Regisztráció Blogot indítok
Adatok
karikaV43

0 bejegyzést írt és 1022 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kínától Latin-Amerikáig, az építészet és az építőipar egyre gyakrabban alkalmaz 3D nyomtatótechnológiákat. A 3DP egyrészt futurisztikus elképzeléseket, különleges terveket vált valóra, másrészt sorra dőlnek meg a rekordok. Túl az egyediségen és a világcsúcsokon, egyértelműen bebizonyosodott: az…..
Finn tudósok, Maki Kaurismuki és Björn Jonagold, fantasztikus felfedezést tettek, amikor egy isten háta mögötti Északi-tengeri szigeten Antasklaskirun-on kutatták a helyi élővilágot. A sziget teljesen elzárt a külvilágtól, ezért is nyújt a tudománynak végtelen tárházát az ott élő fajok…..
Nem lehet megszokni se a saját építkezésünkön, se a Házépítők csoportban a sorstársak sztorijait arról, hogy már megint áll az építkezés, mert nem jön a mester. Oké, emberek vagyunk, de amivel az építőiparban próbálják kimenteni magukat a "kivitelezők" az már annyira morbid és gyerekes, hogy ideje…..
karikaV43 2019.06.29 13:44:24
@FGyula64: én biztos felhívom :)
karikaV43 2019.06.29 19:17:07
@balogh z: azért ezt gondol úgy át, hogy a te fizetésed sokalja valaki és te meg szeretnél jobban keresni. Akinek olcsó munka kell az megérdemli a hasonló bánásmódot és a.link munkát is. Gondolom az olcsó informatikus nem olyan jó mint a drága.
Mercedes 8/8, unalom 100/100. Nyugodtan bajnokká avathatták volna Lewis Hamiltont a szezon nyolcadik fordulóján, már csak formaság a hátralévő szezon...
karikaV43 2019.06.25 22:05:44
 Szabályos geometriai formák, fehér homlokzatok, lapos tető, padlóig nyúló ablakok – egy modern lakópark jellemzői manapság. Valójában én most egy dessaui Bauhaus épületet írtam le, amely csaknem 100 évvel ezelőtt épült, de leírhattam volna azt a lakóparkot is, amelyben most lakom. A Bauhaus…..
Nagyoroszi vasútállomásáról azt gondolnánk, hogy csak egy, a számtalan kissé hátrányos helyzetbe került mellékvonali állomások közül. Sokáig én sem tulajdonítottam neki sok jelentőséget, sőt talán azt is megkockáztatom, hogy észre sem vettem. Bár sokszor elautóztunk mellette, nem késztetett…..
karikaV43 2019.04.20 15:51:33
@F.M.J.: Én is kíváncsi lennék lévén megyén belül van.
Listát készíteni mindig nagy kihívás, melyhez nem kevés szubjektivitás szükségeltetik. Az angol Metal Hammer pont ezért nem is vállalta be, hogy ők vigyék el ezúttal a sarat, megkértek néhány ismert muzsikus arcot, hogy mondják meg: szerintük ugyan mi volt az elmúlt ötven év…..
Médiatörténeti pillanat volt. 2016 nyarán két ismert, öltönybe öltözött országgyűlési képviselő társaságában beült a stúdióba egy ismeretlen, rövidnadrágos és pólós fiatalember. Civil passzivistának nevezte magát, és miközben a politikusok szertartásosan köszöntötték a „kedves” nézőket, ő magasba…..
karikaV43 2019.01.07 19:52:21
@ulpius66: szánalmas fidesz troll vagy és még fel is vágsz vele.
A Roncsok című sorozat legújabb részében egy olyan eldugott, "Istenhátamögötti" telekre megyünk, ahol egészen pontosan 7db Csepel teherautó roncs pihen...
Business as usual: részemről 2018 is a független szerzői film, legfőképpen pedig a független szerzői horror éve. Ghostland (aka. Incident in Ghostland) Az, hogy mi 2018 legnagyobb hatású mozija, már márciusban eldőlni látszott, midőn hat néma év után bemutatásra került Pascal Laugier friss…..
Senciségek Lakberendezés 2018.11.16 12:24:00
Ha már szó volt az egyetemről, az ingatlanról, rólam, akkor itt az ideje, hogy a lakberendezés is előkerüljön. Mint, már sok helyen említettem pár éve vagyok csak megszállottja a témának, és megmondom őszintén, hogy a rengeteg stílusból, jelenleg max kettővel tudok azonosulni…..
karikaV43 2018.11.18 19:39:33
@sencii98: nem rossz ez,csak legyél kicsit vagányabb az anyagokat illetően. Az ipariba sok az acél és nyers tégla,de nem ezek a korszerű burkolatok.A lépcső meg kiállt a melegen hengerelt acélért.Lehet akár rozsdás is. A színek viszont nagyon jók.
Jose Mourinho és Paul Pogba közötti viszony az utóbbi tizennyolc hónapban eléggé fagyosra sikerült. Ha jól figyeltük, gyakorlatilag nem néztek egymás szemébe a VB óta. Ennek ellenére Pogba elfogadta a Manchester United döntését, hogy nem adják el a nemrégiben bezárt átigazolási időszak idején...
