Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gaius Marius

0 bejegyzést írt és 69 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nem tudom, hányan olvastátok ezt a cikket és láttátok már ezt a videót; én négyszer is megnéztem és még mindig nem hiszek a fülemnek/szememnek. Kérdések tucatjai tolulnak fel bennem, de végül korrekt módon visszafojtottam őket, mert nem szeretnék egykori fészkembe piszkítani.…..
Gaius Marius 2010.11.22 12:25:55
kedves odeon!

Szerencsére a nyílt erőkből verbuválódó "tanfolyamrajárók" 1 százaléka kerülhet valós helyzetbe, így ezzel messzire nem jutnak a belsősből lett külsős ügyvédek. :)

Hogy a valóság csak kis része juthatott el hozzád (az általad említett esetben), az számomra abból is egyértelműen kiderül, hogy azt írtad, idézem: egy nyominger volt a felvételen - ha jól értettem, ez nálad a fedett nyomozót jelentette. na ez az, ami soha nem fordul elő. :)

A "nyominger" szóhasználatodból vélelmezem, hogy régen voltál rendőr, mert ez a szakzsargon kb. 15 éve kiesett a belső nyelvből. És ezt látszik alátámasztani az is, hogy Iustizmordnak írt felvetésedből kitűnik, alapvető jogi fogalma, így például a bizalmi-, és álvásárlás elhatárolását.
Továbbá idézlek: a fedett nyomozó azt tesz amit akar, azaz tippadó, ha jól értem, kvázi provokátor.
Ez olyan durva csúsztatás, ami mellett nem lehet elmenni.
A fedett nyomozó nem azt csinál, amit akar, hanem amit az ügyész - a Be. 178.§ alapján - engedélyez neki, és ezt tessék konkrét egyéni bűncselekmények elkövetésének lépésről-lépésre történő engedélyezésére lebontva érteni.

Rosszul írtad, ugyanis az NNI lehallgatási joga, mint a törvényben meghatározott más nyomozó szerveknek is megvan a szükséges bírói engedély megléte esetén. A szolgáltatást valóban egy másik szerv biztosítja, de ma már ez nem azt jelenti, mint amit akár 10 évvel ezelőtt. Nagyot változott a világ- szerencsére, ezért az a fajta jogi garanciák nélküli időkben végzett kalandozások (nem is beszélve az ÁB időkről) már a múlté, ezért is írtam bátran, hogy a fenti felvételen elhangzottak úgy nem történhettek meg ahogy a sértett állítja.

Továbbra is állítom, hogy a nyíltátételek esetén a műveleti háttér 5-10 százaléka válik ismerhetővé a védelem számára. A bíró -a védelem indítványára - pedig kérhet teljeskörű nyíltátételt, ha az érdekeket sért, akkor soha nem lesz a büntetőeljárás része a művelet 90 százaléka. :)

További szép napot kívánok neked és mindenkinek.
Gaius Marius 2010.11.22 15:43:30
@Iustizmord:
Elnézést nem olvastam vissza, hogy ki használta a nyominger kifejezést, csak odeonnál olvastam.

A nyíltététellel kapcsolatos észrevételed pontatlan. először is Te csak az eszközön nyert tartalomra utalsz, az pedig tőlünk, mármint megrendelőktől függ, hogy megmarad-e, vagy sem (archiválás!). A tigy-ben végzet erők, eszközök és módszerek súlya sokkal nagyobb, mint az eszköz alkalmazásé, ezek közel 99 százaléka nem kerül a büntetőeljárásba, csak eseti kivételek vannak, de vannak, pl. a vitaindító beszélgetés témája is egy ilyen kivétel lehet. (A tények ismeret nélkül)

Ha láttál tigy-ből nyíltá tett anyagot, akkor pontosan tudod, hogy a rendőrhatóság a bíróság elé szószerinti kivonatokkal áll elő, és soha, hangsúlyozom soha sem tartalmiakkal.

