Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KovácsLajos19

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Lakott a házunkban egy tündéri anyuka tündéri mozgássérült kisfia. Sántikál. Sosem értettem, hogy miért nem látom a házunktól fél perc sétára lévő játszótéren, ahol homokozni, hintázni nyilván ő is tudna. Hogy lehet, hogy alig-alig találkozunk hiperaktív, nem beszélő, bicegő, Down szindrómás, kínai…..
Nem jó a kérdés: demokrácia működik. A baj az, hogy nincs demokrácia. A demokrácia alapja, hogy minden ember egyenlő, és egyforma jogokkal és esélyekkel élheti az életét. Ez azonban még a legdemokratikusabb országokban sincs így. A mai világban mindenhol egy hierarchikus vezetési modellt…..
Egy elkeseredett tanárnő ismerősöm mesélte nemrég, hogy rátámadt egy diákja az iskola folyosóján, hátulról közelítve belerúgott. Miért? Mert kapott egy egyest. A gyerek nem rossz tanuló, de szeret provokálni. Kabátban ül, táskája a padon, sosincs felszerelése. Azért kapott egyest, mert harmadmagával…..
KovácsLajos19 2018.01.25 21:37:14
@KovácsLajos19: kulonbozo szintu oktatassal esetleg kezelheto a dolog. Nyilvan nem mindenki akar tovabb tanulni. Egy egyszerusitett program azoknak a diakoknak akiknek a kepessegei szerenyebbek, fuggetlenul a hatteretol vagy, hogy cigany nem cigany. Ilyen szempontbol ez mindegy. Ez kisebb terhet jelentene, talan kevesebb frusztraciot is a diaknak de megis eleg tudast adna hogy bekeruljenek egy szakmunkaskepzobe. Persze erre tanero, tananyag, eroforrasok kellenenek ami nincs. Ha van penz akkor lehet finomabb modszerekkel megprobalni megoldani a problemat de ha nincs penz erre akkor a kemenyebb modszerekre van szukseg mert hosszutavon nem lesz tanar a videki iskolakban. Mondjuk ennyi penzert csodalom hogy most van.
Este 9-es műszakzárás? Hiperszigorú ügyfélszolgálati protokoll? Vagy esetleg tényleg az Idők Atyja beszélgetett Adrival Narniából, amíg belefért neki? Akinek van tapasztalata az OTP netbank csetjável, esetleg segíthetne megfejteni a rejtélyt!  Sziasztok, Szeretném veletek megosztani az esetet,…..
Megkopott az iskolai nyelvi tudásod? Vagy mindig is meg akartál tanulni egy új nyelvet? Már rég lediplomáztál volna, de még hiányzik a nyelvvizsga? Ezzel nem vagy egyedül. Az egyetemeken és főiskolákon viszont erre nincs mindig lehetőség. Ma nincs elég forrás az oktatásban, és amikor az állam…..
Pusztán elméleti síkon, de gondoljunk csak bele: az emberiség elindít egy 3D nyomtatáshoz hasonló technológián alapuló önreprodukcióra képes űrjárművet a szomszédos csillagrendszerbe, ami aztán az ott fellelhető nyersanyagokból másolatokat készítene saját magáról. Ezek a másolatok aztán új…..
Biztosan emlékeztek még gyerekkorotokból az örök kedvenc, mágneses rajztáblára, amit még mind a mai napig megtalálhatunk az üzletek polcain. Az A4-es papírlap mellett én is ilyennel kezdtem a rajztudományom kibontakozását, ami körülbelül most is ott tart, mint körülbelül 6 évesen. Engem igazából…..
Hallgatom a közmunkások beszélgetését. …és ha idejön a migráns kapni fog 9 milliót. Milyen dolog ez?... Nem azon kesereg, hogy mire lesz elég neki az 52.000 forint, amit majd a hó végén kap. Nem azon gondolkodik, hogyan élje túl a telet? Az fáj neki, hogy a „Soros terv” szerint minden migráns kap…..
KovácsLajos19 2017.11.26 21:10:58
Kik voltak a magyar feministák? Tudálékos, csúnya vénkisasszonyok, akiknek legfőbb ambíciójuk legfeljebb választójog lehetett, vagy csinos, értelmiségi nők, akik nemzetközi porondon is sokat tettek a világbéke és a nők ügyéért?   Arról már korábban többször írtunk, hogy az aranykorban nem csak…..
+-100 175 nap 2017.11.21 00:06:17
Az Ókori Egyiptom több ezer éves kultúrája, művészete, a ránk maradt alkotások ámulatba ejtenek minket. Csodáljuk az évezredeken át felhalmozott tudásukat, technikai ismereteiket, a fáraók mérhetetlen gazdagságát.Vajon hogyan öltözködtek? Mik voltak a kedvenc ruhadarabjaik? Divattörténeti…..
Az áprilisban feltámadt Hahota után újabb kultikus ifjúsági magazin tér vissza a régi szép időkből: decembertől, 25 év szünet után újra kapható lesz gyerekkorunk kedvenc képregényújságja, az 1981 és 1992 között megjelenő Kockás! Amiben olyan hősök kalandjait izgulhattuk végig, mint a folyton…..
