Regisztráció Blogot indítok
Adatok
karikaV43

0 bejegyzést írt és 1003 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A tanácstalanság nyomasztó érzése telepedett rám az 1991-ben megalakult chilei thrash/groove metal alakulat, a Criminal kilencedik stúdiólemezének kiértékelése kapcsán. Pedig az anyag makulátlan: a hangzása mennyei, a zenészek vérprofi módon kezelik a hangszereiket, százszázalékos precizitással és…..
karikaV43 2021.09.19 14:55:31
Újabb dalt mutatott be a Hooligans a tavasszal érkező Zártosztály című lemezéről. Ami a keményvonalas hangvételt illeti, a Kendőzetlen igazság csavar még egyet a fokozaton: a friss nóta a korábban közzétett Evolúció című számnál is zúzósabbra sikeredett. A zenekar egy klipet is készített a dalhoz,…..
Volt már szó nehéz matricázásokról, de ha választanom kéne egyet, hogy melyik volt messze a legnehezebb, akkor egyértelműen erre a Williams-re voksolnék. Ebben a bejegyzésben szó lesz a modellről, hogyan és milyeneket lehet beszerezni és arról, hogy hogyan lehet felmatricázni ezt a versenyautót.…..
Csütörtökre valami nagy bejelentéssel készül a Metallica. A szerdán a mozikban is bemutatásra kerülő S&M 2 utáni következő lépésről persze eddig semmilyen információ nincs, de jó eséllyel az említett mozi fizikai megjelenéséről, vagy esetleg - ha már az oldal címe MetallicaXX - talán egy S&M…..
Ősszel érkezik a mozikba a Terminátor: Sötét végzet, ami a franchise hatodik része lesz - hogy ez most mennyiben reboot, és pontosan melyik rész hányadik, azt inkább ne részletezzük, marketinges legyen a talpán, aki érti. Ezúttal nem csak a legendás rendező, James Cameron tér vissza, ezúttal…..
Kínától Latin-Amerikáig, az építészet és az építőipar egyre gyakrabban alkalmaz 3D nyomtatótechnológiákat. A 3DP egyrészt futurisztikus elképzeléseket, különleges terveket vált valóra, másrészt sorra dőlnek meg a rekordok. Túl az egyediségen és a világcsúcsokon, egyértelműen bebizonyosodott: az…..
Finn tudósok, Maki Kaurismuki és Björn Jonagold, fantasztikus felfedezést tettek, amikor egy isten háta mögötti Északi-tengeri szigeten Antasklaskirun-on kutatták a helyi élővilágot. A sziget teljesen elzárt a külvilágtól, ezért is nyújt a tudománynak végtelen tárházát az ott élő fajok…..
Nem lehet megszokni se a saját építkezésünkön, se a Házépítők csoportban a sorstársak sztorijait arról, hogy már megint áll az építkezés, mert nem jön a mester. Oké, emberek vagyunk, de amivel az építőiparban próbálják kimenteni magukat a "kivitelezők" az már annyira morbid és gyerekes, hogy ideje…..
karikaV43 2019.06.29 13:44:24
@FGyula64: én biztos felhívom :)
karikaV43 2019.06.29 19:17:07
@balogh z: azért ezt gondol úgy át, hogy a te fizetésed sokalja valaki és te meg szeretnél jobban keresni. Akinek olcsó munka kell az megérdemli a hasonló bánásmódot és a.link munkát is. Gondolom az olcsó informatikus nem olyan jó mint a drága.
Mercedes 8/8, unalom 100/100. Nyugodtan bajnokká avathatták volna Lewis Hamiltont a szezon nyolcadik fordulóján, már csak formaság a hátralévő szezon...
karikaV43 2019.06.25 22:05:44
 Szabályos geometriai formák, fehér homlokzatok, lapos tető, padlóig nyúló ablakok – egy modern lakópark jellemzői manapság. Valójában én most egy dessaui Bauhaus épületet írtam le, amely csaknem 100 évvel ezelőtt épült, de leírhattam volna azt a lakóparkot is, amelyben most lakom. A Bauhaus…..
Nagyoroszi vasútállomásáról azt gondolnánk, hogy csak egy, a számtalan kissé hátrányos helyzetbe került mellékvonali állomások közül. Sokáig én sem tulajdonítottam neki sok jelentőséget, sőt talán azt is megkockáztatom, hogy észre sem vettem. Bár sokszor elautóztunk mellette, nem késztetett…..
karikaV43 2019.04.20 15:51:33
@F.M.J.: Én is kíváncsi lennék lévén megyén belül van.
Listát készíteni mindig nagy kihívás, melyhez nem kevés szubjektivitás szükségeltetik. Az angol Metal Hammer pont ezért nem is vállalta be, hogy ők vigyék el ezúttal a sarat, megkértek néhány ismert muzsikus arcot, hogy mondják meg: szerintük ugyan mi volt az elmúlt ötven év…..
