarország és több mint 1200 km az észak-déli kiterjedése?
dummyname 2009.02.16 11:33:36
@RAMBO:

... és bloeger

Az élet több meglepetést tartogat számodra mint azt hinnéd. Csak téged ez zavar, pedig örülnöd kellene neki.
2008-ban a magyar borral kapcsolatban valószínűleg legtöbbet idézett hír arról tudósított, hogy a londoni Kingston Egyetem kutatói közönséges fehér és vörös asztali borokat vizsgálva egyes esetekben az egészségre káros mértékű fémionkoncentrációt találtak. A…..
dummyname 2009.02.16 11:30:45
@lackó:

Véletlen egybeesés, de egy brazil ismerősöm épp tegnap küldött át nekem egy rövid összefoglalót a brazil borhelyzetről. Ha télleg érdekel, átküldöm emailen.

Egyébként én úgy tudom hogy magyar szőlészek és borászok évekig dolgoztak Brazíliában, Pernambuco államban, talán ők majd hozzászólnak valami értelmeset ha olvassák.
Ebben a pillanatban jutott eszembe, hogy pontosan egy évvel ezelőtt milyen szívesen társalogtak kommentezőink arról, ki mit tesz az asztalra. Hátha most is kialakul az ünnepi diskurzus. Felütésképpen: nálunk libacomb lesz aszalt szilvával és puliszkával, desszertnek bejgli, bornak…..
Aki próbált már a fővárosban megbízható bárányhúst venni, az tudja: komoly utánajárásra van kárhoztatva az egyszeri vendéglátó, ha ilyen vacsorával készül. Márpedig mi báránylapockát sütöttünk, és kuszkuszt pakoltunk még a tányérra. Mellé kétesélyes fajtabort…..
A Rhone völgyének déli területeit keresztül-kasul bejátszó Perrin család kakasos borait a Bortársaság forgalmazza egy-két éve. Ez a fehér Luberon környékén, valahol Avignon és Manosque között termett, elég meleg, déli vidék, túl melegnek, túl délinek is tűnik (a mi…..
A Magyar Bor Akadémia nyilvánosságra hozta Az Év Bortermelője díj öt jelöltjét. A sokszor hírbe hozott dr. Lőrincz György ismét rajta van a szűkített listán. Az öt kandidátus: Konyári János (Balatonboglári Borvidék), Légli Ottó (Balatonboglári Borvidék), dr. Lőrincz…..
Kezünkben az új Wine Report, amit évek óta a legjobb és leginkább „fogyasztóbarát” éves vissza- és előretekintőnek tartok. Jó két évtizede még magam is a „kisjohnsont” bújtam, de szerintem ez az újabb sorozat használhatóság tekintetében jócskán…..
Pozitívan közelítek a borokhoz; ha úgy tetszik, a léha örömöt keresem bennünk, s ekként is értékelem őket. Rossz borra fölösleges szót vesztegetni – gondoltam. Éppen ezért merengtem hosszasan Horváth József Ráspi 2004-es alap kékfrankosának martalékai fölött (ami…..
dummyname 2008.11.11 15:18:05
Na, G.B., ez hosszú lesz. Akit nem érdekel a személyes tapasztalatom, scroll.

Idolokra szüksége van a legtöbb embernek. Miután Horváth Ráspi József (HRP) készített pár valóban nagyon jó bort rögtön az elején (ja bocs, már gyerekkorában is ezt látta), a kultuszra kiéhezett sznobok felkapták és a szájukon hordozták. A mítosz gyorsan épült, amikor pedig rosszabb borok jöttek ki a keze alól (amivel persze alig ért hozzájuk), kevesen merték azt mondani hogy a király meztelen (VY most kimondta, majd itt páran barackot nyomnak a buksijára érte), hiszen a hiszti még nem érte el e tetőfokát (talán mostanában csak).

Bár többnyire fárasztott a HRP által rám zúdított demagógia, az ismételgetett ideológia (idővel ezeket az elemeket levetkőzte, főleg ha nem volt más a közelében aki miatt az image-épitést folytatnia kellett volna), én eltöltöttem vele egy estét hogy utánajárjak a mítosznak és egy többnyire rokonszenves embert ismertem meg aki keményen dolgozik a minőségért. Önmagában dicséretes hogy 2, utcáról beesett ember kedvéért órákig jártatja a száját (de nem csak ezzel tölti idejét, a szomszédok szerint pl. időnként heteken keresztül, hajnalig ássa/bővíti a pincéjét saját maga, és az éttermi alapanyagok beszerzését valóban maga végzi, a maga sajátos, igényes módján, stb.).

Az, hogy jótollú AM alkoholistának őt istenítő szavait idézve állt előttem kissé felvetette ugyan annak a gyanúját bennem hogy ekkora ego nem is férhet el egy ilyen kis pincében, de az étterme és a borainak egy jelentős része is főleg inkább arról győzött meg hogy dicséretes módon kísérletező típus aki időnként túl sokat markol.Persze a pályatársakkal kapcsolatos személyeskedések ezúttal sem maradtak el (nevekkel!).

Ma nincsenek értékesítési gondjai (nemtom korábban voltak-e). Én nem haragszom rá azért amiért drágábban adja el ma a gyengécske borait mint kezdetekkor az igen figyelemre méltóakat, pedig én is felültem neki. A kóstolási jegyzeteimet még nem nyomkodtam be a gépbe, előtte utána akartam járni utólag azzal az otthagyott pár tizezer forinttal hogy kiszűrjem az olyan hatásokat mint pl. a szobahőmársékleten (t.i. vagy 22 fok volt az étteremben) történt felszolgálás. Mivel ez még nem történt meg, annyit mondhatok hogy az ottani kóstolás alapján nekem a legtöbb bor túlértékeltnek tűnt, akkor ott és utólag is. Aki nem akar mellényúlni, annak hagynia kell hogy akik megtehetik, tapsoljanak el HRP-nál pár tízezer forintot (de azt tegyék meg, már ha HRP épp nem adta el az adott bort egyetlen vevőnek), majd írják le melyekért érdemes kiadni az árát. Attól hogy a megmaradt mennyiséggel fordított arányban progresszíven domborodik a Máté cuvée ára, még nem lesz feltétlenül jobb bor idővel, de nem is kell megvenni. De pl. a Mithras cuvée ár/érték arányában most nem fogsz csalódni.
Másodszor is sikerült belelépnem ugyanabba a folyóba. Az előző részben megígértem, hogy maradunk a somlói hárslevelűknél. Tévedtem. Pedig tudhattam volna: Laposáék a furminthoz hasonlóan a hársat sem Somlón szüretelik. Csak hát a pavlovi reflexek: Bazaltbor + hárslevelű nem…..
dummyname 2008.08.25 16:09:22