Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dezső Takács

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egészségügy az az ágazat, amely továbbra sem a kormány sikersztorija: az orvosok elvándorlásán valamelyest segíthet a béremelés, de a körülmények ettől még változatlanok maradnak. Továbbra is él a hálapénz intézménye, jellemző a túlterheltség, a munkakörülmények pedig siralmasak, és az…..
Dezső Takács 2016.12.23 06:25:28
@Dr. Nagy László: Hollandiában élek !Itt más a rendszer ,mindenki KÖTELEZŐEN beteg biztositást kell fizetni !Én havi 110€-t fizetek de van aki 400 €-t .A dolog lényege hogy ez a biztosítás csak arra jó hogy interneten foglalok a háziorvosnál időpontot ,ahol még az időt is fel kell tüntessem 10 perc vagy 20 perc !Ez ingyen van de ha ct vagy labor ,röntgen kell menjek azért már külön fizetni kell !Ebből térit vissza a biztosító a csomag alapján .Tehát nekem egy 1000 €-s számlából 380 € -t ki kell fizessek !Viszont vannak érdekességek .55 éven túl egy sor kopásos műtétet NEM FIZET a biztosító !Aki elitta a máját vagy elszívta a tüdejét annak sem fizeti ,hiszen saját maga okozta a betegséget.Aki kövér az orvos figyelmezteti fogyjon le mert gondja lesz .Persze ha van 100 000 € semmi gáz megműtik .Megsúgom az átlag embernek még 10 000 €- sincs max 3000 !Aki nem fizet biztositást az LETÖLTENDŐ börtönre ítélik ,mert adócsalás !Viszont MINDENKINEK adóbevallást kell beadni és ott kibukik ha nincs státusza ,ami dolgozó,vállalkozó vagy munkanélküli esetleg szociális segélyen él.Státusz nélkül nem lehet lébecolni!
Még teljesen be sem vezették a nappalis egyetemisták és diákok pénzkereső munkája után járó szabadságot, a kormány már meg is szüntette azt. Mostani döntésesével a Fidesz az egyik legfontosabb munkavállalói jogtól fosztja meg az iskolaszövetkezet tagjait. A döntés azért…..
Dezső Takács 2016.12.23 06:06:47
@Nzoltan: Aha ahogy Móricka hiszi .Borsodban vagy kelet Magyarországon próbálkozz 1000 Ft-s órabért kérni mint kőműves !Ja és ez még a fele sem lenne éppen amit Hollandiában keresek.Pontosabban 5X több a pénzem itt mint ott volt !
Dezső Takács 2016.12.23 06:14:03
@Walahol: Nem akarlak elkeseríteni ,de a fejlett világban például Hollandia csak irodán keresztül vagy vállalkozóként tudsz dolgozni .Hasonlóan 2 napig semmilyen táppénz nem jár de egyéni a beteg biztosítást fizetni kell a munkavállalónak .Viszont a vállalkozó nem tud alkalmazni senkit ,maga dolgozik párban általában építőiparban ,ácsok,kőművesek .Ez fix órabér 25€ óránként amiből adózik,fizeti a nyugdij járulékot és nem jár táppénz neki ! Viszont anyit dolgozhat ami jólesik de pótlék nem jár ha szombaton is dolgozik ,mig a melósnak 150 % számolják el !
Újabb etap a "jó volt a Wizznél, ezért megszüntetik" sorozatunkban: a napokban az ülőhelyleosztást is sikerült átszervezniük. Ezzel feladták a saját egyéni megoldásukat, beálltak a sorba: mostantól ugyanúgy csinálják, ahogy a többiek, nem oszt a gép helyet a foglaláskor, ami ha nem tetszik, meg…..