Regisztráció Blogot indítok
Adatok
The Minimal Jungle

37 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Februárban nem jött össze egy posztra való, emiatt összevontam a márciusi kontentekkel, így már kitesz egy bejegyzést. Jó kis cikkeket, videókat hozott az elmúlt két hónap, fogadjátok szeretettel. Ezért nem jelennek meg a képeid a hashtagek alatt - Pikrea Fogalmam sem volt arról, hogy a shadowban…..
Novemberben írtam már egy posztot ebben a témában, és talán furcsának tűnik, hogy újabb bejegyzést szentelek egy nettó 10 perces dolognak, de változtattunk néhány apróságon, és ezek a kis dolgok tovább egyszerűsítették az egész procedúrát, így tényleg konkrétan 10 perc az egész. Talán valaki…..
The Minimal Jungle 2018.03.18 21:14:02
@Falshang: nem kifejezetten gyros, mert csirkemellet használunk hozzá, de egyszerűbb így nevezni mint tortillába pakolt zöldségnek, csirkemellnek, nyakon öntve valamilyen szósszal :) rosszul fejeztem ki magam sajnos :(
A február számomra mindig különleges, ugyanis ebben a hónapban több családtagom/barátom ünnepli a születésnapját, arról nem is beszélve, hogy én is. :D Kaptam néhány szuper meglepit a nagy napon, és persze én is beszereztem egy-két apróságot magamnak a szülihónapom…..
Mindig szívesen olvasgatom azokat a posztokat, ahol a blogger listázza másoknál olvasott kedvenc bejegyzéseit az adott hónapban. Néhány hónappal ezelőtt kezdett el érlelődni bennem a gondolat, hogy talán én is készíthetnék hasonlót, de elvetettem az ötletet, mert az a harci helyzet, hogy egyre…..
Majdnem napra pontosan három évvel ezelőtt, 2015. január 24-én osztottam meg egy bejegyzést az akkori blogomon, inspirációs kollázs készítése volt a téma. Nagyon sajnálom, hogy hagytam elveszni azt a cikket, amikor megszűnt az az oldalam, meg kellett volna tartanom, lementeni magamnak, hogy ne…..
Időről-időre mindig összeírom magamnak a kívánságaimat az élet minden területén. Ennek semmi köze igazából a mostani divathoz, mert már legalább 15 éve vannak listáim. Nekem ugyanis ezek az álmodozások segítenek abban, hogy a kitűzött cél felé haladjak. Legtöbbször futás közben szoktam a terveimre…..
Februárban ismét egy évvel öregebb leszek majd, a születésnapi kívánságlistám pedig komoly hagyomány, szóval idén is elkészítettem. A családtagjaimnak/barátaimnak üzenném, hogy nem kell mindent beszerezni, bárminek tudok örülni, ez csak egy útmutató. Annak elég konkrét, ugyanis jelzésképp…..
Először is, boldog, sikerekben gazdag új évet kívánok mindenkinek. ♥ És... mit jelent az új év? Új naptárbelsőt! Én már indokolatlanul korán, novemberben elkezdtem gyártani a 2018-as lapokat, és arra gondoltam, megosztom veletek is, hátha valakinek hasznára válik. Egyébként ez egy "hogy épül fel a…..
THE MINIMAL JUNGLE Képkockák #6 2017.12.19 17:34:26
Mostanában minden gondolatom a karácsony körül forog, bár a családtagjaim, barátaim és ismerőseim biztosan hevesen tiltakoznának, mert valójában szeptember óta karácsonyi lázban égek. Nálam ez minden évben így van, a karácsony a kedvenc ünnepem, tényleg az év legszebb időszaka. Az adventi heteket…..
A szokások kialakításáról nemrég olvastam egy szuper bejegyzést a Pareto Lánya blogon. Nagyon hasznosnak találtam, és azért akartam ezzel kezdeni ezt a posztot, mert nem igazán lehet követni valamit, ami nincs is. Én a kialakításról, a kezdeti teendőkről nem szeretnék különösebben sokat írni, a…..
Roppant népszerű dolog előre megtervezni a heti menüt, megkönnyítve a mindennapokat, a bevásárlást, mindent. Valóban sokat segít, ha van egy mankó, amire lehet támaszkodni, nem kell minden nap gondolkodni az aznapi vacsorán, sok időt lehet ezzel spórolni. Természetesen ennek a listának nem kell…..
Novemberben lesz egy éve, hogy elcsábított a gyűrűs kalendáriumok világa. Ez idő alatt többféle mintázatú lapot kipróbáltam, kíváncsian vártam, melyik lesz a nyerő. A kezdetek óta négyzetrácsos lap szolgál jegyzetelésre az adott héthez kapcsolódóan, itt láthatjátok, miről is beszélek, a harmadik…..
THE MINIMAL JUNGLE Képkockák #5 2017.10.25 07:59:00
Jó rég volt már képkockák poszt, nekem nagyon hiányzott már, hogy írjak valamiről, csak úgy random, de be kell vallanom, hátsó szándékom is van ezzel a bejegyzéssel. Ha drámaian szeretnék fogalmazni, akkor azt mondhatnám, hogy lezárul egy korszak a minimál dzsungel…..
