Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bazsalygó

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Úr az űrből 2006.12.17 07:01:00
Nem tudom felmérni, mennyit tud a magyar újságolvasó a szcientológiáról, így lehet, hogy közismert, triviális információk következnek. Nem baj, ártani nem árt, ha még egyszer megvan itt, magyarul. Angolul tudók a South Park 912-es epizódjából is tájékozódhatnak, felhőtlen…..
w Dr. Mókus és az erdőtűz 2006.12.13 12:00:00
Anno egy jegyzet kapcsán már nyílt itt egy topik a semmire se való, ám eddig tömegesen képzett bölcsészekről, akiknek túlburjánzását talán visszafogja valamennyire a tandíj, illetve a zabhegyező-szakok visszametszése. Akkor nem volt túl nagy vita ebből, bár akadtak…..
bazsalygó 2006.12.13 23:26:20
Egyébként meg annyi hozzászólnivalóm lenne a témához, hogy sajnos a való élet vagy akár vállalkozói szféra támasztotta igények és a jogi szabályozás annyira gyorsan változik, hogy nem létezik egyetemi szinten (5-6 éves távlatban) optimális karriertervezés.

Én magam orvos vagyok. Ez egy szerencsés végzettség abból a szempontból, hogy tudtam, hogy lesz munkám, de azt is, hogy nem fogom hülyére keresni magam.

De álljon itt 3 ismerősöm példája. 2 negatív és 1 pozitív a változatosság kedvéért.

1) Ismerős az 1980-as évek végén iratkozott be rendkívül nehéz felvételi után az ELTE Jogi Karára. Ügyvéd akart lenni, ami világbajnok szakmának tűnt. Akkor még kötött volt az ügyvédi kar létszáma, minden szigorúan szabályozva volt. 4. évfolyamos korában feloldották az ügyvédek létszámkorlátozását. A régi szétesett szocialista nagyvállalatok jogtanácsosai, jogi osztályvezetői egy csapásra átavanzsáltak ügyvéddé. A kapcsolataikkal együtt. Ezt persze ő nem láthatta előre. Amire végzett az egyetemen, és az ügyvédi szakvizsgát is letette (+3 év), tele volt a város ügyvédekkel. Épphogy vegetálni lehetett a praxisából, megfelelő kapcsolatok híján. Akkora volt ugyanis a konkurencia. Ma ez az ismerősöm egy bútoripari céget vezet. Bár a végzettsége jogász. Megél belőle, de nem frankón.

2) Egy másik, ifjabb ismerősöm nyelvtudása miatt (2 felsőfok) az akkor (1990-es évek vége) rendkívül népszerű és kapós Külkereskedelmi Főiskolára iratkozott be. Amikor végzett, 2 évet kihagyott szülés miatt. Miután megpróbált magának a 2 év elteltével állást találni, annyian voltak már egyéb, más időközben létrejött főiskolákon (Kodolányi, Tatabánya, IBS, CEU stb.)végzős hasonló képzettségű álláskeresők, hogy végül kénytelen-kelletlen titkárnői státusban tudott csak elhelyezkedni. Pedig amikor felvették a főiskolára, azt hitte, egy sztárvégzettséget szerez, és 3 éven belül vezérigazgató lesz valamelyik multinál, esetleg nagy banknál. Ma egyébként köszöni, jól van. 3. gyermekét várja, és bróker férje a kereső.

3) Bölcsésszé vált barátom is a 90-es évek elején kezdte tanulmányait az ELTE német-magyar szakán. Egyetem közben elkezdte érdekelni az akkor induló internetes kultúra. Önképezte magát. A diploma kézhezvétele után Hamburgba került ki dolgozni a Lufthansa légitársasághoz, mint programozó-informatikus, azóta már a főosztályvezezői szinten van, és évente hatszámjegyű összeget keres euróban.

Szóval ebből mi a tanulság?
Számomra az, hogy bárki bármilyen óvatos és előrelátó tervezés után kezdi meg felsőfokú tanulmányait (legyen bölcsész, jogász vagy külkeres), nem biztos, hogy egész életében azt is fogja csinálni, sőt, ez a ritkább.

A korábban feldobott "life-long learning" elmélet szerintem jobban megállja a helyét.

Egyszerűen nem lehet a mai világban egy egyetem hosszával (min. 5 év) előre tervezni.

