Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Megfigyelo

0 bejegyzést írt és 3422 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Európai Parlament elfogadta a Sargentini-jelentést, amivel immáron papírja is van Orbán kormányának arról, hogy Magyarországot levezette a demokratikus országok térképéről. A hazai közösségi médiában és az ellenzéki sajtó maradványain kialakult egyfajta hurrá hangulat, hogy na most aztán jól…..
Megfigyelo 2018.09.13 17:00:49
@Medgar: Az EP-ben ez a bevett gyakorlat. Külön megkerdezték a jogi szolgálattól. hogy ebben az esetben is ez a szabaly érvényes-e, és igenlő választ kaptak. Nem látom. hogx ezután mi a kérdés...
• A Financial Times sajnálatosnak tartaná, ha a V4-ek közül a csehek és a szlovákok eltávolodnának az európai politika fő áramától, Magyarországot és Lengyelországot nem említi ez ügyben • Orbán Viktor már a gender tanulmányokat is ki akarja paterolni az egyetemekről, de hát ultrakonzervatív…..
Megfigyelo 2018.08.15 12:08:39
@Quercus a gondolkodó: A gender szak az ELTE-n is fizetős, nem visz közpénzt. í(A CEU amúgy is magánegyetem...)
A magyar kormány egyik pillanatról a másikra betiltotta a gender szakokat a magyar egyetemeken. Írtunk már erről, de most a dolog jelentősége miatt térjünk ide vissza még egy pár polgári szóra. A sebesség nem érdekes. Az Akadémia vezetése 54 percet kapott, hogy véleményezze a (fél)kivégzéséről…..
Megfigyelo 2018.08.12 11:39:36
@maxval balcán bircaman: Nem kártékony, nem áltudomány. és legrosszabb esetben, ha már annyira kell a pénz a stadionokra meg a felcsúti "villanyvasútra", akkor is el lehetne viselni mint fizetős szakot.
Megfigyelo 2018.08.12 11:48:39
@corto maltese:
Követeljük a kvantummechanika betiltását, mert annak valószínüségi jellege ellentmond a [marxizmus leninizmusnak {áthúzva}] az isteni mindenhatóság hitelvének.
Aláírás: [MDP {áthúzva}] KDNP
Na de, akkor kire szavazzak? Három héttel a választások előtt erre a kérdésre továbbra sincs egyértelmű válasz. Egy biztos, kormánypártra soha. Ha csak a felszínt látja a választópolgár, már akkor is megzavarodik, és döntésképtelen lesz. A Fidesz rendesen tolja a kampányt. Megint egy zsák…..
Megfigyelo 2018.03.16 19:14:21
@röf: A FIDESZ olyan választási rendszert vezetett be, amiben csak ő győzhet. Ehhez elég 30-35 %. (2014-ben is csak 40 %-uk volt.) Mexikóban egy hasonló rendszerben már majjdnem egy évszázada (két ciklus kivételével) mindig ugynaz a párt -- a PRI -- győzött...
Megfigyelo 2018.03.16 20:28:54
@röf: 40%-kal kétharmad...
Megfigyelo 2018.03.16 20:30:38
@midnightcoder2: Nyugat-Európa köszöni, jól van...
A misstravel.com oldalt olyan platformként reklámozzák, ahol az utazók társakra lelhetnek, de az oldal kimondatlanul arra specializálta magát, hogy a piaca legyen az utazási költségek megtérítésére szexért cserébe. A misstravel azon a módon funkcionál, mint az összes többi társkereső oldal: a tagok…..
Minden októberben előkerül az óraátállítás és a téli időszámítás kérdése, hiszen nagyon sokan okkal gyűlöljük a téli időszámítást: december közepén már 4 óra előtt sötétedni kezd, pedig ennek nem feltétlenül kellene így lennie. A Jobbik többször is kezdeményezte már a téli időszámítás eltörlését,…..
Két eset lehetséges. Vagy Orbán elmebeteg, és nem tudja, mit tesz ezzel a holland konfliktussal, vagy Macronnak üzen, hogy ha negligálja őt, további károkat okozhatunk. Esetleg tudja már, hogy Putyin várja a Magyar SZSZK-t a Szovjetunióban. (A kép a 8-1-es holland győzelemmel véget ért válogatott…..
