Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kultúrterrorista (törölt)

0 bejegyzést írt és 61 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A BBC riportere kissé pikírten azt jegyezte meg élő adásban, amire úgy nagyjából mi is gondolunk a Királyi Ivadékkal kapcsolatban: Kit érdekel? Miért hír ez? Miért kell foglalkozni vele? Hiszen VV Alekoszról is írhatunk! ..
kultúrterrorista (törölt) 2013.07.22 19:46:32
@Alaister Grand:
Iknább költenék az én adóforintjaimat is egy történelmi maradványra, mint a korrupcióra. Jobban mutat, és tündérmesének is ízlésesebb :-P
Egyébként fura egy olyan országban pocskondiázni más nemzet királyi családos rajongását, ahol titokban mindkei azt reméli valami őshonfoglalókig visszavezehető nemes van a felmenői között, és ő többet ér emiatt a többinél
Hihetetlen, mennyire igaz, hogy az átlagember kajakra elhiszi azt, amit a tévében lát, ha teszem azt mutatnak egy szarul összemontírozott, elől macska, hátul elefánt szörnyet, hogy belső-Mongóliában ilyennel terelik a kecskéket, a lakosság nagy százaléka itthon is erről beszélne a…..
kultúrterrorista (törölt) 2013.06.03 17:36:39
@itchap: meg a krumplibugaras amerikai inváziót, ami szintén nettó hülyeség (igaz koncepciózusabb hazugság) ;)
Már az Urbanista blog első posztjai közt is előkerült a füvesített villamospályák kérdése (nem is egyszer), ám olyan gyönyörűség, mint ami Kispesten van, még látványterveken sem szokott szerepelni. A fotókat Vinczek György készítette az 50-es villamos…..
Megígérték, felfestették, már a Király utcában is van olyan szakasz, ahol hivatalosan is lehet kerékpározni a BKV buszsávjában. Az áttörésben nagy szerepet játszott a Kerékpárosklub, amely kitartóan lobbizott azért, hogy a megnövekedett biciklifogalom számára megnyissák a…..
kultúrterrorista (törölt) 2012.08.14 21:39:56
@Illes: a régi, széles kormányod van, nem elég a negyven centi - tapasztalat :-P
kultúrterrorista (törölt) 2012.08.09 20:43:19
Kétség sem férhet hozzá, hogy a versenyző/csapat maximálisan felkészült a versenyre. A versenyző/csapat a megmérettetés előtti nyilatkozatában elmondta, hogy az aranyérem a cél. Az idei eredmények alapján ugyan az ezüst/bronz/helyezés is szép eredmény lenne, de ez az…..
kultúrterrorista (törölt) 2012.08.08 22:02:17
@bigthereal: nem, tv-riporter fikázó. elképesztően sablonosan közvetítenek java részt.
Nálam is rádió+tv lehalkítva megy
Amint azt már korábban megírtuk, Delhusa Gjonnal indítja az őszt az RTL. Csütörtök óta adják ezt a megrázó kisfilmet, amiben Rambó keresi szerelmét, "aki társa lehet egy életen át". Ha a filmtől még nem sült ki az agyad, akkor olvasd el ezt a sajtóközleményt:…..
w Apa mosdik, anya szül 2010.06.11 04:30:00
Jó pár éve nem hallottam már azokról a debil jehovistákról, akik nem engedélyezik a vérátömlesztést se maguknak, sem a gyereküknek, mert nekik van egy olyan hiedelmük, hogy az nem ér. Viszont egyre zajosabbak azok, akik egy másik egészségügyi téveszmét hirdetnek, tudniillik,…..
Nem szeretem a kormányprogramokat. Olyankor születnek, ráadásul a kormányalakítás ezer más teendője mellett általában kutyafuttában, amikor a győztes még nem ülhetett be a székébe, legfeljebb céljai és szándékai vannak, de igazán körülnézni még nem tudott. Ebből…..
