Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Herr Schnapsidee Lieferant

0 bejegyzést írt és 504 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A mandiner.blog.hu első posztja, Turul kollégától   Emlékeznek még 2006 nyárelőjére? Még az őszödi beszéd kiszivárgása előtt, de a második szocialista-eszdéeszes parlamenti választási győzelem után voltunk. Gyurcsány épp a topon, a jobboldal épp heveny fejvakarásban. Nem tegnap volt. Tizenegy éve…..
Kölcsönös kiborulás az eredménye annak, hogy az ELTE-n gender-szak indul. A képzés szakigazgatója az Indexen bizonygatja a szak létjogosultságát, Antoni Rita marxista doktorandusz a polgári Magyar Nemzetben akad ki Puzsér Róbert kiakadásán, Puzsér pedig válaszol neki; a Kettős…..
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.22 20:23:25
@Disznóvári: a gender egy megélhetési gumicsont jobbról-balról, de roppant szórakoztató 1st world problem
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.22 20:25:43
@Mr Falafel:

"hogy amerikás ügyvéd vagyok,"

Elszívtál egy csomag marlboro-t és már cowboy-nak képzeled magad? :DDD
Ellenforradalmárunk Párizs utcáit járja. Arcán alig titkolt döbbenet. Szereti a bort, de állapotán nem segít már néhány pohár Corton-Charlemagne. Letagadhatatlan civilizációs átrendeződés tanúja. Tudja, a történelem tovább halad a megszokott útján. Úgy néz ki, egyszer majd franciák nélkül.…..
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.22 06:35:24
Régóta foglalkoztat, hogy hazánk tanulhatna-e valamit az ázsiai „kistigrisektől”. Joe Studwell How Asia Works című könyve nyújtja a téma egyik legérthetőbb összefoglalását. Adva voltak szegény, elmaradott, alapvetően paraszti országok, ahol a falusi gazdálkodók, zsellérek mindig is az éhínség szélé…..
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.21 19:10:08
@annamanna: seeemmmmmi gond, akkor létrehozunk egy a bibliát kontextusfüggően idézni tudó chat-botot, elnevezzük anne and the machine-nek, te meg okafogyottá válva leugorhaccc a templomtoronyból a maximális feminomicsoda kiteljesedés jegyében, nuku gyerek-kényszer, maximális önkiteljesedés, ungár klára emlékdíj.
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.21 20:05:37
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.21 21:35:48
@bispora: én marha meg aztat hittem, hogy a hajuk hosszával korre-lala-lele-lál.
Hojdák Gergely írása   Itthon hivatalosan 2015 végén tört ki a nagy babaháború, amivel a magyar népesedéspolitika új korszakba lépett. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, nehéz megmondani, ki tüzelt először. A vezényjelet kétségtelenül Kövér László szavai adták meg az év végi Fidesz-kongresszuson:…..
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.21 05:22:43
@annamanna: sok dumából se lesz új generáció...
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.21 05:26:56
@Jean Sol Partre: az automatizált termelősor egy dolog, de a robotizált öreggondozó még messze van, mert ugye a nyögdíjon felül törődés is kéne a sokasodó matuzsálemeknek. Na majd bizti a migráncsok :DDD
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.21 07:31:49
@annamanna: bibliafelolvasó robotot is csinálhatnánk, semmi szükség egyházra, az kőkorszak!
„Sírásó, milyen szépek is a városromok; de még szebbek az emberek romjai!”(Maldoror énekei, Bognár Róbert ford.) Ha Lautréamont grófja gátlástalan, kokaintól elkockásodott fejű tévés programigazgatóként születne újra, pont olyan műsort csinálna, mint a The Learning…..
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.18 09:51:28
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.18 13:17:07
@Pelso..: inkább ezt magolják, mint a sorosbrüsszelsorosbrüsszelsorosbrüsszelsorosbrüsszel dögunalomantrát
Bayer Zsolt egy reggel nehéz álomból arra ébredt, hogy ágyában újságíróvá változott.  Félálomban még kurvaanyázott egyet rutinból, de aztán kitörölte a csipát a szeméből, fogmosás közben pedig tényleg újságírót pillantott meg a tükörben. Pártos újságírót,…..
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.17 17:59:42
Mandiner blog A szájhősök 2017.03.15 08:51:00
Petőfi Sándor: A szájhősök   Meddig tart ez őrült hangzavar még?Meddig bőgtök még a hon nevében?Kinek a hon mindig ajkain van,Nincsen annak, soha sincs szivében!Mit használtok kofanyelvetekkel?Évrül-évre folyvást tart a zaj,És nem ott-e, ahol volt, a nemzet?Nincs-e még meg minden régi baj?..
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.16 21:17:21
@Pelso..: nyugodtan fogadhatsz azokra, melyek szerint top 10 gazdasági hatalmak köszönik elvannak akármilyen belépés/kilépés előtt és után is.
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.16 21:19:11
@maroz: keynes-hez semmi köze, lásd cikk rendben vannak a fontosabb inglis makromutatók bárminemű stimulus nélkül is
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.17 06:32:29
@maroz: lásd fentebb, ez pelso brexit-szkeptikus felvetésére volt cáfolat, nevezetesen ha a makroizék rendben vannak, akkor az jellemzően prosperáló gazdaság irányába mutat, ami dettó jellemzően egész jól arrafelé az átlagembernek is. Ha ebben te vagy én nem vagyunk direkt érintettek: na és, még mindig jobban járunk vele áttételesen és több közünk van hozzá, mint a létező szocializmus agóniájához Venezuelában v. Kubában, pedig ott aztán nuku progresszió, nuku nénókápppitálizmus, nem is értem miért nem ott parádézol május 1-én :DDD
„Mi, az Y generáció tagjai, éhezzük a példaképeket, és bevallhatjuk, hogy olykor rossz helyeken keressük őket. (...) Pedig itt vannak előttünk. Vasvári Pál, a 12 pont megalkotója ott hagyta a nyugodt és biztonságos hivatalnoki állást, hogy a forradalom élére álljon. (...) Szerintem a tisztesség és a…..
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.16 21:21:58
@TG69: Nem müxik? Cserébe szórakoztató, csak kissé drága a mutatvány.
A száj mosolyra ritkán ragadtatja magát, mélabúsan konyul a bajusz is, gondterhelt homlokredők gyűrődnek a szigorú szemöldök felett. Bizonyos szögből nézve ez az arc − Áder Jánosé − mégis szép. Azaz: jó. A pártpolitika szemszögéből. Áder János ugyanis nem más: ő a Fidesz jobbik arca.  A rosszabbik…..
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.13 23:06:53
@GNDL:

ahaaaaa... tehát ha a pártfőtitkár efftárs használ cigány szlenget, az rááásssszizmuuuus-világvége... bezzeg ha a progresszió cigányozza a pártfőtitkár efftársat, az a demokrácia csodája... szóval mi is van?! :)
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.14 06:08:31
@Bloodscalp:

"A következő elnököt remélem közvetlenül választjuk és abból is kiderul majd hogy a fideszre semmi szüksége az országnak."

A rendszerváltás környékén is felmerült már ez az amúgy roppant helyes közvetlen elnökválasztós választós dolog, bezzeg már az akkori truváj demokratáknak sem tetszett, nehogy mááá a nép túl sok dologba beleszóljon, hát hogy képzelik eztet, pfeeej...
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.14 20:06:19
@Tündér_Lala: óóó igen, aztán a kétharmados horngyuszinak se volt sürgős nép által választott elnököt gründolni, meg OPPPÁÁ a kétharmados ormány piktornak sem volt fontos, hogy milyen dolgok vannak, jéééé... tényleg forradalmat kell csinálni a végén :DDD
Megvizsgáltuk Németh Szilárd fülét! Mindkettőt. Hogy miért volt erre szükség? A rezsibiztosként elhíresült, ma Fidesz-alelnökként és a Magyar Birkózó Szövetség vezetőjeként is vitézkedő politikus birkózó múltja miatt. Azt firtattuk először, hogy aztán mélyre ássunk 9 négyzetméteres albérletben…..
Szombatra virradóan, életének 92. évében elhunyt Kovács András Kossuth-díjas és kétszeres Balázs-Béla díjas filmrendező. A Kádár-korszak nagy filmes nemzedékének egyik legkiemelkedőbb alkotójára az 1984-ben készült Vörös grófnő című kétrészes filmjének elemzésével…..
  hllndr írása   „A társas környezet elvárásai, reakciói, pozitív és negatív visszajelzései pedig észrevétlenül benne tartanak a valamiben, amit nem én választottam, ami nem rólam szól, amit készen kaptam. Pedig soha nem kértem. Soha nem tettem érte vagy ellene semmit. Az egész készen adatott."…..
Forgács István írása   Nem, egyáltalán nem túlzó a cím. Ez az a döntés, amivel a rendszerváltás óta létező kormányok közül elsőként a mostani valóban tehet – és sokunk reménye szerint tesz is – azért, hogy az ország társadalmi és gazdasági viszonyai jó irányba…..
Párkányi Eszter kommentárja   Nincsen jó szó, ami leírja a bennem forrongó indulatot. Nem tudom, mikor éreztem utoljára ilyen csalódottságot (talán 2006-ban). A Momentum jött, és rombolással lépett a politikai színtérre. „Nincs konkrét ötletünk meg programunk, csak már elégedetlen volt a tagság,…..
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.06 04:49:31
@Pelso..: de még mennyire, hogy az okosok csapták szét a vidéket, tessék guglizni, karvalyprivatizációtól az élelmiszeripar elkótyavetyélésén keresztül a sajátos hátterű megélhetési bűnözés toleráns felfuttatásáig megy a dilettantizmus íve. Az általad említett zőőődddbárók sem 2010-ben léptek színre, mindössze "kiegészültek" pár gázszerelő formátumú aranykalászos műkörmössel.
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.09 06:35:47
@Pelso..:

" valami széleskörben tetszetőset kellett volna művelni, az olyasmi hozza az ikszeket."

