Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Zöldy Áron

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Without victory, there can be no peace." Tájékozottabb olvasóinkat valószínűleg felesleges emlékeztetni arra, hogy néhány nap híján 60 évvel ezelőtt Panmindzsonban fegyverszünet aláírásával fagyasztották be a szembenálló felek a Koreai-félszigetet dúló-tipró háborút. A "jeles" évforduló alkalmából…..
Zöldy Áron 2013.07.22 20:15:13
@Kullancs1983: Tulajdonképpen ez máig elég ok arra, hogy Kína életben tartsa a rezsimet. Márpedig Kína tartja életben, gyakorlatilag minden létfontosságú alapanyagot ők szállítanak (vagy rajtuk keresztül csempésznek) Északnak. Látszott is, hogy amikor az ifjú Kim kicsit elpofátlanodott a nukleáris csapásmérő erő doktrínává emelésével, ami Kínának úgy hiányzik, mint szar a zsebbe, egyből elkezdték a határellenőrzéseket, lejjebb szorítva a csempészetet, előbb fogadták az új déli elnököt, mint Kim emberét, akit elég komolyan le is csesztek, meg persze meglengették, hogy ők is betartják majd az ENSZ-szankciókat, szóval csavartak egyet a golyókat tartó satun. Érdekes látni, milyen gyorsan visszavettek az arcból Kimék, mikor lesett nekik, hogy Kína komolyan gondolja, amit mondott.
2013. március 12-én került sor a Vlagyimir Ceszler kortárs belarusz képzőművész életművének legjavából válogató kiállítás megnyitójára a budapesti Forrás Galériában. A kiállítást Aljakszandr Kajnuszki belarusz nagykövet nyitotta meg. A galériában közel 50 plakátot és…..
Zöldy Áron 2013.03.25 13:14:18
A következő posztban olyan repülőgépekről lesz szó, amelyek a vietnami háborúban lettek bevetve, olyan feladatkörben, amire a gyors, modern sugárhajtású repülőgépek nem voltak alkalmasak. A megemlített típusok közül néhány kifejezetten civil használatra volt tervezve, mégis…..
Zöldy Áron 2013.03.07 17:49:49
@Hiryu 2,0: @Titus Pullo Urbino: Az 1794-es fleurusi csatában használták először a hőlégballont katonai célokra (ez esetben nyilván még csak megfigyelésre).
Köztudott, hogy a vallásokról az átlagemberekben kialakított képet elég durván torzítják a hírek a fősodorbeli médiából, hiszen miközben például az iszlámról és a muszlimokról az olyan dolgokra szokás asszociálni, mint erőszak és terrorizmus, addig például a buddhisták…..
 Akik nem tanulnak a múltból arra ítéltetnek, hogy újra átéljék azt. Kivételesen nem  jó öreg Patyomkin cirkáló lesz soron, hanem a magyar honvédség, ha már ígértem.  A Magyar Honvédség különleges műveleti képessége nem tekint vissza nagymúltra. A feladat megkezdésekor Különleges Műveleti…..
Gondolom, már mindenki értesült arról, hogy Christopher Stevenst, az Egyesült Államok líbiai nagykövetét kedd este Bengáziban megölték. A tettet a sajtóban megjelent hírek szerint a feldühödött tömeg követte el, akik egy, az iszlámot és Mohamed prófétát gyalázó film miatt…..
      Mert nincs új a nap alatt…  Bárki, aki akár számítógépen, akár a klasszikus „szabálykönyv-dobókocka” módon kipróbálta a fantasy szerepjátékokat, hamar rájött, mennyire fontos, kellőképpen felszerelje hősét, hogy annak a…..
Zöldy Áron 2012.03.04 23:26:15
@Titus Pullo Urbino: Itt van néhány példa a rómaiak társasjátékaira, ha az angol nyelv nem akadály:
ablemedia.com/ctcweb/showcase/boardgames.html
Zöldy Áron 2012.03.04 23:30:19
@EnvoyCorps: Valószínűleg a Tabula nevű játékra gondolsz, ami valóban a backgammon / ostábla típusú játékok őse
en.wikipedia.org/wiki/Tabula
 Az utolsó jelentősebb háború, a porosz-francia óta Európában a boldog békeidők honoltak. Kisebb csetepaték keleten, az Ottomán Birodalom határán, gyarmati felkelések letörése, kolonizáció előfordult (az Oszták-Magyar Monarchia is ekkor jutott gyarmathoz Kínában), marakodás Ázsiában a konc felett,…..
Zöldy Áron 2012.02.25 19:40:47
@Bélabáttya: Azért az oroszokra visszatérve nagyjából a Romanovok trónra jutásától számítva a XX. századig több háborújukat zárták le nekik kedvező békével, mint nekik kedvezőtlennel (persze néhány nagy pofon így is benne volt), a Wiki szerint 1550-től 1700-ig 35.000 km2-t nőtt a területük évente(!), ami jórészt Szibéria, de akkor is durva. Az meg, hogy kit tudtak megverni egyedül, és kit koalícióban, azokban a szituációkban, mint például a napóleoni vagy a nagy északi háborúk, értelmetlen - nézd meg, hogy komoly nagyhatalmak hányszor váltottak oldalt pár év leforgása alatt. Azt mondom, hogy ha a végén nagyjából az történt, amit ők akartak, az elég jó eredmény, márpedig sokáig így volt. Mindezt pedig ócska technológiával és katonai antitálentumok vezetésével elérve még lenyűgözőbb.
Pontosan harminc évvel ezelőtt a Lengyel Népköztársaság (LNK) területén a kora hajnali órákban már zajlottak a belügyi szervek különböző titkos akciói, majd reggel 6-kor egy vérbeli tisztséghalmozó, Jaruzelski tábornok-pártfőtitkár-kormányfő-miniszter nyilvánosan…..
Zöldy Áron 2011.12.14 18:50:15
@Rammjaeger83: igen, a lengyel gazdaság valami elképesztően szétzilált helyzetben volt, még amerikai segélyeket is kellett kunyerálniuk, hogy víz fölött tartsák a fejüket. Nem véletlen, hogy a szovjetek például az olajszállítások csökkentésével fenyegetőzve igyekeztek nyomást gyakorolni a lengyel vezetésre.
Jaruzelski pedig mérhetetlenül cinikus egy figura, elég sok anyag megmaradt arról, hogy konkrétan kéri a szovjeteket katonai segítségnyújtásra, levélben és személyesen Kulikovtól (bár a keletnémet segítségért nem repesett, talán érthetően), csak a korábban fölvázolt okokból az oroszok visszautasították.
@milliliteratura: Meglátom, hogy mennyi idő marad hétvégén a disznóölés mellett, még összedobhatok valamit a hölgyről; kérdés, ki közli le :) a ZOMO-ról viszont komolyan kedvem támadt összeszedni valami anyagot
Zöldy Áron 2011.12.14 18:54:21
@Rammjaeger83: és persze a legfontosabb kimaradt: tehát credit where credit is due, kiváló cikk, jó összeszedett, pontos anyagokat olvasni lengyel témában, szóval grat
A Balogkettő az első szezonját az ELTE bajnokságban félsikeresen kezdte. Két forduló után egy győzelmünk és egy vereségünk van: előbb megvertük rossz helyzetkihasználással az Eliteket, majd jó helyzetkihasználással nagyon kikaptunk az Erő Bától, dehát úgy tetszett, hogy ők…..
Hetényi lett a brünni meccs legjobbja  2011.08.28. 21:21 F. Kapus..
Zöldy Áron 2011.08.29 15:24:13
@Azt az elkényeztetett hokiszurkoló mindenségit!: Angolra fordítottam én, de (lehet, hogy a hétfő reggel miatt) nem sokat bírtam kihámozni a nyersfordításból - bár valószínűleg te is tudod, milyen szépen fordít a GT hosszú szöveget ritkább nyelvről :s

