Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kasmiranyo01

91 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Láng Anna gyönyörű illusztrációira először a pár éve megjelent  A szarka és a szarkaláb című kötetekben csodálkozhattunk rá, de tehetségére nem sokkal később az óriás olasz kiadónál, a White Star Kids kiadónál is felfigyeltek. Több éve jelennek meg rendszeresen gyerekkönyvek Anna szebbnél szebb…..
Meseszerű környezetben, teljes békében és harmóniában él Hajnal Vivien tanyáján 24 állatával, többek között  kaméleonnal, kecskével, lóval, kutyákkal, albinó boával, őzikével, kenguruval, nyuszival, tengerimalaccal – csak hogy néhányat említsek közülük. A tanya tulajdonosa Vivien pont úgy él, ahogy…..
Először a Magyar mesék lázadó lányoknak című kötetben figyeltem fel Molnár Máriáról készített illusztrációra. Laura szereti ötvözni a manuális technikákat a digitálissal, így létrehozott textúrái különleges stílust kölcsönöznek alkotásainak. Holnapután utca 22. című, díjnyertes pop-up könyvében egy…..
Ezúttal egy tehetséges, fiatal formatervezőt, Hukaya Simont szeretnénk nektek bemutatni. A Tipton szemüvegmárka tervezője kedveli az izgalmas megoldásokat. Hallhattunk már hajtogatott csempéjéről, ösztöndjías szemüveg projektjéről, az Optifoldról, de a Tiptonnak tervezett szemüvegeiben is tetten…..
 Egy korábbi interjúalanyom, Esztojka Mónika (MoArt) hívta fel a figyelmem Lénárt Lívi munkáira. A fiatal illusztrátor munkáit nézve egyből arra a felfedezésre jutottam, hogy egy olyan friss tehetséggel állok szemben, aki teljesen kitűnik a tömegből egyedi és utánozhatatlan stílusú képeivel. Egyből…..
Mayer Tamás animáció szakon végzett, grafikát tanult, rajzait Bye Alex Apám sírjánál c. dal klipjében tekinthette meg a közönség, pár évvel ezelőtt társaival együtt megalapította a ZUG Műhelyt , az utóbbi években pedig gyerekkönyv-illusztrátori minőségében is egyre nagyobb ismertségre tett szert. A…..
  Csák-Nagy Kriszta és Ragányi Ágnes közös könyvének, a Bezzeg Soma szívsajgása című kötet megjelenésének története igazi siker. Az illusztrátornak készülő Ágnes a 2016-os Aranyvackor pályázaton találkozott Kriszta szövegével, amely annyira magával ragadta és megihlette, hogy egyből nekilátott az…..
Páran már talán tudjátok, hogy nemcsak az illusztrációk, de a macskák bolondjai is vagyunk! Ez inspirálta legfrissebb gyűjtésünket, melyben az 5 legjobb cicás instagram oldalt gyűjtöttük össze nektek! Összeállításunkban gyönyörű illusztrációk és szebbnél szebb cicák várnak!..
Sebők Orsolya, az Imelda Green's márka létrehozója eredetileg építésznek készült, majd egy hirtelen felismeréstől vezérelve pályát módosított, és megalapította saját vállalkozását, melyben megtalálta számításait és önmagát. Gyönyörű akvarelljeiben nem csak gyönyörködhettek honlapján és instagramján,…..
Tavaly év végén jelent meg Ungár Anna Tapírkáék az első zében című meséje Esztojka Mónika kedves rajzaival a Kolibri Kiadó gondozásában. Rögös út vezetett az első illusztrációs megbízásig, előfordult, hogy hosszú időre elfordult az alkotástól, és csak évek múltán ragadott ismét ceruzát. Hogyan…..
Bár eredetileg mérnöknek tanult, végül grafikus, később pedig a Zug Műhely egyik alapítótagja lett. Bíró Eszter neve most már a gyerekirodalmi körökben is egyre ismerősebben cseng majd, hiszen illusztrációit már Jeli Viktória és Tasnádi István közös könyvében a Kettős:játék című kötetben is…..
Egy újabb egyedi és kivételes vizuális stílust csodálhattunk meg év elején Bojti Anna Éjszaka az állatkertben című kötetében, melyekről utóbb kiderült, Ferth Tímea munkái. Azóta gyönyörű borítót készített Mészöly Ágnes és Molnár T. Eszter Az emberek országa című disztópiájához, műszaki rajzolóként…..
