Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovács G. Maláta

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
SERTEPERTE DRHR ANTL 2021.08.27 09:37:03
A kis sörfőzdék előretörése lépéskényszerbe hozta a nagyüzemeket, ami egyértelmű minőségjavuláshoz vezetett. Első lépésben a gigafőzdék több terméküknél elhagyták a sokat kritizált adalékanyagok – például a kukorica, a rizs – használatát. Majd javítottak a márkák arculatán és bővítették a…..
Kovács G. Maláta 2021.08.27 20:21:21
Beers & Books: Legjobb tudomásom szerint csak az irodalmi részt képviselted a Malátában, szakmai cikkeket nem írtál.Para Kovács Imre: Egyszer megpróbáltam. Valamelyik sörgyártó – már nem emlékszem – úgy hirdetett, a „ser”. B. & B.: Nem a Kaiser, a ser?P. K. I.: De, lehet. Akkor írtam arról,…..
Beers & Books: Kovács Gábor mellett te voltál a Maláta második legfontosabb embere, aki ott volt a lap születésétől a haláláig. Mesélj erről, légyszíves!Vétek György: Ez az egész Maláta sztori nem úgy volt, hogy hú, akkor most legyen Maláta. Mindenképp komoly előzménye a Magyarországi Sörivók…..
    Pöttyet erősre sikeredett a hét eleje, de hát mit lehet tenni, ha egy külföldről érkező rég nem látott nagyon jó barát kopog be az ajtón. Lendület, vidámság, miegymás. Két naposra sikeredett a dzsembori, másnap este már az EPA sörözőben ittuk filozófusra magunkat és ami utána következett, azt…..
Először egy visszafogott meghívó jött a Drehertől, hogy nagy dologra készülnek, később jönnek a részletekkel. Jöttek is, megírták, hogy ilyen Magyarországon még nem volt, ettől még a szomszédban is rágyújtanak és vigyünk meleg ruhát. Az Erzsébet térről (táncoló) fekete lakk Mercedes minibuszokkal…..
Kocsmablog A pesti borozók világa 2020.04.30 14:30:00
Szeretek a budapesti kocsmák tapasztalt szakértőjeként tetszelegni, de koromnál fogva a XXI. századon inkább innen, miközben nagyon is érdekel a túl. Így találtam rá Tomasz Gábor: A pesti kocsmák világa című írására az academia.edu oldalon 2001-ből, mi terjedelménél fogva egy szuszra elolvasható, én…..
Nem értem az embereket! Ahelyett, hogy örülnének, hogy megérték a nyugdíjas korukat, amiatt panaszkodnak, hogy hány régi szesztestvérük, ivócimborájuk dobta fel a talpát, vagy ha úgy tetszik halt bele szenvedélyébe. Ilyenkor az persze nem jut eszükbe, hogy azok közül, akik, nap mint nap elindultak…..
Kovács G. Maláta 2020.03.05 22:56:31
Sörözni a legjobb barátommal mindig felemelő érzés, ünnepnap a hétköznapi sörözések szürke tengerében. Gabikám, a mostani legjobb barátom is Gabikámnak hív engem, vagyis a két Gabikám vagyunk, olyanok, mint a Muppet Showban az örökké vitatkozó két vén szivar. A rendszerváltás varázslatos…..
Üdvözletes a Dreher (tulajdonos a japán Asahi) részéről, hogy halad a korral. Megtették már pár éve, amikor rádöbbentek, hogy a kraft kiharapott egy jó kis szeletet a piacból, de nem feltétlenül ez kellett, hogy motiválja a céget. A Dreher vezető márka, mondhatnák, hogy szarunk az egész sör…..
Beers & Books Nem kell fosni Kraft! 2018.10.14 01:09:37
Ez az írás egyfajta válasz Kovács Gábor Maláta "Mi lesz veled kraft?" című Drink unionos blog bejegyzésére. Ritkán adódik ilyen, de a viszonylag rövid bejegyzés számszerű tényeit kivéve, szinte egy mondatával sem értek egyet. Az írás azt fejtegeti ugyebár, hogy a nagyüzemek, látva a mikrofőzdék…..
Nyolc éve írom itt, a blog.hu jóvoltából, és barátaim segítségével, blogbejegyzéseimet, de azt hiszem a „Nagyon keserű méz” volt az utolsó. Szeretném ha nem így lenne, de erre alig látok esélyt.. Szeretném, de nem hiszek benne, mert azt gondolom, hogy az Indexen belüli csatározások, előbb-utóbb el…..
Kovács G. Maláta 2018.10.04 08:24:15
@Madnezz: Nem a Facebookon folytatom a blogolást, ott csak megtalálható vagyok. Szerettem az Indexet, de pesszimista vagyok és nem hiszem, hogy a blog.hu, mint a CEMP tulajdona sokáig húzza. A szerkesztőség harcát tiszteletreméltónak, de szélmalomharcnak érzem.
Beers & Books Sör és szívószál 2018.09.08 12:45:28
Azt gondolom, hogy minden olyan embernek, aki már írt ezt-azt életében eljön egy olyan pillanat, amikor szeretne tömény marhaságokat leírni teljesen értelmetlen dolgokról úgy, hogy azt azért mások is elolvassák. Én azért (bevallom) már rég túl vagyok ezen, nem is állt szándékomban az ilyesmi, most…..
Idén ötödjére rendezett a Dreher fesztivált a kőbányai sörgyár területén, és mivel eddig egy híján mindegyikről beszámoltam a Sörbúváron, eléggé adta magát, hogy most is menjek ki rá. Leginkább ugyanazért, mint a korábbiakra: megnézni, hogy a minden ilyen alkalommal megjelenő alkalmi sörök közül…..