Ma végre kiderült milyen jó hírrel áll ki a budapestiek elé Horváth Csaba főpolgármester-jelölt: "Az MSZP 2013-ig bevezetné a díjmentes közösségi közlekedést Budapesten. Az ingyenes közösségi közlekedést azok vehetnék igénybe, akik legalább négy éve állandó…..
kultúrterrorista (törölt) 2010.05.02 09:59:27
@piro:
de drágább annyival mint amennyivel kb vidéken kevesebbet keresnek. nem beszélve arról, hogy itt semmiféle kerti mellékes nincs (saját kis fólia, pálinka, bor, őstermelősdi, haverból megcsinálja a szomszéd, mert én is haverból neki azt... stb)
Drágábbak a szolgáltatások, (szórakozás, kozmetikus, fodrász, fogorvos, szerelők- -talán csak az internet kivétel). Drágább a lakhatás (amennyiért itt szobát kapsz rezsitől, Szegeden vagy Pécsen lakást). Drágábbak a lakásárak is.
Tudom, mert a rokonaim nagy része vidéken él, és nem tudják elképzelni hogy a náluk több (kb+35%) fizetésemből miért ugyanúgy alig van spórolt pénzem - pedig nem élek nagy lábon.
Ingyenes közlekedés. Na pont tőlük. nulla adó örök élet ingyen sör!
Jobb sorsra érdemes sportunk mélyreható elemzésénél mindig arra a következtetésre jutunk, hogy valami nagyon el van rontva a fiataloknál. A legtöbben az iskolai testnevelést okolják mindezért. Tényleg ennyire hiányos és korszerűtlen a lurkók oktatása? Ismét kérni fogunk az…..
kultúrterrorista (törölt) 2010.04.25 11:49:53
gimiben tíz percünk volt átöltözni, óra után tíz perc vissza (feltéve, hogy a tanárok kiengedtek az óráról időben). zuhanyozásról szó sem lehetett. Persze, hogy meg se akartunk izzadni, hiszen, utána még 4-5 órát tengődhettünk a saját levünkben. A teremben télen gyakran nem volt fűtés, és a szar szigetelés miatt május-júniusban meg megfőttünk benne.
Általánosban tornaterem sem volt. Kinn talajozunk az udvar betonján. Én kétszer kaptam vesemedence gyulladást, esőben egyszer tudőgyoszkót a fél osztály meg a tanár (1992). A teremben nem lehetett maradni, mert az ugrálás zavarta a szomszéd teremben folyó tanórát.
Gimiben volt terem, csak az eszközök... falbul kilazult bordásfal, billegő szekrény, beszakad dobogó, lyukacsos szivacsok, a labdák, mint laposak.
Egyetem? járt valaki az ELTE sporttelepein? Óbuda, rohadt az egész, a 70-es évek olimpikonjai kinn a falon,a zuhanyzóban nincs víz, tollasozás közben hullott ránk a vakolat, míg a terem másik felében - bérben kiadva - valakik edzettek. Mindez kb. 4 éve.
ja, és arról nem is beszélve, hogy a legtöbb általános iskolásnak nem tud kifizetni egy rendes sportcipőt, a régi vágású, szoci tornacipőknél meg nincs jobb ízület és térdgyilkos.
Különben valami csoda folytán csak a tesit utáltam, a sportot nem. Privátban sokat jártunk uszodába, teniszezni, egyetemen fitneszterembe - mert az én anyám ki bírta fizetni :-P
Közeledik az urnazárás ideje, egyre közelebb vagyunk a bizonyossághoz. Foglaljuk hát össze, hogy milyen kérdésekre kaphatunk ma este választ.1. Mekkora volt a választási részvétel, a korábbiakkal összehasonlítva ez magasnak vagy inkább alacsonynak számít?2. Voltak-e meglepő…..
Szekszárdi gyorsbuszokkal temetjük a vasútreformot Új, a vasútnál gyorsabb és kényelmesebb buszjáratok indulnak mától a fővárosból Szekszárdra, kihasználva az M6-os sztráda új szakaszát. A tolnai megyeszékhelyig meg sem álló, majd Pécs, Harkány, Mohács, Villány, Siklós,…..
kultúrterrorista (törölt) 2010.04.10 17:11:13
@combo:
hö, ezek szerin megáll majd minden bokorban, és 1:50 helyett megint 2:25 lesz a menetidő, mint gimnazista koromban. Arról nem is beszélve, biztos kevesebb lesz, és emiatt többen leszünk rajta. Fasza...