KovácsLajos19 2017.11.06 21:29:23
@FlybyWire: hehe, én is így jártam. Iszom is egy sört erre a kultúrsokkra.
KovácsLajos19 2017.11.06 21:29:25
@FlybyWire: hehe, én is így jártam. Iszom is egy sört erre a kultúrsokkra.
Mint a téma előző bejegyzéséből kiderült, az úgy nevezett szent prostitúció kivételével már az ókori világban is kisebb-nagyobb társadalmi megvetés lengte körül a prostitúciót, pontosabban a prostituáltakat. A római kor szabadosságának leáldoztával arra számítanánk, hogy a szigorú, keresztény…..
1962-ben történt, hogy a pécsi salakhegy felrobbant!  Eredeti szándékom volt, hogy csak a súlyos szerencsétlenségről írok. Adatgyűjtés során egyre csak terebélyesedett a történet. Majd azon kaptam magam, hogy már nemcsak a robbanásról jegyzetelek. A történet a salakhegy létrejöttével kezdődik, ami…..
KovácsLajos19 2017.11.02 22:42:31
Bár a "méret nem minden", ha a következő turisztikai nevezetességeknek nem néztetek pontosan utána, könnyen lehet, hogy csalódni fogtok a nagyságukban. Nem tagadom, én is jártam már így. Most következzen az a 10 látnivaló, amitől nagyságilag mindenki kicsit többet vár...   © Bored Panda Mona-Lisa,…..
1889. Egy Seattle-i bank biztonsági őre - a pusztító földrengés után - az épület romjai közt megmaradt páncélszekrényt őrzi..
KovácsLajos19 2017.09.18 15:02:34
@odamondó: az, sajnos csak kettő volt amit tesztelhettek rajtuk.
A nettó bevándorlás 246 ezer a Statisztikai Hivatal szerint a korábbi 345 ezerrel szemben. 2014 óta nem volt ilyen alacsony. Nemcsak kevesebb EU-s munkavállaló érkezik, de sok - már Angliában élő - is távozik. Ettől pedig szenvednek a vállalkozások...
Ez most nem egy újabb tudománytalan-ismeretterjesztő bejegyzés felvezetése, hanem tényleg csak egy kérdés. Múlt héten úgy esett, hogy rögtön háromszor is jártam Szlovákiában (még konkrétabban kilenc nap alatt négyszer - tessék felkészülni újabb vonatos bejegyzésekre:), és rácsodálkoztam, hogy még…..
Az ember az idők kezdete óta talál módot arra, hogy kifejezze egy csoportba tartozását vagy éppen ellenállását. Piercingek, kirívó öltözködés vagy hajviselet, és valószínűleg ugyanilyen célt szolgáltak a tetoválások is. Arra voltak hivatottak, hogy megmutassák, viselője olyannyira azonosul…..
HamPLÓ Zemplén zöldjében 2017.08.31 07:00:00
A Sárospatak feletti Megyer-hegyi tengerszemről tíz-tizenöt éve még csak nem is hallottam, egy ideje viszont közismert turisztikai látványosság. Tudom, a nem-ismerés elsősorban engem minősít, ezzel együtt úgy érzem, hogy a hazai idegenforgalom elég jól fejlődik ahhoz képest, hogy soha nem volt ilyen…..
KovácsLajos19 2017.09.01 14:25:40
@Hamster: régen nevettem ilyen jót, köszönöm. Könnyem is kicsordult. Éljen az alföld.
A szerdát vártam. Az ötödikesekkel több állomásos csapatmóka lesz. A kincsestérkép leküzdésre váró akadályokat tartogat majd nekik a forró sivatagban. A nyelvtanításban azt szeretem a legjobban, hogy számtalan kreatív módja lehet a tananyag elsajátításának, gyakorlásának. Persze nem mindenki…..
KovácsLajos19 2017.08.30 23:52:02
@MinekLettemTanár: ez a minek kell történelmet tanulni kérdés pusztító. De ha visszafordítod, Trónok harcát nézel? Az élet megeszi reggelire azt a vacakot. Csak egy kis fantázia kell hozzá és egy kicsit más szögből kell nézni ;)
A legmagasabb szlovén csúcs megmászásának ötlete egy két napos csúcstámadásnak indult, parkolótól-parkolóig a legrövidebb úton, egy éjszakázással. Aztán gyanútlanul elkezdtük nézegetni a képeket a Triglav hatalmas mészkőcsoportjáról és menthetetlen elvesztünk. Ötletelésünk eredménye egy 4 napos…..
A Világegyetem igazán jól ki lett találva. Akkora távolságok vannak naprendszerei között, hogy minden számba jöhető fizikai anomália vagy kocsmai összetűzés ("Engem már 12 naprendszerben ítéltek halálra!") ki van küszöbölve. Ha földi bázisunkról (első kihívás a gravitáció leküzdése) a mai, kémiai…..