Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IT Knight

0 bejegyzést írt és 848 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit tehetünk a férfiak és a nők közötti fizetés különbség csökkentésére? A kérdés hosszú évek óta téma az Egyesült Államokban, ahol próbálnak tenni ellene – hogy miként, arról szól Steve posztja. „Az utolsó normális fotó a nagyvilágból” – mi volt az utolsó fotó, amit a karantén, a korlátozások…..
bircahang 12 ballib érv 2020.05.17 06:06:00
Nagy tragédia érte a ballib agytrösztöt és kapcsolt részeit: Zorbán visszavonja a felhatalmazási törvényt. Ilyenkor gyorsan kell lépni a magyarázatok kidolgozásában, ellenkező esetben a végén még fasiszta narratívák terjednek el a ballib táborban. Szerény módon ugyan, de mi is igyekszünk…..
Már az elején meggyilkolom a poént: olyan senkinek nincs… De akkor mire ez a cím és cikk? Mert fontos, hogy minél több döntéshozó tudja, miért nincs ilyen – vagy miért nagyon ritka. És hogy miért nem baj, ha nem ilyen a nála állást kereső karrierje. Munkáltató és munkavállalói oldalról is nézve,…..
IT Knight 2020.05.18 08:28:11
@MAXVAL bircaman közíró: "Nos, sok pénzt karrierrel szinte sose lehet elérni, ehhez tőkéssé kell válni."

Ez így van, de jó fizetéssel könnyebben válsz (kis)tőkéssé.

Így tettem én is.
Drasztikus intézkedéseket kényszerült meghozni a brit kormány és Kalifornia kormányzója is. Előbbi a vendéglátóhelyek bezárását rendelte el, utóbbi pedig egyenesen azt, hogy az emberek csak nagyon indokolt esetben hagyhatják el az otthonukat. Hogyan élte meg a döntést a Los Angelesben élő Tamás és a…..
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Tisztelt Munkahelyi terror blog olvasók! Mivel teljesen aktuális és friss a történetem, ezért arra gondoltam, hogy megosztom veletek. A koronavírus-járvány a mindennapok része lett nálunk, a munkahelyen is komoly…..
A home office hirtelen felértékelődése mellett megjelent egy olyan probléma, ami már volt néhányszor a történelemben (a gépek miatt kevesebb munkája lesz embereknek), de most igazán felemássá vált a helyzet. A home office nem működhet rengeteg munkakörben, de sok munkát, amit home officeban nem…..
Azt mondják, a nemzetközi statisztika szerint minden tíz határátkelőből négy hazaköltözik. Nos, a mai poszt szerzője, Péter szinte biztosan nem lesz közöttük, hiszen, mint írja, nem is nagyon érti, miért döntenek egyesek a Magyarországra (vissza)költözés mellett. Hazaköltöztél vagy ellenkezőleg, te…..
IT Knight 2020.03.10 08:03:21
@Golf2: pl felvitagoztatta a gazdasagot, miutan az elozo kormanyok eladositottak minket es rohantak az IMF-hez kiarusitani az orszagot. Masik pelda: nem olbe tett kezzel varja, hogy kihaljon a magyarsag, hanem van csaladpolitika, nemzetpolitika.
Gyakran (bár talán mostanában már ritkábban) lehet olvasni, hogy a magyar határátkelők mosogatni és egyéb kevésbé megbecsült munkát végezni mennek külföldre. Nos, Zoltán története bizonyítja, hogy ez egyáltalán nem feltétlenül van így, mi több, még csak nem is ő kapart az angliai állásért...
IT Knight 2020.01.24 23:23:30
@VT Man: a valodi gazdagok nem fizetesbol elnek es nem "personal income tax"-ot fizetnek
IT Knight 2020.01.24 23:23:33
@tildy[UK]: nekem alacsony, raadasul ahogyan irod, agyon is adoztatjak. Ezert erdemes contractorkent LTD-n keresztul tolni.
IT Knight 2020.01.24 23:23:38
@Szelid sunmalac: ez helyfuggo, Londonban, Svajcban siman lehet ennyit keresni, USA-ban joval tobbet is. Nem kell se raketatudosnak lenni, se kulonleges programnyelveket tudni.
Sok mindent arattam már, búzát, komlót, árpát, kukoricát. Most a címválasztással vetek egy kis szelet, mert vihart még nem arattam. Mai világunkban kizárólag a fehér, középosztálybeli, heteroszexuális férfiakat lehet bírálni, alázni, beléjük lehet lábat törölni, minden más társadalmi csoport olyan,…..
IT Knight 2019.08.11 23:33:42
@zord íjász: ez abszolút így van.