Ennyi.
w Szavazz a katolikusokra! 2006.11.30 12:00:00
A vatikáni szerződésről nem ez az első, és sajnos nem is az utolsó cikk. Gyurcsány nem egy Zapatero, és nem is tanul tőle.Gyurcsány és Hiller két gyáva nyúl. Beszartak a papoktól megint...
w Bélát itt ne keressék 2006.11.24 16:13:00
A Magyar Hírlap meghitt olvasótáborának azon még meghittebb szegmensét, amely a szombati számokban elolvasta, netán kereste szerénységem hevenyészett közéleti sziporkáit, ezúton tájékoztatom, hogy ne keresse tovább. A közepet jobbról közelítő lap nekilátott a jobb középről…..
w Allah cikiben 2006.11.24 16:00:00
Törökországban hőbörögnek bizonyos emberek, hogy oda ne merészkedjen a római pápa. Az ordítozó, fenyegetőző tömeg még mindig azért zabos, mert XVI. Benedek felidézett néhány archív gondolatot arról, hogy az iszlám egy eléggé erőszakos vallás. Ha van ezeknek istenük, az a…..
bazsalygó 2006.11.25 04:31:28
Ketté kellene választani azt, hogy hogyan viselkednek az iszlám vallás hívei (muszlimok) a saját hazájukban, és hogyan akkor, hogyha kitelepültek onnan, és egy nyugat-európai országba költöztek.

A saját hazájukban, pl. Szaúd-Arábiában betartatják az amerikaival is a kőkemény szabályokat. Feleség nem vezethet autót, Batman-öltözékben kell járnia, a repülőtéren a Bibliát elkobozzák, meg is korbácsolnak, ha megpróbálod bevinni. Az országban nem ehetsz disznóhúst, nem ihatsz alkoholt, nem vihetszt be Playboy újságot, nem pofázhatsz vissza arabnak. Viszont jól fizetnek.

Valóban igaz, hogy a muszlimok sokkal inkább hajlanak a jótékonykodásra, mint a nyugati társaik. Otthon, a saját országukban...
Ha pedig Nyugat-Európába jutnak, akkor kitör a többségből az agresszió...

A Nyugat-Európába költözött muszlimok annyiban tökéletesen integrálódnak a társadalomba, hogy itt már a "nem hittársaiknak" egy fillér pénzt sem adnak, meg senkinek sem. Ide, Európába nem a saját társadalmi szokásaikat követni jönnek, hanem szigorúan LOVETTÁT KERESNI.

De tényleg szigorúan.

Amit, a visszaforgatott befektetéseken túl hazaküldenek a családnak vagy befizetik a szokásos számlára (Palesztin Zsánerű Békeharcosok=PZSB=Palesztina Zsidómentesítésének Brigádja)
Ugye???

Erről beszélnék. Sok muszlimot ismerek, mindenki csak mosolyog, aki nyugaton dolgozik. Nem vitatkozik azokkal, akik az ő üzletében veszik meg a gyrost vagy a sheesh kebabot. Csak mosolyognak, aztán teszik a dolgukat. Meg elteszik a dellát.

Utalják a lovettát oda, ahová nem lenne szabad. Mert azok robbantanak fel minket.

Én tényleg szeretem a sheesh kebabot, meg a ratokrenemet is, de ilyen áron???
w Cigánymentes övezet 2006.11.23 02:09:00
Ügyeletes fasisztánk egy jászapáti kocsmáros, aki nem átallotta kitiltani a cigányokat a kocsmájából.  A dolog úgy történhetett, hogy a kocsmáros elmerült a 19. századi fajelméletben, aztán felkelt, és merő megátalkodott rasszizmusból kiakasztotta a táblát. Vagy pedig…..
bazsalygó 2006.11.25 05:57:23
Visszatérve a cigánytémához: én egyelőre kettő megoldási javaslattal szolgálnék a kedves kocsmáros úr részére, hogy megoldja a problémáját. Az, hogy melyiket fogadja el(ha egyáltalán elfogadja)az csak a pénztárcájától függ:

1) Ne írjon ki semmit, vegyen megfelelő készletnyi tablettás bort és sört. Ezek után emelje háromszorosára az árakat. Az etnikum el fog tünni. Garantálom. Nem fizet háromszor annyit a sörért, amennyiért a másik kocsmában is megkaphatja. Egy hónapig minden balhémentes (roma és nem roma) ember legyen a "ház vendége" sörre és borra. Nem Jim Beam whishyre. Csak erre.
Odaszokik majd egy csomó ember, egy hónap után vissza lehet állítani az árakat. Onnantól mindenki fizet a fogyasztásáért. Nem rossz marketing fogás. És a cigók nem fognak visszamenni, ismerem őket, tapasztalatból tudom.

2) Ha félti az illető a pénzét, akkor szintén emelje meg az árakat kétszeresére, majd a nem balhés emberek számára osszon ki "törzsvendég kártyákat 50% árengedmény felirattal". Abba aztán egyik cigány szervezet nem szólhat bele, hogy a kocsmáros szerint ki a törzsvendég, és az ő "úri kedve" szerint kinek ad törzskártyát. A kétszeres ár miatt szintén eltűnnének a cigók.

Egyelőre csak ennyi a megoldási javaslatok közül. Az első esetlegesen felfuttató jellegű intézkedés lenne, a második szigorúan a problémára koncentráló.

Lehet választani. De eszetlenek ne legyünk.

Vannak ugyan emberi jogok, de könnyedén ki lehet őket játszani.