Regisztráció Blogot indítok
Adatok
speedimi

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
‹⊗› Extra érdekességekért és semmire sem jó hülyeségekért lájkold a Moped blog Facebook-oldalát. ‹⊗›   András és Sándor néhány évvel ezelőtt már megörvendeztetett bennünk egy túrabeszámolóval, akkor Trieszbe - vagyis onnan még egy kicsit tovább is: egészen Gradóig - mentek, mégpedig egy KTM és…..
speedimi 2020.11.10 05:51:02
Röviden és tömören. Ez az a Netflix-film, amiért érdemes előfizetni! Tény, hogy a Russo-tesók álltak az egész projekt mögött, meg úgy az egész filmről sütött folyamatosan, hogy itt most nem valami fércmű készült, hanem egy kellő figyelemmel és odaadással ellátott, kőkemény férfias akció móka. Chris…..
Egyik nap beszélgettem egy 2006-os évjáratú BMW 530d tulajdonosával, aki éppen egy több százezer Forintos váltó felújítás előtt állt és kérdeztem, hogy mi lesz az autó sorsa, megtartja vagy eladja és vesz egy olcsóbban fenntartható autót? A válasz az volt, hogy ezt az autót ismeri, tudja milyen…..
Az oroszok már a spájzban vannak; Csak egy maradhat; Bunkó vagy, Bugsy; Fussatok, bolondok; Why so serious; This is Sparta – néhány filmes szöveg, ami mára szállóigévé vált. A felsorolt idézetek gyakran tűnnek fel a neten mémek és kommentek formájában, valamint baráti beszélgetések során is rendre…..
Ma sem a sarki önkiszolgálóban ebédelt az ország kedvenc, saját lábon álló ifjú párja. Orbán Ráhelt és férjét  ma délben a budapesti VI. kerület egyik Andrássy úti éttermében kapták lencsevégre. A fénykép készítője a Facebook-oldalán meg  is osztotta a képet a két, saját tehetségéből és szorgalmából…..
Röviden arról, hogy miért kezdett el érdekelni ez a téma: Nagyjából egy éve kezdtem el Python programozást tanulni egy nagyszabású projekt miatt, és gyakorlásként vettem egy Raspberry Pi 3-at is, hiszen ezen az olcsó miniszámítógép gyárilag képes Python programok futtatására, és a GPIO porton…..
speedimi 2018.01.12 22:33:00
@Tomanovics Gergely: egy lövés kb 20 másodperc,na ezt oszd le 4 vagy 8-al.Ezeket a szerszámokat pl karban is kell tartani,ami egy olyan szerszámüzemet igényel,hogy kb 1 milliárdot ér, de lehet többet. A gyárban pl van 3 gázturbina ha áramkimaradás lenne,ezek se 2 fillér.A hűtéshez szükséges vízkezelő berendezésből Európában kb 5 db van ebből 3 Nyíregyen,de még sorolhatnám. Autóiparban nyomom,szóval ezeken kívül millió dolog van,amit működtetni kell, hogy egy ilyen gyár fennmaradjon,profitot termeljen és folyamatosan fejlesszen. A laikusnak fogalma sincs mi folyik a háttérben, hogy csökkentsék a költségeket a lean eszközökkel és ki tudja termelni a cég mondjuk csak az éves minimálbér emelést.Ezt úgy lehet csak elérni,ha folyamatosan fejleszt pl automata magasraktár...
Pl a Lego most olyan alapanyagot fejleszt (szintén abból a pénzből ami a vásárlóktól folyik be) amivel a kőolaj készletek kiapadása után is tud műanygakockát gyártani, ezek sem 100 ezrekbe kerül. A kinaiak is vajon keresik????
speedimi 2018.01.13 07:01:44
@Meridian74: Itt látszik hog yfogalmad sincs pl miaz hogy egy cégnél van 3 gázturbina és ez hajtja az aggregátort ha elmeny az áram. Ilyenkor a cég kb 75%-a tus menni. Ilyen még egy nincs nagyon Európában.Voltát te már kínai gyárban?..mert én igen....:)
Legyen stílusos, minőségi és ne kerüljön többe 70 ezer forintnál: gyakran keresnek meg minket férfiak ilyen igénnyel, amikor óravásárlásra adják a fejüket. Épp ezért úgy gondoltuk, ideje tiszta vizet önteni a pohárba és elkészítettük cikkünket, amelyben 5, az előbb felsorolt kritériumoknak…..
speedimi 2017.11.06 18:10:43
@rockseiaXLL: Még egy szavazat az Orient-re,látszik hogy nem nagyon van képben az író....
Már régóta nem az a mérvadó egy óra esetében, hogy meg tudjuk nézni rajta az időt, hiszen erre a célra az okostelefonunk is tökéletesen megfelelő lenne. Azonban, az óra öltöztet és stílust kölcsönöz, ezért sokan a mai napig kedvelik ezeket az igényes és időtálló darabokat.…..
speedimi 2016.12.21 17:22:15
@Intercessor:Az általad felsoroltak közül a Casio és a Citizen ami használható,De nagyon jók az általam említett Orient is,kevesen ismerik,de a legjobb ár-érték arány.