Megfigyelo 2017.08.26 10:29:25
@meszena: Na, Te sem tudod, mi az, hogy diplomácia.
Izrael azért táncolt vissza az antszemitizmus ügyében, mert többet ér neki egy kormány, amely a pártját fogja az EU-ban; Orbán nem antiszemita, de nem is demokrata, hanem cinikus populista; Új helyzet állt elő a világban, mert Orbán és más ultranacionalista vezetők demokratikus úton jutottak…..
Megfigyelo 2017.07.11 21:56:39
@putris72: Sajnos Izraelben is egy sötét szélsőjobboldali alak van hatalmon. Megakadályozta a Rabinék által kialkudott béke létrejöttét...
Úgy tűnik, csak idő kérdése volt egy utasszállító gép lelövése. A térképen a dotoho megmutatja a július 14., 16., és 17-én leszedett gépek helyszínét és a BUK rakétaelhárító rendszer feltételezett útvonalát az Orosz Föderáció felé, illetve egy animált videó…..
Megfigyelo 2014.07.21 13:17:07
@fehérfarkas: Olyan magasságban repült a gép, ami Szíriában, Irakban vagy Afganisztánban sincs lezárva. Olyan légelhárító berendezésük, amivel egy 10000 méter magasságban repülő gépet le lehet szedni, csak reguláris hadseregeknek van, felkelőknek és terroristáknak eddig soha nem volt. Erre nem lehetett számítani. (Az első BUK-ot 1979-ben helyezték hadrendbe, de azóta is folyamatosan fejlesztik, a legújabb változat 2008-as, úgyhogy modern fegyverről van szó.)
Megfigyelo 2014.07.21 19:33:01
@neiro: Igen. de itt csak a facér tüzelőegység volt (az szokta kisérni a tanoszlopot), ami nem tudja azonosítani a polgári gépet, de önállóan le tud lőni bármit 15 m és 20 km magasság között. A 10.000 méter pont ideális számára...
Megfigyelo 2014.07.21 19:33:08
@Csehszlovák Kém: Ha valaki látta Putyin arcát másnap reggel:

www.youtube.com/watch?v=dBp9LV0sQ3Y

az megérti, hogy mennyire sarokba lett szorítva.
Sosem fogjuk megtudni, hogy ki lőtt. A második világháború óta tudjuk: Könnyű azt mondani, hogy a másik lőtt. A Flightradar adatait is figyelve hamar eljutunk oda, hogy viszonylag messze történt az incidens. Egy az Ukrán hadsereg által ellenőrzött területen. Az Ukrán kormány…..
Megfigyelo 2014.07.18 12:59:02
A "Ki lőtt?" kérdést nagyon könnyű elfogulatlanul eldönteni. Elég a következőt tekinteni:

A
www.rbc.ru orosz site az írta tegnap
18:53-kor "Ополченцы сбили еще один транспортный самолет украинских ВВС", vagyis "A felkelők lelőtték az ukrán légierők még egy szállítórepülőgépét".
A következő hír
19:25-kor: "Украина подтвердила исчезновение малайзийского лайнера с радаров" vagyis "Ukrajna megerősítette a maláj személyszállító eltünését a radarokról".

Más forrásokból is kiderül, hogy a felkelők egy AN-26-nak nézték a maláj gépet, és gyorsan leszedték "Ne repülgessenek a mi egünkben!" kiáltással, ahogy azt Sztrelkov/Girkin, a "Donyeci Népköztársaság" "hadügyminiszere" írta VKontakte (orosz FB) lapján a gép lelövéséről. (Azóta eltávolította a bejegyzést, de a cache-ből még lementették. nekem is megvan.)
1939. március 14-én, 75 éve vált függetlenné az első Szlovák Köztársaság, amelynek elnöke a szlovák történelem egyik legellentmondásosabb személyisége. Az egyes emberek számára nagy megmentő és a szövetségesek által meggyilkolt vértanú valójában a nácik szövetségese…..
Most a magyar igazságszolgáltatáson a sor, hogy valóban igazságot szolgáltasson. Hogy végre kimondják, amit minden józan jogérzékkel és szociális érzékenységgel bíró ember gondol, hogy a 2000-es évek elejének deviza ügyelete az évtized legnagyobb csalása volt, és ezek…..
