Adatok
AdamAK
0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.
Sose volt még olyan jó hasonlatom, mint amikor a szőlészkedést ahhoz hasonlítottam, mintha derékig érő zselében kellene felfelé futni egy hegyre, erős ellenszélben.
Egyrészt ott vannak azok a munkafolyamatok, amiket sohasem csináltam még. Még tavaly is úgy küldtem mintát egy kóstolóra, hogy csak…..
AdamAK
2020.04.22 21:17:50
@BZoltan: Sanyinak van tihanyija, ha jól emlékszem. A laska meg egy csoda. Én is ezeket ültetném, ha most telepítenék. De nagyon izgalmas a kadarka-csóka küvé is, '19-ben lett először egy hordónyi, sokat várok tőle. Őszre kiderül, ha el nem b.sszuk... :)
AdamAK
2020.04.24 07:01:27
@kunzoo: nincs már mit meggondolni, a szőlő ott van. Profik? Nem tudom. Van 10 év tapasztalat és egy köves, száraz, délkeletre hajló dombtető 50 éves bakművelésű tőkékkel. Elméletben működnie kell. A csóka nagyobb kihívás. 300 tőkéről az eddigi rekord 90 kg szőlő. Fürtválogatással mindenesetre nem kell bajlódni... :)
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz
Az olaszrizling: mindenesetre véleménye mindenkinek van róla. Beszélgettünk már erről, ahogy Te, úgy mi is kvázi erkölcsi kötelességnek érezzük, hogy legyen. Jó viszonyítási alapnak tartom, olyan mint egy kötelező stílusgyakorlat. És fontos, hogy szőlészetileg/borászatilag is "egyszerű". Akkora sztárborászok nem vagyunk/leszünk... Mindenképp magyar fajtát szerettünk volna és a pontuszi (fehér) fajtáknál azt tapasztaltuk, hogy arányaiban, tényleg szép borokat kevés pince tud ezekből megbízhatóan készíteni. De én mindenkinek szurkolok, aki furmintba, hársba, ezerjóba vágja a fejszéjét, mert nagyon kellenének(nagyobb számban) a jó borok ezekből.
Mi a kadarkát és a csókát választottuk öntökönszúrásnak. :)