Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bekyly

53 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki rajong a csokis-narancsos ízvilágért, annak ezt a sütit érdemes megkóstolnia. A tésztája hasonló a fanta szeletéhez. A narancsos zselé réteg nagyon jó párost alkot a narancsos mascarpone krémmel. A vastag csokitető a kandírozott narancshéjakkal megismételhetetlen ízélményt ad. Na és a története?…..
Közeledik a Szilveszter és előállnál egy új recepttel a húsimádó pasik lekenyerezésére? Akkor ne keress tovább! A kísérletezésre már nem sok idő van, elég ha csak követed a leírásom és nem kalandozol el a tévé nézésével a sütögetés közben. Az ötlet onnan jött, hogy mielőtt megkezdődött az iskolai…..
Az őszi konyhai kalandozásaimat ezzel az édes és savanyú, látványra megkapó finomsággal indítottam. Még inkább eljött az a korszak, amikor úgy állok a sütögetéshez, hogy felteszem a kérdést: mi is van itthon? Adott volt a szeder, a ribizli a fagyasztónkban és az ablak alatt a szüretre váró szőlő.…..
Nem értettem a férjemet, miért rajong annyira a töpörtyűs pogácsáért. Évekig halogattam a kísérletezést, mert gyerekkoromból mindig a suli menzás borsos buci ugrott be, amiről az jutott eszembe, mikor hazafelé tartottam, hogy jó lesz arra, hogy megvédjem magam a szomszéd randalírozó kutyáitól, akik…..
Ha állandóan időhiányban szenvedsz és valami savanykás édességre vágysz, azonnal keresd meg a nyáron lefagyasztott szedret és ribizlit a frigóban, feltéve ha van. Érdemes szedret és ribizlit is termeszteni a kerttel rendelkezőknek.  Mi lassan 2 éve ültettük a kis vesszőket és tavaly nyáron csak úgy…..
Közeleg a Szilveszter, amit a legtöbb ember úgy vár, hogy szeretné, ha történne is aznap valami. Bármi ami meghitt, vagy vicces, vagy eseménydús esetleg szívet melengető, de mindenképp emlékezetes. Sokszor csak erőlködéssé válik ez a túlmisztifikált nap, de ha legalább az evésnél nem szeretnénk…..
Azt hiszem ez a csodás sütemény méltán nyerné el a "leggyorsabban fogyó süti" kategória díját. Egyrészt azért, mert nem kell hozzá villával bíbelődnünk, másrészt azért mert annyira finom az ízvilága, hogy nem lehet abbahagyni az evését. Elmesélek hozzá egy történetet, ami még inkább alátámasztja a…..
Rögtön felmerül a kérdés az olvasóban, hogy miért is TITKOS? Ezt nehéz lenne egy mondatban kifejtenem. Talán azért, mert 15 év kellett mire a recepthez hozzáférhettem. Hiába kértem mamámat a 20-as éveim elején, hogy írja le a receptet, nem tette meg, de utólag csak azt mondja, mert nem is volt…..
Bekyly 2020.04.11 22:33:01
@tibi a hegyrel: Nem vicc, így diktálta és így is készítem. Enyhén édes, de a sós íz dominál.
Bekyly 2020.04.11 22:36:37
@AZ A BAJ...HOGY BE SE JÖNNEK: Ez így van, köszönöm! Egyébként amióta az eszemet tudom rama margarint használt...és kísérletezésem során tényleg avval a legjobb. Nem célom reklámozni, de ha muszáj kiírnom, oka van!
Mesélő falatok Az én Baklavám 2019.04.28 19:25:18
A baklavát több ország is magáénak tekinti, így nem célom az eredetét taglalni, mindössze hálám érte, hogy feltalálták, mert nincs még egy olyan sütemény, amit ennyiszer megkívánnék. Akárhányszor bevásárolni indul a család és keleti étterembe botlunk én nem bírom ki, hogy ne nézegessem árgus…..
 Miért érdemes főzőműsorokat nézni a konyhai teendőink alatt? Megsúgom: hogy kedvet kapjunk az új ételek elkészítésére és ezáltal jókat ehessünk. Ennyi. Nem is szól többről a mai történet és a hozzákapcsolt fenséges recept. A palacsintát mindenki szereti és talán a magyar gyerek első étele, amit…..
Bekyly 2018.08.04 23:57:09
Tejturmix Pina Colada kenyér 2018.07.30 14:15:25
A híres Pina Colada sokunk kedvenc hűsítője a nyári hőségben. Miért ne fogyaszthatnánk koktélt már reggelire? Nem az évezred csalása koktélt enni, de azért menő, nem? egy püspökkenyér formához Hozzávalók: 150 g kristálycukor fél teáskanál só 115 g olvasztott vaj 230 g tejföl 2 db tojás egy…..