Megfigyelo 2014.04.29 12:02:36
@Istóczy Viktor: A második kérdéshez: Mert a magas infláció miatt olyan magasak voltak a forintkamatok, hogy szinte senki sem tudott volna hitelt felvenni (azaz lakást, autót stb. venni). Mint egy Modigliani nevű Nobel-dijas közgazdász még az 1970-es években megírta, inflációs környezetben egészen mésként kellene a hiteltörlesztéseket csinálni. Az általa javasolt a sémát talán a bankárok sem értik igazán, de a köznépnek végképp nehéz lenne elmagyarázni. Ugyanakkor akaratlanul is többé-kevésbé az ő sémáját szimulálta a devizahitel, és jól működött mindaddig, amig be nem ütött a világválság. Ez előre nem volt látható, sőt tartani sem tartott senki semmit ilyasmitől. (Modiglani valódi sémájánál nem lett volna ilyen baj...)
Megfigyelo 2014.04.29 12:09:25
@Istóczy Viktor: A bankok VESZÍTETTEK azon, hogy elszáltak a CHF kamatok és az árfolyamok: nagyon sok adósuk fizetésképtelenné vált, vagy legalábbis nehezen törleszt -- nem beszélve a "végtörlesztéssel" okozott koloszális kárról, ami lényegében egy, a kormány által az általa preferált felső középosztály javára végrehajtott, nagystílűen törvényesített bankrabás volt.
Megfigyelo 2014.04.29 12:11:13
@Istóczy Viktor: Nem a *magyar bankrendszer* okozta. Annak számára ugyanolyan "elemi csapás" jellege volt, mint a mi számunkra.
Itt az elején egyezzünk meg abban, hogy nem a politikai konzervativizmushoz tartozik a női nemi szerv megcsonkításának hagyományát ápolni, védőoltást gyerektől vallási okból megtagadni, belekből jósolni és varázsdobon játszani, vargként révületbe esni és jövőt mondani stb.…..
Megfigyelo 2014.04.27 07:44:44
@Éhes_ló: Csehország gazdaságilag évszázadok óta sokkal fejlettebb Magyarországnál, annak idején épp Csehország volt a Monarchia ipari központja. (A többé-kevésbé zavartalan fejlődés ott akkor kezdődött, amikor nálunk még a török háboruk folytak.) Ezzel nem is lenne semmi gond. A gond azzal van, hogy az elmúlt 4 évben az egy főre jutó GDP-ben lehagyta Magyarországot Szlovákia is és Lengyelország is, amelyek a rendszerváltáskor még jóval szegényebbek voltak. Mivel Orbán a "folytatást" tűzte ki célul, ebben a ciklusban minden bizonnyal le fog hagyni minket Horvátország, és legalábbis szorosan megközelít Románia. Felkészülnek Bulgária és Albánia...
Megfigyelo 2014.04.27 07:46:50
@Megfigyelo: tudták --> nem tudták. Sorry.
Nem tetszik a német megszállási emlékmű gondolata úgy, ahogy formába lesz öntve, és nem tetszik a szovjet felszabadítási emlékműé sem. Ahogy a német "megszállás" nem mentheti fel a magyarokat a saját tetteikért viselt felelősség és az önvizsgálat alól, úgy a szovjet…..
Az új magyar parlamentben a mai, magát demokratikusnak nevező ellenzék aránya várhatóan nem fogja meghaladni a 25%-ot. Ne siránkozzunk értük, maguk akarták így: az elmúlt 10 évük, a gyenge kampányuk, a gyenge karakterük, a semmitmondásuk, és olykor a számító passzivitásuk mind…..
Megfigyelo 2014.03.30 15:51:09
@flort: Hát csak arra vigyáztak, hogy ne nagyon lehessen formailag belekötni a szabályokba. Mindenki tudja, hogy majdnem függőlegesen lejtő pályát kreáltak.

Nem biztos, hogy akár a saját hosszútávú szempontjukból nézve jól tették. Tisza Istvánnak sem kellett volna olyan keményen megakadályoznia az általános választójog bevezetését: akkor talán nem lövik főbe a felkelő katonák.
