Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Your Inner Roommate

22 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bevezető   A korai anya-gyermek kapcsolat egy olyan szenzitív, vissza nem térő időszak az életben, ahol az édesanya mentális és fizikális jólléte kulcsfontosságú a megfelelő gondozói viselkedésmód kibontakozásához és a csecsemő számára ideális érzelmi háttér biztosításához. Az anyai érzelemvilág…..
"Hát hogy volt...?" Szoktuk egymástól kérdezni a férjemmel, mikor valami nagy, izgalmas dolgon van túl egyikünk. Ilyenkor mindig rászánjuk az időt, főzünk egy kávét, nyugalmat varázsolunk magunk köré, leülünk, elcsendesedünk és hagjyuk mesélni a másikat. Izgatottan, kíváncsian, csak rá figyelünk.…..
...Érdekes kérdés. Legyünk őszinték, GYES-en lenni nagyon hasonló állapot azzal, amit ma sokan karanténként élnek meg. Így talán most belekóstolhat kicsit az is a pici babás anyukák helyzetébe, akinek ebben nincs tapasztalata. Nehéz. Sokkal nehezebb, mint valaha gondoltam volna. Pedig mint…..
Mindenszentek van. Az olyan ritka napok egyike, amely mély számadásra, számvetésre ösztönöz. Mélyen belül, halkan noszogat, nem rúgja rád lelked ajtaját. Érzed Te magadtól is, csendben eljön a pillanat, és elgondolkodsz. A saját életeden, másokén. Keresed az értelmét a dolgoknak. Körülnézel, kik…..
    Történetemet a kórházi ágyon írtam, míg vártam a műtétre. Fogadjátok szeretettel és remélem segítség lesz azoknak, akik még előtte állnak… Röviden összefoglalva: 8 hetes terhesen egy nem életképes magzattal, egy októberi szerda reggel befeküdtem a kórházba, a délelőtt folyamán felhelyezték a…..
...Szóval ott ültem, szemben velük. Kínos csend. Nem szerettem ezt a munkát. Nem szerettem a környezetet sem. Az emberek pont olyanok voltak, ahova sosem akartam eljutni, de mégis mindig túl sokáig vártam és ugyanez lett a sorsom számtalanszor már. Kiégés, kilátástalanság, depresszió, nulla…..
Vannak azok a pillanatok, amikor azt érzed, hogy választ kapsz mindenre. Halvány, mégis erőteljes érzéssel tör rád a felismerés, hogy amit eddig hittél, az bőven nem a végleges és biztos verzió. Az igazság valóban odaát van, és hiába törjük az agyunkat a megoldáson, hiába kattogunk éjszakákon át…..
Ma este a kádban relaxálva megvilágosodtam...! Ami a mai napomat nézve kész csodának számít... Reggel 5kor kelés, 7kor indulás 150 km-re innen, céges asszimilációra. Meg is volt a tervem, szépen majd az M0-on kikerülöm a reggeli pesti csúcsot és ügyesen, max. 2 óra alatt biztos odaérek! Hát persze…..
...A gyökeres változás, az Igen! :-) És ezzel vége is lehetne a cikkemnek :-) De nem ússzátok meg ennyivel, kicsit azért kifejtem, főleg saját tapasztalatból merítve...! Amikor képzeletbeli csónakunk hánykódik az Élet tengerén, amikor a napi mókuskerékbe veszve szemellenzővel közlekedünk, akkor…..
"A legnehezebb magunkat megváltoztatni. Szokásainkról leszokni, s új emberré válni. Ha sikerül, azt mondjuk rá: 'újjászülettünk', s ez tényleg így van. Valaki meghal bennünk, s valaki újjászületik. Meghal az ostoba, s megszületik a bölcs. Meghal a rossz, s megszületik a jó. Meghal a boldogtalan, s…..
Hogyan lehet ’jól’ csinálni a szakítást? Hogyan lehet megúszni az érzelmi megnyomorodást? A szomorúság, a gyászidőszak valóban elkerülhetetlen? Pszichológiai tanulmányokban olvasható, a gyászidőszak fontos része minden hosszabb, értékesebb eseménynek. Az egyén átgondolja, elsiratja, majd egy…..
Szeretni és elfogadni a Testünket, mint Lelkünk templomát, már egyenes út egy egészségesebb és teljesebb Élethez...! �Mind gyönyörűek vagyunk ❤☺️..
Van egy mondás. Talán abban a Julia Roberts-es filmben hallottam, A mexikói-ban. Ott úgy hangzik: „- Ha két ember szereti egymást, tudod mikor van mégis vége a kapcsolatuknak?” „- SOHA.” Elgondolkodtató… Meddig lehet azt a szikrányi tüzecskét ébren tartani? Történhet sok minden: csalódás,…..
#fireon..
Ha a napjaid, heteid azzal telnek, hogy új életed tervezed, gondolsz-e közben még a régire? Hisz a jelenben mi alapján cselekszel, gondolkodsz, létezel? Jelenleg, MOST melyik életedben vagy? Még a régiben? Vagy már az újban? Na tegyünk itt rendet. A régit elég nehéz lesz lezárni. Ez tény. És még…..
Hányan merengünk ki az ablakon, válaszokat keresve? Lesve a reményt, mint egy napsugarat, hátha megjelenik a párkányon. Vagy csak a szemben lévő ház ablakáról visszacsillanva, ránk kacsintva. Mielőtt mindent feladnánk, vajon bevillan egy apró pillanat? Jelezve, hogy „Hahó! Majd innen is…..
Történhet-e bármi olyan, amit nem lehet megbocsátani? Előbb kiírom magamból, lássuk szemtől szemben, tételesen, azt mondják így kell kezelni a nehézségeket… Íme hát:   Hazugságok hálója, csalódások tengere: felsorolás…   Ellen oldal: a gyenge lábakon álló bizalom: felsorolás…   Na most,…..
Mi ez a karácsonyi feszkó?! Ti is érzitek? Idén minden eddiginél intenzívebb mélységeket élni meg így a karácsony közeledtével. Mintha láthatatlan erők préselnék a mellkasomat, feszítenék szét a fejemet belülről, szorongatnák a torkomat… És nem csak az utcán, a plázákban, a boltokban érzem, hanem…..
Bűntudattal vegyes megkönnyebbülést érzek most. Megkönnyebbülést, mert túl vagyok rajta. Bűntudatot, mert nem tettem semmit másképp. Nem léptem ki a komfort zónámból, nem próbáltam megbeszélni az ezer éves dolgokat és valljuk be kényelmesebbnek tűnt csak úszni az árral, mint kockáztatva a…..
Your Inner Roommate "Frontok" 2016.12.29 20:21:35
"Frontok" irányítják az életünket. Ha elég nyitottak vagyunk és beleérzőek, szinte a bőrünkön érezhetjük az univerzum erejét. Belső feszültséget tapasztalunk a mellkasunkban, majd a fejünk is egyre nehezebb lesz. Átadjuk magunkat ezeknek az erőknek, beleveszve az általa keltett érzésekbe, közben át…..