Ha a hetvenes évek a hard rock évtizede volt, akkor a nyolcvanas évek egyértelműen a heavy metal csúcsidőszakának számítanak: azon lehet vitázni, hogy maga a stílus mikor jött létre (a kánon szerint a Black Sabbath indította útjára 1970-ben kiadott debütalbumával), de a világszintű, fősodorbeli…..
A nyolcvanas évek a pop/rockzenében egészen kivételes időszakot jelentettek: tulajdonképpen ez volt az utolsó olyan éra, melyben a könnyűzene valós művészi igénnyel lépett fel, ráadásul ezek a kísérletek sok esetben egészen elképesztő sikerrel is jártak. Bár az art-rock gyökerei egészen a hatvanas…..
karikaV43 2018.02.19 22:32:24
@LoveKills: olvasni tudni kellene.
A cím art-rock.
Bocsi a Queen abba bőven belefér.
Ellentétben a felsoroltak zömével.
Érdekes kategóriát jelentenek a filmvilágon belül a második világháborús alkotások, melyek hihetetlen sokszínűséggel mutatják be az 1939 és 1945 közti időszak történéseit, csatáit és különlegességeit. Ebbe a bizonyos sokszínűségbe beletartozik, hogy egyes filmek inkább vidám megközelítésben, mások a…..
Elérkezett az év utolsó hónapja, ezzel együtt pedig egyre több autós szembesül azzal, hogy reggel kaparni kell a jeget, fel kell kapcsolni a lámpát és végérvényesen fel kell tenni a téli gumit. Vannak azonban olyanok, akik szerint ez hülyeség. Nos, most róluk lesz szó: 1. Takarítani?…..
karikaV43 2017.12.09 22:41:39
@mennyi?husz!: én egész évben nyári gumizom.Két éve.Azóta van hó is :)
Amit írsz,hogy 30 nap az úton hó évente az max az oroszoknál egyébként kamu.
Tavaly volt nagyobb mennyiségű hó előtte majdnem 10 évig semmi.
Lehet itt tesztelni,meg dumálni aki ismeri a kocsiját és tud is vezetni annak nem biztos,hogy itthonra kell a téli gumi.
Én autóval intézem a munkán felét,de leteszem havazáskor.Kibírom,ha nem megyek.
A vizes útra meg a nyári gumi sem rossz,csak lassabban kell valamivel menni.
Önkontroll és ABS.
Tegnap a facebookon található Magyar bloggerek és blogkedvelők közösségében tegnap lettem "A nap bloggere", ami annyit jelent, hogy az ott feltett kérdésekre, egy bejegyzésben kell válaszolnom. Kihasználva a témát, ezt a lehetőséget felajánlottam a blog facebook csoportjában, és a kedvelhető oldalán…..
  Mindegy, mit mond a nő. Tökéletesen mindegy. Lehetne az is a poszt címe: "Ha egy nő nemet mond, az nemet is jelent." Ez ugyanúgy téveszme. A csábítás olyan interakció, mely jellemzően nem a szavak szintjén dől el.   Még mielőtt belecsapnánk, érdemes tisztázni pár alapvető dolgot. Kevés olyan…..
A nőket, több esetben a férfiak ellen irányuló erőszakról hála az égnek egyre többen mernek beszélni mind hazai, mind világsajtó szinten. Egyre több sztár mondja el, hogy az adott rendező, fotós miként is zaklatta szexuálisan, vagy kényszerítette rá bizonyos dolgokra. Ám itt nem áll meg a #metoo…..
Ha valaki ellátogat a szászországi Alfeldben lévő Walter Gropius által tervezett 10 épületből álló cipőgyár-komplexumba, felteszi a kérdést: miért lehet ez egyáltalán olyan nagy dolog, amitől felveszi a versenyt mondjuk a pisai ferde toronnyal és a kínai nagy fallal? Sokáig viaskodtam én is ezzel és…..
A MAGÁNYOS HOLD Mese habbal… 2017.10.13 12:52:17
Éppen egyedülálló vagy (avagy modern terminus technikussal szingli), ülsz otthon, pizsiben, kínai vacsorát majszolgatsz, a háttérben éppen Carrie Bradshaw és Samantha Jones tanítja, hogyan kell a szeretethiányt méregdrága cipőkkel, ruhákkal, na meg egy éjszakás kalanddal pótolni. Mivel ezt a részt…..
Nem titok, hiszen mindenki tudja, hogy az elektromos gitár ördögi szerkezet. Főleg hogyha erősödő tényező a húrokon a Black Sabbath színezet. Az Electric Wizard pedig kilencedik albumának címével is jelzi, hogy oda kanyarodik vissza zeneileg ismét, ahonnan huszonnégy évvel ezelőtt tulajdonképpen…..
karikaV43 2017.09.30 17:11:29
Gwen, Björk és Dolores, három csodás baronesz. Anneke, PJ, és Tarja, mindenki őket akarja. A rock legdögösebb istennői belőlünk is előcsalták a botcsinálta költőt, lényük rímfaragásra késztet, de ígérjük: alább inkább a képek beszélnek a csacska szavak helyett...
Hétfőn este indul a Feleségek luxuskivitelben első évada a Viasat3-on, tetszik tudni, ez az a műsor, ami betekint a gazdag emberek kulisszái mögé, és azt mutatja meg, hogy attól, hogy egy nő gazdag, még nem biztos, hogy ellenszenves, vagy pont fordítva - ez majd kiderül az amerikai Bravo tévé…..
karikaV43 2017.09.23 14:20:56