Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Krómer Márton

131 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ülök a Railjeten, és München felé robogok...nade hogy lehet ez, mikor már két hete tart a Masters of Fire turné? Tavalyi BIB turnén a görög Firewind zenekar volt az előzenekarunk. Gus G Ozzy Osbourne gitárosa volt jó pár évig, az ő bandája a Firewind. Gus nyáron rámírt, elvállalok-e egy svájci…..
Hajnali öt, felébredtem. Párizs belvárosában gurultunk, Markus már készülődött, hogy eligazítsa a sofőröket, hova kell beállni. Az Olympia alatt van egy hatalmas mélygarázs; akkora,  hogy három emeletes busz és két kamion és elfér benne és még meg is tudnak fordulni. Ide álltunk be, csakhogy…..
Hopp...hát igen. Véletlenül becsempésztem Bécset Zlín elé. Szóval Pestről Csehországba mentünk, aztán volt a bécsi dayoff...de ki tudja már követni.  Ha már úgyis Zlín felé tartunk, kanyarítsunk egy zárójelet a buszról. Mivel errefelé volt talán a legnehezebb aludni... Van egy egész jó buszunk. A…..
Tilburgi dayoffunk után éjjel átgurultunk Zürichbe. A helyi produkciós vezető az a Patrick, aki az Eluveitie turnémenedzsere volt ősi, covid előtti időkben. A zen megtestesítője maga. Profi, mosolygós és segítőkész. No totem today, szép, régi színházterem, de kicsi a színpad. A szajrét a színpad…..
A nyár a szakma szokásai szerint igen húzós volt, és majdnem októberig tartott. Maradék energiáim lekötötték az apró emberek. Azután következett három hónap programozás - mert nem elégszünk meg a jóval, legyen sokkal királyabb ;P -, és persze a floorset megtervezése, tesztelés, kábelforrasztás,…..
A Soul Light az ország egyik legnagyobb(?), minden esetre legjobb rentalcége. (reklám helye) Komoly megbízások, profi és jókedélyű csapat, aminek talán egyik legnagyobb motiváló ereje, hogy a főnök ugyanúgy szedi a kábeleket a lámpákról alkalom adtán, ahogy riggel, vagy hídra mászik, ha szükséges.…..
Két hónap kihagyás után nagyon vártam már az első finn fesztivált. Kizúdultunk Ferihegyre, ellazító veresbor, becsekkolás az Aviacongressbe, aztán nyargaltunk is Valovába összerakni a Tigrist. (Igazából oroszlán, de nekem minden macska tigris). Egy icehallos bulijuk volt még precovid időkben, arra…..
Göteborgban szakadó hóesésre ébredtünk. Idei első igazi téli nap. 10 centis hóban tologattuk a konténereket, mert valahogy nem találtak hólapátot, de igazából ez csak hozzáadott az élményhez. Amúgy is jókedvvel keltem. Általános virágos jókedvünk az alábbi videó reprezentálja. Ebben a klubban ipari…..
A második nyolcnapos – a skandináv kört is magában foglaló -, agyzsibbasztó rohanásunk után már nem igazán maradt erőm és kedvem a dayoffokon Zoknit írni, úgyhogy nekirugaszkodok, halványuló emlékeim összerázván kipuzzlézni valamit az agyamból. A covid miatti turnétologatások miatt borzasztó…..
Reggel Glasgowban. Ránéztem a Master Tourra: (turnéalkalmazás, a turmémenedzser feltölti az összes infót, mi pedig meg tudjuk nézni a telefonon) Glasgow – 10:00 get in, catering ready. Nickkel és Stratossal ki is pattantunk a buszból. Kérdezzük Markust, legnagyobb csalódásunkra elfelejtette…..
Negyedik rész Elhúztam a redőnyt és ez a látvány fogadott. Liége közepén valahol. Kis, sörcuppogós klub Liége belsejében. Sétára sajnos most nem volt időm. Backstage némi labirintuson át a föld alatt. Olyan reggelit rittyentettek nekünk ezek a vallonok, morfondíroztunk, hogy kezdjünk neki, olyan…..
Itt kezdtük, itt folytattuk. Strasbourgban nagyon jól összerakott helyszínünk volt. Emeleten volt a backstage, és hídon át lehetett átmenni az előtérben a közönség felett a koncertterembe. Drága Adél, reggeli jókedvemet olyannnyira megalapoztad, hogy vidám hangulatom végigkísérte az építést. Jó…..
Második rész – Baszkföld, dayoff, Bilbao buli, travel day, Lyon, Párizs Prattelni dayoffunkra sikerült annyi időt és energiát összakaparnom, hogy folytassam az írást. Így, a második hét végére, hogy nagy helyeken játszunk, és használható technika van (nem kínai), végre van másfél-két órám koncert…..
