Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Geokom

5 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Mohs-féle keménységi skála eredete és referenciaásványi röviden, grafikusan. Kattints a tovább gombra az infografikáért!..
Bolygónk 4,53 milliárd éves múltra tekint vissza: létrejöttétől számítva körülbelül egymilliárd évnek kellett eltelnie az első szerves anyagok létrejöttéhez, és további három és félmilliárdnak kellett eltelnie ahhoz, hogy kialakuljanak az első nagyobb méretű, komplex, többsejtű élőlények. A modern…..
Mindenki tudja, hogy 65 millió évvel ezelőtt kihaltak a dinoszauruszok, nagyjából tízezer éve pedig a gyapjas mamut. Azonban nem sokan ismerik a foraminiferákat, a brachiopodákat, a trilobitákat vagy éppen az ammoniteszeket. Ezek a taxonok jóval gyakoribbak voltak a dinoszauruszoknál, és tekintettel…..
A tizenkilencedik és huszadik század fordulójára világossá vált, hogy önmagában a geológia nem tud választ adni a címbéli kérdésre. Segítséget a fizikusoktól kaptak:Lyell és Darwin kortársaként, William Thomson (ismertebb nevén Lord Kelvin) sem maradt ki a tudományos vitákból. Számítási szerint a…..
Bolygónk kora korszerű, radiometrikus kormeghatározási módszerekkel elvégzett számítások szerint 4,53-4,54 milliárd év. Azonban az emberiség nem tudta ezt mindig ilyen pontosan. Egyik első kísérlet a Föld korának meghatározására Hérodotosznak (484-425) tulajdonítható. Hérodotosz, "a történelem…..