Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dudits Dénes

10 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A minap arról panaszkodott nekem valaki, hogy a családjában és a baráti körében szomorúan tapasztalja, hogy többen is lassan tönkremennek az alkohol és a drog miatt. Habár tisztában van azzal, hogy kizárólag annak a szenvedélybetegnek lehet segíteni, aki igényt tart a segítségre, mégsem akarja…..
Dénes: Mielőtt nekikezdtünk volna a beszélgetésnek, mondtál nekem valamit. Nem tudom, elmondhatjuk-e... de azt mondtad, hogy neked is van függőséged. Katinka: Hát, igen, néha elgondolkozom azon, hogy munkafüggő vagyok-e. Legalább két olyan állásom is van ugyanis, amely több időt igényel, mint napi…..
Egy nagy napon vagyok túl, és bevallom, az átlagosnál egy kicsit izgatottabb is vagyok. Ma ugyanis lehetőségem volt egy interjú keretében Hosszú Katinkával beszélgetni, mégpedig egy nagyon fontos és érdekes témáról. Mint tudjátok, gyakran foglalkozunk az akaraterő kérdésével, illetve azzal, hogy…..
Sajnos még mindig él az a tévhit (amit bizonyos szakemberek is vallanak), hogy csak azon a szenvedélybetegen lehet segíteni, aki maga is igényli a segítséget. Ezzel szemben a valóságban a segítségnyújtásnak nem minden esetben előfeltétele, hogy a függő maga is segítséget akarjon kapni. Egy függő…..
Vágyakozni valamire, és elköteleződni valami mellett – ez két teljesen különböző dolog. Az áhítozás vagy a nyavalygás helyett rendesen bele kell állni a dolgokba, és nagyon keményen kell dolgozni azon, hogy visszaszerezzük a kontrollt az életünk felett. A munkám folytán nagyon sok emberrel…..
Én most 43 éves vagyok, és pár évvel ezelőtt volt egy nagy felismerésem: rájöttem, hogy az életben iszonyú fontosak a struktúrák és a szabályok. A struktúrák ugyanis nem megkötnek, a szabályok nem megkötöznek, hanem szabaddá tesznek. A struktúra, a szabály valójában nem egy béklyó, hanem a teljes…..
Éppen most fejeztem be a munkát egy nagyon kedves ügyfelemmel, akivel egy rendkívül izgalmas témáról beszélgettünk. Gondoltam, megosztok veled néhány érdekes dolgot, ami a beszélgetésünk kapcsán felmerült bennem. Az említett férfi már régóta jár hozzám, és nagyon szépen tartja az…..
Van egy szeretted, aki alkoholproblémákkal küzd. Mindent megteszel, hogy elérd nála, hogy kezeltesse magát. Nagy nehezen elmegy egy jó szakemberhez, és később teljesen le is áll az ivással. Te meg nagyon örülsz, boldog vagy. És akkor egyszer csak azt veszed észre, hogy amióta józan, a szeretted már…..
Dudits Dénes 2017.01.24 06:26:11
@Jakab.gipsz: Miért tenném? Lehet, hogy pont a Te szavaid mutatnak valakinek kiutat
Dudits Dénes 2017.01.24 06:30:16
@p.a: Hm. Ezen még gondolkodom egy kicsit. Köszi
Dudits Dénes 2017.01.24 06:46:52
@p.a: Olyan közösséget érdemes választani, ahol az egészségesség az alapérték. Ez persze jelenti azt is, hogy a korábbi kapcsolatainkat felül kell vizsgálni.
Egy kedves ügyfelem hozzájárult ahhoz, hogy megosszam veletek néhány gondolatát. A legérdekesebbet az alábbi módon fogalmazta meg. „Mit ér majd akkor életed, ha pénzed annyi is, mint a pelyva, ha nem dagad majd vérered, és egy jó seggre nem mondod, hogy »Ejha!«.”  És a többi:  „A pia azért…..
Engedd meg, hogy bemutassam… Az én igazi konkurensem: Tibi atya! Munkából hazajövet mindennap elhaladok Tibi atya kocsmája előtt, és már számtalanszor elhatároztam, hogy egyszer írok erről az emberről, az alkoholipar legügyesebb képviselőjéről. Ha hiszed, ha nem, tényleg Tibi atya és az…..