Magyarországot megtámadta a saját politikai osztálya, amely az állam felhasználásával, törvényes kerek között veti alá és fosztja ki a társadalmat. Látszólag ennek a messzemenően marxi álláspontnak az igazolása köszön vissza a politizáló értelmiség csaknem minden…..
Megfigyelo 2014.03.29 15:03:20
@HaFr: Nagyon sokfléle feudalizmus volt (sőt van, l. pl. Szaud-Arábia), nyugati, keleti, K.európai...) de mindegyikre jellemző volt, hogy a társadalom felépítésében a személyi függések központi szerepet játszottak. A kapitalizmus az árutermelés köré szerveződik, és legalábbis névleg független szereplőket tételez fel. Magyarországon azonban ez soha sem tudott teljesen kifejlődni. A kiegyezés ereményeként a dzsentri elfoglta az államapparátust, és ennek a hatalmi poziciónak segítségével egy sajátságos járadékos pozicióba helyezte magát: lefölözte, amit mások produkáltak. (Amikor Trianon után ez már nem ment olyan jól, akkor explicite kirabolták a zsidókat.) Ez az úri életforma hatalmas asszimilációs erővel bírt (és bír), a feltörekvő rétegek közül majd' mindenki igyekezett beleolvadni ebbe a rendbe (a hagyományos "keresztény magyar úri középosztályba"). Az ún. szocialista időszakban is a (részben) új vezetőréteg is jelentős mértékben átvette/lemásolta ezt a mentalitást és életstílust. Orbán a ragadozó államnak és személyes hűségnek ezt a nagyon is feudális modelljét (pl. NAV mint rablólovagrend) viszi ad absurdum. Ennek eredményeként az elmúlt 4 év elég volt, hogy kihulljunk a régiónkból, és már inkább a Balkánhoz számítsunk; ha marad még 4 évig, akkor elhúz mellettünk Horvátország és Románia is -- felkészül Bulgária és Albánia. Esetleg Koszovó...
Megfigyelo 2014.03.29 15:04:49
@ninimimi: Igen, "gazdaságon kívüli kényszer" -- ez a precíz terminus.
Ki a májer? A ruszki? Na ő biztos nem, teszi föl és válaszolja is meg a kérdést Rajcsányi az ukrán válság kapcsán. Ahelyett, hogy megkérdezné, kik azok a májerek a magyar véleményipari műveknél (vö.:sajtó), akik az ukrán válságot egy hetvenéves republikánus szenátor…..
Ha egyszer majd az unokám megkérdi, miért él ilyen elcseszett országban, akkor  két idézetet mutatok majd meg neki. És hozzáteszem: azért, fiam, mert hülyék voltunk. Mert képtelenek voltunk megfogni még a szomszéd kezét is - így aztán szépen leigáztak minket azok, akik ezer…..
Az otthonából elmenekült ukrán elnök, Janukovics villáját birtokba vette "a nép", amelynek csípős nyelve el is nevezte a "Korrupció Múzeumának". Ilya Varlamov orosz fotós helyszínen készült képei magukért beszélnek. Mesélnek a döbbenetes, ordenáré, minden  jó ízléstől…..
Megfigyelo 2014.02.23 11:09:52
@ob.szerver: A vagyon nagyja Janukovivs fiáé (ifj. Viktor)...
Megfigyelo 2014.02.23 11:10:58
@nyomasek: Soros nem veret aranyérmeket a saját arcképével..
pite írása Lélegzetvételhez jutott Kijev. Az elmúlt véres hetet leszámítva is éppen eléggé súlyos és a független Ukrajna történetében (és a közép-kelet-európai térség közelmúltjában) páratlan három hónap telt el azóta, hogy Viktor Janukovics elnök visszamondta az…..
Megfigyelo 2014.02.22 21:44:13
@maxval a gondolkodó birca: Óriási különbség, hogy akkor nem folyt vér. Egyébként tűlzás, hogy "csűnyán megbuktak": először a "narancsosok" jelöltje, Juscsenkó lett 5 évre az elnök, majd a következő -- nagyjábók korrekten lebonyolított -- választást egy pár százalékkal "a másik oldal" nyerte, de Janukovicsnak nem sikerült kitöltenie a mandátumát...
Na, nem valamilyen humanitárius céllal. Meccsük lesz ott, egészen pontosan Harkovban. Hogy miért pont ott, amikor az ellenfél a Motor Zaporozsje, amelynek székhelye Harkovtól 300 kilométerre van, az is megérne egy eszmefuttatást, de ettől most eltekintünk, elég annyit leszögeznünk,…..