WOW és ezt huszanakárhány évvel a rendszerváltás után sikerült felismerni?
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.09 19:48:49
@Pelso..:

sokáig úgy tartották, nem robban a puliszka, aztán mégis falhoz állították a csau-t.

a pálinka alapból lobbanékonyabb, csak köll egy gyufa éééés... :DDD
Sayfo Omar írása   Pont egy éve volt, hogy írtam a Mandineren egy publicisztikát, melyben azt állítottam, hogy Európában nincsenek no-go zónák. Ma már nem tennék ilyen kijelentést. Az egy évvel korábbi publicisztika az akkor rendelkezésre álló szakirodalom és személyes…..
Mandiner blog Felnőttünk 2017.03.07 11:01:00
Szászi Áron írása   Sokat kritizált nemzedék a miénk: céltalan, nihilista, impotens volt egy darabig, most valahogy mégis „derűlátók, optimisták, vagányok” lettünk. Itthon képzeljük el a jövőnket és egyre jobban érezzük magunkat Magyarországon - derül ki a legújabb ifjúságkutatásból, de harmadunk…..
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.07 19:22:49
Stumpf András írása   Jaj, ezek a fránya jobbikos helyi szervezetek! Még meg sem száradt a tinta a vecsésiek lázadását letörni hivatott etikai bizottsági dokumentumon, újra jőnek, kopogtatnak, és most aláírást is gyűjtenek: immár a második kerületben. Zsidós téma ez is: láthatóan nehezen megy le…..
hllndr írása   A kuruc-labanc témában az igazán érdekes, hogy kevés ország van a világban, ahol több száz éves politikai címkék a mai napig is ennyire időszerűnek, frissnek hatnak, nem pedig régi, lejárt lemeznek. Ennek az az oka, hogy ez a téma valójában egy általános…..
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.06 04:36:39
@és ma mi jót tettél?:

és ma mi jót ettél, dilibogyó?

prrrrrrrrrrrrrrutty!
Ha Donald Trump ellenzi a bevándorlást, magával kellene kezdeni a távozást – utalgatott egy Facebook-mémen egy indián. Meryl Streep szerint Amerika bevándorlás nélkül csak sörhasú focidrukkerek nemzete lenne. És ugye az Egyesült Államokat úgy, ahogy van, kivándorló…..
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.04 13:29:13
Mandiner blog A MoMo nevű béka 2017.03.02 15:01:00
Bencsik Gábor írása   Nem könnyű manapság magyar baloldali politikusnak lenni. Az emberrel az elvbarátai, értelmiségi holdudvarának tagjai folyton békát nyeletnek, és még jó képet is kell vágnia hozzá. Korábban például Gyurcsány Ferencet kellett lenyelni, most a Momentum…..
Mondhatnám, hogy magam talán középre állok, de nem mondom: meglehetős megkönnyebbüléssel fogadtam a hírt, hogy Budapest visszavonta a Pályázatot. Az az igazság ugyanis, hogy teljességgel alkalmatlan vagyok az olimpiarendezésre. Nem tehetek róla. Így születtem.Már egész…..
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.03.02 07:22:26
„Milliókkal több szavazatot kapok, mint Kasich. És nem értem, miért [keːsik]-nek ejtik a nevét. Úgy kell írni, hogy i-c-h. Amikor csak látom, azt gondolom, hogy [keːsiʧ]. De [keːsik]-nek ejtik. Szóval igazán odateszem magam, hogy jól ejtsem. De most tényleg... nem lehetne megkérni őt, hogy…..
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.02.26 21:38:42
@tireless treehugger: sok-sok szép pirulát kell még szedned, míg rádöbbensz: nem te vagy a Galaxor, az univerzum nagy mérnöke, de csillagszórót még árulhatsz a wurstliban :DDD
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.02.26 21:58:01
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.02.26 22:16:12
@tireless treehugger: iiigen, a klotyómanóval társalogva lesed, ahogy dns spirál módra tűnik el a wc papír a sloziban, sssslllllööööörgggh
Most, hogy a Momentum mozgalom immár saját hazugságát is kezdi elhinni – azt, hogy ez az aláírásgyűjtés tényleg a budapesti olimpiarendezésről szólt –, a maradi, reakciós, a „hülyék pártjára” szavazó és teljességgel jelentéktelen Michael Oakeshott egy gondolatát…..
Nemrégiben a Mandineren egyetlen nap alatt három meglehetősen elfogult írás jelent meg a kuruc irányzattal szembeni harc jegyében (Első cikk; második cikk; harmadik cikk). Ezekből megtudjuk, hogy Bethlen Gábor a Porta fizetett alkalmazottja, hogy a „függetlenségi párt” „játszotta” török kézre Budát,…..
Herr Schnapsidee Lieferant 2017.02.26 20:17:47
@tireless treehugger: esti gyógyszert szépen beszedni