Ez alól kivétel lehet - a Be. alapján - a Tasz, ahol "csak" egy jelentés készítését ír elő a törvény, de ebben az esetben is (lagalábbis mi)készítünk, a jelentés mellékleteként szószerinti kivonatot. Ezenkívül csatoljuk az eredeti hanganyagot is, ezáltal a tisztelt bíróság a tárgyaláson lejátszhatja, ha akarja.
Egyébként a Tasz gazdája az ügyész, az ügyész utasításai szerint kell eljárnia a nyomozóhatóságnak, ez pedig azt jelenti, ha egy jelentés elégséges az ügyésznek, akkor azt úgy kell elkészítenünk.
Izrael, s ezen belül a zsidó állam hadserege kiemelkedő helyen található minden olyan szakember (és laikus) érdeklődési körében, aki (bármilyen okból) a különböző speciális egységekkel foglalkozik. A zsidó különlegesek múltja és jelene joggal kelti fel a terület iránt érdeklődők figyelmét. A…..
A negyeddöntők legnagyobb meglepetése a negyedik párban született meg, Szlovákia búcsúztatta a három nagy esélyes közé sorolt Svédországot. Az oroszok után egyik másik óriás távozott. A dekoncentrált svéd védelmet remek kontrákra építve többször is átjátszotta a szlovák…..
Az olimpia döntőjének várt mérkőzésre már a negyeddöntőben sor került. Erről nagyobb részben a kanadaiak, kisebben az oroszok tehettek. A meccset az oroszok felkészületlenül kezdték, nagyon hamar szétestek, ha össze voltak állva egyáltalán. Nem Ovecskinről és nem…..
Az eredményt tekintve pontosan úgy alakult minden a finn–cseh mérkőzésen, mint az amerikai–svájcin. Az első két harmadban nem esett gól, az utolsóban kettő is, a második üres kapuba ment. A küzdelem viszont kevésbé volt heves, mint az első negyeddöntőben, a két…..
A szlovák válogatott közép-európai idő szerint hajnalban bemutatta, nemcsak az erősebb csapatok ellen képes felszívni magát, másképpen szólva nem volt véletlen a büntetős oroszverés. Északi szomszédaink csupán 10.-ek az aktuális világranglistán, a lettek eggyel előttük…..
Gaius Marius 2010.02.21 18:08:00
Gaius Marius 2010.02.21 18:08:34
A tánchoz leggyakrabban ma már ötvenhárom kilós fiúkat és harmincnégy kilós lányokat társítunk gondolatainkban, ahogy a múlt heti agárversenyről megmaradt rajtszámokkal a hátukon bizarr mozdulatokat végeznek. A háttérben a szpíker bennfentes szöveget mormol imaszerűen, amit…..
Gaius Marius 2010.02.20 17:51:07
@Kopi3.14:
miért stratégia inkább az amerikai foci, mint a rugby?
Gaius Marius 2010.02.21 17:56:39
@Kopi3.14:
Természetesen anélkül, hogy minősíteném, az általam is kedvelt amerikai focit, és nagyon elrugaszkodnék a blog, illetve a poszt tartalmától, röviden az alábbi a véleményem a két játék stratégiája (varációs lehetőségek száma) szempontjából:

1. Minél többen játszanak egyszerre egy játékot annál nagyobb a variációk lehetősége, ergo nagyobb az úgynevezett stratégia lehetőségek száma. A rugbyt 15-en játszák 15 ellen, míg az amerikai focit 11-en 11 ellen.

2. Mind a kettő úgynevezett területszerző játék. Tekintettel arra, hogy rugbyben csak hátrafelé lehet passzolni szemben az amerikai focival, valamint csak a labdát birtoklót lehet támadni így a játék tovább bonyolódik, ez szerintem szintén a nagyobb varációszámot, a nagyobb startégiai késség szükségességét bizonyítja.

