Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lujzaliza

8 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy közel húsz éves baráti köröm nőkből. Ez azért is különleges számomra, mert az életem első felében kizárólag fiúkkal barátkoztam és a lányokkal az ég világon semmit nem tudtam kezdeni. Persze mindig volt körülöttem egy-kettő, de az a csajos "legjobbarátnőm" kapcsolati minőség sokáig…..
A napokban beszélgettem valakivel, aki most nagyon nehéz helyzetben van. Egy ponton kifakadt, hogy ő már annyit, de annyit olvasott, hallgatott, tanult, gondolkodott, "dolgozott magán" és ilyenkor mindig az a megélése, hogy nem tart sehol és nem volt az egésznek semmi értelme. Azt mondtam neki, hogy…..
Előre is elnézést kérek, de ma egy kicsit a pálya széléről fogok írni az otthoni iskola és szülői tanítóskodás témájában. Az egyetlen mentségem, hogy segíteni szeretnék és hogy az utóbbi hetekben ez nagyon gyakran jött szembe közvetve és baráti beszélgetéseken keresztül is. Azért vagyok a pálya…..
Tegnap rácsörögtem édesanyámra telefonon. Nem vett fel, de nem aggódtam, gondoltam a kertben bogarászik és nem vitt telefont. Még örültem is, mert ez jót tesz neki és azt is jelenti, hogy ma épp jól van. Ezután a húgom következett a sorban, hogy megkérdezzem mi van velük, hogy bírják a…..
Megérkeztem. A ház előtt ült. Egy kényelmetlen széken. Könyv volt a kezében, de akkor már nem olvasott. Engem fürkészett. Szemmel látható érdeklődéssel, de nem izgatottan, inkább valami mindent tudó, derűs egykedvűséggel. Mint egy öreg, kibillenthetetlen teknősbéka… Tudtam, hogy nem ismerem. Hogy…..
Lujzaliza 2020.03.31 06:13:27
@Nyitott Kérdések: Szia! Már nagyon régen nem írtam és ki sem nyitottam ezt a blogot. De most újra ideértem, írtam és láttam, hogy olvastál. Köszönöm, hogy megtetted. :)
Sokat gondolkodom mostanában és biztos nem vagyok vele egyedül. Amikor kevesebb a lehetőségünk a csinálásra, gyakrabban találkozunk önmagunkkal. Már ha épp nem kapcsoljuk be helyette a tévét, vagy görgetjük végeláthatatlanul a híreket a neten. Én is szoktam mindkettőt, de már egyre ritkábban.Két…..
Van, hogy úgy ébredek, még dolgozik bennem az előző nap. Ma is ez történt. Félig ébren méláztam. Mert tegnap este, közvetlenül elalvás előtt, beszélgettem valakivel. Na, jó nem beszélgettünk, chateltünk. Ez volt. Pedig utálom a chatet. Régen a beszélgetéshez mindig tartozott egy arc, gesztusok,…..
Nem hiszek a kutyaharapást szőrével gondolatban. Szerintem ideje van mindennek. A gyásznak, a feldolgozásnak, az elengedésnek. De így közel egy év távlatából elgondolkodtam rajta, hogy futnom kéne egy kört, hátha vannak valahol olyan férfiak, akikkel érdemes lenne találkozni. Vagy legalább egy. Még…..
Szépen lassan az állásinterjú klisék is fellazulnak. De vajon mi az, ami még belefér egy állásinterjú helyzetbe? Mi az, amit még megtehetsz, ha azt érzed, hogy Te vagy a befutó? Ezen a héten arra keressük a választ, hogy meddig is lehet elmenni egy interjú során és mi az, amit nem érdemes erőltetni,…..