És mivel a szerző egy érzékeny témáról merte leírni az igazságot, ez a cikk szépen el lett temetve...
A kérdést sokan felteszik maguknak és nyilván sokféle választ adnak rá. Zuzzer például egy meglehetősen alapos felsorolást készített, amivel nyilván lehet vitatkozni, de az biztos, hogy gondolkodni a témán mindenképpen érdemes. Szerinted mi történne, ha hazaköltöznének a magyar határátkelők? Min…..
A külföldön élő magyarok számára csak becslések vannak, de abban alighanem egyetérthetünk, hogy minimum félmillió határátkelőről beszélhetünk. Vajon mi történne akkor, ha ez a rengeteg ember a külföldön megszerzett tudással, megtapasztalt másfajta kultúrával, életszemlélettel egyszer csak megjelenne…..
Meglehetősen szokatlan utat járt be Alíz, aki Ausztráliában kezdte meg határátkelő életét, ahol olyannyira sikerült beilleszkednie, hogy végül az állampolgárságot is sikerült megszereznie. A szíve azonban visszahúzta Európába, ahol Angliát választotta. Utólag úgy tűnik, rosszul tette…..
Munkahelyi (T)error Az SSC világa 2018.06.08 06:00:00
Önnek is van egy története? Írjon nekünk a munkahelyiterror@gmail.com címre Kedves Munkahelyi Terror! A volt munkahelyemen tapasztalt szokatlan változások miatt kezdtem a levélbe, eredetileg korrupciós leleplezésnek indult, de annak még sovány.. A dolog közepébe vágok,…..
Álláskeresés sikertelenségei, kudarcai a legerősebb embernél is lélekrombolók. De érdemes átvenni, hogy saját magukat milyen tévedésekkel sodorják még rosszabb helyzetbe a sikertelen álláskeresők. A kifogásépítés az, ami sajnos nagyon megy ilyenkor, és tudom, hogy azért, mert…..
IT Knight 2019.05.07 21:17:07
@nabazmeg ennyi hülyeséget: akkor írj valami használhatóbb tanácsot, hát most leírtad, hogy jobangel hülye, de az nem derült ki, hogy akkor mi az igazság
Március 15. környékén (ami azért mégis valahol az ifjúság és a megújulás ünnepe is) talán nem érdektelen feltenni ezt a kérdést. Annál inkább, mert a napokban a magyar miniszterelnök is megfogalmazta, mi az, amit Magyarország kínál a fiataloknak, ahonnan egyébként egy…..
IT Knight 2019.03.16 18:43:46
@gabors: Egyrészt nyáron tervezünk visszaköltözni, ha lejár a szerződésem. Magyar lakcímünk megvan (ami amúgy egy CSOK-os ház :D)

Másrészt felhívnám a figyelmed a vonatkozó korm rendelet 4. § (1) cc pontjára:

4. § (1) legalább az egyik házasfél legalább 3 éve folyamatosan
ca) a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások
fedezetéről szóló 1997. évi LXXX. törvény (a továbbiakban: Tbj.) 5. §-a alapján biztosított,
cb) a nemzeti felsőoktatásról szóló törvény hatálya alá tartozó felsőoktatási intézményben nappali
képzésben tanulmányokat folytat, vagy
cc) az f ) pont fa) alpontjában foglaltaknak megfelelő házasfél kereső tevékenysége alapján valamely más állam társadalombiztosítási rendszerének hatálya alá tartozik

(A CSOK neccessebb egy kicsit, mivel ott ugye 10 évig ígértük meg, hogy abban a házban fogunk lakni, de mi úgy értelmezzük, hogy ideiglenes külföldi munka ebbe belefér. Nem adjuk ki a házat, csak épp most nem lakunk benne.)
IT Knight 2019.03.16 19:08:00
@Arthamyr: "Az jobb lenne (még az 53% is), akkor legalább a kétharmadhoz egyezkedniük kellene"

Ezzel teljesen egyetértek.

A legfontosabb intézkedéseket (adórendszer, családtámogatás, stb) meg lehetett volna tenni sima többséggel is. Ahol kétharmad kellett (alaptörvény, kinevezések 9 évre), ahhoz inkább nem kellett volna hozzányúlni úgy, hogy senki nem értett velük egyet, csak keresztültolták.
IT Knight 2019.03.16 19:59:54
@midnightcoder2: "Ami azt jelenti, hogy ha véget ér a nyugat-európai nagy jólét - márpedig egy-két évtizeden belül véget fog arra mérget vehetsz"

Ezt miből gondolod? Nem kötekedésből kérdezem, de erre sokan várnak már kb a 17. százada óta. Fel is emelkednek más régiók (USA, aztán Oroszország, aztán Japán, mostanában meg Kína), de NY-EU még két világháború meg egy hidegháború után is szépen éldegél.
Határátkelő Brexit-menekültek 2019.02.27 06:30:00
Azt ugyan még nem nagyon lehet tudni, mi történik március 29-én és utána az Egyesült Királyságban, az azonban már biztos, hogy a Brexit komoly gazdasági károkat okozott a szigetországnak. A történet emberi oldala azonban legalább ennyire elgondolkodtató: a kilépésről szóló népszavazást követően…..
A brit főváros (legalábbis egyelőre) a magyar fellépők egyik fellegvára, ami nem csoda, hiszen rengeteg magyar van, akik szívesen mennek el egy-egy koncertre vagy buliba. Más kérdés, hogy miért, de ezt majd vitassátok meg ti… Mondjuk a koncertet még értem, de hogy mitől lehet érdekes Dévényi Tibi bá…..
IT Knight 2019.02.25 10:01:10
@Nagy kámpics: Meg lett hosszabbítva a szerződésem júniusig.
Úgy döntöttünk, hogy egyelőre kijön a család is és igénylünk pre-settled státuszt. Amíg ilyen jól fizető szerződésem van, addig maradunk.