AKKOR SE TECCIK!!!
:(
Inkább kocsit szerzek, oszt megyünk a tesóval haza látogatni. Árban egyre kevésbé van különbség, három felnőtt meg már meg is éri.
Kedves blog-olvasók! Süle Tamara vagyok, jelenleg a 2006-os őszi tüntetésekről (és különböző értelmezéseiről) írok szakdolgozatot. Kutatásom témájához szeretnék segítséget kérni! 2006. október 23.: forradalom, tragédia vagy bohózat?Szeretnék a történtekről új…..
kultúrterrorista (törölt) 2010.01.11 12:48:34
Azona őszön voltam utolsó éves egyetemista. A bizonyos beszéd megjelenése előtt pont egy filmfesztiválon dorbézoltunk. Film, kultúra koncert - napokig tudomásom sem volt a való világ folyásáról. Hétfőn hajnalban jöttünk vissza autóval. A sofőrünk a Kossuth Rádiót hallgatta én még rá is morogtam félálomban, hogy muszáj-e azt a hülye politikát korán reggel. Kómásan intéztam napközbena z órákat, könyvtárat. Délután 4-kor lefeküdtem aludni. A lakótársam felrázott, hogy megyek e tüntetni. Azt hittem előrébb hozták a tandíjas tüntetést (azt is akkortájt szervezték). Mondtam, hgoy nem, kialudnám magam, egyébként sem értek egyet az ingyenes tandíjjal, mert egyáltalán nem ingyenes a felsőoktatás (nyelvvizsga, szakmai gyakorlatok, albérlet, bitangdrága könyvek)és nem érdekel az egész.
Másnap reggel lakótársam mesélte, mi volt, miközben néztem a tévét és akkor raktam össze a képet, hogy mi folyik. Ő először rajnogva beszélt az egészről, majd mikor valamivel később egyik éjszaka mindekettőnket megdobáltak a tüntetők a balalujza téren, mert pont fönn voltunk az éjszakai, majd rohantunk a rendőrök elől, hgoy hazaérjünk, pedig csak véletlenül keveredtünk oda, ő sem érezte többi hősisnek az egészet.
Pont akkor tanultam a tanárképzésen pszichológiából, hogy a sorozatos frusztrációk hogy okoznak spontán agrsszív kitörést...
Okt 23-án pont felszálltam a kék metróra a Deákon. mire hazaértem, már láttam a tévében, hogy áll a bál. Azóta nemzeti ünenpeken, otthon vagyok falun, kirándulunk. Nekem a mai napig egy groteszk őrületnek tűnik az egész. És örülök, hogy kimaradtam mindenből. Továbbra is szeretnék kimaradni...
9288,2 kilométer: pontosan ennyit kell megtennie azoknak a bátor utazóknak, akik vállalkoznak az egész Oroszországot átívelő vasútvonal megtételére. A transzszibériai vasút méltán legendás: a Föld leghosszabb vasútvonala a Moszkvát és Vlagyivosztokot összekötő sínpár. A…..
Ha már muszáj résztvenni ebben a töklámpás amerikai idiotizmusban, legalább vigyünk egy kis igazi nemzeti horrort a buliba! Az Index Ultimate Halloween Álarcmegoldással ® ön annyira ijesztő és egyszersmind jófej lesz, hogy ismerősei nem győznek majd álmélkodni!Nincs más dolga,…..
kultúrterrorista (törölt) 2009.10.31 08:28:01
@borovi:
a töklámpást már gyerekkoromban is faragtuk öreganyámmal, pedig az a 80as évek elején volt és senki nem kavart semmiféle haloowennel (vagy hogyan írják?) mi mégis csináltunk temető riogatást
van néphagyománya, és bizonyos pontokon fed is

de hol vannak a többiek? Lampert? Tarlós, Demszki? a másodvonalt miért hanyagoljuk? ;) De Fecó mindenképpen hiányzik innét
A vicces utcanevek frontján a lakótelepek elég jól teljesítenek. A közéletileg tájékozottabb ügyfélszolgálatosok például felkapják a fejüket, ha bemondom a lakcímem: Lovas István utca. A magyarázkodásról már leszoktam - egyébként hősi halált halt szolnoki pilóta volt a…..