SERTEPERTE Betyárkirály 2018.08.31 23:49:23
Az ugye megvan, hogy milyen érzés hogy az ember jó ízűen belekortyolt egy korsó Pécsi Szalonba és kiderül hogy a csapos tévedésből egy Primátor Exkluzívot csapolt neki. Ja, hogy nincs meg, mert ez többnyire fordítva szokott előfordulni, vagyis, hogy Arany Ászokot kap Dreher helyett. Mondanivalónk…..
Kovács G. Maláta 2018.09.01 19:51:09
@brumifiu: Amikor kértem egy korsóval, szóltak hogy a Betyár király már nem egy duplabak, hanem egy fruity stout. Szóval nem basztak át. Mondjuk jobb lett volna, ha adnak neki valami más nevet!
Azt mondta az öreg Kis, ne csak igyunk, olvassunk is. Ez a mérsékelten szellemes bevezető mondat rögtön rámutat dolgozatunk tárgyára: sörirodalom. Sör kedvelőként és gyakorló antikváriusként kíváncsi voltam mennyi sör témájú magyar nyelvű könyv jelenhetett meg hazánkban. Az 1990 előtti időszakot…..
SERTEPERTE A márciusi sör 2018.01.04 22:11:00
A Märzenbiert Gabriel Sedlmayr fejlesztette ki, aki ezzel az Anton Dreher féle bécsi stílusához hasonló sörtípust honosított meg Münchenben. A Märzen egy finom, tiszta és malátás karakterekben gazdag sörtípus, melynek malátásságát lágynak, összetettnek és elegánsnak jellemezhetjük, de soha nem túl…..
Beers & Books Am I Demon? 2017.12.23 23:31:18
Tartozom egy vallomással: semmi bajom a Soproni sörökkel. Soha nem is volt. Az 1895 és a Démon pedig kifejezetten ízlett ezen a bús magyar nagyüzemi palettán. Nem fogom agyon dicsérni a Sopronit, mert azt azért tényleg nem érdemli meg, de nincs bennem olyan tiltakozás, mint a Dreherrel, a Borsodival…..
Kovács G. Maláta 2017.12.23 23:54:50
SERTEPERTE Hová lett a söröm? 2017.12.01 22:10:37
Voltak a létező szocializmusnak olyan áldásai, amelyekre csak a legnagyobb szeretettel emlékezhetünk vissza. A történelem első német földön létrejött munkás-paraszt államáról például sok rosszat el lehetett mondani, ám az NDK-ból importált Wernesgrüner, Radeberger, Berliner, Gothaer, Sternburg,…..
Nagyban megy a vernyogás, hogy most aztán kibasszuk a kocsmákból a multikat és aztán jöhet a Matolcsy féle Pécsi Sör, vagy a Lázár "Sörnemissza" János által preferált Már Nem Igazi Csíki és persze az összes munkásember is  a Mad Scientist, a Gólem és a többi "kraft főzde" söreit fogja inni. Úgy…..
Kovács G. Maláta 2017.10.09 14:52:01
@zalcsi6: Akár tetszik, akár nem a craft piaca Magyarországon soha nem fogja átlépni az öt százalékos piaci részesedést. Az nagyon helyes, hogy az erőfölényükkel visszaélő "nagyok" orrára koppintanak, de ahogy mondani szokták: a kutya ugat, a karaván meg halad. Ezt te is jól tudod, különben nem írtad volna, hogy ebben a sokszereplős társasjátékban végül mindig a fogyasztó jár rosszul.
SERTEPERTE Söreltérítő 2017.08.22 19:56:59
Nagyon úgy látszik, hogy manapság elég egy sör címkéjére ráírni a bűvös három betűt: IPA és a siker garantált. Gyakran vissza is élnek ezzel. Elég baj ez, hiszen a mozaikszó mögött munka van, több ezer kísérletező kedvű hobbi sörfőző munkája, akik az elmúlt harminc évben rangot adtak ennek a…..
Kovács G. Maláta 2017.08.24 22:26:33
@BoomB: Ja. Tulajdonképpen én is így gondolom. Csak szószátyár vagyok.
A Dining Guide-tól igazolt az Indexhez, 2009-óta a Folyékony Kenyér blog szerzője. Az oldal szerkesztése közben megtanult „sörül”. Folyamatos tanulásával párhuzamosan adta át a megszerzett tudását egyre bővülő olvasótáborának. 2011-ben találta ki a Főzdefesztet, az Első Hazai Kézműves Sörfesztivált,…..
Kovács G. Maláta 2017.08.24 22:11:32
@axolotl77: Én is csak pletykaszinten hallottam, hogy nem lesz egyhamar Főzdefeszt. Lesz helyette Kisüzem Óbudán, Kraft a Maglódi úton. Az Élesztő soha nem tetszett, a Főzdefesztet viszont – minden fenntartásom ellenére – sajnálom.
Ahogy mondani szokták: a forradalom megeszi gyermekeit, bár inkább azt mondanám, hogy a Főzdefeszt a maga sírját ásta meg, azzal, hogy vonzóvá tette a befektetők számára a sört.
(via wearebrewstuds.com - megjegyzés: Che politikai munkásságának jelentős részével nem teljesen értünk egyet, pl. amikor levelezésében atomháború kirobbantásán fáradozott, de a képet nem bírtuk nem lenyúlni) A címért elnézést kérünk (tocc!), csak semmi frász, éppen ellenkezőleg: a magyar…..