A júniusi poszt óta eltelt már néhány hónap, és azóta beszereztem pár kiegészítőt, hogy tovább dekorálhassam a gyűrűs kalendáriumomat. Arra gondoltam, hogy összeszedem egy bejegyzés keretében, hogy mi mindent gyűjtöttem össze, lesznek itt matricák, post-itek, mindenféle…..
THE MINIMAL JUNGLE Egy hónap hála 2017.10.12 17:37:34
Be grateful every day. Minden nap van valami, amiért hálás lehetek. Azért, hogy felébredtem, hogy felvehettem a kedvenc kardigánom, hogy nyugalomban megihattam egy kávét. Néha azonban azt érzem, hogy a hétköznapok során elszaladnak mellettem a pillanatok, nem mindig értékelem őket eléggé. Suhannak…..
Kiskoromban, amikor néztem a Neveletlen hercegnő első részét, mindig arra gondoltam, hogy ez igen, simán el tudnám képzelni, hogy van egy kastélyom, hatalmas parkkal, amiben labirintus is van, illetve csodás szökőkutak, és virágok. Sokszor eszembe jutott, vajon mi lenne, ha kiderülne, hogy én is…..
THE MINIMAL JUNGLE Ősz TAG | 2017 2017.09.21 18:00:25
Épp nagyon éltem a kellemes őszi hangulatot, amikor eszembe ötlött, hogy milyen kézenfekvő lenne kitölteni egy kérdéssort, amely ehhez az évszakhoz köthető. Neki is ugrottam a keresésnek, találtam is néhányat, de egyik sem tetszett igazán, végül aztán csak találtam egyet, egész pontosan ez lett a…..
Az a megtiszteltetés ért, hogy egy vendégposzt erejéig publikálhattam A haverok és én blogon. Azt a ,,feladatot" kaptam, hogy írjak egy autoimmun betegségről teljesen laikusként. Nagyon megörültem a lehetőségnek, valami új kihívás volt, mert tényleg nem igazán vagyok otthon ebben a témában.…..
Nemrég estem túl egy betegségen - tulajdonképpen most lábalok ki belőle, szóval barokkos túlzás ez a túlesés, de engedjük ezt el - és rituálisan lezárnám egy poszttal, amelyben felsorolom a betegséggel kapcsolatos tapasztalataimat, mert azokból van bőven. Amúgy minden ilyen listás posztnál…..
Korábban már említettem (egész pontosan ebben a posztban), hogy a fél életemet belepakoltam a gyűrűs kalendáriumomba, és a logikám alapján miért pont a blogbejegyzések tervezése zajlana valahol teljesen máshol? Keresgéltem több helyen is nekem való tervezőt, amelyet lefűzhetek a többi papír mellé,…..
The Minimal Jungle 2017.04.16 08:27:35
@Thoreau: Velem gyakran előfordul, hogy ihletet kapok x bejegyzéshez, de épp nem tudom megírni, mert dolgozom, vagy nem vagyok gépközelben. Akkoe miért ne írhatnám ebbe a tervezőbe, ha valahova mindenképp lejegyzem, mert különben elfelejtem? :)
The Minimal Jungle 2017.04.17 11:12:06
@forditoblog: köszönöm szépen! :)
The Minimal Jungle 2017.09.01 18:03:43
@ClownPepito: nem gondolom, hogy túl öreg vagy esetleg lökött volnál. Egyszerűen neked ez a tervező teljesen felesleges és érthetetlen, valakinek viszont hasznos. :) (Remélem nem gond a tegeződés.)
Régóta terveztem olyan bejegyzéseket, amelyekben összegyűjtöm a blogolás miatt gyakran látogatott oldalakat. Eredetileg tematikus posztok lettek volna, de rájöttem, hogy igazából nincs is annyi oldal, hogy legyen értelme külön felsorolni a stockphoto-lelőhelyeket - mondjuk pont ezekből összejönne…..
THE MINIMAL JUNGLE Képkockák #4 2017.08.28 20:05:16
Nem tudom, nálatok mi a helyzet, de én már baromira várom az őszt, pedig korábban nem tartozott a kedvenceim közé. Persze a nyarat is imádom, süt a nap, pezseg az élet, minden szuper, nem kell 10 réteg ruha, viszont már vágyom arra, hogy kuckózhassak, ihassam a forró teát - mondjuk ez most is így…..
Az elmúlt hétvégén Kőszegen jártunk, eltöltöttünk ott egy hosszú hétvégét, ami városnézéssel zabálással telt tulajdonképpen. Igyekeztünk megnézni a nevezetességeket a városban, illetve a környéken is, de minden nem fért bele az időbe, egy napot pedig mozizásra - vásárlásra szántunk Szombathelyen,…..
Januárban már meséltem arról, hogy úgy döntöttem, egy gyűrűs kalendárium lenne számomra a megfelelő választás naptárak tekintetében. Novemberben kezdődött a procedúra, először kölcsönkaptam egy filofaxot, de pár hét után rendeltem sajátot, mivel éreztem, hogy ez kell nekem. Azóta eltelt néhány…..
THE MINIMAL JUNGLE 10 tény rólam 2017.06.03 16:17:42
Visszanéztem a bejegyzéseket a blog indulása óta, és azt vettem észre, hogy a személyes bejegyzések Nektek is tetszenek, nem csak nekem, haha. Ezért jó ötletnek gondoltam, hogy összegyűjtsek néhány tényt magamról, hátha ezekből az apró információkból még jobban megismertek, esetleg kiderül, hogy…..