Médiatörténeti pillanat volt. 2016 nyarán két ismert, öltönybe öltözött országgyűlési képviselő társaságában beült a stúdióba egy ismeretlen, rövidnadrágos és pólós fiatalember. Civil passzivistának nevezte magát, és miközben a politikusok szertartásosan köszöntötték a „kedves” nézőket, ő magasba…..
karikaV43 2019.01.07 19:52:21
@ulpius66: szánalmas fidesz troll vagy és még fel is vágsz vele.
A Roncsok című sorozat legújabb részében egy olyan eldugott, "Istenhátamögötti" telekre megyünk, ahol egészen pontosan 7db Csepel teherautó roncs pihen...
Business as usual: részemről 2018 is a független szerzői film, legfőképpen pedig a független szerzői horror éve. Ghostland (aka. Incident in Ghostland) Az, hogy mi 2018 legnagyobb hatású mozija, már márciusban eldőlni látszott, midőn hat néma év után bemutatásra került Pascal Laugier friss…..
Sencis Dolgok Lakberendezés 2018.11.16 12:24:00
Ha már szó volt az egyetemről, az ingatlanról, rólam, akkor itt az ideje, hogy a lakberendezés is előkerüljön. Mint, már sok helyen említettem pár éve vagyok csak megszállottja a témának, és megmondom őszintén, hogy a rengeteg stílusból, jelenleg max kettővel tudok azonosulni…..
karikaV43 2018.11.18 19:39:33
@sencii98: nem rossz ez,csak legyél kicsit vagányabb az anyagokat illetően. Az ipariba sok az acél és nyers tégla,de nem ezek a korszerű burkolatok.A lépcső meg kiállt a melegen hengerelt acélért.Lehet akár rozsdás is. A színek viszont nagyon jók.
Jose Mourinho és Paul Pogba közötti viszony az utóbbi tizennyolc hónapban eléggé fagyosra sikerült. Ha jól figyeltük, gyakorlatilag nem néztek egymás szemébe a VB óta. Ennek ellenére Pogba elfogadta a Manchester United döntését, hogy nem adják el a nemrégiben bezárt átigazolási időszak idején...
Ha a hetvenes évek a hard rock évtizede volt, akkor a nyolcvanas évek egyértelműen a heavy metal csúcsidőszakának számítanak: azon lehet vitázni, hogy maga a stílus mikor jött létre (a kánon szerint a Black Sabbath indította útjára 1970-ben kiadott debütalbumával), de a világszintű, fősodorbeli…..
A nyolcvanas évek a pop/rockzenében egészen kivételes időszakot jelentettek: tulajdonképpen ez volt az utolsó olyan éra, melyben a könnyűzene valós művészi igénnyel lépett fel, ráadásul ezek a kísérletek sok esetben egészen elképesztő sikerrel is jártak. Bár az art-rock gyökerei egészen a hatvanas…..
karikaV43 2018.02.19 22:32:24
@LoveKills: olvasni tudni kellene.
A cím art-rock.
Bocsi a Queen abba bőven belefér.
Ellentétben a felsoroltak zömével.
Érdekes kategóriát jelentenek a filmvilágon belül a második világháborús alkotások, melyek hihetetlen sokszínűséggel mutatják be az 1939 és 1945 közti időszak történéseit, csatáit és különlegességeit. Ebbe a bizonyos sokszínűségbe beletartozik, hogy egyes filmek inkább vidám megközelítésben, mások a…..
Tegnap a facebookon található Magyar bloggerek és blogkedvelők közösségében tegnap lettem "A nap bloggere", ami annyit jelent, hogy az ott feltett kérdésekre, egy bejegyzésben kell válaszolnom. Kihasználva a témát, ezt a lehetőséget felajánlottam a blog facebook csoportjában, és a kedvelhető oldalán…..
  Mindegy, mit mond a nő. Tökéletesen mindegy. Lehetne az is a poszt címe: "Ha egy nő nemet mond, az nemet is jelent." Ez ugyanúgy téveszme. A csábítás olyan interakció, mely jellemzően nem a szavak szintjén dől el.   Még mielőtt belecsapnánk, érdemes tisztázni pár alapvető dolgot. Kevés olyan…..
A nőket, több esetben a férfiak ellen irányuló erőszakról hála az égnek egyre többen mernek beszélni mind hazai, mind világsajtó szinten. Egyre több sztár mondja el, hogy az adott rendező, fotós miként is zaklatta szexuálisan, vagy kényszerítette rá bizonyos dolgokra. Ám itt nem áll meg a #metoo…..
Ha valaki ellátogat a szászországi Alfeldben lévő Walter Gropius által tervezett 10 épületből álló cipőgyár-komplexumba, felteszi a kérdést: miért lehet ez egyáltalán olyan nagy dolog, amitől felveszi a versenyt mondjuk a pisai ferde toronnyal és a kínai nagy fallal? Sokáig viaskodtam én is ezzel és…..