Alapvetően megszerettem a várost, de összehasonlíthatatlanul több a munka, mint az előző cégemnél Budapesten.

Magyarokkal viszont nem keveredek, kivéve 2-3 szintén fejlesztő ismerőst (most már barátot), akiket kiköltözés előtt is ismertem.
bircahang Lehullott a lepel 2019.02.14 12:12:00
Még valamennyire szimpatikusnak is tartottam eddig a kétfarkú kutyákat, szeretem a humort. Bár egyes számaik erőltettek voltak már, mégis alapvetően jó humort műveltek. A jó politkai humort akkor is szeretem, ha céljaival nem értek egyet. Erre példának egy Putyin elleni orosz…..
Ahány nyelvet beszélsz, annyi embert érsz – mondta IV. Károly anno. Az utolsó magyar király a német mellett kifejezetten jól tudott angolul, franciául, magyarul és csehül, de az akkori idők elvárásainak megfelelően ismerte a latint és a görögöt is. A szállóige azért is fontos…..
Az idei, 2019-es sok minden más mellett a Brexit éve is lesz. Ha minden az eddigi tudásunk szerint zajlik, akkor március 29-én az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból. Vajon ki mit gondol több mint két és fél év távlatából a 2016 nyári döntésről: hülye ötlet volt?..
IT Knight 2019.01.02 09:18:33
@kék madár: "a szavazok nagy reszenek fogalma se volt rola, hogy mirol szavaz"

Ez igaz a remoanerekre (maradáspártiak) is. Meg úgy általában minden választásra igaz. A demokrácia arról szól, hogy ki tudja a plebset jobban kontrollálni. Eddig általában a ballibek tudták, most egyre inkább jobbra tolódás figyelhető meg.
IT Knight 2019.01.02 09:32:19
@Arthamyr: "A demokrácia győzelme gyakran szül rossz ötleteket, pl. azért, mert jelentős súllyal megjelenik benne a fenti, cipőmentes emberek véleménye is. "

Felháborító, hogy nekik is van szavazati joguk, hiszen nem értenek egyet veled.

Egyébként egy dologban igazat adok neked: ezt az egészet egy Brexit-pártinak kellett volna levezényelnie.
Az év utolsó napján mi másról is szólhatna a poszt, mint a szilveszterről, úgyhogy megnézzük, hogyan buliznak az amerikaiak és a britek, illetve az ott élő magyarok közül Los Angelesben Tamás, Londonban pedig Bandosz. Azaz a karácsonyi után következzen a Los…..
Talán soha nem volt még ilyen kicsi a világ, mint most (hála az internetnek) és talán még soha nem találkozott egy gyerek a vélemények olyan széles skálájával (az elfogadástól a gyűlöletig), mint most. Ráadásul az Európai Unió polgáraként minden korábbinál markánsabban…..
IT Knight 2018.12.22 11:10:56
@Golf2: nekem csak a szokásos béremet ajánlották, mondták, hogy lehet dolgozni az ünnepek alatt is. Nem fogok élni a lehetőséggel.
IT Knight 2018.12.22 12:30:17
@takarék-láng: nem érted, hogy működik a liberális demokrácia

amikor a liberálisok kapják a legtöbb szavazatot, akkor az demokratikus, és aki ez ellen tüntet, az fasiszta

de amikor nem a liberálisoknak tetsző opció kapja a legtöbb szavazatot (Fidesz, Trump, Brexit), akkor az a demokrácia válságát jelzi és őrjöngeni kell ellene, meg feldobni magunkat az MTV folyosóján.

Itt Angliában is mindig olvasom a "remoanerektől", hogy új referendum kellene a Brexitről. Addig kéne tartani a referendumokat, amíg vagy a maradás nyer, vagy valami olyan opció, amivel a UK sikeresen alárendeli magát Brüsszelnek.
IT Knight 2018.12.22 12:30:21
@Buchhalter: "Önjelölt Fidesz agitátor"

na, akkor mégsem fizetnek minket, hanem önjelöltek vagyunk? De akkor pontosan mi is a baj azzal, hogy mi is elmondjuk a véleményünket?
Ritkán van itt a blogon könyvajánló, különleges alkalom ez. Leginkább azért, mert kellően megilletődtem, amikor egy tanácsadó szakpszichológus keresett meg azzal, hogy vinne egy-két gondolatot a blogomból... így az álláskeresés során megtapasztalt személyiségtesztes őrület is belekerült ebbe a…..