A mai recept azoknak kiváló, akik nehezen tudják megetetni a gyermekeikkel a gyümölcsöket. Persze ez a fogás sem garancia arra, hogy majd a krémlevesekkel sikerül is, de egy próbát mindenképpen megér. Én sokszor elkeseredem, hogy a zöldségek és a gyümölcsök csak igen csekély százalékát hajlandók…..
 A családunk igazi húsleves kedvelő, de ez nem azt jelenti, hogy hús nélkül már le sem csúszik egy leves sem. Így nem kevés keresgélés után végre sikerült olyan receptet találnom, ami végre húsmentes és a családom számára mégis kívánatos - bevallom nem volt könnyű vállalkozás.  A kukorica egyfajta…..
Gyorsan elröppent a június és vele a málnaszezon is. Na de aki folytontermő málnát gondoz a kertjében, annak nem kell még most szomorkodnia, ugyanis találhat odakint málnát egész a fagyokig és most még akár a piacon is. Viszont az se bánkódjon, aki nem jut friss málnához, mert dolgozhatunk a…..
Elhatároztam, hogy megtanulok egy francia desszertet készíteni a szabad hétvégémen. Mindig is vonzott a franciák fantasztikus, kifinomult, aprólékosan megmunkált sütemény palettája. A macaron-ok sokszínűsége, a soufflé-k könnyedsége. A vajas, tökéletes  croissant-ok illatát már könyvolvasás során is…..
Ha valamit nehéz kivárni, az a szamócaszezon. Én nemcsak az íze miatt szeretem, hanem magáért az illatáért veszek meg. A dzsem főzése számomra maga az aromaterápia. Csak állok a fazék mellett, kevergetem és nem tudok betelni vele. Hihetetlen megejtő illata van. Szerencsére találtam olyan parfümöt,…..
Azóta szeretem házilag készíteni a gyrost, amióta tavaly nyáron a legkedvesebb barátnőm anyukája készített a lányaival együtt nekem újkrumplival, salátával és nagy szeretettel. Igyekszem a mai napig mindent úgy csinálni, ahogy ott láttam, mert annyira más volt és annyira jobban ízlett egy…..
Ennél egyszerűbb receptet nem is hozhatnék ma, de annál több emlék társul hozzá. Gyerekként, amikor anya felhívást tett krumplis tészta gyúrására, nagy volt az öröm. Még a nap is szebben sütött. A hívást követően tudtuk, hogy aznap gombócleves lesz és olajban sült krumpli pogácsa. Szerintem egy…..
A Mesélő falatok első szülinapjára egy nagy kedvenccel készültem: egy igazi többlapos házi süteménnyel, a narancsos mézes krémessel. Pont egy éve tettem nyílvánossá a Narancsos Csoki szerelem bejegyzésemet, amivel betekintést nyert az Olvasó egy kicsit a világomba (ízvilágomba). Utána sorba jöttek a…..
A Karácsony nem múlhat el sütkérezés nélkül - vallom én - és közben ha megszakadok se jutok el a sütésig. Pedig nagyon szeretnék! Amióta feleség vagyok, azóta mindig én sütöm meg a beiglit, a linzert, a sósat és a mézest...Még jó, hogy ezt a képen látható hókiflit már jó előre elkészítettem, hogy ne…..
Gyerekkoromban nem létezett finomabb torta számomra a fekeketeerdő tortánál. Mindig, ha megkérdezték tőlem, hogy milyen tortát szeretnék szülinapomra, csak egy válasz létezett. A kisvárosunk Zefír cukrászdájában frenetikusan finomra készítették és még készítik most is (ha jól sejtem) közkívánatra.…..
Idén nyáron hihetetlen sok cukkini termett a kertünkben. A néhány bokornyi tökféleség csak úgy ontotta magából a virágokat és nem győztük megfőzni, eltenni, eladni vagy éppen elajándékozni a bő termését. Aki nálunk megfordult, nagy valószínűséggel cukkinival a kezében távozott a kapunkon, kivéve, ha…..
A kókuszgolyó  egy remek édesség, amit gyorsan összedobhatunk és sütés nélkül a végletekig variálhatunk, kinek-kinek szájíze szerint. A mostani egészségesebb, zsiradék nélküli verziót az itthon található összetevők ihlették. Nyáron aszaltunk házilag meggyet egy savanykásabb fajtából, amit fahéjas…..
  Itt van újra a színes ősz és vele érkeznek a még színesebb gyümölcsök és zöldségek. Fantasztikus tálakat lehet rendezni az asztalon a kertünkből szüretelt terméssel (vagy a piacról beszerzett áruval), nem lehet kihagyni, mert hihetetlen hangulatot áraszt, nem beszélve arról, hogy tányérunkat is…..
Ha valaki kihagyja nyáron a nagyobb gyümülcsös kertekben hirdetett "szedd magad" akciót, egy igazi gasztroélménytől eshet el, nem beszélve arról, hogy jóval a piaci áron alul juthat kiváló minőségű gyümülcshöz. Sok éve volt már, hogy gyerekként kijártunk a papámék hobbi kertjébe a ketyeróján. Nagy…..