ProgBlog Mi lesz másnap? 2014.02.17 16:02:56
Végrehajtjuk a feladatot. Nem tehetünk mást. Azután… – Nem – vágott bele Evi. – Addig. – Azután – ismételte makacsul Ope. Die értetlenül nézte őket. – Mi ez? Miről beszéltek? – Ugyanarról, Die – Mat hangja tárgyilagos volt. – Csak addig szolgálják a…..
Megfigyelo 2014.02.18 16:46:37
@ursus artos: Az adatok sehogy sem stimmelnek. Egyrészt nem szabad "folyó forint" adatokat összehasonlítani, mert folyamatos pénzromlás van (mindenütt a világon, sőt a közgazdászok valamennyit feltétlenül szükségesnek tartanak a gazdaság fejlődéséhez). Ez azt jelenti, hogy 1 Ft 2002-ben az 2, vagy talán 3 Ft 2010-ben. Továbbá az adósságot nem önmagában, hanem a GDP-hez viszonyítva kell nézni. Továbbá 2008-ban kitört az évszázad legsúlyosabb (csak az 1929/31-eshez mérhető) gazdasági világválsága. Persze, hogy Magyarország is megszenvedte, de ez nem az MSZP kormányok hibája; ellenkezőleg, az ő érdemük, hogy -- minden várakozással szemben -- nem következett be államcsőd.
(Orbán annyira miránk haragította a világot, hogy az ő kormányzata nem számíthatna olyan hatékony, gyors és kedvező feltételek mellett adott IMF-EU segítségre, amilyet Gyurcsány napok alatt kapott.)

Kétségtelen, hogy 1990 és 2010 között Magyarország lényegében a térségbeli országokkal párhuzamosan fejlődött, Orbán másodszori kormányzása óta viszont durván leszakadt: már nem csak a szlovákok előztek meg minket az egy főre jutó GDP-ben, de a lengyelek is, és nemsokára utólér Románia. Megyünk Albánia-alsó felé, és ha Orbán marad, 4 év mulva ott is leszünk.
Megfigyelo 2014.02.18 16:49:22
@Doomhammer: Te nem vagy komlett! (Sorry)
Képzeljük el azt a forgatókönyvet, hogy az április 6-i választásokon az Összefogás megtorpan 14.98 százalékon, az LMP és a 4K! pedig külön-külön is megugorja a bejutáshoz szükséges 5 százalékos küszöböt. Ebben az esetben az összefosás Gyurcsánytól Szanyiig, Oszkótól…..
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége nem hajlandó kupeckedni Orbánnal Gábriel arkangyal ügyében, nem húny szemet a kormányzati "emlékezetpolitika" tendenciózus hazugságai fölött, és ma úgy döntött, hogy távol tartja magát a kormány "Holokauszt 2014"…..
Megfigyelo 2014.02.10 12:20:30
@Conchobar: Lehet, hogy a Hatvany-Deutsch képgyüjteményt rögtön az állami hatóságok vitték el, de a kisemberek boltjait, lakásait általában a környékbeliek cincálták szét. Pozsgay Imre ír le nagyon szemléletesen egy ilyen esetet, amikor neki is jutott náhány üveg szines tinta a szomszédos papirboltból...
Megfigyelo 2014.02.10 12:25:46
@Conchobar: Megtámadták azt a Szerbiát, amelyet automatikusan érvénybe lépő katonai szerződések kötöttek az Enternte államokhoz. Ez ehyenlő oroszország és franciaország megtámadásával.
Egyébként nem árt tudni, hogy -- okkal, vagy ok nélkül, 100 év múltán majdnem mindegy -- de a világ közvéleménye és a nemzetközi történetírás gr. Tisza Istvánt tartja az I.VH kirobbantásáért a legfőbb felelősnek. És neki akarnak most a Kossuth Lajos téren lovasszobrot emelni...
Megfigyelo 2014.02.10 12:28:45
@♔bаtyu♔: Senki sem mondta, hogy ez a kormány antiszemita. De megengedhetetlen engedményeket és gesztusokat tesz az antiszemita csőcseléknek.