Azért mert a rugbyben folyamatos a játék, és jobban függ az individumtól, mely megállapításoddal egyetértek, itt is működnek a megfigyelők, csak azok befolyásoló lehetősége a "csata" megkezdéséig működik, mint egy kicsit a valóságban. Nem? :)
Szeretnénk meghívni a lemilblog olvasóközönségét egy virtuális kerekasztal-beszélgetésre a következő vitaindító bekezdésekkel. Szeptember eleje óta a biztonságpolitikai előrejelzésekkel foglalkozó szakműhelyek mindegyike megpróbálta már legalább egyszer eltalálni a leendő…..
Kaptunk egy mélt egy lelkes olvasónktól Tucanotól, aki Itália déli régióiban tölti a drága időt. Hogy pontosabbat nem írunk, például hogy hol - a cikkből úgyis kitaláljátok majd miért. Tucano barátunk, hogy úgy mondjam különös érzékenységet mutat bizonyos témák iránt…..
Miután tegnapi posztunkban egy kicsit körülnéztünk a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok házatáján, itt az idő, hogy megpiszkáljuk a katonákat is, nehogy már azt higgyék, a zöld uniformis megvédi őket a rosszindulatú szúrkálódásoktól. Az általatok immáron minden…..
Gaius Marius 2009.10.12 20:18:47
@Mentula:
Meg is szoktam. :)
A törvénnyel szerintem nincs baj, az értelemezéssel inkább.
A hidegháború egyik jelentős, amerikai oldalon a szovjetek ellen dolgozó kémjének bemutatásában az első részben ott hagytuk abba, hogy John (Ivan) Guilsher, a CIA moszkvai embere felveszi a telefonos kapcsolatot "Vanquish"-sel (Adolf Georgijevics Tolkacsovval), a Fazotron…..
Ersun Yanal többé már nem a Trabzonspor vezetőedzője. Emlékezhetünk rá, hogy másfél hete, a  29. fordulóban a BordóKékek mekkora csomagot kaptak a listavezető Sivassportól (0:3). Nem tököltek a trabzoni klubvezetők: kivágták Yanalt, mint macskát szarni, és az addigi…..
Gaius Marius 2009.05.10 00:34:04
Kérem szépen tisztelettel, volt itt minden, mint a zombai búcsúban.Május 1. A munka ünnepe (Napi okosság: Május elseje hasonló tartalommal katolikus ünnep is, Munkás Szent József a munkások védőszentje tiszteletére.). A Hacettepe jó munkásemberei úgy gondolták, mégsem akarnak…..
Szereplők:Pilátus - TFF (Töröl Labdarúgó Szövetség)II. Ulászló (a gyengekezű) - Fırat Aydınus, bírósporttársZinedine Zidane imitátor - Diego LuganoA magyar kormány - Emre A.A bostoni fojtogató - SabriAgresszív kismalac - Arda TuranA babaarcú gyilkos - Semih ŞentürkSir Galahad,…..
Meglepetés nem történt. Amennyiben nem vesszük annak, hogy a Beşiktaş biztos előnye tudatában kikapott otthon.Sivasspor - Fenerbahçe  0-0  SİVASSPOR:Michael Petkovic - Abdurrahman Dereli, Bilica, Murat Sözgelmez, Hayrettin Yerlikaya - Konfory Sylla (43. Hervé Tum),…..
Az a nagy büdös helyzet, hogy megint volt egy olyan forduló, ami csak az alsóházi csapatok szurkálói vérnyomását emelte az égbe. A többieket meg az agyvérzés kerülgeti.  Pénteken a trabzoni bordó-kékek hozták a kötelezőt. Nade! A szombati nap az aztán odaszabott egy…..
 2009. 03. 06. 20:00   Galatasaray - Bursaspor2009. 03. 07. 13:30   Gazientepspor - Antalyaspor, Büyükşehir Bld. Spor - Denizlispor                   15:15   Trabzonspor -…..
"A szerdai pihenőnapot követő csütörtöki és a pénteki edzéseken különöset nem tapasztaltunk. Próbáltunk felpörögni az állóvizesre sikeredett keddi meccs után" – mondta Énekes Lajos. Az Alba Volán-edző helyzetértékelése tovább után folytatódik.…..
Gaius Marius 2008.11.14 15:08:24
A magyar válogatott rendesen megverte nála gyengébb ellenfeleit az olimpiai selejtezőn. Véleményt alkottunk, a mutatott játék, az előzmények és az utórezgések alapján. Kezdjük azzal, hogy van minek örülnünk. Bőven. Olyan csapatunk van, amely az adott feladatot magas szinten…..
"Hihetetlen ez az egész. Itt ülünk az öltözőben, megvertük a litvánokat, most megyünk kilencre vacsorázni, aztán hazafutunk, éjfél lesz. Reggel fél kilenckor edzünk egyet, és utazunk Innsbruckba." Palkovics Krisztián a fejét csóválva, de azért mosolyogva vázolta a…..
Gaius Marius 2008.11.11 16:48:40
Az olimpiai selejtező tornák mindhárom csoportjában vasárnap rendezik a harmadik, mindent eldöntő kört. Folytatódott Mannheimben és Frankfurtban a Deutschland Cup, Norvégiában befejeződött a EIHC-kupa.Az olimpiai selejtezők észtországi négyeséből a kazahok gyakorlatilag…..
1990-ben története egyetlen bajnoki címét szerezte a Jászberényi Lehel. A döntő 4. mérkőzésén hazai pályán verték 6-0-ra a Ferencvárost. Ha még nem látták, hogyan hárít a mezőnyjátékos büntetőt, és mit csinál utána, mindenképp nézzék meg a videót.Kilenc évvel az…..
A Sportklub televízió három EBEL-mérkőzés közvetítésére kötött szerződést az Alba Volán csapatával. Az első két találkozó nagyon jó hokit és izgalmas csatát hozott, a harmadikra kedden 19.15-kor kerül sor. Kérdés, láthatunk-e a jövőben is EBEL-meccseket a tévében.Hesz…..
Harmadszor harcolt ki döntetlent az idei EBEL-szezonban a magyar bajnok, harmadszor kapott ki büntetőkkel. Természetesen az egy pont is bravúr az éllovas otthonában. A Jesenice szerzett vezetést az első harmadban, de az új szerzemény Derek Couture a 25. percben egyenlített. A harmadik…..