Az Instagramot pörgetve, teljesen véletlenül akadtam Farkas Fruzsi munkáira. Ahogy alaposabban szemrevételeztem alkotásait, egyre jobban el voltam ragadtatva elképesztően kedvesen megrajzolt állatfiguráitól, képeinek pasztelles, kissé álomszerű színvilágától. Ahogy végiggörgettem a profilján…..
Pár éve került be a köztudatba, amikor a „Where's the Panda?'” című képe bejárta a fél világot. A kép, amelyen rengeteg hóember között kellett megtalálni az elrejtőzött pandát, akkora sikert aratott, hogy több, mint 160 ezren osztották meg, és még Reese Witherspoon is hangot adott lelkesedésének.…..
Előző bejegyzéseinkben már összegyűjtöttünk 10 érdekes tényt Tove Janssonról és az általa megalkotott lényekről, a Muminokokról, valamint Hergéről, a Tintin képregénysorozat alkotójáról. Ezúttal Dick Bruna illusztrátorról, és a hollandok ikonikus nyuszijáról, Miffyről olvashattok 10 kevéssé ismert…..
Ismerjétek meg Kiss Lou-t, a tehetséges, jelenleg Barcelonában élő illusztrátor-grafikust, akinek szuper grafikáit olyan zenekarok plakátjain láthattátok már, mint Szabó Balázs bandája vagy Carbonfools, de Steiner Kristóf tulajdonában lévő, Új Kelet című izraeli, magyar nyelvű havilapban is…..
Tavaly, a MOMETYPO_ 1.0. tanfolyamán figyeltem fel Bárdy Anna munkáira, aki oktatóként vett részt a kurzuson. Mint megtudtam, Anna bölcsész diplomája megszerzése után a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tervezőgrafika mesterképzésén végzett 2013-ban, azóta szabadúszó grafikusként dolgozik. Az arculat-…..
Tove Jansson Mumin-sorozata itthon 2010 környékén a Napkút Kiadó gondozásában jelent meg, majd hosszú éveken át csend övezte a könyvek sorsát, míg végül több éven át tartó mellőzést követően a Geopen Kiadó ismét felkarolta a sorozatot, és új köntösben kezdte el megjelentetni a sorozat részeit. A…..
Talán már sejtitek, mennyire szeretünk barkácsolni, sőt, első bejegyzésünk is a scrapbook készítés rejtelmeibe avatta be az olvasókat. De többször készítettünk kedvenc meséinkhez különböző, papírból kivágható, hajtogatható játékokat. Tavaly nyáron DIY rovatunk átköltözött a Pagony Kiadó Youtube…..
Ismeritek a Csirimojó Kiadót? Peťovská Flóra és Farkas Zsolt, a Csirimojó Kiadó képviselői közel egy éve adták ki az Egérke enciklopédiája című könyvet, amit azóta három másik gyönyörű kötet követett. A kiadó vezetői nem csupán könyveik témáival szeretnék a gyerekeket környezettudatos életmódra…..
Nádi Boglárka aprólékos, kidolgozott munkáira először a Halisten Stúdió oldalán figyeltem fel, és eztán vettem alaposabban szemügyre Behance oldalán található alkotásait. A kezdetektől fogva erre a pályára készült, tervei megvalósításában pedig családja is támogatta. Olvassátok el ti is Bogival…..
Néhány évvel ezelőtt nagyszabású kiállítást rendeztek életművéből a Petőfi Irodalmi Múzeumban Mosó Masa és barátai címmel, kalandos és élményekben gazdag gyerekkort tudhatott magáénak, kitartásának és elhivatottságának köszönhetően pedig rengeteg elismerést és több évtizeden át tartó karriert…..
Korábban hobbinak vélte az illusztrálást, de miután a 2017-es Aranyvackor pályázaton első helyezést ért el Nattán-Angeli Nóra Rojt és bojt című meséjéhez készített illusztrációival, felmerült benne, hogy akár főállásban is foglalkozhatna ezzel. Azóta olyan gyönyörű meséket láthattok tőle a BOOKR…..
Biztos sokaknak cseng ismerősen Miroslav Šašek (1916-1980) cseh szerző és illusztrátor neve, aki leginkább M. Šašek művésznéven vált ismertté az Ez…könyvsorozatáról mely az Ez Párizs című kötet 1959-es megjelenésével indult. Itthon a Móra Kiadó gondozásában jelent meg pár évvel ezelőtt a sorozat…..