Sok írást olvashattunk arról, hogy miért is nem működik eredeti céljának megfelelően az iskola. Az egyik hozzászólásból kölcsönözöm a kifejezést, "ennek a bogárnak legalább ezer lába van", ezek közül most csak egy párra szeretne Mandrill cipőt adni, hátha más…..
kultúrterrorista (törölt) 2009.10.20 09:08:57
Kissé sarkított ez a poszt. Nem, mondom, bőségesen akadnak minisztériumi szinten olyanok, akik annyi kapcsolatban vannak az oktatással, hogy jártak iskolába. De az ELTE BTK-n végeztem tanár szakon, részt vettem kutatásban és módszertan, tananyag fejlesztésében. A tanáraim egy része maga is aktív pedagógus (vagy legalább 2 évtizeden át az volt), és pontosan tudták mit csinálnak és javasolnak. Az integrált oktatás, amit oly sokat átkoznak, tulajdonképpen szintén onnan indult. (most nem fejteném ki, miért tartom hasznosnak)
Több javaslatukat és kutatásukat is beemelhetnék az oktatáspolitikába. Sajnos kis részével történik ez, de azért fontos kérdésekben ott vannak szakértő pedagógusok is.
Sokkal nagyobb bajnak tartom, hogy maguk a pedagógusok nem tesznek semmit azért, hogy változások legyenek. Hősiesen védelmeznek egy elvet vagy egy tradíciót (pl érettségi) és nem fordítanak arra energiát, hogy valóban, kritikai módon szóljanak hozz valamihez, kutassanak, kötelező óraszámon túl képezzék magukat, akár csak kíváncsiságból, érdeklődésből. Aki meg megteszi, azt rövid időn belül lefújozza a saját tantestülete... Főleg vidéken.

"Egyszerű példa erre: általános iskola alsóban nem adnak jegyet, csak 4. végén, csak szülői beleegyezéssel lehet buktatni.
Miért nem ellenkeznek a tanárok?"
újabb tévedés és elszánt tradíció védés. A gyereke 6-10 éves koruk közt (valójában 6-12) igen nagy egyéni fejlődésbeli különbségeket mutatnak. Például van aki 6 és fél évesen iskolaérett, unja az óvodát, kár lenne visszafogni, de még az írás-olvasással meggyűlik a baja. (A legtöbb gyerek 7 és fél ill. 8! évesen válik az olvasásra igazán éretté.) Nem osztályozás arra szolgál, hogy ezek az egyéni különbségek ne okozzanak a kezdet kezdetén frusztrációt, téves megítélést, vagy a teljesítménykényszer miatt gátlásokat. A gyerek egyébként sem azt érti hogy fekete pont mert nem tudtam, hanem fekete pont, rossz vagyok, elutasítottak.
Csak hát Magyarországon:
1, csak az jó és elfogatható ami skatulyázott és keményvonalasan beértékelt, attól se jobbra se balra
2, a tanárok (főleg a régebbiek) semmiféle támpontot nem kaptak arra, hogy hogyan értékeljenek az új helyzetben és hogyan zárkóztassák, kezeljék azokat, akik fél, egy, másfél évvel később válnak valamire éretté.
E két ok miatt pedig valóban bukik az egyébként jó módszer, rendszer.
Itt...
kultúrterrorista (törölt) 2009.10.11 18:05:25
Modorosblog A kommentelő 2009.10.08 08:39:00
Régóta és sokan kéritek, hát tessék. Nagyon nehéz rádöbbennünk, hogy a kommentelők csak egy kis hányadát teszik ki az állandó olvasóknak: ez a legutóbbi felmérésből is kiderült. Míg a legcsöndesebb, posztmentes szombatokon is közel ezren felnéznek ide, a posztonként…..