Bilbao felett tanyázunk egy kempingben. Dayoffunk van, holnap reggel ereszkedünk le a városba, hogy a turné ötödik teltházas koncertjét adjuk. (Igen, ez lesz az ötödik koncert. ;)) És most jöjjön valami egészen más... A covid által kettétört életem tavaly márciusban hirtelen magasabb sebességbe…..
Csak sikerült elhúzni az időt a befejezéssel, de azok a kárcsonyra érkezett apró lábak elvitték az időmet. ;) Előzményz Gyors körülpillantás után visszanyargaltam, mert Subi – Vadvirágok alapító-énekese, hosszú és izgalmas turnékat nyomtunk le a Balkánon – egy utcával arrébb vezeti az egész…..
Előzményz. 1, 2.Ma Nürnberg, ahol régi harcostársammal futunk össze, akivel vállvetve csajoztunk Törökországban. :P Timet is csak turnék alakalmával látogattam az elmúlt 5-6 évben, most sincs másképp.  A Hirsch az a fajta régi vágású hely, ahol az összes özönvíz előtti dimmeres PAR64 fent van,…..
Ezt is túléltük valahogy. Hotel a város közepén, és kellemetlenség, hogy mellette egy aréna, amiben épp kézilabda meccs volt aznap. Jamppa 20 percet tekergett, mire parkolót talált. Belem még nem egészen heverte ki a francia ételeket, egész nap alig ettem valamit. De egy jó döner helyre rakta a…..
Nos, előzmények ITT, amúgy meg in medias res, vagy csapjunk is a közepébe. Némi izgulás a busz miatt, végül sikerült szerezni egy elég szakadt Ducatot, ugyan az a méret, de hát azok a szagok, hangok...de legalább bika és elhúzza az utánfutót. Reggel nyolckor kilőttem Olaszország irányába, az…..
 Ezt már rég le akartam fényképezni. Nem vágta senki pofán, gyárliag ilyen alakja van. :D Ferihegy, Skycourt lounge, Airport Scandic Aviacongress, Helsinki, Finnair lounge. Káosz, késés, Finnair lounge, járttörlés. A Finnair váróban összefutottunk a Nightwish-sal. Mentek FEZEN-re. :D Következő…..
  No, hát a változatosság kedvéért Helsinkibe repülünk. :D Ez egy igazán hosszú hétvége...olyannyira, hogy szerdán kezdődik, és hétfőig tart. Szerda délután bevettük magunk a Skycourt Lounge-ba, mely egység lelki felkészülést kínál a hosszú utazások okozta stressz enyhítésére. Mivel holnap 8 órát…..
Vasárnap buszozgattam az Alestormot, este fényezgettem nekik. A Magyarország nagyot ütött! Kedden már repültünk Mátéval Berlinbe, ott megvártuk a finneket, aztán 4 óra buszozás a festői Quedlinburgba, ahol a szállásunk volt. UNESCO világörökség városka, a fesztivál a közeli reptéren, de csak…..
A hétvége pár bekezéssel lejjebb, addig is egy kis elmélkedés. A boldogságról Exupéry írja a Citadellában, és hát lássuk be, nála jobban kevesen tudták eddig megfogalmazni a dolgok lényegét: „Ám foglalkoztatni kezdett a dolgok ízének a problémája. Láttam, hogy az egyik tábor lakói szép…..
Folytatjukö Reggel tizenegykor körútra indultam, és mivel Essen központja gyakorlatilag Törökország, nem volt probléma, hogy húsvét hétfő van, hamar szembejött egy étterem. Lelki békémet elnyervén visszaslattyogtam a buszhoz, ahol a menedzser elvtárs által kifosztott Lidl várt minket terülj-terülj…..
Akkor még nem sejtettem, hogy... Érsi rámírt: kell meló? négy nap, Budapest-Krakkó-Varsó-Budapest. Sprinterrel kell vinni körbe a zenekart. Ó, hát persze, megint egy fizetett nyaralás! Két nappal később megláttam a naptárban: Stene ’n’ Seagulls. Óóóó jeee! ó, nem is akárkik! Felcsíptem a…..
Vosselaar No, 11:13 get in...lenne. De most derült ki, hogy bevonták a hely engedélyét két nappal ezelőtt – hogy az olasz promóter miért felejtett el tájékoztatni, azt talán sose fogjuk megtudni – úgyhogy várjuk a fejleményeket, hova tovább. A zenészek a három zuhanyzót siratják. A tegnapi – szó…..