@MecKenna: köszönöm a fordítást, valóban nem kényeztetett el részletekkel az edző, de legalább elismerően beszél Hetéről is

@Vincenzo90: A korábbi nyilatkozatokból azt hámoztam ki, hogy az SM-liigás tartalék is le fog játszani a Mestisbe elég sűrűn, akkor meg szerintem csak legyen inkább Hete tűzközelben, mint a fiatal finn gyerek
Az UTE négy forduló után négy vereséggel áll, gólkülönbsége 4-40. Tavasszal közel állt a megszűnéshez az első osztályú csapat, az alapemberek közül hárman-négyen maradtak. A keretet saját nevelésű, 16–18 éves fiatalokkal töltötték fel. Néhány évvel az…..
"Két esetben kötnék kompromisszumot: ha egy nagyon jó ligába hívnának kevés pénzért játszani, vagy ha egy gyengébb bajnokságba nagyon sok pénzért" – mondja a még mindig klub nélküli válogatott kapus. Szuper Levente 2009-ben magyar, 2010-ben német bajnok lett. Ám…..
Ha Herbert Hohenbergeren múlik, az Innsbruck a következő szezonban újra az EBEL-ben játszik majd – derült ki a sokszoros válogatott egykori kiváló védővel készített interjúból. Hohenberger majd két évtizedet játszott a Villachban, pályafutása végén Innsbruckba…..
Szerencse vagy reflex kérdése, nem mindig lehet eldönteni. Egy biztos, nagyon szeretjük a lepkés kesztyűs védéseket. Találtunk egy remek tengerentúli összeállítást, már-már úgy néz ki, ebben a sportágban nem is lehet gólt lőni. Tovább után vizuális élmények. ..
A 29 éves Ales Kranjc a Sapa Fehérvár AV19-ben folytatja pályafutását. A ponterős bekk az előző szezonban a Vienna Capitals játékosa volt, 63 mérkőzésen 27 pontot szerzett, viszont pluszmínusz mutatója a leggyengébb volt a csapatban, –15. A szlovéniai divízió 1-es…..