Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zuzaporkolt

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fordulatokban gazdag, különleges életének számos eddig nem ismert részletét lebbenti fel Földes László, alias Hobo, a magyar könnyűzene élő legendája, aki nyolcvanadik életévének betöltése alkalmából lapunknak, a Nemzeti Théma Extrának exkluzív interjúsorozatot adott. A…..
Szakácskönyvet olvasni akkor is jó, ha az ember nem főz vagy süt, hanem csak nyálcsorgat, vagy egyszerűen gasztrokulturális érdeklődésből. Én nem karmolom a sztárszakácsok csilivili könyveit, sajnos nem vagyok gasztrosznob, viszont egy komolyabb velős csont fel tud izgatni. A…..
Úgy tűnik, lassan hétköznapi dologgá válik, hogy az ateisták és a hívők (elsősorban a katolikusok) hitvitája az utcán, illetve az utcán látható posztereken zajlik. Még el sem múlt az első nagy felháborodás, amelyet a Brit Humanista Szövetség szervezett, itt is van a…..
Rendben, zárják börtönbe, aki sikkaszt, számszaki fegyelmet sért, lop és csal! A MÁV Általános Biztosító Egyesület gyors felbukkanása, rövid tündöklése és bukása tipikus magyar történet, ez viszont mégsem ok arra, hogy a bivalyerős, ám hirtelen lenyomott piaci versenytársak…..
zuzaporkolt 2008.04.19 18:39:51
T.Rudi, bár volt kellő időm hozzászokni a szamárságokhoz ezért már nem veszem fel őket most mégsem tudom megállni, hogy egy-két apróságra felhívjam figyelmedet:
Van néhány olyan ország a világban, melyet az államszocializmusnak még a szele sem érintett meg és mégis amikor nagy ritkán a helyi fakabát megállítja az úton az úrvezetőt, akkor nem affelől érdeklődik van-e papírja arról, hogy tud vezetni (felteszi, hogy tud hiszen idáig sikerült elterelnie a szekeret) hanem arról, hogy van-e felelősség biztosítása. Ha nincs ott helyben szállítja le a szekérről és még őrülhet a polgár ha nem viszik be egy kis pihenőre is. Nem taglalom, hogy ezek a tőlünk nyugati irányban elhelyezkedő államok miért rekedtek meg a történelmi fejlődés eme fokán.
Van viszont egy sokkal rosszabb hírem T.Rudinak. Azontúl, hogy ott áll az autójával olcsó biztosítás lehetősége nélkül még tulajdonosa is a kiváló egyesületnek. Egy biztosító egyesület tulajdonosai ugyanis a biztosítási kötvények szerződői. A tulajdonos pedig mint ismeretes nem csak a tulajdon hasznait szedheti, de annak terheit is viseli mégpedig korlátlanul. Hogy teljesen világos legyen, ha hiányzik a lé a kasszából, akkor a tulajdonosoknak kell oda vonulniuk esetünkben némi kp befizetése céljából.
Talán nem teljesen véletlen, hogy néhány részvénytársaság, mely szintén bepróbálkozott a MÁV egyesülethez hasonló dömpingáras piac vásárlással gyorsan leállt erről a vonalról, amint a részvényesek előtt megvilágosodott a fentebb jelzett korántsem vonzó lehetőség.
A következő csavar a történetben, - és itt jön be a PSZÁF, mely nem csinált állítólag semmit - hogy 2006-ban az egyesület alapszabályát úgy változtatták meg, hogy a tulajdonosoknak (=biztosítottak köztük T.Rudival) nem kell az esetleges veszteségeket megtéríteniük. És ezt az alapszabály módosítást a PSZÁF hivatkozva a törvény betűjére (most éppen ez jött jól valakinek és nem a szelleme) csont nélkül átengedte + sikerült valahonnan egy olyan cégbírót is keríteni, aki mindezt még be is jegyezte. Létrejött a magyar csoda: egy olyan gazdasági társaság, melyből kizárólag nyerni lehet és vesziten nem, vagyis a hozam és a zéró kockázat kombinációja. Nemhiába mondtam tehát, hogy a korábban emlegetett országok megragadtak a töretlen történelmi fejlődés valamilyen korai szakaszában. Ott ez még senkinek sem sikerült. T.Rudi neked és kötvényes társaidnak - igaz a tudtotokon kivül -igen.